ЯНУАРКИ 2010 за ФМ се стягат ......(7)

• 12 003
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Иначе аз днес съм на ФМ в Токуда и се надявам всичко да е наред, цяла нощ сънувах тоя преглед, не ми излиза от главата. Стискайте палци и после ще пиша как е минало.

Чакаме да се похвалиш, филмче, снимчици, каквото ти дадат...  Party

Честито на всички именници, да са живи и здрави  newsm67

За имената - с първото дете стигнахме до единодушие и сега така. Предчувствия нямам и не съмимала никога. С таткото силно се надяваме да е момче. Името за момиче ще е Андрея, а за момче Кристиян, само да е живо и здраво  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 11:12 от Katinche

# 166
  • Mediterraneo
Тарталетка, твоята дата стана ли ясна, че нещо съм пропуснала?  Blush

Можеш да ме пишеш за 8 януари.

Днес бях на първата си консултация. Взеха ми цитонамазка, микробиология, утре ще давам кръв и урина. Гледа ме пак на ехографа- бебето е наваксало още седмица и вече си отговаря  Grinning Спеше поспаланкото, изобщо не мръдна, а десетина минути го гледахме. Важното е, че сърчицето тупкаше  Heart Eyes

gitadam
, личната няма право да ти отказва направление, нищо, че не са минали 45 дни от издаването на предното  Naughty Говоря, ако става въпрос за направление тип 9, което е за записване в ЖК  Peace

Следващата ми консултация е на 21 юли.

Имена и ние имаме- Филип и Дария са основните два варианта. Катинче, Андрея много ми харесва  Peace Седи ми като резервен вариант на мен, както и Даниел за момче  Simple Smile

# 167
  • Ловеч
Ето ме и мен,отдавна не съм писала но все не ми остава време.
Виждам че вече обсъждате имената на бебоците.
Ние претенций уж нямаме ама таткото май като всеки мъж му се иска да е момченце,да е живо и здраво пък каквото дойде. Simple Smile
Но вкъщи май ще има интересни дебати относно името,ако може да е на свекървата или на свекъра...,ама кой ще ги слуша точно пък тях,вече си правят устата за име.
Детето си е наше и ще си го кръстим така както си решим ние,а те нека чакат.

# 168
Момичета радвам се че толкова бързо ме включихте във вашия списък Hug  Party

# 169
Понеже Тарталетка писа за направленията ще поясня.Моята гинеколожка ми каза, че направлението трябва да бъде с код Майчино здравоопазване.Предишното, което ми пусна джипито беше за установяване на бременност и с него минах 2 пъти, първичен и вторичен преглед.
И още нещо да попитам, вече не плащам потребителска такса нали, сигурно джипито ще иска да ме обрули с 2.40, но няма да й стане номера.Майка достатъчно я почерпи с бонбони за 7 лева. hahahaТе са от един край, Смолян и се знаят от там, няма какво да си кривя душата, голяма образка е това моето джипи.

Искам да попитам какъв код да пише тя в направлението, защото винаги ми бърка кодовете.С едно направление колко пъти можеш да се явиш на лекар, мисля, че ще си имаме проблеми с нея, ако трябва всеки месец да ми дава направление, дано да не греша.Моля, отговорете спешно, че майка чака да й кажа, каквото точно сте ми писали, за да знае какво да й каже.Говорих с нея преди малко, за 2 ще даде направление, но за следващия месец, не знам. Hug

Радвам се, че мама Цоци и Рая са добре. Peace

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 11:50 от gitadam

# 170
Привет, момичета!

Днес ни изписаха! Рая е добре. Аз също, само дето се чувствам много изморена. Забравила съм,че съм и бременна, чувствам се прекрасно, чак на моменти забравям,че в мен има Нещо.

После ще чета и ще пиша повече! Hug

Само по диагонала прочетох за имената......Ако е момче май при нас ще е Самуил, а ако е момиче(много се съмнявам в това) - Павела.

# 171
  • Mediterraneo
Понеже Тарталетка писа за направленията ще поясня.Моята гинеколожка ми каза, че направлението трябва да бъде с код Майчино здравоопазване.Предишното, което ми пусна джипито беше за установяване на бременност и с него минах 2 пъти, първичен и вторичен преглед.
И още нещо да попитам, вече не плащам потребителска такса нали, сигурно джипито ще иска да ме обрули с 2.40, но няма да й стане номера.Майка достатъчно я почерпи с бонбони за 7 лева. hahahaТе са от един край, Смолян и се знаят от там, няма какво да си кривя душата, голяма образка е това моето джипи.

Точно така значи. Няма значение кога ти е издала предното направление за установяване на бременност. Няма нужда да минат 45 дни, да не се прави на интересна. Потребителска такса не се плаща, да.

Цоциии, радвам се, че си тук   bouquet

# 172
за направление бременните не плащат,но лекарите са нагли.

# 173
  • Madrid
minana,честит празник!Много щастие,здраве и любов да има около теб!  bouquet
Мама Цоцоланка,радвам се,че сте си у дома и сте добре,чудесна новина! Grinning

Момичета,бях ви попитала преди две страници,но виждам,че никой не ми е отговорил:
случва ли ви се при рязко движение да получавате схващане в коремната област.Това,което усещам аз е като схващане на прасеца,което се получава по-късно през бременността.
Ще се радвам ако някой ми отговори,имам среща с лекар на 15 юли,затова бих искала да разбера дали да избързам,благодаря!

# 174
ilindi4ka, случвало ми се е при предишната бременност, но реших, че е нормално и тогава дори не попитах  Thinking Но ако те притеснява питай, по добре е да не се тормозиш излишно  Peace

# 175
  • Madrid
minana,мерси много! Hug

# 176
В началото на няколко пъти ми се случи,единият път беше толкова силно че не можах да мръдна поне минута.Сега това изчезна.Мисля че е нормално

# 177
Честит Имен Ден на всички именници!  bouquet

Това с името да е хем българско хем интернационално Thinking..нема как да стане Wink
Да не говорим , че мн от имената които си мислим че са български, се оказва че са най-често с гръцки произход Crazy Отворете именниците и вижте Peace
Ето ви примерно един сайт с имена и произхода им:
http://margaritta.dir.bg/azbuchniik/01A.html

Относно направленията-от скоро на джи пи-тата им развързаха тотално ръцете, като им позволиха те да решават трябва ли му на пациента направление или не #2gunfire:
http://dnes.dir.bg/2009/02/06/news3964839.html

# 178
Честит Имен Ден на всички именници! За направление -нямат право да ти откажат.Вярно е момичетата,които са писали по горе-потребителска такса за бременни няма.В Направлението ти трябва да пише -код:Майчино здравеопазване-(май това е направлението за ЖК,което джипито ти дава,но не съм сигурна).И с това направление отиваш и се записваш в ЖК-там също ти издават направление код:Майчино здравеопазване-това го знам със сигурност(в моето това пише(и в ЖК ти издават направления за лабораторните изследвания-цитонамазка,кръв,урина и т.н.)-оттам насетне от ЖК наблюдаващият те лекар ти издава всички документи-болнични,направления и т.н.Дано съм ти била полезна!

За името още не сме решили-имаме работни имена-ако  момиче Христина сигурно(на свекъра-ама ние предида забремения се шегувахме с това име-и някак свикнахме), а за момче Деян или Даниел(на майка ми и на свекървата(последната не заслужава).Иначе и други имена харесвам,но държа на българските.Ако се роди на някой празник може да не е на никой(това е по изключение).

# 179
До мама Цоци-и аз се радвам,че с Рая сте вече здрави и сте се прибрали! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт