СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ- палцестискането тече, децата се тестуват

• 23 752
  • 375
  •   1
Отговори
# 225
,

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 20:13 от borondy

# 226
Поздравления за децата!  bouquet
При нас резултата от тестта по спомен е 62 точки.Сега ще чакаме точките и от преразказа,но явно ще сме с пет и малко по БЕЛ.Хич не е притеснен,а на мен ми става все по-напрегнато,като се сетя за математиката.Обадил се на учителката си по БЕЛ и тя му казала,че точките на теста му били екстра.Е не съм съгласна,но вече мина и няма връщане назад.

# 227
  • София
Както и да се пише, това не е въпрос за изпит на 14 годишни хлапета, на които постоянно им обяснямат - на тях и на нещастните им родители, че не е необходимо да посещават допълнителни уроци, защото преподаването в училище е на ниво и е напълно достатъчно за да се постигнат желаните резултати. Сигурна съм обаче, че авторите на тези тестове са част от паралелно работещата образователна система, икономически осигурена и постоянно поддържана от абстрактни и неясни, създадени от самите тях критерии. И хора, незабравяйте, че тук не говорим за вътрешен изпит в гимназия, а за общонационален такъв! Т.е. ако Иванчо иска да се занимава с тоци или компютри, той също трябва да знае, че донемайкъде се пише слято. Това е важно и за химиците, и за оптиците .... Супер комплесарско е, да караш едни хора да се чувстват глепави или едни деца незнаещи, за да покажеш, че нещо в този живот зависи от теб. Това беше на един дъх и се извинявам на всички за възможната безсмислица, но ме е яд!!!!!!!!!!!!!!!

Абсолютно съм съгласна! Peace И не ти, а май други са се поувлекли.

# 228
  • Sofia
Напълно съм съгласна, Хетерата, май никой от нас, родителите, не го знае това "донемайкъде", а сме сравнително грамотни хора... Да не говорим, че и в повечето правописни речници липсва... За мен е абсурдно да искат правилен правопис на подобни думи от 7-класници, а в същото време половината ни висшисти са прости вишисти, инжинери и мъникенки.

# 229
  • София
Както и да се пише, това не е въпрос за изпит на 14 годишни хлапета, на които постоянно им обяснямат - на тях и на нещастните им родители, че не е необходимо да посещават допълнителни уроци, защото преподаването в училище е на ниво и е напълно достатъчно за да се постигнат желаните резултати. Сигурна съм обаче, че авторите на тези тестове са част от паралелно работещата образователна система, икономически осигурена и постоянно поддържана от абстрактни и неясни, създадени от самите тях критерии. И хора, незабравяйте, че тук не говорим за вътрешен изпит в гимназия, а за общонационален такъв! Т.е. ако Иванчо иска да се занимава с тоци или компютри, той също трябва да знае, че донемайкъде се пише слято. Това е важно и за химиците, и за оптиците .... Супер комплесарско е, да караш едни хора да се чувстват глепави или едни деца незнаещи, за да покажеш, че нещо в този живот зависи от теб. Това беше на един дъх и се извинявам на всички за възможната безсмислица, но ме е яд!!!!!!!!!!!!!!!

Така е.
.... Tired

Ежка, браво на детенцето ти!!!

Браво на нашите деца!

...............................................
 ....А аз обяснявам как всеки труд се възнаграждава, моля ви се

Такива винаги е имало... ooooh!

Знаток, искаш да кажеш, че твоето дете още не се е обадило, откакто е  свършил изпита?! Или аз нещо не разбрах...

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 20:30 от Stam

# 230
  • София
Поздравления за децата! Поздравления и за мамите! На този етап нашите деца знаят български език по-добре и нас. И това се дължи не на образованието в училище, а на подкрепата (финасова, интелектуална и морална) на родителите. А тези в МОН - те са идиоти.

# 231
  • В центъра на мръсотията
Щерката най-накрая се прибра. Смятахме, на 3 въпроса не си спомня какво е писала - резултатът ще е между 57 и 62 точки. Тя се разстрои много... очаквала повече...  Tired Сега ще се стяга за математиката.
Поздравления на всички дечица, които са се справили отлично   bouquet
Мен теста ме позатрудни - а претендирам за добра обща култура по български език...  ooooh!

# 232
  • На село
Много ми беше приятно да се запозная с кафепиещите мами в Докторската и малко съжалявам, че изпуснах някои, защото закъсняхме с малчовците, но на 25ти съм на поправителен  Wink.
Много приятно съм изненадана от моята Маги - 71т., сгрешила е два въпроса, единият от които е 9ти, разбира се.

Сега е на кино с приятелка, преди това реши два теста по математика, че утре е на урок.

# 233
  • София
Аз нямах нерви (достатъчно изхабих днес) да направя теста, но моето менение за трудност не е миродавно защото не съм добре с понятията и правилата в българската граматика. Мога да изразя мнение по математика. Съгласна съм с едно предишно мнение, че миналата година теста по математика беше доста труден за 7-ми клас. Аз години на ред съм решавала тези тестове просто за разнообразие. Надявам се да им дадат, ако не по-лесен тест, то поне да е на това ниво. То който си е математик си му личи, не е необходимо да натоварват излишно децата. Особено, пак казвам, когато не са получили тези знания от часовете по математика в училище. Успех на децата!

# 234
Според моят син май е дал отговор А  на 9 въпрос понеже е видял грешка в "тайственият шепот " в отговор Г
направо ме удари в земята

# 235
Стам - ние бяхме заедно след изпита, нотя има гадният навик да не си чува телефона.
Според Лили, има 68 точки. Е, няма да хванем бал 38.5 ама не е болка за умиране  Laughing

Не можах да разбера кой беше с хубавото русо бебе днес.
Бебето е бонбон  Peace Може да му измиете очичките, щот сигур съм го урочасала  Blush

# 236
Имах предвид 10 страници за 1 ден  Joy

В моят речник пише "немай-къде"
Мисля, че верният отговор е Б  Peace

Диването още не се обажда.

Не може Б да е верен отговор  newsm78

# 237
  • гр. София
При нас е голяма драма,реве и се къса.Не мога да го успокоя.Беше доста самоуверен вчера,а и учителката му каза,е има знанията,но все бърза.
57 т.   Cry

# 238
Елица не е свършил светът. 58+ са. И Теди е добър математик. Нищо не е станало.

Шива58 - защо не ти се вярва?

# 239
Сега като разлистих "Под игото" и видях, че в част 1, глава 35 думата е изписана до немай-къде. ShockedЕ нали точно от книгите трябва да се учим, но явно и там има грешки (според МОН)

Общи условия

Активация на акаунт