Отговори
# 75

Доре, недей да плачеш, нищо страшно и непоправимо не е станало!! Да не вземе да ти спре кърмата от тоя рев! Stop

Да разведря малко темата с няколко снимки от Жеравна, намира се на 32 км от "Петолъчката" на пътя София-Бургас.
Ходихме нач. на май месец там, сега ги смъкнах снимките Flutter

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 11:03 от kamelllia19

# 76
Атмосферче, хубаво сте решили. Разделете се в различни къщи, но се виждайте ТРИМАТА през седмицата. Има сума неща, които можеш да направиш и с малко бебе. Забавлявайте се като на първа-втора среща, когато сексът е още мираж, с тази разлика, че вие вече имате бебе. Мисля, че емоциите трябва да поизстинат, защото, когато сте афектирани си казвате неща, за които после съжалявате, а думите назад не се вземат. Да, разбира се, раздлялата е нож с две остриета, може пък на някой от двамата да му хареса повече да е сам, но не мисля, че ще се стигне чак до там.
И ние сме се разделяли като гаджета. Сега не, защото няма къде да го изгоня, горкия! Twisted Evil
Инесита, браво, момиче! Много дини под една мишница, ама с всичко се справяш! Страхотна си!  bouquet
Аз сега да помрънкам за моето свеки. Ние с нея не се обичаме много, ама от 4 години сме в трайно примирие- траем се, заради сина и и децата. Тя работи в едно читалище в квартала и все ходи по концерти - на класа по пиано, на класа по спортни танци и т.н. Не можела да пропусне, пък и децата били толкова сладки! Вчера като разбрахме, че тържеството ще е на двора и място ще има за всички се обадихме и на двете баби, ако искат да дойдат. Майка ми веднага откликна, а свеки се врътна и каза:"А, какво ще им гледам, ще ми покажете снимките после!" Много ме доядя, мъжо също. Знам, че не е нищо особено, ама за класа по пиано, дето, знаеш ли, Цветелинче, как хубаво ги учи Деничка може, а за собствената и внучка какво ще и гледа. #Cussing out

# 77
  • Sofia
Добро утро, дружина!

Май няма срещичка днес Sad А така ми се виждаше с вас...
Ками, мерси за чудесните закуски! Аз не съм ти благодарила досега, ама всеки ден си похапвам виртуално  Blush

Дореее, Доре, няма да се косиш, душа! Ще се оправите! Със сигурност! Практиката от пробните раздели е дала следните резултати, поне при мен: мъжа си почива от мрънкането (което си правим ние, трябва да си признаем), а на жената започва много да й липсва "нечувствителния и неразбиращ гадняр". Ама ако се обичате, а  вие определено се обичате!, нещата ще се наредят на първата седмица! А сега го има и Йойо и Румен няма да издържи и 3  дни, ще видиш! Hug Hug Hug
А каквото ти тежи, споделяй! Ние сме тук за хубави и лоши неща, най-вече за лошите...

Марте, абе и нашата кола е Форд, ама не е толкова прекрасен, като този джип, че трябваше и бензиностанция да си купим... Ето я нашата каручка (Венци много се дразни, че му викам каручка, ама как твърдо возят Фордовете, не е истина!, е, този уж по-меко, ама ще видим):

Благодаря ви за споделените мнения за крустите. Ще пробвам с олиото, ако не стане, ще взема Мустелата, че много ме дразнят! На светлината са ОРАНЖЕВИ  Shocked
Деска, мерси за предложението! Аз досега ги морих с шампоана на А-дерма и щом са на една фирма, май няма да ни помогне...а не ми се дават пак 30 лв.. Rolling Eyes

Искам да ви покажа как заспива малчо от няколко дни Simple Smile Това ни е най-големия приятел - розовия слон  hahaha Joy

Хубав ден на всички! Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 11 нови отговора.  Joy Joy Joy

Пети, изпрах я! Нищо й няма! Давай смело и аз не бих му я дала без да е минала през пералнята!

Ламтурниче, ама много са ти сладки щерките!!!! А за свекито - нямам думи  #Crazy Ама само тя губи! Hug

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 11:19 от cutesmallcat

# 78
  • София
Доре, мила, как вали точно днес бе м..а му с...а, иначе щяхме да се видим и да те понашляпкам, как така ще се сдухваш и ще плачеш цял ден, че кой го е носил този Йо-Йо 9 месеца и кой го е раждал, ти си му майка, ясно, че си го обичаш, то повече от теб никой никога няма да го обича (дано си намери жена, която да го обича поне толкова Simple Smile))), така че не се притеснявай за тези думи, те са просто думи казани в момент на афект, сигурна съм, че Румен не ги мисли, а дори и да ги мисли, кажи мъж е, какво пък, той не знае какво да майчински инстинкти и майчинска любов, нищо, че е тати и той обича...да ти кажа според мен почти всички тук сме в това положение, освен мамите с татковци, които много ги разбират (не казвам обичат, защото и нашите си ни обичат), да са им живи и здрави, а и изключвам и мамите с второ детенце, че там вече са по-подготвени за ситуацията, аз като слушам другите мами, все раздели обмислят, все караници и при мен не е по-различно, ама аз си стоя на задника и си кротувам, защото знам, че е период и ще премине и не искам да правя нещо, за което после ще съжалявам, аз затова си и заминах за Стара Загора за 3 седмици, ама нещата не се оправиха съвсем, пак много се обичаме и т.н., ама се и караме доста, аз да си призная избухвам повече, той само дудне, ама като си уморен и ненаспал се, няма как да не ти "избият чивиите", та какво ли не сме си наговорили вече, то още през бременността почнаха нашите проблеми, таткото си мислеше, че не е нужно за нищо да помага, че какво пък ми е, ще поработя 8 часа, после ще готвя, ще чистя, ще излезем с приятели и 6-7 часа сън да не са малко за една бременна, а той е и леко досаден, просто си му е в характера, не му се сърдя, но от както забременях, че и до сега емоциите ми минаха всякакви граници (аз по принцип съм си емоционална, ама сега е чудо), та като ми повтори нещо 3 пъти и яхам метлата и гледай какво става...така че спокойно, ще се наредят нещата, не се притеснявай и не го мисли толкова, мисли за Йо-Йо, че го има, че ти е живичък и здравичък Simple Smile, а ако питаш мен раздялата няма да помогне, както ти казах, при нас положението си остана същото, много се обичахме първите 2-3 дни и после старата песен на нов глас, може би това, което са те посъветвали момичетата за почивката само 2мата за един уикенд е по-доброто решение и аз искам, ама татито ни много работи напоследък, това допълнително го изнервя, но не може да отдели време да отидем някъде, с нетърпение чакам август да вземе пустото майчинство и да отидем за 2-3 дни на море...хехех, цялата тази тирада беше, за да ти кажа, че нищо трагично и необичайно не се случва със семейството ти, просто се нагаждате към новия човек и няма как да мине без сътресения, но трябва да преминете през тях заедно, един до друг, а не един срещу друг  Hug Утре, ако е хубаво време и се видим, още ще те потормозя Simple Smile))))

За свекървата няма да си мълчиш, ако нещо не ти харесва, но все пак й го оставяй понякога със заръки до най-малкото нещо и при мен е горе-долу такова положението, ама гледам да я оставям да върши минимум неща, докато го гледа и на разходка, ако ще го води, няма проблем, но само с мен Simple Smile)))

Аааа, за малко да забравя, ама се сетииих, Ламтурниче, Калина и Раличка са страхотни, много сладки дечица имаш да са ти живи и здрави Simple Smile))))

Хахаха, Инче, сега видях снимката с розовия слон, Стаси откакто се обръща по коремче все така спи с една кравичка, че му е закачена за решетката на леглото и като тръгне да се обръща по корем натам се забива в кравичката, гушка я, слага носле в муцунката й и отнася плувката Simple Smile)))

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 11:15 от iva_angel

# 79
Сферичке, и аз да си кажа за тази раздяла ...... еми не ми харесва така. Не смятам, че трябва да се разделяте, а както са предложили другите момичета да останете сами поне за малко. В случая кърменето не дава много възможности, но смятам, че за 3 часа ще можете да останете сами.
И наистина поговорете отново, и то сериозно. Според мен проблемите на повечето връзки са, че хората не си говорят, а разчитат другия да усети какво си мислят. Да ама не! Няма как да стане ако не се говори.
И мен много пъти ми е кипвало и ми е идвало да кажа на милото да си ходи, но съм се въздържала, защото знам, че не го искам наистина, а е просто емоция.
От мене имаш една голяяяяяма  Hug и знам, че ще намерите правилното решение!

# 80
Ламтурниче, децата са ти страхотни! Heart Eyes
Атмосферче, всички те разбираме. И аз се карам с мъжа си. Просто съм много изнервена и главно от факта, че не разбира какво ми е. Не разбира, че това, че 24 часа в денонощието правя едно и също, че ми е гадно, че по разни поводи (ако са в закрито заведение) се налага да пропусна, защото бабите са ни в Пловдив и София, че се депресирам от килограмите си и т.н. Иначе се опитва да ми угажда колкото му е възможно, но мен това еднообразие ме убива. И вчера ми каза, че може целия август да го няма. Нямаше го и 3 месеца докато бях бременна. Е, после как няма да ми е криво. Но знам, че всичко ще мине. Важното е, че имаме прекрасни здрави дечица, че се обичаме.

# 81
Мерси, момичета, и аз си ги харесвам, на мама гарджетата! Heart Eyes

# 82
  • София
Ей, мами, Доре, айде да ви развеселя малко Simple Smile

Ние вече си имаме любима реклама  Joy baby_neutral

Не знам дали сте забелязали, но на рекламите по време на "Часът на мама", дават една на сладолед Дени, в някакъв рап стил се пее: "СладолеДени игри, / цяло лято на добри цени", подскачат някакви животни там, накрая нещо, което на мен ми прилича на слон или хипопотам, не съм се заглеждала добре, скача по корем и казва: "пум-пум-пум-пум", та аз по това време храня Станислав на дивана пред телевизора и гледам "Часът на мама", всеки ден кажи речи, като види рекламата и забравя да яде, само се усмихва и очите му все в телевизора и като дойде ред на "пум-пум-пум-пум" и почва да се смее с глас Simple Smile))

Та тези маркетинг стратези явно си разбират от работата, защото на мен самата реклама никак не ми харесва, обаче явно децата я забелязват и й се радват, а нали е предназначена главно за детската аудитория, браво на тях Simple Smile))

А да ви покажа и аз малко снимчици, че не ми се слчва често, май, май Simple Smile))

На тази Стаси е седнал и много му харесва, само дето е много съсредоточен Simple Smile)))

На тази е омагьосан от играчките на активната Simple Smile))

А на тази се опитва да се задуши, ама неуспешно слава богу, нали обича да се обръща по корем сега и така е и заспал, ама не се е сетил да си врътне главата настрани и личицето му е точно в една дупка, която се образува от чаршафа и матрачето на сгъваемата кошара, татито побърза да го снима преди аз скорострелно да го обърна по гръбче и съответно да го стресна подобаващо...

И да не си помислите, че спи на възглавничка, с нея го подпирам да не се обръща много, много, че като се наяде любимото му занимание е да се обърне по кормче и да повърне Simple Smile

Уффф, много съм смотана, пак ще редактирам...някоя от вас има ли я тази книжка и дали му е полезна: http://family-bg.com/prX_134.htm

Между другото понеже нашето педи каза да се захранваме от 6ти август и аз сега реших да проуча пюренцата на различни фирми, купих пюре от ябълка на 6 различни фирми (луда работа Simple Smile) и им разгледах добре, етикетите, съставки, енергия, витамин ц, дали са 100 % плод, имат ли добавъчна захар, глутен, ала-бала, сравних и цените естествено, после консистенцията и накрая имам и 2 мнения за вкуса, моето и на тати, ама дали на детето ще му хареса, това което на нас ни харесва е друг въпрос, та си имам вече и фаворити, ако ви е интересно мога да си поиграя да ви напиша за всички какво ми е мнението, ама само ако няма да досаждам Simple Smile))

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 12:09 от iva_angel

# 83
  • Sofia
Иве, на мен ще ми е изключително интересно и полезно!!! Благодаря ти предварително! Hug

# 84
  • София
Момичета изпотяват ли се краката не бебетата  ви понякога.На нас от време на време ни се изпотяват, някак влажни са.
А и днес си пийнахме сок от ябълка, а вчера от морков.Поне вече ги пие.Края на месеца ще пробвам с пюре от картоф и от морков.

Ето и нашата кола.

Напоследък Алекс се буди много рано сутрин към 4ч. Crazy, а преди си спеше до 6-6:30ч.Давам му биберон, но той така се върти, че накрая се разсъбужда съвсем и е гладен вече.

Гледам си снимките и се сетих, че не съм ви пускала от Мароко.Ето ви малко:
-тук са снимали Тоя с Брад Пит
-това е района на берберите(изгонени при колонизацията на Мароко от французите

A ТУК ако имате желание може да разгледате още.

Хайде , че ви затрупах.

# 85
Хелоу Минки Hug

От 1 ч през нощта нямам интернет,затова не съм писала..Да не мислихте ,че съм се покрила Naughty Толкова приятен ми беше разговора с Пена,че нямах търпение да се събудя и да продължим...

Сега сериозно..наистина ми става смешно от това държание на 5 годишно дете..Интересното е,че уж приключихме темата и изведнъж-ХОП,тая сладурана ми изскача с ЛС..Е как да не й отговоря..възпитаните хора правят така...И ако си мисли че ме засяга по някакъв начин или нещо подобно..не Naughty Затова и повече няма да я коментирам.Имам си по-хубави неща за правене..Най-искрено й пожелавам и тя и семейството й да са здрави и щастливи.Сигурна съм,че в яда си човек може да каже много неща,затова и аз се извинявам,макар че изобщо не се чувствам длъжна да го правя..Дано най-накрая всичко това да приключи..

Доре,момичетата са ти го казали.Може би временна раздяла е за добро...Имаш много гуш от нас Hug

# 86
  • в гората
 Днес ставаме на 4 месеца!Честито и на другите дечица, които празнуват днес:Яна, Конор, Кристиян, Калоян, Савина и Александра!

Доре, аз вече ти казах веднъж - много си емоционална.Не отдавай такова значение на думите.Ние в къщи като се сдърпаме какви си ги говорим  Embarassed, някой ако ни чуе отстрани ще реши, че сме смъртни врагове, а не семейство Embarassed Embarassed...

# 87
Ламтурниче,разкошни са гарджетата!Добре,че каката се е поуспокоила вече!А Раличка скоро няма да се вижда от коса... Joy

Иве,страховита поза за сън... Shocked Добре,че си го видяла,душата!А ти голямо проучване на пюрета си направила!Дай резултатите! LaughingАз изобщо нямам навика да опитвам и на повечето даже не им знам вкуса...а Боян до 2 год ядеше само пюрета-готови.Отказваше приготвена храна,освен попара и детски кус-кус...Той и досега отказва много неща,а утре става на 4 год.Например още не е слагал в устата си домат,краставица,череша,ягода,диня,пъпеш,маслина..и още куп други храни! ooooh! Даже и по отношение на сладоледите е консервативен-признава само Boss сандвич...

Коте,наистина крустите и сами ще си изчезнат,не ги мисли толкова,нито пък инвестирай толкова средства допълнително... Hug

# 88
  • София
Иве, на мен ще ми е изключително интересно и полезно!!! Благодаря ти предварително! Hug

Хехе, то аз май само това чаках Simple Smile))))

Да започвам, тогава:

Купих пюре от ябълка на Нестле,Хипп,Гербер, Сънвал,Семпер и Ганчев.

Цената я казвам само информативно, всеки си прави сметката все пак:

Нестле - 2,10 лв / 130 гр.
Хипп - 2,00 лв / 125 гр.
Гербер - 1,70 лв / 130 гр.
Сънвал - 1,15 лв / 125 гр.
Семпер - 2,10 лв / 135 гр.
Ганчев - 1,29 лв / 190 гр.

Сега направо да си кажа, 100 % пюре от ябълка и без добавъчна захар пишеше на етикетите на Нестле,Хипп,Гербер и Сънвал,.
В пюрето на Семпер има 55% ябълка, вода, ГЛЮКОЗА, ФРУКТОЗА, ОРИЗОВО НИШЕСТЕ, витамин Ц и желязо.
В пюрето на Ганчев има ябълки, захар, модифицирано нишесте, лимонена киселина /Е330/, витамин Ц /Е300/, вода.

Освен това на Сънвал на пюрето пише, че е еко и има Öko test - sehr gut от 2006-та година.

За витамин Ц да кажа, че има в:
Нестле - 10 мг.
Хипп - 30 мг.
Гербер - 20 мг.
Сънвал - няма
Семпер - 35 мг.
Ганчев - 10 мг.

Енергия:

Нестле - 57 ккал.
Хипп - 45 ккал.
Гербер - 46 ккал.
Сънвал - 41 ккал.
Семпер - 75 ккал.
Ганчев - 53ккал.

Нека да кажа, че според мен, а е и логично, енергията зависи от съдържанието на захар или не, на каша или не, та тези които нямат никакви добавки са около 45-46 ккал., а тези които имат добавки са над 50, Нестле, пишат, че нямат добавки, но пък доста енергия - 53 ккал., т.е. не знам дали е О.К. това.

За консистенцията:

Нестле - доста рядко, по-скоро като сокче
Хипп - нормално пюре
Гербер - кремообразно, добра консистенция, но то си го пише и на етикета, че е крем Ябълка 100 %
Сънвал - нормално пюре
Семпер - нормално пюре
Ганчев - нормално пюре

И вкуса сега:

С татито сме на едно мнение, ако трябва да ги подредя по вкус са така:
1. Нестле
2. Сънвал = Хипп
3. Семпер
4. Гербер
5. Ганчев

Сега и една малка забележка, според мен на Нестле е най-вкусно, защото е най-сладко, чувствително по-сладко от другите и според мен не може да е толкова сладко без добавена захар като стравнявам и с останалите, но това си е лично мое мнение.

Моят фаворит е Сънвал и като цена и затова, че е Еко и като съставки и като вкус. Но това не значи, че останалите видове ще са със същото качество, съставки и цени, така че няма да ползвам само тази марка. Това, което знам е, че няма да е Ганчев и Семпер заради добавките.

Ако имате някакви въпроси, питайте, искам да се извиня предварително и да кажа, че не правя реклама на никого, а и няма за какво, казвам само лично мнение, дано ви е полезно Simple Smile

Честита месечинка на Тошето, да ви е жив и здрав и много, много да ви радва, да папка и да слушка Simple Smile

# 89
  • София
Поуспокоих се малко... Много, много благодаря за всички за подкрепата! Много ме утешихте, наистина...

Може и да му предложа за уикенда заедно довечера, мерси за идеята!

А сега да ви кажа... Йойо си има любим телевизионен канал - ММ! Пуснах го и о чудо! Половин час тишина! Ох, главичката ми... И той се чуди после защо искам да си почина...главата ми е на домат станала!

Общи условия

Активация на акаунт