плацента инкрета...страх ме е

• 103 742
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 555
Стискам ти палци мило момиче, но ти веднага трябва да отидеш в Министерство на здравеопазването. Там има комисии и ако не може да ти се помогне в България, тогава ще те финансират за лечение в Германия. Ти си гражданин на България и имаш право на лечение.
Не се предавай и не се спасявай сама.
Хубаво е, че толкова много хора те подкрепят, но форума не е място за твоя проблем. Той трябва да се реши от компетентни хора. Ходи ако трябва и при премиера Борисов. Той как докара моряка в кома
Човек сам си избира, кога да умре. На теб ти е рано. Имаш си деца за гледане.
Понякога форумите не вършат работа. слушай баща си и съпруга си.
Стиснати палци

Блажени са вярващите!
Вярата е едно, надеждата е друго, но наивността е трето!
За жалост в Републиката всеки се спасява както може. Най-често сам!

МЗ няма пари за онко-болните, Здравната каса е с излишък в бюджета и то в милиарди, но чакат с отворени обятия Поли, щото е гражданин на Републиката.
Да, има право на лечение, но в Републиката, защото деюре там има гинеколози-хирурзи. Дефакто обаче не могат и не се наемат.
Разбираш ме, нали. Шансът, да поемат лечението в чужбина е -10, не 0! -10!
Толкова от мен, за да не ми става още по-груб езикът. С-с-с-с.

П.С На всики, които помагат на Поли да не се спасява сама - едно голямо благодаря и от мен, станалата съпричастна на съдбата й посредством форум. Hug

# 556
  • София
Стискам ти палци мило момиче, но ти веднага трябва да отидеш в Министерство на здравеопазването. Там има комисии и ако не може да ти се помогне в България, тогава ще те финансират за лечение в Германия. Ти си гражданин на България и имаш право на лечение.
Не се предавай и не се спасявай сама.
Хубаво е, че толкова много хора те подкрепят, но форума не е място за твоя проблем. Той трябва да се реши от компетентни хора. Ходи ако трябва и при премиера Борисов. Той как докара моряка в кома
Човек сам си избира, кога да умре. На теб ти е рано. Имаш си деца за гледане.
Понякога форумите не вършат работа. слушай баща си и съпруга си.
Стиснати палци

Да, Бойко може да реши да си докара още няколко червени точки. Има резон в това, Поли не се отказвай! Направи всичко възможно! Hug

# 557
Може би по-евтино ще излезе да се плати на немски акушер и хирург, евентуално, да дойдат и да я извършат тук.

Защото само акушерка и гинеколог не стигат. Трябва да има по-голям екип, с уролог и какви ли не специалисти. А този екип трябва да е в готовност от сега до датата на плановото секцио поради големият риск от кървоизлив. Т.е. този екип би трябвало да стои в БГ до 10 седмици.
Освен това неонатологични грижи в Германия са на по-високо ниво.
А накрая, за да дойдат тук, трябва да са поканени от българските си колеги - а най-надеждния от тях отказал да оперира с други колеги  Tired

# 558
Момичета, аз също съм на мнение, че с медиите вместо да изпишем вежди, ще избодем очи.
А ако здравната каса след това се опита да откаже да заплати и спешна интервенция под мотото, че това е застрахователна измама? Не че биха имали право, но всичко очаквам.

Съгласна  Peace

# 559

Момичета, аз също съм на мнение, че с медиите вместо да изпишем вежди, ще избодем очи.
А ако здравната каса след това се опита да откаже да заплати и спешна интервенция под мотото, че това е застрахователна измама? Не че биха имали право, но всичко очаквам.
Аз пък си мисля, че след като информацията е разпространена в интернет, а и има дарителска сметка на нейно име, вече не може да се разчита на тази здравна карта /или каквото е там/. Не е ли по добре да се ангажират и медиите, ако има начини и чрез смс-и, също. Така ще се включат по-голям брой хора и ще стане по-бързо.
Поли много кураж, имай вяра в щастливата развръзка! Praynig Praynig Praynig

# 560
Искам да ви съобщя, че сайта за половин час има над 80 уникални посещения.
Вярвам, че ще успеем!
 Hug

# 561
  • Пловдив
Защото само акушерка и гинеколог не стигат. Трябва да има по-голям екип, с уролог и какви ли не специалисти. А този екип трябва да е в готовност от сега до датата на плановото секцио поради големият риск от кървоизлив. Т.е. този екип би трябвало да стои в БГ до 10 седмици.
Това ми се вижда практически неизпълнимо доколкото бегло познавам здравната система унас. Как тогава здравната каса покрива тук това заболяване? Confused

# 562
Може и да съм наивна, но съм запозната с много от здравните закони и документи. Това с онкоболните е различно. Тук доколкото разбрах проблема е много специфичен и лекарите нямат опит. Има републикански консултанти...
Всеки си избира сам какво да прави. Това, че някой реагират емоционално и са готови да нагрубяват е типично форумски манталитет.

# 563
Току що ми се обади лекаря ми със съвет да отивам в Германия, досега казваше, че др. Славчев ще се справи (и досега всички мислим така), но сега каза, че тук става дума и за бебето,което в Германия има в пъти по-голян шанс, става дума и за спешно сформиране на екип при прокървяване, което и по неговите думи няма как да се случи в Майчин дом.
Разсея се и последното ми съмнение Peace

# 564
Поли, това мнението на Сигридов ли е?
Рядко съм срещала лекар с такава загриженост към пациентите.
Аз също съм на мнение, че неонатологията е от огромно значение, а тук такава на достатъчно добро ниво няма.

# 565
Може и да съм наивна, но съм запозната с много от здравните закони и документи. Това с онкоболните е различно. Тук доколкото разбрах проблема е много специфичен и лекарите нямат опит. Има републикански консултанти...
Всеки си избира сам какво да прави. Това, че някой реагират емоционално и са готови да нагрубяват е типично форумски манталитет.

Како, едното са законите, друго си е практиката. И тя показва че човек трябва сам да се спасява. Съжалявам ако прозвуча цинично, но не само ти си запозната. Аз съм запозната със случаи, при които българските лекари вдигаха ръце, и въпреки това държавните институции не отпуснаха нужните средства за необходимото лечение в чужбина.

Нима ако всичко беше уредено както в нормална държава, болните щяха да искат пари от хората?

# 566
Поли, а ще се разпише ли под исказването си!? Кой от лекуващите ти лекари беше републикански консултант?

kakogurgа, съскам срещу системата, ти защо се чувстваш обидена?
Може и да съм наивна, но съм запозната с много от здравните закони и документи.
Дай да направим тогава нещо, намери вратичка, връзки. Дай да помогнем, па макар и форумите да не вършат работа. Понякога.

# 567
Ако напиша и за опита ми с републиканския консултант, тотално отпада варианта със здравна каса PeaceИначе да - запознат беше със случая още в 11 седмица...
За доки - не искам да го компрометирам по никакъв начин, той единствено ми обърна тотално внимание през цялото време, но за жалост не се занимава с израждане

# 568
Ако напиша и за опита ми с републиканския консултант, тотално отпада варианта със здравна каса PeaceИначе да - запознат беше със случая още в 11 седмица...

Променям си прогнозата за издаването на карта на -20.
Още вярващи в МЗ?

# 569
Коригирам си поста, тонът ми беше крайно неподходящ за темата.

Моля, четете темата преди да изкажете мнение. Много от възможните пътища за разрешаване на въпроса вече са били обсъждани и отхвърлени по обективни причини. Нека да пестим място и да не повтаряме до безкрай едни и същи дискусии.

За улеснение (тъй като тук темата е много дълга и трудно се намира бързо информация), основните факти са изложени в страницата за Поли, дадена в подписа ми.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 17:50 от ianajar

Общи условия

Активация на акаунт