СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ- палцестискането тече, децата се тестуват

• 23 755
  • 375
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте...На едната задача съм писал еднородни обстоятелствени пояснение,а в отговорите е само обстоятелствени пояснение.Ще ми го преимат ли за вярно  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
newsm78
Друго мнение Confused  newsm78

# 211
как може да дадат такава дума на изпит, недоумявам... в текст не съм я срещала никога, рових се из речниците у дома...
много коварен въпрос и ме е яд за него :/

но не е нужно да търсите, грешката е моя.

# 212
много коварен въпрос и ме е яд за него :/

Не съм съгласна.Ако се тръгне по метода на изключването-може да се стигне до верен отговор А)

# 213
АААА, амбицирах се нещо за тази дума. ИИИИИ намерих друг речник (вкъщи книги и речници да искаш, не че малчо ги отваря, ама майка му ги hahaha)
Та - в "Правописен речник на българския книжовен език", издаден от Наука и изкуство, 1981г. на 227 стр е дадена думата "немай-къде". Донемайкъде или до немай къде или донемай-къде (с тире, без тире, слято, полуслято, или разлято Joy) няма. Но ще бъде много странно ако немай-къде  се пише полуслято, а донемайкъде да се пише слято. Аз ви предлагам всяка да се обади на учителката на детето си по БЕЛ и да обърне специално внимание на този въпрос и ако трябва те или родители да го разнищят. Кажете им за въпросният намерен от мен пример и им цитирайте речника, за който ви казах
Съгласна съм, че езика се развива и се приемат нови правила относно правопис на някои думи, но това не пречи да се пита, нали.

# 214
дори и да има грешка в сложното наречие, на ученици, които не са писали а) в отговорите, пак ще се отнемат 2 точки...

# 215
  • Бургас
 newsm44

Със 75 точки е моето голямо съкровище    newsm10

# 216
казабланка. : Учителката на дъщеря ми твърди, че "донемайкъде" е грешно изписване, следва да има тире и да бъде "до немай-къде" - точно, както е в цитирания речник.

ana_  : Съгласна съм, но по същия метод тя е изключила отговор А, след това и останалите, почесала се е по главата и заградила Б, въпреки, че знае правилото.

Знаток: Съзнавам, че е прекалено, ама като ме хване пустия телешки инат, няма пускане  Laughing

Ежка: Поздравления!

# 217
Имах предвид 10 страници за 1 ден  Joy

В моят речник пише "немай-къде"
Мисля, че верният отговор е Б  Peace

Диването още не се обажда.

# 218
  • Sofia
И моята дъщеря я е затруднило прословутото  "донемайкъде", а мен направо ме стресира . В моя речник, Хермес.2001г. пише "от немай-къде", "донемайкъде" липсва като термин. Тя, обаче, е уцелила правилния отговор по метода на изключването. Засега броим 74т., но ще видим преразказа.... Дано децата да имат късмет с математиката!

# 219
Здравейте ние сега проверихме отговорите ако сме сметнали правилно са 69точките тя се ядоса че на един много лесен въпрос е допулснала грешка. Трансофрмиращия преразказ е бил много лесен.

# 220
Както и да се пише, това не е въпрос за изпит на 14 годишни хлапета, на които постоянно им обяснямат - на тях и на нещастните им родители, че не е необходимо да посещават допълнителни уроци, защото преподаването в училище е на ниво и е напълно достатъчно за да се постигнат желаните резултати. Сигурна съм обаче, че авторите на тези тестове са част от паралелно работещата образователна система, икономически осигурена и постоянно поддържана от абстрактни и неясни, създадени от самите тях критерии. И хора, незабравяйте, че тук не говорим за вътрешен изпит в гимназия, а за общонационален такъв! Т.е. ако Иванчо иска да се занимава с тоци или компютри, той също трябва да знае, че донемайкъде се пише слято. Това е важно и за химиците, и за оптиците .... Супер комплесарско е, да караш едни хора да се чувстват глепави или едни деца незнаещи, за да покажеш, че нещо в този живот зависи от теб. Това беше на един дъх и се извинявам на всички за възможната безсмислица, но ме е яд!!!!!!!!!!!!!!!

# 221
Исках само да кажа, че е напълно нормално да има спорни моменти във всяка наука, но не е нормално да се дават на изпит, защото децата вече са част от спора - т.е. жертва на спора. Просто малко се поувлякох.  Embarassed

# 222
А пък моят изобщо не може да си спомни на десетина въпроса какво е писал  smile3511 smile3515 smile3514
досега крещях , но на него не му пука .Това е

# 223
Ежка - БРАВО НА ДЕТЕНЦЕ
Нощна птица- БРАВО НА ДЕТЕНЦЕ.
Браво на всички деца, които днес се бориха са себе си. Защото има и такива-по БЕЛ-3 за годината, по математика - 3 за годината, хайманата на класа, на всяка родителска се почваше и завършваше с него и вече бил влязъл в Търговско-банковата (а дали е с тире, кой, кой ще ми каже Crazy) с оценките от първия срок по метода на бързата процедура (да използвам един фразеологизъм, ха-ха)-дете с хронични болести, защото майка му (една наперена простакеса) просто работи в сферата на здравеопазването.
А аз обяснявам как всеки труд се възнаграждава, моля ви се

# 224
Защото има и такива-по БЕЛ-3 за годината, по математика - 3 за годината, хайманата на класа, на всяка родителска се почваше и завършваше с него и вече бил влязъл в Търговско-банковата (а дали е с тире, кой, кой ще ми каже Crazy) с оценките от първия срок по метода на бързата процедура (да използвам един фразеологизъм, ха-ха)-дете с хронични болести, защото майка му (една наперена простакеса) просто работи в сферата на здравеопазването.
А аз обяснявам как всеки труд се възнаграждава, моля ви се

Точно тези мамини синчета провалят всичко .Иди после говори за това че трябва да се учи
Децата виждат много различна и несправедлива действителност и се обезверяват

Общи условия

Активация на акаунт