Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 189
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета,

рядко пиша, но затова пък редовно ви чета Simple Smile

Ние с моята дъщеричка наскоро започнахме захранване с оризова каша и исках да ви попитам вие в каква позиция храните дечицата си?

Аз първоначално я слагах в кошчето за кола, но на нея и омръзва да седи в него и започва да се свлича надолу и да пъшка. Като добавя към това, че бърка с ръка в кашата или пък хваща лъжичката с ръка и... става истинска лудница Simple Smile

Опитах да я държа полулегнала на ръка (в поза за кърмене), но явно се сеща, че в тази поза се кърмим и никакви лъжици и каши не признава Simple Smile

Това което подейства днес беше да я оставя легнала в леглото, да и дам малка играчка в ръце, за да я разглежда и да и поднасям лъжичката с каша. Така си изяде цялата порция. Притеснявам се обаче дали легналото положение е подходящо за хранене и дали няма да доведе до задавяне.

Бихте ли споделили вашите стратегии за спокойно хранене? Благодаря!!!

# 136
Привет от мен мамчета. Дано не сте ме забравили, но нямам много свободно време за писане. Моята Деничка - звездичка така свикна да е с мама, че почти не мога да я оставя и да се поровя за по-дълго в нета. Затова пък правим дълги разходки навън, когато времето е по-хладничко, а преди две седмици бяхме и  до Петрич за 2-3 дни. Дени прекрасно понесе пътуването, спа почти през целия път, а когато отидохме у родата непрекъснато беше обект на внимание от всички.
В неделя моята принцеса вдигна температура и едва днес вече мога да кажа че е по-добре. Три дни и три нощи се измъчи малкото човече, а и аз покрай нея, а сега е загубила апетит и не иска да яде пюре, хапва си само от цицката на мама, но се надявам, че скоро пак ще си хапва пюренца и каши с кеф.
Не съм чела нищо назад, използвам момента да се запиша в темата, докато Дени спи. Дано всички бебоци са добре, а и мамите им също Hug
Честит имен ден на празнуващите днес.

# 137
Ей , момичета прочетох на бързо за Моник за преживяното  с парчнцето плод ,и искам да ви покажа ,че и за това са измислили приспособление и вчера купих на Алекс ,но незнам дали в България се продава . Ето го по-долу, тук струва 6 $, две в опаковка   и  на  Munchkin (ето и сайта им -   http://www.munchkin.com/products/detail.html?pID=37&gclid=CI … 5sCFQ7xDAodaWs2JQ    ,после пак ще пиша, че не съм ви допрочела  Hug

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 20:26 от natali81

# 138
  • София
Натали, ти кога каза си идваш ? Да вземем да ти поръчаме, ако не сме много нахални - хем и кооперация може да спретнем с някой Rolling Eyes

# 139
Изчетох ви набързо,понеже тези дни сме с гости от UK и не съм чела Flutter
Честито на всички именници!Да са живи и здрави!Както и честит празник на всички фармацевти  bouquet
Моята Йоана празнува на 7 януари,понеже е кръстена на дядо си Иван съответно на Йоан Кръстител.До сега не съм чувала даа празнуват на Еньовден,но кой когато иска Hug
Сладурче,аз вкарах и зелена чушка,а утре ще направя микс:морков,картоф,тиквичка(от пазара) и така си правя за 2-3 дни в контейнерите за кърмата.А от плодовите до сега съм давала круша и ябълка Peace
Моник,миличката,представям си..тепърва ще ни започват ядовете ooooh!
Добре завърнали се на всички,браво на всички бебета колко са порастнали   bouquet
Лили късно е да честитя рожден ден,но имаш моите адмирации за тортите,уникални   chef
Елена и на теб на патерица ЧРД! Hug   bouquet
Сиси, Йоана не е мерило за сън,така чеее Crazy Laughing,буди се почти  на всеки час през нощта и много се върти ooooh!
В понеделник Йоана яко се издумка от дивана по гръб,ама като талпа Shocked,той уж дядо  й я гледаше аз да направя кафе,ама тя както беше по корем се засили да се обърне по гръб и се обърна право на земята Cry Едва я успокоих,а и дядото.Ужас,ревах с нея и аз. Cry Cry
Изчезвам да слагам душ и да лягам,че кой знае  колко ще спи дребната ooooh!
Ето малко снимки и от нашето семейство: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13009746 тук-таме ме има и мен.Моля не се стряскайте hahaha
Лека нощ!   bouquet

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 22:51 от daninceto

# 140
# 141
Добър вечер!!!

Със закъснение ЧРД на Елена!!! Всичко най-най ти пожелавам от сърце   bouquet

Гери, Петето е уникален сладур. За опашчиците направо завидях. Така ми се връзват и на мен...Анчето обаче все още е на мъх..., но рус! Купила съм и розова джувка за главата тип лента щото фибичките, които накупих няма за какво да се захванат... ooooh!

Моник, изтръпнах докато те четях... ужас голям си  преживяла. Аз така лигавих Анчето с една череша, но като я усетих колко силно се опитва да я издърпа и я разкарах...

ЧИД на Яна и на Киша за професионалия празник.

Йоановците и Йоаните празнуват на Ивановден, както и Калояновците.

Бубченце, да не съм те чула или прочела вече да се оплакваш оттова усмихнато ангелче Делян... Mr. Green

# 142
  • София
Момичета, вие сте върха!!!
Благодаря ви от все сърце-как ми съчувствате само Hug, топлкова сте мили-просто нямам думи да изразя колко ми стана приятно от вашата подкрепа Hug HugВече всичко е наред и остана само една голяяяяяма обица да виси на ухото Peace
Angelviolet, нямах болки в ставите. А иначе и при мен е така - не ми се яде много, а мляко-бол Peace
Честит имен ден на Яна и на всички Йоани bouquetДа растат здрави и щастливи деца Heart Eyes
Натали, имам такова нещо Joy, пратиха ми го от САЩ.Много исках да ви го покажа, но не можах да намеря сайта, ето, че ти го направи HugВъпросът е, защо не се сетих да го ползвам Sunglasses
Петилина, весел празник на таткото-да ви слуша и обича Hug Hug
Дано Киша си изкарва добре, в което не се съмнявам Peace
Десисладка, Данинчето, миличките вие, как са се изтупкали сладките дечица Sad уфффф много страшно ми се струват тия падания, дано не се случват Praynig ooooh!
Билянче, Лубито, много готни  снимки Laughing
Еспа, кофти работа с тия ремонти, ей затова си мечтая за къща някой ден Sunglasses
Бръм, на мен ми се вижда съвсем нормално това наддаване, не че съм специялист, ама ми се струва  добре, а не недохранено newsm78
Специални поздрави за невероятната Петя  bouquetи мама Бърборанче Hug
Лека нощ Hug

# 143
доня КОПРИВА и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

това за първи път го виждам... Shocked

# 144
Мини, имаш страшен аватар! Sunglasses Аз пък си мислех, че не четеш...  Hug

# 145
  • Варна
Мини, имаш страшен аватар! Sunglasses

А мацка Стефания какъв фешън адидаски бански има  Laughing

Ягодка, Елия напоследък спи първите часове спокойно, след това съм я заварвала по корем, и понеже не може да се обърне и ревтуни. Но определено сега с тези жеги се върти доста!

Бръм, Елия яде по 180 гр пюре на едно хранене, обедното и ако не я спра може да продължи да яде, докато не започне да връща:) НО аз го правя по-рядко от копешкото.

Малко на патерици, но Пателина, да ти е жив и здрав рожденника и много да те обича!

Айде после пак, че май имам да мия дупе...

# 146
Добро утро на всички!

Вчера Яна ни спретна голям номер. Отказа да яде следобяд в 16,30 - не искаше нищо, нито мляко, нито каша, която по принцип много обича. Не я насилих като се надявах, че по-късно ще прояви желание за ядене. Да, ама не. Мрънкаше, но щом предложех шишето просто стискаше уста. Направо в чудо се видях. Чудейки се какво да я правя (защото последното ядене беше в 13,00ч) реших да я взема с нас на масата, докато ние вечеряме. Сложих я в столчето за кола и я оставих да гледа. Няколко минути след като ние започнахме да се храним тя започна да мляска и да се облизва. Реших да предложа пюре (тя отказва всякакви пюрета последните дни) и.....опука почти цялото бурканче от 125гр. за норматив #Crazy Така и не разбрах какво е искала преди това - имам чувството, че си е търсела компания и е искала да бъде част от семейството на вечеря Mr. Green Та сега ще видя дали ще си яде пюретата заедно с цялото семейство...

Хайде хубав ден и до после!

# 147
Добро утро.
Ето по едно небрежно кафенце пред компа, докато има спящи наоколо.

Павлина, аз от един месец насам вземам Марти с нас на масата, защото ми омръзна да ям все по никое време. Да ти кажа на него му харесва, следи лъжицата с която ям, опитва да вземе чиниите, дърпа покривката. Та наистина Яна вероятно е искала да е с вас, като всички "големи"  Heart Eyes.
Аз вчера нямах купено пюре. И реших да взема да направя една ябълка. Е то няма такъв смях  hahaha. Сложих аз малко вода - тя пък взе че извря, едва спасих ябълките и тенджерата. И нали нямам пасатор /само огромни ненужни уреди/ и намачках ябълката с вилица. Ама нали няма вода, стана бая гъста. Но аз реших, че това е част от педагогическото и реших да дам пюрето така. Е, детето милото, изживя шок просто  hahaha. Дадох на няколко пъти, но изобщо не му хареса и приключих. Сега съм се запасила с купени, за да няма подобни драми.
Имам въпрос - кога трябва да заместя ядене? Когато съм въвела повече елементи ли  newsm78? И понеже започнах с плодово, как да го изместя  следобяд  newsm78?
Това е от мен за сега.

# 148
Добро утро!
Пак изтече гной от БЦЖ-то, ама вече няма и топче. Остана само зачервеното, но не много. Въпреки това пак ще досаждам на педито /сигурно ме мрази тази жена вече  Laughing /
Ягодке  Hug Споко бе човек, не съм се засегнала, нито съм те разбрала погрешно  Wink
Елена доколкото знам не можеш да заместиш хранене с плодово пюре-давало се или като добавка към хранене /десерт/ или между храненията. Хранене се замества с каша или зеленчуково пюре и това става постепенно. /Ха познайте кой е наизустил книгата за захранването  hahaha /
Тази нощ тати си гледа синчето и аз поспах  Mr. Green
Мини, Данинце страхотни са ви принцесите  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Лек ден ви желая  Hug

# 149
Добро утро .
Да кажа и аз вчера се престарах с един картоф и той станал на въглен докото си говоря с една приятелка, която ми беше дошла на гости.
Та добре ,че преди това си бях направила пюренце с друг картоф, ама понеже стана много рядко и исках да го сгъстя , ама не стана.
Знаете ли какво ми прави впечатление, че като я храня Габи с пюре се изприщтва много около муцунката, после минават пъпките , но много трудно, при вас случва ли се така?

Иначе ние си адем  кото зеленчук само картофче засега , скоро ще дам и морковче.

Общи условия

Активация на акаунт