Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 85

• 44 924
  • 364
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета, невероятни красоти сте сътворили. Аз се включвам специално да поздравя днешната рожденничка - Доня Коприва,   newsm59  bigdance2    като и желая много радост, щастие  и най-вече здраве.  Hug   bouquet   bouquet   bouquet

# 91
Имам един въпрос...
Нямам нито чист спирт, нито водка, имам кафеникаво бренди, мога ли по някакъв начин да глазирам гъмпейст с него?  newsm78 Някой пробвал ли е? Дали ще добие кафяв оттенък глазираното?
Имам и мед, но този вариант не съм го пробвала, а имам няколко часа докато дам тортата, та ми е доста притеснено, ако някой се намери да ми отговори ще съм много благодарна! Peace

# 92
  • Пловдив
Имам един въпрос...
Нямам нито чист спирт, нито водка, имам кафеникаво бренди, мога ли по някакъв начин да глазирам гъмпейст с него?  newsm78 Някой пробвал ли е? Дали ще добие кафяв оттенък глазираното?
Имам и мед, но този вариант не съм го пробвала, а имам няколко часа докато дам тортата, та ми е доста притеснено, ако някой се намери да ми отговори ще съм много благодарна! Peace

Ани, пробвай да глазираш с глюкоза. От брендито ще покафенее.

# 93
Пепи, само глюкоза, без нищо друго? За колко време ще изсъхне, имаш ли идея? newsm78
Благодаря ти много!!!

# 94
  • Пловдив
Пепи, само глюкоза, без нищо друго? За колко време ще изсъхне, имаш ли идея? newsm78
Благодаря ти много!!!

Мисля че с глюкоза и малко вода, но ще си остане да лъщи, като на тази снимка

# 95
Тандури, не съм на 100% сигурна, но мисля че и с пайпинг джел би могло да стане ако имаш  Peace

# 96
  • Vaudreuil Canada
Тандури и мед и вода се спрягаше за глазиране.

# 97
  • Банкя
E Пепи голям спечиалист си на пухчовците.Сигурно вече ги правиш със затворени очи.
Наталина ще се възползвам от линка за филмчетата.Героите изглеждат много готини.
Tandoori мед и вода аз съм правила ,но си остава едно такова лепкаво.Все пак си блести де.
Ето и моите бързи домашни творения.Сина ми ми помага снощи да стане по-бързо тортата и затова днес беша за лъжица-/малко желатин сложихме/
да но като се свлече от украсата бързо ми дойде идея да я замразя и сега е супер сладоледена торта

http://media.snimka.bg/3399/013053843.jpg

# 98
Ани и аз съм за "пайпинг джел" ( Скот Уоли  така гланцира листата на цветята си ) . От брендито със сигурност ще покафенее , от меда също!

# 99
кокетка   много сполучливи цици

Наталина тортата е прекрасна

little_sweet_didka™   часовника е много хубав поръчителите харесаха ли я тортата

Пепи  пух и компания са страхотни

от мен една Династия много бързо я приготвих но неможах да я опитам  Grinning

# 100
Албена,  Дарилка, iskrone  благодаря ви   bouquet  На мен специално не ми хареса как се получи тортата, но нищо... другият път  Rolling Eyes

Бобсито, много хубаво наситено синьо. Само мечо ми идва мъничък за това легло, но повечето торти от този тип които съм виждала са с такива пропорции Wink

Добре, че поне си разбрала, че е легло  Laughing на мен хич не ми прилича  
Доня Коприва честит рожден ден   ura
Сега един въпрос - коя торта бихте ми препоръчали - Татяна, Медовик или Династия?Знам, че е въпрос на вкус, но все пак да видя коя е най-предпочитана  Grinning

И да ви почерпя с една тортичка за домашна консумация

# 101
Звъните, казвате че сте от отбора на лудите кифли от форума.  hahaha .
Ей Ванчеее, голяма скица си...
Ония ден си пътувам по Околовръстното и пред мен - буса на Илчовски 94 - чета отзад: Кувертюри, украси за торти и т.н. Сещам се, че си споменала че ще отварят магазин тук и си викам " да отида да питам шофьора къде се намира новия магазин  Joy", ама така и неуспях да го стигна тоя бус и се разминахме...

Благодаря за инфото и ценовата листа, непременно ще го посетим!

И мен ме нямаше тия дни, бърсах прозорци clean и с други работи се занимавах, но успях да ви изчета:

Корнишонка, много ми допадна тортата с маймунката. Много сладко и страхотно изпълнено.

Антоан - розите и багерчето са направо върха. Как имаш нерви толкова много да направиш?

Пепи, уникални торти както винаги. Виждам нови листа си направила с шприц при Пух и компания...А замазването ти на ганаша е отлично...ама ти си знаеш де Hug

smile3501 бравооооооооо бе, жена! Отскоро правиш торти и такъв напредък...Много хубав часовник и то Rolex. Кажи каква беше реакцията на рожденника?

sillsav много хубави влакчета!

Наталина,
  браво за Пат и Мат! Реалистично направени и готини изглеждат.

кокетка хубави цици! Изненадала си мъжа, което е най-важното. Трябва да виждат какви добри жени имат до себе си, с много заложби...

Доня Коприва и аз така прецаках една сметана. Тъй като ползвам миксер - робот, а не ръчен миксер, го оставих сам да си бърка и му обърнах гръб... По едно време се обръщам и трагедия....сметана не прилича на сметана... Close

Росито, дай рецептата за втората торта...Много апетитно изглежда....

Аз имам да правя торта за 3 Юли - детска торта с риби...дотогава съм така  Crossing Arms и  Whistling
Сори за дългия пост .... smile3538

# 102
черпя ви една тортичка за рожденния ден на моето пораснало момиченце!       

# 103
  • Пловдив
kar4ita, мммм, много вкусно изглежда династията.

Бобсито, това да не е палачинкова торта. Вкусно изглежда.

Писето, да ти е жива и здрава малката Simple Smile

Хайде за добро утро и от мен една тортичка. Втората няма да ви я снимам - обикновенна с ягоди отгоре и бишкоти.

# 104
Здравейте и от мен. Не съм ви забравила, но сега съм в Родопите за цялото лято и малкия почти не се прибира вътре да ми остави време за интернет.  Когато мога обаче си следя тортената тема.
Пепи може да са ти досадни вече пуховците, но винаги са изпипани до последно. Тортата подарък също много ми харесва.
Писеточестит празник на детенце, много добре се е получила тортата, предполагам много и се  е радвал?
Тандури може би е късно ама аз да кажа в руския самовар има една рецепта за лак - една супена лъжица вода, една чаена желтин и една чаена глюкоза (кажи речи течната част на фондана ) се слагат на водна баня да се стопи. Като стегне лака се разтваря пак на водна баня, може да се направи и в цвят. Съхне много бързо - буквално за няколко минути, дава страхотен гланц и може да си го ползваш пак друг път. Дано да ти е полезно. Не съм лаккирала гъм пеист, но съм лакирала марципан и фондан. Ако пробваш да забъркаш течната част на гъм пеиста може пак да се получи такъв лак, който със сигурност ще ти се свърже с основната маса, но мисля че няма да имаш проблеми и с желатиновия.
natalyna   много хубава торта с Пат и Мат. И красива и ми се дояде от нея, а другите ги третирам само като произведения на изкуството, забравяйки че са храна. Grinning
antoan2006 твоите торти няма как да не ги спомена, просто много ми харесват обемните ти фигури и Макуина и Електрокара и сърцето.  С удоволствие по някога ти разглеждам албума за свежи идеи. И аз покривам с Варна, че ме е страх да не ми стегне фондана, че още съм пипкава, но чак такива форми и за фигури да не говорим не ми се получават - моделирам с фондан.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 09:44 от иглика333

Общи условия

Активация на акаунт