Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си

• 13 193
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Честита пета месечинка на Теодора и Йордан

Бръм, идеално си е момчето според мен, не и се връзвай на педи
Дани, Деси, и мен много ме е страх от падане, ама явно всички ще си минем по реда, много са станали подвижни тези нашите дечица
nevencheto, добре че малката принцеса е добре вече, представям си как ще се чувствам на първото вдигане на температура на малчо, сигурно ще изкукуригам от притеснение
Билянче, Дани, големи са сладури дечицтата ви  Heart Eyes
Мини, много ти е хубав аватара, адски миличък
Елена, за заместването на ядене знам, че е идеално заместването да стане към 1 годинка, ако искаш да кърмиш по дълго. Ето извадка от кърмаческия

Цитат
Кърмене се замества възможно най-късно:
- В идеалния случай около 1 год.
- В минималния случай около 9 м. например.

Заместването на кърмене зависи от детето – правилото за заместване на кърма с храна зависи от това колко мляко приема детето през денонощието. На възраст 6-9 м. стомахчето все още е малко и се предполага, че нужното количество мляко от около 700-800 мл дневно ще се набави от предлагане на мляко към всяко твърдо хранене. Затова най-сигурният подход е да се дава първо мляко, след това храна, или пък да се дохранва с мляко.
При по-големите дечица зависи как и колко често сучат – дали е истинско хранене с мляко, дали е само за успокоение, дали кърменето е навик преди заспиване и т.н. В зависимост от това се преценява горе-долу дали детето има нужда от кърмене преди или след хранене и в кой момент да се замести едно кърмене, после две и т.н.

И тук http://xedra.wordpress.com/qa2/comment-page-9/#comments коментара на Хедра от 17-05, че не знам как да дам линк само към него

Малчо се оптива да пълзи, ама хич не му се получава, обръща се по корем и се почва едно боксуване и ядосване как не може, много е смешен  Laughing

Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 151
  • София
Здравейте и от мен,
Бръм- и аз мисля, че синаправила, това, което според теб е най-добро за детето, а и това наддаване в тези месеци е добре, не може 6 месечно бебе да наддава по килограм.
Невенчето- добре, че вече е по-добре малката Дени, одавна не беше писала и на мен ми беше домъчняло за теб Hug
Минииии- страхотен аватар си имаш Hug, нацелувай от мен Стефания и Преслава Hug
Деси, Дани- аз вече бях писала преди как и моята се изтърси от спалнята, защото тя вече се избутва с крачета и се мести и я намирам навсякъде из спалнята и така веднъж е успя да стугне до ръба и да тупне, затова вече като трябва да изляза от стаята я оставям в креватчето- защото ако я нося с мен, много ми тежи Mr. Green, Деси нацелувай Марио, Дани, а ти адашката от мен и дано вече да нямате такива премеждия Hug
Иначе и моя бебчо не иска да спи по много. Забелязах също, че като ми премина цикъла и тя пак си суче както преди, явно просто докато трая самия период на менстурацията с еотразява на количеството кърма. И да споделя още нещо- когато с еналожи да слоца физиологичен разтвор на бебчо в носа, за да й го прочистя, тя започва буквално да пищи, адски я мрази тази процедура, аз и затова я разредих, но все пак поне на два дни веднъж се налага да я правя, иначе не може да суче и да пие от шишето нормално, обаче ми е много мъчно като плаче така, на вас случвало ли ви се е бебчовците да реагират така при слагането на разтвора Rolling Eyes

# 152
Добър ден!
Честити месечинки на всички бебчета  bouquet
Вчера какво буря беше тука,такова чудо не бях виждала,облаците черни и с каква скорост се движеха,клоните на дърветата се огъваха чак до земята,много страшно беше е и тока спря за допълнение към  бурята.....
Това за загарянето е в мой стил Blushчесто ми се случва Mr. Greenзатова почнах да оставям котлона на 2-ве Mr. Green
Ралче,Марио реве много като го обличам и най-вече когато му мушкам ръцете,а иначе процедурата с нослето се дърпа и си търка носа,знае какво го очаква  Mr. Greenно не плачка
Невенчето,добре че се разписа,бях се замислила накъде изчезна Hug
За пълзенето Марио пълзи само че назад Mr. Greenи как се мъчи с дебелото дупе  Crazyи  пак се е разлигавил и така зверски се чеше,сега пък горните зъбки чакаме,нещо много рано май го мъчат зъбаците.
Тоя нощ много плаках в съня си,даже с глас,ама за какво не помня,май беше на хубаво.

# 153
Добър ден!

Кааак ви се занимава да правите пюрета, незнам...толкова са хубави готовите, че и БИО са даже...

Аз бих правила ако имам градина с читави зеленчуци и плодове, но иначе не намирам смислъ в хамалогията...
Ама какво ви се чудя и аз с Калоян правех пюрета. Сега мисля да се наслаждавам на труда на другите...поне докато ми стане икономически неизгодно.

Като започне да опуква по 2 пюрета цели на ден ще започна да правя, че чичко Хип е голям скъпчия, а чичко Ганчев не ме кефи...
айде, че спящата красавица се събу...и започна да безчинства...

# 154
Здравейте момичета,

Не бях  отваряла от 2 дни форума  и сега прочетох за преживяванията на Моник...разтреперих се! Знам, че сме майки и от тук нататък ще се сблъскваме с подобни неща, но винаги най-много ме е било страх от задушаване (чудела съм се какво ще наарвя ако недай си боже Петя се задваи или тръгне да си гълта езика...самата аз като бебе съм щяла да си го глътна  Sick).  Моник, много ми е мъчно, че така си се изплашила, но дано всички неприятности останат зад гърба ви  Praynig Добре, че майката на мъжа ти е била наблизо и ви е помогнала в този труден момент! Много прегръдки от нас за вас Hug
Патилина, аз не бих бързала с диетата. Много се ядосвам на БГ лекарите, че при всеки проблем на детето поставят майката на диета (както е в моя случай!)  Crossing Arms. Опитай първо с различна козметика и ако не помогне тогава помисли за диета.

# 155
чета, Ягодке, чета
просто не винаги имам сили и желание да пиша
благодаря ви за комплиментите
и специално за всички фенове на Стефания

чати с ухажори по скайпа  smile3560

# 156
Оххх на тази Стефания не мога да и устоя  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes
Сладкиш!!!

# 157
ееее много е хубава пу-пу
и с каква шапка...фръцла Laughing

# 158
Кааак ви се занимава да правите пюрета, незнам...толкова са хубави готовите, че и БИО са даже...

Хич не ми се занимава даже, ама Яна отказа да яде готови (а пробвах доста - и видове, и марки). Сега ще пробвам с домашно, а ако и него не го яде, ще отложим захранването някъде във времето...

# 159
  • София
Miniiii- Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
ПуПуПу - да са ти живи и здрави и двете- прекрасни са Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 160

Хич не ми се занимава даже, ама Яна отказа да яде готови (а пробвах доста - и видове, и марки). Сега ще пробвам с домашно, а ако и него не го яде, ще отложим захранването някъде във времето...
ауууу, добре, че не ми е капризна Анчето...

я виж съблезъбите бебета как не искат...

Павлина, много гадно така...само съм чувала за капризни бебета, но по - добре само с чуването да си останем...

а аз се тръшкам, че не ще 2 дена от едно бурканче да яде...
то и по-страшно имало...

# 161
Току-що я нахраних с домашното пюре...ами яде го, даже устата отваряше...уффф, ще трябва да правя пюрета Crossing Arms

# 162
Бубченце, радвам се, че имате напредък с разходките!
Бръмче, и на мен ми се вижда нормално това наддаване.
Данинце, гледах снимките, много добре си изглеждаш, стига си била толкова самокритична, а Йоанката си е принцеска.
Мини, нямам думи - Стефания е убийствена!
Невенчето, радвам се ,че сте добре. Не сме те забравили.  Hug
pavlina_k , дано ви потръгне с пюретата! Може пък по- нататък да прояде и купешките.
Аз също мисля да правя, че имам откъде да вземам зеленчуци.
Днес бяхме на ДК- Анастасия е вече 8кг. (+ 700гр. за 1 мес.) и 66см.- на мама дундата.
Моите дечурлига спят, ще взема и аз да си почина.

# 163
Здравейте сладкиши  bouquetБлагодаря ти barboran4e за инфото Hug!наминавам да споделя,че заминаваме на почивка край Дунава и че затова няма да ни има известно време,пожелавам ви всичко най най-хубаво !!!!!

# 164
  • Русе
Здравейте! Мини, Стефания е прекрасна! И всичко й е в тон. Моите адмирации, за което.
За захранването- нашата педи каза да заместя постепенно хранене с картоф, но малката не ще повече от 1/2 бурканче. Т.е. около 60гр. изяжда в най-добрия случай. И аз знам, че децата имат голяма нужда от мляко и е рано за заместване, макар че не кърмя. Днес пробвахме за разнообразие пащърнак на Хип. Не го хареса. Изяде 2-3 лъжички назлън. Все още я храня на ръце. След ремонта ще поръчаме столче, да се присъедини към нас на масата. Записаха ни на консултация на 06.07 и тогава ще вземат и кръв и урина. А аз очаквах другия месец. Кой знае как ще плаче милито докато му бодат пръстчето  Cry

Joy Аз пък се чудех как ти се занимава да правиш домашни торти ( изглеждат страхотни между другото), те пюретата не са чак толкова трудоемки  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт