Отговори
# 30
  • София
Добро утро:)
Честито на всички с поводи-поизпуснах темата, но бяхме на гости на пра-баба и пра-дядо му в Тетевен. Беше супер, само където към края се поразболя-хрема, кашлица ама си се прибрахме че те при всяко кихане и вдигат кръвното:)
Ние със захранването бавно вървим-яде с голям апетит и се хвърля на всичко-цяло пюре омита от каквото и да е и после суче, но доста се запича от различни неща-та ще го ограничавам.И докато беше болничък го оставих само на кърма-сега сме на броколи няколко дни.
А за обръщането-ние сме от мързелите-хич не се обръща-като го оставя по корем и почва да се нервира че не може да зацепи какво да прави. Иначе стои седнал по доста време /няколко секунди Mr. Green/ и на крака прав иска да стои-много е стабилен макар че повечето мами и баби ми се карат в парка като го видят-било му рано.. ама то детето така се набира да става право и си стои стабилно...
та така-чао от мен-днес в това време сме заточени май в къщи

# 31
Честити половин годинки на бебоците днес! Hug
Сасано,Страхотна торта!Да ти е жива и здрава госпожицата!
Днес е много мрачен ден, а никой няма тук.Къде сте мацки?
Ние се забавляваме в гимнастиката, но и това ще ни омръзне бързо.
Ето да ни видите колко сме порастнали:

# 32
Добро утро и от нас!

Днес малката Мила става на цели 6 месеца и искаме да почерпим за това.
  newsm59  party023

Честити месечинки на бебчовците и бебките, които празнуват днес!

И аз бях почнала да се притеснявам малко, че не иска да се обръща, но вчера ме изненада и сама се преобърна на спалнята. После го направи още няколко пъти и много се кефеше. Явно нещата стават тогава, когато им дойде времето, а не когато ние искаме.

Нашето захранване върви долу-горе добре, но от морковите и картофите получихме страхотен запек. Чак с рев акаше детето, толкова ми беше жално да го гледам. И кърмата ми намаля доста и сега давам АМ допълнително, та може и това да е допринесло.

Имаме обаче проблем с плодовите пюрета. Като ги яде, кожата около очите й се зачервява. Най-силна е реакцията към ябълката, към другите плодове е по-слаба, но пак я има. Затова съм решила да ги въвеждам постепенно, като ги смесвам със зърнената каша, дано така да ги приема по-добре.

Пожелавам хубав ден на всички въпреки лошото време навън!

# 33
  • София
Здравейте мили мами, чета ви отвреме навреме, но съм несериозна с писането. Виждам че много от мамите са се отдали на почивка и не пишат, а много нови са се включили, което пък ме радва.

Аз съм на вълна захранване, че миналата седмица започнахме. На Хриси много му хареса оризовата каша с кърма, а пък от тиквата не беше много очарован както очаквах, а на всичкото отгоре го и запече.

На 20.06 навърши 6 месеца, а аз такъв подарък му спретнах като го простудих и на следващата сутрин вдигна т-ра над 39 градуса.
Да ви кажа и друг път съм присъствала,когато бебчета са вдигали 40 радуса, ама доста се изкорках , и чак вечерта успяхме да я свалим изцяло. А то бебчето как ревеше в началото и беше един почервенял и подут, а после като му увих крачетата и ръчичките с мокри кърпи седеше един смирен и леко проплакваше, а иначе не може да седи изобщо мирен.

Да ви питам някой предлагаше да актуализираме снимките отпред, въпреки че нашата не беше включена незнам защо, но няма значение. Ако сте решили публикувайте отпред на темичките къде да изпратим актуални снимки, за да може да се вместим поне сега.

Приятен ден момичета, отивам да се оправям, че джипито ще дойде след малко да ни види.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 13:04 от soufi

# 34
Здравейте и от нас ! Да ви кажа малко и за нас повечко. Ние си заспиваме всеки път на ръце не искаме биберони залъгалки и нищо което да ни залъже та да заспим сами! От 3 дни си имаме и зъб #Crazy малеее страшна работа не дава да я оставиш за пет минути сама в леглото докато е будна а като гледам и втория е на път съвсем скоро ще се появи! Будим се нощем през един час дондуркаме се и пак заспиваме за час кошмар ви казвам,а преди тия зъбки си спяхме от10 до 6! В неделя правим 6 месеца и сме решили по повада да започнем с картовче да се захранваме! Иначе се въртим като пумпал от гръб на корем и обратно обикаля си леглото за секунди правим доста уверени опити да седим но това за дестина минути и после пак рев и на ръце #Crazy!
Има ли и други като нас дето са толкова кисели с тея зъбки? Rolling Eyes
Е оплаках се сега ми е по-добре хайде приятен ви ден и честито на порасналите бебенца!

# 35
Ох, момичета какво харесват вашите деца от зеленчуковите пюрета и на кои марки? Карина до сега само от тиквата не се е противила и дори тогава изяжда едва половин бурканче. ooooh! Нито картоф, морков, тиква с картоф, и тиквички с картоф не иска. Днес взех и на Гербер моркова и на него се мръщи. Днес за първи път изпи 10-15 мл. сок от ябълка разреден с вода - направо не повярвах. Искам да продължа със зеленчуковите още малко и тогава плодовете.

velizara_82
  голям красавец си имате и синеок!  Wink Grinning

На мен вчера ми се прецака картата на фотоапарата и всички снимки отидоха по дяволите! Така ме е яд! #Cussing out И сега бебка си няма снимки на половин годинка, добре че снимах повече с камерата... ooooh!

# 36
Сасано, защо не пробвш истински картофи и малко моркови, сваряваш и пасираш?Те са много сладки /по естествен път/ и са вкусни.
Дидо яде картоф, морков, тиквичка, царевица, ябълки , круши, банани;
Вчера дадох козе сирене /купешко и изкиснато/, днес 1/5 жълтък от домашно яйце в пюрето пасирах. Всичко лапа. Ако не иска нещо, не го насилвам.
Сега ще видм дали ще се обрине.... Praynigдано да не се.

Някой вкарал ли е жълтък?
Но неговия Хгл е 109, и ми се видя тревожно, та започвам да засилвам продуктите и количеството.

Нямате представа в какъв цикъл съм! Втори ми е и направо е ад! Онзиден щях да изпотроша къщата и от нерви не се прибрах цял ден с децата, та мъжа малко се сконфузи като вися сам, а вчера ме боля корем....и като ми тече, не се издържа, това чудо не е било никога.  Blush И аз ве се оплаках... Tired

# 37
Да почерпя и аз, че днес станах леля newsm44 newsm68 newsm44
Сестра ми роди момче Борис, да ни е живо и здраво

# 38
Сън, браво! Честито исках да кажа! Да е живо и здраво, и сестра ти да е една горда мама!

# 39
Сасано,аз давам на Ganchev и на OVKO.Напоследък  правя и сама пюрета.Може да пробваш да сложиш малко захар или ваниния,канела(последните 2 само в плодовите).Борис най-много яде круша и банан.От 1-2 седмици му давам и овесени ядки,направени като попара,с ябълки и банани или с кисело мляко

# 40
Привет и от нас момичета.... !!

Днес сме вече цели седем месеца!!  Много сме палави и затова мама пише малко!!

ето ни.... и с рокля даже!!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349118&pid=13076713

Лек и спокоен ден на всички!!

# 41
 Ау,тази Ангелина е цяло ангелче  Heart Eyes ,Велизара - страшни очи  Heart Eyes
 Сън,честит ти племенник  Hug,много да слушка ,да папка и мама да се възстановява бързичко   bouquet
 Аз да ви кажа чесно си мислех за пюренцата да давам само на хип(въпреки,че ни идват малко нанагорно,като ценичка),но се оказа,че малката ми бузанка не обича здравословна храна - единственото което ядеше беше ранен морков с картоф, а всичко останало  Sick ,затова се принудих да пробвам с ганчев,въпреки че бях негативно настроена към тях.Е,може да са с доста ненужни добавки,но детето ги яде с апетит и вече сме само на ганчев.За желтък и аз се замислям доста,че и нашия хемоглобин е 109,но много ме е страх,понеже аз се обривам често от яйца,дано да нямаме проблеми  Praynig
 На всички празнуващи много   bouquet

# 42
  • София
velizara_82, много красив мъж си имаш и с тези сини очички  Hug Heart Eyes
soufi , дано малкия вече да е по добре и да няма температура  Praynig

Tmama , и моят малчо е много, много кисел..По цял ден крещи, ей така без нищо- наяден, със сухи гащи, а пищи до небесата и един такъв нервен...Венците не са подути, незнам дали са зъби, но ако са- да излизат по бързо, че е много изнервящо  Rolling Eyes
Sun, честит ти племенник! smile3525 Да е жив и здрав малкия Борис и много да ви радва! А на сестра ти- бързо възстановяване   bouquet
San4es , тази, твоята Ангелина е голям сладкиш  Heart Eyes и каква красива рокля има само

Вчера му дадох на моя пюре от пиле и зеленчуци, ей ако знаете каква физиономия на гадост направи и взе да му се повдига  Sick сега и аз се чудя какво да правя. Днес ще му предложа друг вид месо, но имам чувството, че ще е същата работа  Thinking
Ние си купихме вече стол за колата, че коша вече толкова тесен му стана и целия се изпотяваше на него. Сега се чувства вече много добре  Peace Ще го снимам и ще ви го покажа

# 43
Ето малко снимки и от нашето кръщене
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=392204&pid=13079351

# 44
Сасано Никола обича повечето от зеленчуковите на ХИп: сред любимите му са Ранен морков и картоф, тиква и картоф, спанак със картофи и сметана, зеленчуци със сметана, различни зеленчуци и супа с ориз и моркови. На Гербер пък харесва много Зеленчукова крем супа, но не тази която е Букет от зеленчуци. Ако искаш опитай със супата на Гербер. Нея и племенникът ми много я обичка.

Общи условия

Активация на акаунт