НОЕМВРИйчето расте - скоро ще го водят на море!

• 14 291
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Денчо-ще ти пиша ЛС с телефона ми ако случайно решите да дойдете
Пепенка -кажи само до колко пари да ти намеря квартира и си готова  bouquet

# 226
Здравейте, мами!

Напоследък от разходки не ми остава време да ви навестя.  Sunglasses

didipidi  , надявам се скоро всичко да е наред при вас!  Hug Че е много неприятно малко бебенце да е болничко. А и в тия жеги...

Вита, каква е тая докторка? Как така ще счупи шпатула в устата на малката???  Shocked  Shocked Shocked Лелее, ужас...

Марожинка, напълно те разбирам за нервите. И аз често имам подобни моменти. Все пак не съм робот и недоспиването и преумората си казват думата. При мен се съпътства и от високо кръвно пак поради тези причини. Когато ми е супер нетърпимо нервно и разтреперано взимам по 1 Валидол. Доколкото зная може да се взима при кърмене. Е, гледам да спазвам правилото да го приема в момент, когато гърдите ми се пълни /т.е. лактацията е позабавена/ и няма да кърмя в близките 1-2 часа. Въпреки че то си е малко относително с нашето кърмене на поискване. Валидола на мен ми помага достатъчно, отпуска ме.  Но това  в краен случай. Май най-доброто лекарство си остава почивката. Вече не се престаравам толкова много в домакинството. Гледам на първо място аз да успея да си почина /т.е. наспя/ по няакъв начин, защото ако не го направя за нищо не ставам.

Мая, мн е неприятно това с кърмата. И на мен ми случи да намалее драстично седмица преди М. И може би още седмица след това ме държа. После всичко си се нормализира. Сега направо не ми се мисли за наближаващия М.  Sad Дано бързичко преминете през този етап.  Hug

Сикрет, направо ме изпълни тази песен на майката! Laughing Сякаш аз съм я писала!!! Като я чу голямата ми дъщеря обаче, реши, че на този фон не съм чааак толкова досадна.  Grinning Няма как, така си е - работата на майката никога не свършва!!!  Crazy  
За столчето за хранене - Симона отдавна седи самичка, но това не означава, че като почна да я храня не се върти на 1000 посоки и не се чуди с какво да се занимава, че едва да й оцелвам устата...  Crazy
За играчките - на този етап си играе предимно с дрънкалки - плюшени или пластмасови. Предпочита плъстмасовите, понеже постоянно ги лапа. И музикалните играчки също много й харесват. Изобщо... не издава ли някакъв звук, не ни е много интересно. Обаче много бързо й омръзват. Вашите бебета така ли са?! Поиграе с някоя играчка няколко минути и толкова. Трябва постоянно да й ги сменям.  ooooh!

Ох, имаме си едно притеснение - каката кашля вече от 3-4 седмици. Тъй като нямаше температура и никакви други оплаквания, лекувахме симптоматично кашлицата. От онзи ден се влоши и вчера отново я  водих на лекар. Оказа се, че е някаква кашлица подобна на коклюша, от която се кашляло около 3 месеца.  Shocked Rolling EyesВ момента в града имало епидемия. От онзи ден, откакто вече й се е появила по-сериозната кашлица ,била заразна.  Cry Веднага я изпратихме при баба и дядо, за да е далеч от Симона. Но въпреки това предните дни е контактувала с нея. Има вероятност да се е заразила. Дали това е така обаче, ще се разбере чак след 2-3 седмици. Много се надяваме да й се размине.  Praynig Praynig Praynig Все пак я кърмя и се надявам, че има добър имунитет. А и кака й се прокашляше 2-3 пъти на ден, не е цял ден да е кашляла. Освен това е голяма и все пак спазва някакви предпазни мерки. Оф, дано да ни се размине...  Praynig Педиатърката ни е много обнадеждена, че ще е така...  Praynig

Отивам да свърша нещо из къщи докато спи Симона!

# 227
Здравейте ,днес водих Наси на консултация тежи 9кг натдал е 450гр. и се е смалил с 1 см #Crazy Joy оххх и педито му забели още малко пипата и сега го боли много е неспокоен и както стои изведнъж почва да пищи Sad
ЛЕЙДИ  newsm59 Tada Gift  uraсамо хубави неща да ти се случват
СИКРЕТ малчо предимно си играе с гумени играчки и дрънкалки Simple Smile
ЖАНЕТКЕ честита осма месечинка smile3525,браво за испитите smile3501и аз от другата седмица мисля да го запиша на датска кухня Simple Smile
ДИДИПИДИ да се оправяте бързо Hug

# 228
Прибрахме се,обрива затихва,предписаха ни Фенистил-капки,ще й давам 4-5 дни заедно с вит.Ц и викам вече всичко да се маха,че нервите не ми издържат  Cry А и нали имаме атопична кожа,та това се усложнява още повече  #Cussing out забелявам я че не иска да суче много и отслабва,но после като отмине ще я захранвам.Значи другото което педито каза да не й давам сокове,дори и моркова да го премахна и аз да внимавам кво ям.Тая нощ пак не можах да спя а и Радост доста се въртя и беше неспокойна.Сега заспа след 30мин.рев кво ли не й предлагах вода,чай от шипка,АМ и ревввв направо ми идваше да се хвърля от терасата-обачее сме ниско и нищо нямаше да направя  Mr. Green Grinning .Задава се буря при нас и така...ще пиша пак.
На всички бебоци-честити месечинки,да са здрави-на появилите зъбчета да се усмихват повечеее -че са много сладки.
 Лейдито да е жива и здрава милата да я слушат децата,да я обичкат и мъжока да я глезка   bouquet  bouquet  bouquet

# 229
Честит рожден ден на Лейдито! Много здраве, щастие, късмет и любов!    bouquet

Да дам отчет от днешната консултация- 70см (+3) и 8350 (+750 Shocked), пита ме дали искам да я записвам на кухня, но като и казах, че ми е капризна откъм ядене... не признах, че почти не яде друго, освен кърма  Каза ми внимателно да въведа риба, че много деца проявявали алергия към нея и трябвало съвсем бавно да го направя. То месо не иска детето, че риба ли... (аз мразя риба, а дотук тя има моя вкус- плюе нещата, които аз не обичам)....

За играчките- най-накрая се сдобихме с кош за тях, защото са доста. Не че Рая играе с всички де... Общо взето- прибирам да ги позабрави и след някой и друг ден пак ги вадя. Любимо за игра (смукане Whistling) са кутии всякакви- умира за цигарени, но не отказва и от бисквити и т.н.и шумящи опаковки, списания, бутилки и найлонови торбички. С две думи- при нас е като сметище от празни опаковки всякакъв вид, но с тях се играе най-много.

Честито на порастващите днес деца!

На болничките- да оздравяват бързо! Praynig

# 230
 kaffeetrmker_2

Лейдиnewsm59 Да си жива, здрава и много щастлива!

Жанета, честито за изпитите и месечинката!

ДидиPraynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Вчера пропуснах да кажа за столчето. Ние имаме от около месец(тогава го сглобихме иначе ни го подариха като забременях). Слагаме го докато вечеряме за да е с нас на масата. Понеже още не съм го захранила той си играе предимно с играчките или пие кърма ако се чувства гладен. Още нямам мнение дали е удобна вещ, но засега да т.к. той не седи стабилно сам, а и е с нас на масата.

За  играчките сме както е писала Утро. Всичко омръзва мнооооого бързо  ooooh!, ако не шуми, не пее и изобщо ако не издава звук не проявява никакъв интерес. Crossing Arms Сега ще сложа една снимка в подписа да видите как минават дните на Борко  Laughing (на пода с почти всички играчки)

Да се оплача че това дете ме побърква  Twisted Evil. Вчера успя да седне и да падне по гръб от седнало положение.  #Cussing out После бяха едни ревове едно чудо.  ooooh! Аз уж седя и го гледам.  Tired Вярно видях го как падна.  #Crazy

# 231
но не отказва и от бисквити и т.н.и шумящи опаковки, списания, бутилки и найлонови торбички

Didi, в никакъв случай не позволявай да си играе с найлонови торбички! Много е опасно! Не случайно на всички найлонови опаковки от играчки пишат предупреждения с големи букви.
 Hug

# 232
Ччестит рожден ден на Ледито. Да е жива и здрава и много обичана !

Честити месечинки на малките сладурковци!

Ехей, за пътуващите към морето. Има много свободни места и в Св.Влас  Mr. Green И страхотен плаж  Wink

Вита, Дидипиди, Утро, Диданка, Пепена Благодаря  Hug Днес съм по-добре и се надявам да не се поддавам повече на мрачни настроения. И все пак се заредих с бира, де  Mr. Green

Мая Няма да се даваш, дано е нещо временно и бързо отшуми  Praynig Успокой се, вкарай малко положително мислене/ кой го казва  Embarassed / и си повтаряй: давай маменце - цокай! Има мамо кърмичка! Двете ще се справим. Днсе ще ни е малко трудно, но утре пак всичко ще е наред! Поне аз такива си ги съчинявам като намалее кърмата  Grinning

Сикрет Ние сме с много играчки и наистина е излишно. Дори не ги поглежда понякога. Играе си повече с пласмасови чаши, чинии, бутилки, тефтери, дистанционното, точбички и изобщо всичко,което не е за игра  newsm78

Жанета Честито християнче!!! Браво за успешно взетите изпити !

Утро Дано се размине заразата на Симонка и каката бързо да се оправя  Praynig

Дидипиди  spoko Дано бързо се оправя Радосчето. Много  Hug  и здрави нерви за теб докато отмине.Да ни държиш в течение  Peace

Юле Вие още ли сте само на кърма?

Мадам Защо са опасни? Че и ние си играм с подобни  Confused

# 233

Юле Вие още ли сте само на кърма?

Да.  smile3521 На 18-ти му предложих батат/сладък картоф, но той реши че го тровя  hahaha, та засега захранването се отлага.  Mr. Green (Под захранване разбирам да опита друг вид храна различен от кърма. Хранене ще заменям след годинка.) Вода също не пие. До сега е изпил една глътка и то защото беше озверял от глад.  Wink

За торбичките подкрепям Мадам.  Peace
Аз съм виждала едно бебенце(в България преди много години) беше глътнало парче от найлон. Донесоха го в поликлиниката, а то беше едно отпуснато и не знам дали го спасиха.  Cry

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 19:06 от Yuliya2008

# 234
  • София
Добър вечер!!!
ЧРД на Лейди!!! Много здраве, щастие, късмет, любов и много да я слушат домашните!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Аз съм много притеснена, на майка ми трябва да й правят операция, тя е в чужбина, и още не са почнали. Стискайте палци!!!
Аз досега му давах на Криси да си играе с пликчета, но като ви прочетох #Crazy, забранявам му ги вече. Naughty

# 235
  • ВАРНА
Ние много обичаме да играем с детски книжки,много са му интересни цветнички едни такива.
Жанета честита ви месечинка!Да расте здрав и послушен!
Алекса см дано всичко мине добре,палците от нас ги имаш.

# 236
Ние много обичаме да играем с детски книжки,много са му интересни цветнички едни такива.
Даааа и Борко много ги обича.  Mr. Green Тази му е любимата:

Алекса,  fingerscrossed

# 237
  • Варна
Торбичките са опасни според мен защото може да се задави детето или да я увие около себе си и да не може да диша, но все пак не вярвам някой да дава да се играе с торбичка или дуго, което не е пригодено за играчка, без надзор...все пак ние нали сме за това, да ги вардим  hahaha  И Габи ги харесва много, защото шумолкат, както и късането на салфетки ни е любимо занимание. Ако някой има нужда от конфети- да се обажда, произвеждаме  Joy

# 238
привет мами!Васко заспа и аз засядам на компа.Алекса стискаме палци с майка ти всичко да е наред Praynigи ще е така не се притеснявай.Ох да ви се похваля Васко започна да си показва ината Laughingмалеее побърква в някои моменти.Свикна да излизаме и като се забавим започва едно непрекъснато мрънканее...инати се...незнам ако вали утре какво ще правя.Ще ме побърка в къщи.Да ми е жив и здрав пък другото са бели кахъри.Той си играе с всичко което му е наблизо без значение какво е веднага го хваща и хоп в устата.Постоянно съм нащрек,че е станал много опасен.Ох как си мечтая и ние да водим малкия на море,но незнам дали ще ме огрее Sadмалко сме зле с финансите и не се знае.Дано ни се усмихне щастието.Лека вечер на всички.

# 239
И наси обича найлонови торбички но аз не позволявам Naughty има голяма опасност от задушаване. С книжки също обича да си играе от тези гумените вътре с мекалка Wink

Общи условия

Активация на акаунт