СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ- палцестискането тече, децата се тестуват

• 23 764
  • 375
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моят син не си спомня как точно е отговорил на два от въпросите, тъй като е имал колебания. Резултатът му е  между 68 -70 точки. Дано не си открие още грешки.
Едни от сгрешените са  № 31  № 35 ...неща, които по принцип знае....Явно напрежението си е "казало думата".

.... Дано се е справил с преразказа, че ние на българския разчитаме, с математиката е доста по-зле.

Повечето деца са така. И ние разчитаме повече на БЕЛ.

# 181
  • гр. София
Моят син явно е изключил напълно,защото ми отказа да си провери отговорите с аргумента,че не си спомнял. newsm78

# 182
  • There I was on a July morning
Дъщеря ми има 66 точки. Прилично, макар че можеше и повече.
Коя и е по-силната страна - не знам, понякога изкарва по-високи резултати по математика, а понякога - по БЕЛ, зависи от задачите.
Ядосва се, че не съм я записала на школа във Веди, защото там били правили преразказ върху тази глава от "Под игото"  Joy

# 183
Ох,мина! Синът ми каза:'Споко мамо, лесен беше, ще е към 5'. Сега тръгнаха с баща си на плаж - спокоен, щастлив.

# 184
аз съм седмокласничка и също съм допуснала грешка на девети въпрос за "донемайкъде". убедена съм, че НЕ се пише слято, мама също. дали не е допусната грешка?
в подточка г) има също грешка, която е "тайствени" - изпуснато е "н". попитах квесторката дали е възможно да има печатна грешка на този въпрос, но тя не можа да отговори.

мислите ли, че е възможно наистина всички подточки да са грешни, при положение, че доста деца са сбъркали точно този въпрос, въпреки че по принцип се представят отлично на тестовете по български език и литература?

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 17:31 от bewitched

# 185
bewitched : Ако си убедена, че "донемайкъде" се пише слято и това е твоя отговор, то той е правилен  Hug

# 186
в задачата се търси изречението в което НЕ е допусната грешка

# 187
аз съм седмокласничка и също съм допуснала грешка на девети въпрос за "донемайкъде". убедена съм, че се пише слято, мама също. дали не е допусната грешка?
в подточка г) има също грешка, която е "тайствени" - изпуснато е "н". попитах квесторката дали е възможно да има печатна грешка на този въпрос, но тя не можа да отговори.
тайствени- с едно"н", защото в м.р. ед.ч. е тайствен, а не тайственен
Спокойно, представила си се добре, спирай да търсиш грешки! Не се шашкай! Rolling Eyes
Успех нататък!!! Flutter

# 188
Верона не е разбрала - грешката е, че е изпуснато н в средата на думата, а не двойно н в края

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 17:37 от heterata

# 189
И ние сме доволни.

Един въпрос - за математическите гимназии как се вземат сега оценките от изпитите за образуване на бала     -      БЕЛ: мат. - 1:3 или 2:2  ?

# 190
за математически профил,природоматематически -- мат : бел --3:1
за хуманитарен -обратното
за езиковите--2:2
НПМГ си имат тяхна формула

# 191
9. В кое от изреченията НЕ е допусната правописна грешка?
А) Победен и объркан донемайкъде (би трябвало да се пише до немайкъде), той беше принуден да напусне полесражението.
Б) Златюбояджиевите (пише се Златю-Бояджиевите)  картини са пример за оригиналност и за силно изявена
индивидуалност.
В) Нова десет томна (пише се слято) поредица ще представи творби от български класици, творили след
Освобождението.
Г) Старата крепост, в чийто мрак отеква тайнственият шепот на миналото, днес е реставрирана.

ето това исках да кажа. мисълта ми е, че може би има грешки във всички подточки и затова се колебая.

# 192
за математически профил,природоматематически -- мат : бел --3:1
за хуманитарен -обратното
за езиковите--2:2
НПМГ си имат тяхна формула
А СМГ?

# 193
9. В кое от изреченията НЕ е допусната правописна грешка?
А) Победен и объркан донемайкъде (би трябвало да се пише до немайкъде), той беше принуден да напусне полесражението.
...
донемайкъде се пише слято изцяло - до не се отделя

# 194
е, добре, каквото било - било.
благодаря ви много. (:

и успех на децата ви по математика!

Общи условия

Активация на акаунт