Германска нова медицина - 4 част

• 79 585
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
А вирусна ваксниа дали не предшества вирусната пневмония  Thinking

# 556
Хм, не попитах...а може би трябва. Като се замисля, те сега слагат втория Пентаксим (или третия...) Rolling Eyes

# 557
Искам да ви споделя какво ме сполетя:

При раждането било останало парче неизчистена плацента в мен. Но не съм получила никаква инфекция и нямах температура. След 2 месеца и половина се разбра това и се наложи да ми правят кюртаж. Докторката каза, че въпросната плацента се била калцирала (тракала като камъче) и било много трудно да се отстрани.

Та въпросът ми е - ако наистина организмът сам се справя с всичко и всичко има причина, дали беше наложително да се подлагам на тази процедура (двама доктори независимо един от друг ме убеждаваха, че трябва час по-скоро да се махне тази плацента)? Какво щеше да стане, ако не бях се съгласила на това изстъргване?

# 558
Елица, след като не си имала никакви оплаквания, защо си ходила на лекар?!
Лекарите твърдят и че спонтанен аборт не може да приключи сам и трябва да правят кюртаж... Ако не се занимавах с половината неща, които не са им работа, щяха ли да имат толкова работа...

# 559
elica2009, плацентата или се изхвърля или, ако това е невъзможно, се свива, клетките губят вътреклетъчно съдържимо (калцират, мумифициарт се един вид), за да не създава проблем. Организма избира винаги най-щадящия начин да се справи! На теб дадоха ли ти някакво обяснение за риска, ако не се подложиш на операция? Аз винаги питам и поставям под съмнение..

Meg!
, спонтанните аборти могат да бъдат животозастрашаващи.
При втория ми мисед (вече знаех, че не се развива), въпреки всички препоръки за кюретаж, реших да изчакам и да дам възможност на организма да се изчисти сам.
Не ми се разказват подробности. След изхвърляне на всичко и сериозен кръвоизлив, придружен със страшни болки през цялата нощ, на другия ден по обяд бърза помощ ме откара в МД. Не успях да се справя..

Наскоро обсъждахме бремеността. Всички активни конфликти и СБС-програми се стопират за този период заради приоритетната функция на организма. Но не и лечебната фаза на стари конфликти, която вече е в действие.

# 560
Всички активни конфликти и СБС-програми се стопират за този период заради приоритетната функция на организма. Но не и лечебната фаза на стари конфликти, която вече е в действие.

Сигурна ли си в това?
Доколкото си спомням от вс. про4етено след първия триместър спират вси4ки СБС-програми, независимо в коя фаза са.
Евентуално след раждането, в много редки слу4еи може някои от тях да продължат.

# 561
Аз съм бременна в момента  в 6 месец. От около две години имам постояна болка в дясното потребрие, ходила съм на лекар преди да забременея и не можаха да кажат каква е причината. Всеки знае, че като кажеш болка от дясно първото за което се сещат лекарите е жлъчка или черен дроб. Е ако въобще може да се вярва на изследвания мойте в това отношение са перфектни. Та  бременноста ми напредва и болката изобщо и за ден не  е изчезнала. Трудно ми е да седя, защотото отдясно постоянно нещо ме боли.Дори надясно понякога немога да лежа. Изчетох тук всичко в това отношение, но незнам в каква фаза съм активна или лечебна. Иначе жлъчката ми знам че е превита, ама чак пък такива болки от това...
Също около година две преди да забременея имах няколко години болки в гърба по мускулите, едвам стоях права. После отмина дет се вика от само себе си. И сега от месец тия същите болки се появиха отново, както съм бременна.....със сигурност не е от нарастването на корема, защото като цяло при мен той е по малък.
Така че хич не знам защо мене не ме хваща тая благина от бременноста да ти изчезнат конфликтите:)

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 10:30 от dalil

# 562
dalil и аз я имам същата болка в дясно ,на същото място от много години .Ходила съм преди време при много лекари ,никой нищо не знае от какво е .Така ,че си живея с нея.И на мен ми казаха,че е превита жлъчката ,но не зная дали е от това .Аз си мисля,че при мен е от раждането на първата ми дъщеря ,но ......Сега започвам гимнастиката на Норбеков ,да видим какъв ще е резултата .

# 563
Всички активни конфликти и СБС-програми се стопират за този период заради приоритетната функция на организма. Но не и лечебната фаза на стари конфликти, която вече е в действие.

Сигурна ли си в това?
Доколкото си спомням от вс. про4етено след първия триместър спират вси4ки СБС-програми, независимо в коя фаза са.
Евентуално след раждането, в много редки слу4еи може някои от тях да продължат.

Аз също бях останала с такова впечатление и бях неприятно изненадана да разбера, че не е съвсем така. Ето какво казва Хамер:

"В природата решенията са вградени. Например, когато на една овца й бъде отнето агнето, тя решава конфликта, като ражда друго агне. При хората също – бременността има абсолютното предимство от третия месец нататък – рак не се развива, докато има бременност!"

И още: "Майката разбира се, може да преживее и някакъв конфликт, но тя ще остане в положение на изчакване, до след раждането, защото бременността има абсолютно предимство."

Явно трябва да правим догадки, защото аз поне никъде не съм намерила и прочела недвусмислено обяснение кое спира и кое не. Явно спира да се развива само рак - но понеже ракът може да е и в активната и в лечебната фаза, в зависимост от конфликта и зародишния слой, значи би следвало да се стопират и тези лечебни фази, в който се развива рак.

# 564
Meg! - нямах оплаквания, които биха навели докторите на мисъл за останала плацента (нямах висока Т, кръвните ми изследвания бяха ОК). Още от 3-тия ден след секциото започна много силна болка долу ляво. В болницата всяка смяна доктори ме гледаха и казваха, че всичко е наред и сигурно са конците. Бях на течен аналгин, така и излязох от там. Постепенно болката намаля, но до последно я имах. Освен това имах непрекъснато кървене 2м. и половина (не силно, но непрекъснато).

Ето това калциране не ми е ясно до какво би довело, ако все пак си беше останало там. Дали щеше да ми спре кървенето и тази болка дали от самосебе си щеше да отшуми - не знам.
Реших, че кюртажа ще реши проблема, защото засега разчитам на традиционната медицина. За хрема или кашлица - опитвам всичко друго, но за такива по-сериозни неща, не бих рискувала. А има ли практикуващи доктори ГНМ, с които да се консултираме в България? Предполагам, ако някъде се съберат истински истории на хора - какво са преживели и до какво са довели наричаните от нас болести, наблюдения върху такива случаи като моя, бих се замислила. Ако някой ми беше казал, че е трябвало да изчакам примерно още 1 или 2 месеца, сигурно щях да изчакам, но не намерих никаква информация какво да очаквам и какво е нормално. Даже това не го причислявам към конфликт - все пак някакви доктори не са си свършили работата, след като раждането не е минало по нормалния път, а е секцио.

# 565
Eлица, очевидно е, че при теб просто докторите не са си свършили добре работа - при секцио трябва те да извадят плацентата и да се уверят, че няма остатъци. Кървене 2 м. след раждането си е достатъчно основание да се посети лекар - не е нормално. Т.е. не е конфликт, а физическа причина; А дали е имало други начини за справяне с проблема не знам....

Мулти, разбира се че има случаи, когато се налага кюртаж и той е по-добрият вариант. Изследванията, които съм чела преропъчват политика на ненамеса и следене, но при при определени признаци се прави кюртаж, за да не се стига до тежка кръвозагуба и инфекции...

# 566
  • у дома

Мулти, разбира се че има случаи, когато се налага кюртаж и той е по-добрият вариант. Изследванията, които съм чела преропъчват политика на ненамеса и следене, но при при определени признаци се прави кюртаж, за да не се стига до тежка кръвозагуба и инфекции...

Мег, какви са тези изследвания? Колко време се препоръчва да се изчака след установяване? newsm78 На мен откровено ми препоръчаха веднага абразио, още на следващия ден след прегледа ми го насрочиха. Нямах никакви оплаквания.  Thinking Но се поуплаших разбира се да не направя някой силен кръвоизлив, ако оставя организмът ми сам да се оправя.  Sick

# 567
Обсъждахме ли на какъв конфликт се дължи високото кръвно налягане и почти изравняване на границите?

# 568
Милички,а високото кръвно какво е ? Peace

цитат от предните теми:
Според мен, когато говорим за хората, учестен пулс се получава от прекалено безпокойство, а високо кръвно от несподеляне и неговорене по проблемите, от затваряне в себе си и водене на битките сам. Човек, който не търси помощ от други хора, а същевременно само се ядосва на грешките си, човек който иска да е по-силен, защото чувства слабост и враждебност в обкръжаващата го среда...

цитат от моите архиви:
Кръвно налягане - високо
 вероятна причина -  Неразрешен отдавнашен емоционален проблем.
нов мисловен модел - С радост се освобождавам от миналото. Спокоен съм.

Кръвно налягане - ниско
вероятна причина - Недостиг на любов в детска възраст. Пораженство. „Няма смисъл и без това няма да стане".
нов мисловен модер - Избирам да живея в НАСТОЯЩЕТО, което винаги е изпълнено с радост. Моят живот е радостен.

# 569
Някой попадал ли е на какво се дължат симптоми подобни на синдрома на хроничната умора в сетлината на ГНМ?
Сънливост, постоянна умора, липса на концентрация, раздразнителност.

Общи условия

Активация на акаунт