КГО 2008-4та част

• 18 835
  • 443
  •   1
Отговори
# 150
Да бе, и на моето дете тия 2 предмета са му голяма забава- празна бутилчица от минерална вода, дистанционно... телефон... както и всичко, с което играе брат и... той пък всичко и взима, и се тръшка, та сега работим видимо безуспешно по въпроса със споделянето на вещите със себеподобните...
Сев, тука са пресните опасни играчки на американския пазар, ако имаш нерви и време гледай, има и снимки:
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/category/toy.html
Основно за опасност от задавяне ги преследват, и за олово...

В моята книга за бебехраненето пише, че моноНЕнаситените и полиНЕнаситените мазнини трябва да се редуват, демек зехтин и слънчогледово(царевично) олио да се сменят чат- пат...

# 151
Здравейте момичета,

Влизам за едно бързо здрасти, едвам смогнах да ви изчета, защото просто времето не ми стига все повече напоследък.

Радкакака - Честита бременност! Пожелавам ти да е лека и да гушкаш най-сладкото бебче накрая Simple Smile

Шивани - честито християнче! Mylili - и на теб Simple Smile

Софко - на мъжът ти тия дни ли сваляха гипса?

Мозъкът ми никакъв го няма - забравих какво още исках да кажа....

А да - гледам снимките когато стигна до свободна минутка - малките човечета са изумителни - много бързо растат и хич вече не приличат на бебета... аз освен работа, напоследък нещо съм с непрекъснати мууд суингс - не знам какво ми става - или ще ми идва (щото за около година и половина забравих какво е това цикъл) или ще е нещо друго... или прости изтрещявам и аз... малката е супер - по цели нощи си виси на цица, от 3 дена започна да не пуска баба си и до тоалетна да отиде сама (периода да на страх от изоставяне май започна и при нас)... не иска да е на ръце (което е добре), но въпреки това бабата ни се поизнервя, че тя е малко волна душа... но пък иначе се смее, прави шпагати (може да съм пропуснала, ама дискутирахме ли темата за гъвкавостта на децата???), търкаля се, сяда, става, пада (онзи ден от леглото докато спим тупна - Сев ли имаше подобен случай или се бъркам newsm78 - леглото ни е ниско - тя и не разбра какво стана, ама ние много се смяхме с мъжа ми)...

от събота се оттегляме и ние на заслужена почивка за 1 седмица - мама, татко, бебе и баба (свеки)... ще правим роуд трип - от Сан Франциско, през ЛА, Санта Барбара и после 3 дни в Сан Диего малко да се кротнем и да починем. Решихме с мъжа ми, че или сега правим този трип или след 10 години - защото както разбирам 2 годишните деца са малко като шило в торба и не знам как бихме понесли пътуване с порастналото ни момиче - сега би трябвало да е ок - тя ще спи когато трябва да се местим - само от СФ до ЛА ще е повече път, ама ще се оправим... та аз съм екзалтирана от факта, че ще имам 10 дни с Бояна нон стоп Simple Smile особено като напоследък ме беше стегнала шапката и все въпроси за смисъла на живота и ценните неща в живота, и пропилените мигове, ми бяха в главата... (и още са, ама слънцето ще ме накара да ги позабравя за малко поне...)

много теми изпуснах, и няма как да наваксвам сега. Само да ви кажа, че много ви обичам и се радвам че ви има, КГО Simple Smile  Hug  bouquet

# 152
Хех, Дарина, съвсем неблагородно ви завидях за предстоящото петешествийце. Хубаво да си изкарате и да снимаш специално за мен Бояна в Санта Барбара Mr. Green

# 153
Алис, стискам палци за баткото. Аз нещо май съм изпуснала, големият ти син да не би да е кандидат-студент?
Еее, Севи, той че е умен и кандидатства с по-големите 1 година от него.......ма чак до университет не сме стигнали  Simple Smile. Не бе, кандидат-гимназист е. По първоначална непотвърдена информация от самия него ще сме някъде в златната среда. Очаквахме и се борихме за повече, той самия е маалко поразочарован, но такъв е животът и трябва да се сблъска с него директно. Не ми се иска да говоря предварително, защото сметките ми са собствена продукция, не знам каква е официалната методика на пресмятане на оценките, т.е. приравняването от % към 6-бална система. Иначе пък с влизането в МГ не вярвам да имаме проблем.
Аз пък да те питам как е стомахчето на Мишето, минаха ли болките? Пробва ли да не й даваш плодове след зеленчуковото пюре? Може да я натоварват в повече.

Алис, успех на детето, сигурна съм, че ще се справи! За къде се борите?
Математическа гимназия. Тя е най-желаната в града. Мисля, че всички октомврийки, завършили средно в Ямбол, сме нейни възпитанички....а това казва много за качествата на у-щето bowuu  Laughing.

Ариана, да ти е честито новото християнче! Дано чудесния ден, който сте избрали за кръщавка да му донесе мнооого здраве   bouquet! Розеолата май не е особено страшна, част от септемврийчетата я изкараха нормално. Притесненията ще ти останат  Hug
Мегче, заръчай на майка си да ти търси домашно зайче, пък и пуйка. Не знам обаче как ще го затътрите до Сф в замразено състояние  newsm78.

Да се похваля с новите ни постижения, макар да сме далеч от Денислав и Рая  Wink. От вчера Мира пълзи съвсем класически, не предишното провлачване по земята като войник в засада. Любимото упражнение е да пропълзи до диван/табуретка/шкаф, да се изправи на него като опора и да седи там като талпа, взряна в телевизора. Не прави крачки встрани, престрашава се само, когато я държим за ръце.
Играчките ни са като вашите. Нейните собствени бързо й омръзват и вкарвам в употреба всичко, което ми е подръка и ми изглежда безопасно - кутийки, бурканчета, шишета, купи, четки за коса, часовници, дрехи.......списъкът е безкраен. Запуших в някакво ъгълче страха си от микроби, бацили и т.н., щъкащи по предметите. Всичко у ужааасно интересно  Simple Smile.

Не остана време да кача малко снимки да позяпате, по-нататък. Щото ние пак заминаваме за 2 дни. Дидо е при леля си в Пловдив и сега сме 3-ка.

До скоро!

П.П. Софи, а вашите обриви? АМ ли е наистина проблема?

# 154
  Привет момичета!
 Бях на село наистина,но и там имам интернет.Чета ви редовно,ама май съм в някаква дупка,че настроението никакво ми го няма и все не се сещах какво да ви пиша.Понеже имахме доста плодове в двора със свекърва ми се впуснахме в яко слагане на сладка,компоти и сиропи.Та на фона и на тази умора хич не намерих време да се отчитам.Миналата събота за пръв път ми дойде и ми продължи повечко от обикновенно.
 Весето също играе с неща дето са в наша употреба,ама с повечко наблюдение от наша страна нямаме аварии досега.Но и с играчките си играе,като и ги скрия за няколко дни и сменям та да не губи интерес.Вчера ми вдигна висока температура и цяла нощ съм я забавлявала,че дори и цицата ми отказваше.Немога да я сваля ужас,сега пак има.Слагах чорапки и кърпи с оцет,свещички,панадол и не и не.А за капак и едно ужасно разтройство.Трябва да събирам багажа за морето,че от утре ни тече картата,ама вече се замислям дали да ходим.немога да тръгна с болно бебе на море Sad.
 И по анкетата да се изкажа:
1.Незнам коя разлика е най-добрата,май много си зависи от децата и семейната среда.Аз съм била само с 4 години по-голяма но също трябваше да гледам сестра ми.Даже знам че са ни оставяли самички за да ходят на сватба в друг град,като при това сме били много малки,аз такова нещо не си представям изобщо че мога да направя.Алек ми е с 8 години по-голям от Весето,но още не съм го оставяла сам с бебето.Аз също мисля че не е редно,сама си я гледам.Най-много да го помоля да седи до нея да не падне докато аз сготвя или нещо такова.
2.От малка съм си мислела че ако имам момче ще се казва Алек,мъжа ми го хареса и така го кръстихме.Мисля че съм ви разказвала за свекър ми който 3 години не ни говори и подминаваше детето на двора,но видя че с мен неможе да се пребори (вика ми мръсна македонка,макар че нямам нищо общо с македонците а той е скаран с географията) и сега Алек му е любимия внук.А тогава още решихме и името за момиче,понеже до последно незнаехме какъв пол е бебето.И така 8 години по късно и женското име ни влезе в употреба.Свекърва ми е Веска,а баща ми Васил,та мисля че беба е кръстена и на двамата ми любими хора.
 Прекалих май,то кой не пише дълго време е така Embarassed.Само да честитя християнчето на Ариана,нека Господ е с него и напътства делата му Hug!

# 155
Ние имаме зъббббббббббббббб Joy Joy Joy
Деа стои права в кошарата и клаи се и вика "Да ДА ТАТА ДА ДА"Дени като я види права почва да свири на пианцето че тя била танцувала а тя милата се кламбучка като пияница hahaha

# 156
Ние се позагубихме, напоследък доста трудно се справям с Дидко, не ми се мисли нататък каква борба ще е... Вече няма желание да лази в спалнята, която е разчистена от опасни неща и е пълна с играчки, а атакува коридора, кухнята, и изобщо където има врата отворена. Ако опитам да го затворя само в спалнята, настава джихат и се носи вой до небето. Съмнение няма, започват проявите на собствен характер. А какви сцени се разиграват, когато дойде времето за хранене Tired Вече се примирих, че освен бърсане на масата, пода и неговото преобличане, всеки път се налага да се преобличам и аз, а понякога и да си мия косата. Трябва да започна да го храня с туристически дъждобран, от тия, до земята... Вкисвам се нещо, колкото и да си казвам, че се ла ви с бебе (и без баби), но  в някои моменти ми иде да се уволня Sick. Шсаопрайм, де... Ей го, докато пиша и вече измарширувал до рафта с обувките и е на път да замези с маратонките ми. За играчките, естествено е, най-интересни са нещата, които не бива да пипа. Вече си чеше венците с една гумена подпиралка за врата, толкова рев беше. Сигурна съм, че утре ще е загубил интерес и към нея. И моят лаптоп е с изчовъркани клавиши (които като закачих обратно станаха много чувствителни и само да ги докоснеш и имаш цял ред от съответния знак), но и на 1 от тях са и счупени кукичките и не мога да го закача. Затова вече не стои на пода, така и не разбрах как беше успял да го отвори. Абе тепърва се започва, мили деца.
Честито кръщене на Калоян на Ариана  bouquet и дано вече е оздравял!
Сев, за зехтина изобщо не е казано, че трябва точно с него да правиш кус-куса, просто за италианците туй е стандартната мазнина, с която готвят, нали "плазмон" бяха ит. фирма, ако не бъркам. А рафиниран зехтин се препоръчва в поста на Косе-Босе, щото за него е сигурно, че е с ниска киселинност (задължително условие при рафинирането) и няма острия вкус и горчивината на някои от видовете върджин зехтини. А и е много по-траен и е малко вероятно да е гранясали, за разлика от студено пресования, който доста по-бързо се разваля и изисква по-специално съхранение. Инак върджин зехтините са студено пресовани, не са рафинирани, за това съм сигурна, а качеството им се оценява главно по това с каква киселинност са.
Дари, да имате прекрасна ваканция, и аз завидях за всичките санове и санти, не само за Барба-та Simple Smile
После ще пиша пак на Бистрето по въпросчетата, ако не забравя, сега трябва папоправи.

# 157
  • София
Предваярително се извинявам за дългия пост ама скоро не съм писала:

Mегче, аз правя попарата с 4 сухара на Пападопулос, но рядко сме изяждали всичко. Общо взето порцията ни е към 3 сухара. Само че аз я правя с мляко (първо с кърма я правех).

По въпроса с възрастовата разлика – със сестра ми имаме 5г. разлика. Разбира се, карали са ме да я взимам да играе с нас (тогава ми беше много досадно), но не са ме ползвали за детегледачка. За мен разлика от 4-5г. е най-добрия вариант. Хем става да си играят заедно, хем по-голямото може само да се обслужва в по-елементарните дейности. А и както някой беше споменал, много тежко за родителите е всички деца едновременно да напуснат дома. Когато аз заминах за София, сестра ми беше голяма утеха за нашите. Пък и не е леко да издържаш две студентки.

Името – от самото начало имахме усещането за момиче и така и не мислихме за мъжко име. При нас и двете баби, моя баща и едната прабаба са с буквата М (аз също). С един удар 4 заека. Никой не ни е налагал да кръщаваме детето на някой, просто решихме, че така ще зарадваме много хора. Аз предложих първо Мариела, мъжът ми не го хареса и предложи Михаела. Много ми хареса и си го заплюхме. Общо взето за по-малко от час избрахме името. Съобщихме го, когато се роди дребната.

Ариана, айде оправяйте се!

Алис, да се похвалите с резултатите после!

Сев, защо ще даваш зехтин? Ако не се лъжа споменаваше нещо за варенето на кус куса на Плазмон. Ако след това слагаш масло вътре мисля че зехтинът е излишен. Но инфото за зехтина ми беше полезно.

Хаха, Ани, и нашите играчки са все разни глупости. Опаковките са ни фаворит и етикетите на плюшените играчки, кутии от натурален сок, телефони. Аз на дистанционното махам батериите, че тя ги вади и ме е страх.

Дари, хубаво изкарване и никакви глупости!

Гери, честит зъб!Ние още чакаме.

Нас май ни мъчат зъбите. Както преди си спеше по цяла нощ, сега се буди по 2-3 пъти с рев и само кърмене я успокоява. През деня е крива и тя незнае на моменти какво иска. Но и това ще мине. Не се оплаквам, толкова ми е хубаво да си гледам детето (знаете как е Wink ). Вече казва Баба, Тати, Мама, когато е много на зор и ми се жалва нещо, Дай, Айде и Па, каквото и да значи  Laughing Успява да седне сама, катери се по каквото докопа и се изправя права, но не прави крачки, ако не я държа. Ето малко снимки:
http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/0906#5350849276919156674
Днес ходихме до МОЛ-а за подарък, че утре сме на детско парти на едно наше приятелче.

# 158
  • Пловдив
Алис, а случайно няма ли да идвате да си прибирате баткото от Пловдив.
Обикновено в събота си спретваме една мини пловдивска срещичка, та ще се радваме да те видим.
Много работи исках още да напиша, обаче нещо не ми тече добре мисълта.

# 159
Алис - вчера теб те забравих - стискам палци баткото да успее където най-иска (резултатите нямат значение ако постигат целта Wink  Hug

Съни - дано Бухтичка се оправи бързо и да си изкарате почивката без проблеми Simple Smile

хихи - личи си кой няма работа предваканционно Wink

# 160
Дари, само да ти пожелая приятна почивка и да кажа, че твоите постове винаги, по един необясним начин, страшно са ме трогвали.

П.П. Абе момичета, снощи умря Майкъл Джексън... не че ми е бил фаворит... ама ми е много чоглаво едно такова. Бил на 50 вече, сигурно и с разпаднат нос и лице, но за мен винаги ще си остане малкото усмихнато и танцуващо негърче от 80-те години. За по-младите, предполагам, не е така. Мир на праха му.

# 161
  Аз пък винаги съм му била голям фен,обожавам песните му!Те са били много важни за мен в един дълъг и труден (пуберски) период от моя живот.Почивай в мир  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose!
 Ходихме на лекар,та малката ми бухтичка е с червено гърло и уголемени сливици,та оттам е проблема.Изписа ни антибиотик и каза да си ходим на морето,не е толкова зле положението.Аз съм против антибиотика,ама сега съм изправена малко до стената и нямам време да експериментирам.
 Даре направо ти завиждам за тази почивка.С удоволствие бих посетила всички тези места дето си изброила.Да си изкарате супер и да ви слуша много малката!
 Аз попарката я правя с два сухара,ама рядко се изяжда.Мойто дете яде много малки количества твърда храна,но затова пък още си цоцка по 8 пъти в денонощието.
 Отивам да събирам багаж,стискайте палци да се оправи мойто пиленце и да нямаме проблеми на морето.Иначе ще си се приберем скоро,пък баткото ще го оставим да се прибира с лагерниците.
 Гери честито зъбче на малката Деа!Да са много здравички и белички!

# 162

Мегче, заръчай на майка си да ти търси домашно зайче, пък и пуйка. Не знам обаче как ще го затътрите до Сф в замразено състояние  newsm78.

То това е проблема, плюс това аз искам да е охладено, че да си го направя на порции, ама ще го измисля някак си..... Освен това ние след няколко седмици си идваме към Ямбол, така че се надявам до тогава мама да ме е осигурила с месце... Стскам палци на кандидат гимназиста да влезе там където иска....... newsm10

Mylili, 4 сухарчета не са ли много??? Аз имам спомен, че на каката най-много по 3 сухара съм й правила, ама беше по-големичка, де.... Не знам, то и аз се чудя.... за сега правя по 2 - 2 и половина, и си ги изяжда детето, ама не съм забелязала да огладнява по-рано, значи й стигат.... Hug

Sunny, пожелавам ви много бързо да се оправи малката и да си изкарате една страхотна почивка, до края....   bouquet

За възрастовата граница - на нас с брат ми разликата ни е 1 година и 5 месеца и сме много близки, постоянно заедно сме били винаги, че и до сега, но наистина заедно "отлетяхме" от къщи и на родителите ни не им беше хич леко с двама студенти по едно и също време.... Но пък на нас ни беше супер.... Разликата между Ели и Цвети е 5 години и половина, аз исках да е по-малка, но така се получи.... Но не мисля да товаря каката с гледане на по-малката сестричка, като гледам повечето се оплаквате от такива "задължения", наистина не е справедливо.....
За имената - каката е кръстена на свекърва ми, а малката на майка ми, свкърите много държаха на името и не можах да се преборя с мъж ми, а за второто реших, че щом каката е на свекърва ми, малката пък ще е на майка ми.... и така....
А какви сцени се разиграват, когато дойде времето за хранене Tired Вече се примирих, че освен бърсане на масата, пода и неговото преобличане, всеки път се налага да се преобличам и аз, а понякога и да си мия косата. Трябва да започна да го храня с туристически дъждобран, от тия, до земята...

fleur bleue, една позната наскоро ми сподели с какво се предпазва по време на хранене - отрязала една дупка в средата на голяма хавлия и си го слагала като пончо.... звучи ми хитро.... при нас положението рядко е чак толкова трагично и не съм опряла до нейните съвети, де....

Айде, лека ви нощ   bouquet

# 163
Нещо ме изплю 2-3 пъти форумът, да видим тоя път...
По въпросите на бидапет:
И аз не мога да определя най-подходяща разлика в годините, нямам опит от моето детство (единична бройка съм), а и никога не съм умувала преди за тези неща, т.е. не съм планирала кога ще имам дете, кога второ. Сигурна в една друга ситуация бих предпочела по-значителна разлика, от чисто егоистични подбуди. Не за да гледа по-голямото по-малкото, а за да не ставам сторъкия Шива. Така се получи обаче, че родих на критично преклонна възраст и ако искам второ бебе, трябва да е до 1, най-много 2 години.
За името - 9 месеца не ни стигнаха да изумуваме кое име ни харесва най-много. Имаше една камара, но всяко нещо не му беше съвсем на таман. Дълго време Костенур беше Даниел, Боян, после Филип, после за кратко и Симон, и Делян, и накрая ми изтекоха водите и после хич не ми беше до мисълта, че не сме избрали името. Сетих се едва като докторът ме попита като го взеха от операционната как да го запишат. И аз със замъглената ми от упойките остатъчна мозъчна дейност се видях в чудо какво да кажа, а и таткото беше дебаркирал заедно с бебето. И от Делян стана на Деан набързо, така съм го бухщабирала явно в онова състояние. Не е кръстен на никого, макар че първата буква е като на единия дядо, сигурно все малко се е зарадвал човекът, не сме му казали, че е по случайност, де Simple Smile

Съни, стискам палци още утре да е здраво Весето, много кофти така като тръгвате да не му е добре на детенцето. И на теб да ти се отпусне душата и да можеш да се порадваш, а не да се пищисваш Hug
Алис, чакаме да се похвалиш тези дни!
На Деа честито озъбване, айде, не останахме почти с беззъбите баби, но и те ще се предадат скоро. Дано е с по-малко врява само...
За Джако и на мен ми стана чоглаво, някак толкова неочаквано. Но то на мен напоследък не спира да ми е такова, срам ме е да призная, но откакто се затри Еърбъса на французите съм по-зле от препикано мушкато, все едно не стават всеки ден толкова гадости и не умират мърцина толкова хора...
 hahaha Това с пончото ме разби... Веднага си се представих и със сомбреро към него и как мънкам някоя мексиканска песен, акомпанирайки на тамбура или там както се нарича, докато Костенур ме замеря с домати и дюдюка. Ох, как може да се хиля така идиотски, изперквам вече Joy Мегче, благодаря, това си е идея, ще видя от старите чаршафи, и без това се гласях да изхвърлям 2 протрити.
Лека нощ!

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 00:19 от fleur bleue

# 164
  • Lovech
Ха, здравейте!
fleur bleue, твоят син е почти адаш на моят тогава. И ние се чудехме дали да е Даниел, или Деян, или Деан, и т.н. производни, но аз казах или Даниел, или Деян, и мъжо избра Деян по лични причини. И друго, не помня, може и да съм чела, ама какво точно означава името ти fleur bleue? В смисъл, знам какво означава, защото 8 години съм учила френски, но не си спомням защо така си се кръстила.
Мале, аз съм каталясала, моят син по цял ден гони контактите, зарядните за GSM и чекмеджетата. Снощи приятели ми казаха че съм имала вече бели коси. Ами, как не??? Но дано да са от такива емоции белите коси.
Момичета, свекър ми е болен и от понеделник ще е в София в болница. Ако с Деян се доредим до столицата, ще ви търся по парковете.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт