плацента инкрета...страх ме е

• 103 494
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, аз също съм на мнение, че с медиите вместо да изпишем вежди, ще избодем очи.
А ако здравната каса след това се опита да откаже да заплати и спешна интервенция под мотото, че това е застрахователна измама? Не че биха имали право, но всичко очаквам.

Направила съм това, което е по силите ми, за да пришпоря изработването на по-подробна калкулация. Не мисля, че сумата би била значително по-малка, но се надявам!

# 541
Включвам се и аз... Praynig С цялата си енергия ще се моля за добро развитие на нещата!!!
Поли, тук пращам виртуална силна прегръдка и сила  Hug

# 542
Момичета, моля ви, не превръщайте темата в бойно поле  Peace
Излишните разисквания може и на лични, иначе става грозно...

Сега се сещам да пиша на свеки - работи в болница в Швеция и се надявам да увлече много колежки и приятели по каузата ни  Praynig

# 543
Много ви благодаря за подкрепата!!!!

Баща ми си е наумил за медии, нали е журналист цял живот, адски ми е неудобно да ме изтъпанчат пред цяла България..И веднага БГ лекарите ще скочат в желание да помогнат и аз ще излезна претенция на финала, как мислите, има ли резон в подозренията ми?
Не виждам нищо лошо в това много лекари да откликнат и изявят желание да помогнат. Насила никой не може да те оперира, в крайна сметка ти си решаваш, но поне ще имаш избор и мнения, които да ти помогнат поне малко в решението. Не вярвам само егоцентриците в бранша да се отзоват и знам също, че много от нашите лекари по нищо не отстъпват на западните си колеги. Не рискуваш нищо, така поне повече хора ще се запознаят със случая ти.

Впредвид сумата и факта ,че може и да се окаже и по- висока и впредвид състоянието ти и това,че може да се наложи да постъпиш по- рано в болница мисля ,че не трябва да се притесняваш да се изнесе случая в медиите. БГ докторите не могат да имат претенции ,че могат да окажат адекватна помощ,защото не са се сблъсквали с подобна диагноза...
Наскоро НТВ излъчи репортаж за момченце ,което имаше нужда от операция- парите бяха събрани буквално за един ден- не малка сума Peace

# 544
Забравих да ви кажа най-важното за сметката -  като я е правил мъжа ми е подписан договор, според който парите от нея могат да се ползват само и единствено за плащане към болница Шарите! [/size]

# 545
Поли, как се справяме с паричките до момента?

# 546
Мила ПОЛИ кураж  Hug , ще ги съберем, няма страшно, но помисли за повече гласност все пак.
Някой знае ли как стои въпроса с разквиране на телефони за набиране на средстта чрез SMS-и през мобилните оператори, по левче-две, но все пак като се включат много хора.

# 547
Стискам ти палци мило момиче, но ти веднага трябва да отидеш в Министерство на здравеопазването. Там има комисии и ако не може да ти се помогне в България, тогава ще те финансират за лечение в Германия. Ти си гражданин на България и имаш право на лечение.
Не се предавай и не се спасявай сама.
Хубаво е, че толкова много хора те подкрепят, но форума не е място за твоя проблем. Той трябва да се реши от компетентни хора. Ходи ако трябва и при премиера Борисов. Той как докара моряка в кома
Човек сам си избира, кога да умре. На теб ти е рано. Имаш си деца за гледане.
Понякога форумите не вършат работа. слушай баща си и съпруга си.
Стиснати палци

# 548
  • Манчестер
Поли, как се справяме с паричките до момента?
Не знам как сме с парите, но участниците в Facebook тази сутрин бяха малко над 300, сега са 409 Wink. Надявам се със същата скорост и паричките да се увеличават Praynig

# 549
  • ул. "Мечтание"
Някой знае ли как стои въпроса с разквиране на телефони за набиране на средстта чрез SMS-и през мобилните оператори, по левче-две, но все пак като се включат много хора.

Може да се пробва с DMS, но не знам дали се покриват критериите за участие.

Ммм... сега разгледах, има доста изисквания. Не знам дали ще има време да се оправи всичката документация, но не пречи да се опита.

Цитат
ПРОЕКТ „ЕДИНЕН ДАРИТЕЛСКИ НОМЕР (DMS) В БЪЛГАРИЯ”

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ЛИЦА
I. За лица под 18 години, които ще бъдат лекувани в чужбина:
   Молба в свободен стил, която включва кратко описание на случая, данни на лицето за контакт, позволение да бъдат използвани личните данни и описание на случая за популяризиране на кампанията;
   Документ от Комисията за лечение в чужбина, който да позволява набиране на средства;
   Открита набирателна сметка с извлечение от състоянието й;
   Епикриза и данни за контакт на медицинските лица, които са я изготвили, както и контакти на лекари, които в момента отговарят за лечението на кандидатстващия;
   Конкретна необходима сума за лечение и документи, удостоверяващи, че това са средствата, необходими за лечението - оферта от клиника, оферта от пътническа агенция, друго;
   Официален отговор от Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването, че фондът няма да поеме разходите по лечението.
II. За лица под 18 години, които ще бъдат лекувани в България:
   Молба в свободен стил, която включва кратко описание на случая, данни на лицето/родителите за контакт, позволение да бъдат използвани личните данни и описание на случая за популяризиране на кампанията;
   Епикриза и данни за контакт на медицинските лица, които са я изготвили, както и контакти на лекари, които в момента отговарят за лечението на кандидатстващия;
   Конкретна необходима сума за лечение и документи, удостоверяващи, че това са средствата, необходими за лечението - оферта от клиника, оферта от пътническа агенция, друго;
   Документ от НЗОК, който показва дали НЗОК покрива частично разходите по лечението с посочена сума.
III. За лица над 18 години, които ще бъдат лекувани в чужбина:
   Молба в свободен стил, която включва кратко описание на случая, данни на лицето за контакт, позволение да бъдат използвани личните данни и описание на случая за популяризиране на кампанията.
   Документ от Комисията за лечение в чужбина, който да позволява набиране на средства;
   Конкретна необходима сума за лечение и документи, удостоверяващи, че това са средствата, необходими за лечението - оферта от клиника, оферта от пътническа агенция, друго.
IV. За лица над 18 години, които ще бъдат лекувани в България:
   Молба в свободен стил, която включва кратко описание на случая, данни на лицето за контакт, позволение да бъдат използвани личните данни и описание на случая за популяризиране на кампанията;
   Документ от НЗОК, който показва дали НЗОК покрива частично разходите по лечението с посочена сума.

Забележки:
1.   Молбата не може да бъде разгледана без предоставянето на задължителните документи.
2.   Препоръчителни документи за кандидатстване за всички индивидуални лица, които кандидатстват за покриване разходи по лечение:
•     План за популяризиране на дарителската кампания - медийни партньори, публикации, възможност за участие в предавания, друго;
Всички документи трябва да бъдат изпратени или занесени в:
Български дарителски форум, София 1408, ул. „Енос” № 7, ет. 6, ап.9, тел.: 951 59 78; факс: 954 98 47; Георги Цветков – gtsvetkov@dfbulgaria.org
3.   Екипът от БДФ и ФПББ изпраща експертно становище и искане за допълнителна информация в срок от 3 седмици след получаване на комплекта документи или 5 работни дни за спешни случаи (критични случаи на необходимост от животоспасяващо лечение).

# 550
Може ли само да попитам- какво покрива сумата от 60 000 евро.Операцията, престоят и какво още.

# 551
  • ул. "Мечтание"
Може ли само да попитам- какво покрива сумата от 60 000 евро.Операцията, престоят и какво още.

Доколкото разбрах това е сума, която се плаща от всеки, който се лекува там, ако не е здравноосигурен. Тепърва се изяснява каква ще е точно сумата за престоя и самата операция.

# 552
Още не са ни дали парола сертификат за електронното банкиране, утре на обяд трябва да се вземе от банката. По тази причина засега не  можем да видим какво има в сметката, но утре непременно ще напиша Peace
Колкото до здравната каса - и за там ми е необходима епикризата от Шарите, която да се разгледа от комисия, наред с другите документи.
И да - там одобряват средства за лечение извън БГ, само ако тук не могат да ти предоставят такова , а това в прав текст никой не ми е казал.
И последен коментар - избора ми не е да умирам, напротив, надявам се, че там, където отивам ще се постараят да оцелеем с бебето
 Hug Hug Hug

# 553
Може би по-евтино ще излезе да се плати на немски акушер и хирург, евентуално, да дойдат и да я извършат тук.
Щом нашите лекари нямат опит.С което хич, ама хич не съм съгласна.И защо се отказвате от варианта с Метотрексат.
Извини ме , Поли, разбирам те напълно и също ще се включа в кампанията от сърце.  bouquet

# 554
Стискам ти палци мило момиче, но ти веднага трябва да отидеш в Министерство на здравеопазването. Там има комисии и ако не може да ти се помогне в България, тогава ще те финансират за лечение в Германия.

Разбери че за това просто няма време. Не знаеш колко са тромави тия процедури.

Общи условия

Активация на акаунт