В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 759
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Махане на черна къна от косата ?   newsm78

# 421
slance09 ,а ориентировъчни цени да знаеш за цялостен курс или поне за 2-ро ниво? Thinking

има курсове на различни цени - но ако е прекалено евтино , имайте едно наум защо може да е това! Naughty

По мои наблюдения професионален  пълен  курс (за начинаещи фризьори ) е около 1000лв -до 3000 лв взавсимост часовете(500-600-1000 часа) , дали е лицензиран центъра,  с каква марка се работи(професионална , например Лореал, Вела или някоя евтина), дали са ви включени консумативите(лакове, бои, инструменти-всичко , което ще ви е нужно за  обучение или по време на курса ще ги плащате) и каква  базата(дали е хубаво, модерно, луксозно обзаведено, има ли мивки, кукли, проектори и др).
За половин курс (т.е ако курсистите имат опит вече в областта) е по принцип на половин цена.
но всички предлагат разсрочено така,че не е трудно изплащането. Wink

Според мен обаче цената не трябва да е водеща при избор на професия -имам предвид,че това КАКВО и КАК И ДАЛИ ЩЕ ГО НАУЧЕТЕ зависи целия ви живот- как ще протече, как ще се възприемете като професионалист, какви ще са амбициите ви, какви ще са възгледите ви, колко ще печелите...

Ако аз си избирах къде да уча фризьорство Thinking щях много внимателно да подбера и проуча институацията , в която ще се обучавам: преподаватели, уроци, учебни програми, мнения на обучаващи се , щях да я посетя по време на обучение, да искам да присъствам на урок, да  разпитам за нея, да я проверя дали ли е лицензирана ...

Мислете глобално и в бъдещето ! успех! Grinning

благодаря ти Hugразгледах сайта на академия стефан и определено ми харесва описанието на курса за напреднали.писах им имейл с въпроси,но не ми отговарят.явно трябва да звънна Peace

# 422
Здравейте,копирам се от една друга тема,тъй като тук сте по-активни и мога да намеря помощ.
Момичета,препоръчайте ми продукт,с който косата ми да стои идеално гладка,а не бухнала.Въпреки,че се изправям с пресата,косата ми стои леко бухнала.Фризьорката ми ме прави перфектно  само със сешоар,а аз даже и с преса не мога.След като ме издуха със сешоара,косата ми беше малко бухнала и после ми нанесе нещо на косата и спадна и стана невероятно гладка и мека.Какъв е този продукт обаче не видях,а не мога да я попитам.Помогнете ми вие.Зная,че между вас има много момичета,които се поддържат и ще ми помогнат.Благодаря ви

# 423
помоооооощ Praynigслед няколко дена трябва да направя сложна за мен процедура Crazyтрябва от боядисана черна дълга коса с боядисани червени корени да направя цялата коса червена(ярко червено,като корените) newsm78 как ?не ми се иска да използвам блондор,защото много ще я изтощя,а и не ми се вярва,че ще стане много равномерно изсветляването и като сложа червеното ще стои на петна. ooooh!дайте акъл,моля  bouquet

# 424
Единственият акъл, който смятам че е подходящ в случая е- иди на фризьор!!! Това е тяхна работа, не наша. От клепаници вкъщи, само може да влошиш нещата.

# 425
Това и за фризьора няма да е мн лесно да го направи,от черно към ярко червено.... ooooh!.Бих казала ужас-това ще сасипе косата и според мен е малко вероятно да стане без блондор или някакъв изсбетляващ крем.А и петна ще има.Това е лично мое мнение

# 426
  • София
помоооооощ Praynigслед няколко дена трябва да направя сложна за мен процедура Crazyтрябва от боядисана черна дълга коса с боядисани червени корени да направя цялата коса червена(ярко червено,като корените) newsm78 как ?не ми се иска да използвам блондор,защото много ще я изтощя,а и не ми се вярва,че ще стане много равномерно изсветляването и като сложа червеното ще стои на петна. ooooh!дайте акъл,моля  bouquet
ох милата...преди години бях ярко червена и ако ти кажа с каква мъка се направих лошо ще ти стане.Добре че косата ми е гъста и не можах да оплешивея.Яркото червено за да стане такова задължително се изсветлява преди това косата,иначе ще ти стане като циганско оранжево.След като веднъж го направиш,всеки месец трябва да плескаш блондор на корените и после червената боя на цялата коса...отнема много часове.Другия недостатък е,ако искаш да се отървеш от червеното,то ще избива постоянно под всеки цвят който нанесеш.Аз намерих тогава малко по щадящ начин като обезцветих косата с блондора и нанесох отгоре една боя без амоняк с някви естествени съставки беше.Беше испанска на Salerm и цвета и беше уникално ярък и красив.Обаче не съм я виждала сега скоро по магазините.Но предполагам че и други фирми правят безамонячни бои с ярко червен цвят.

# 427
  • Бургас
Съвет от мен, патила съм - Не се захващай с червен цвят на дълга коса. Предпочитам 100 пъти черното, поне винаги има блясък. Имах червена коса преди години, налагаше ми се всеки месец да я боядисвам цялата защото цвета се отмиваше и все не ми стоеше достатъчно наситена зада пропусна месец. Освен това от това ежемесечно третиране косата се изтощаваше, а продуктите за боядисани коси, са насочени към запазване на цвета, тоест не са достатъчно напояващи и хранителни. От тези пък за сухи, изтощени коси пък боята пада още повече. А свен това, от друга гледна точка не всички цветове дрехи и грим си подхождат с червена коса. Лятото като ми потъмнееше кожата и ми избиеше рижавината от червеното си биех направо на сиган  Laughing Избягах от него с много зор, свалих го с един препарат Color off на Бес и минах през шоколадово като по-топъл и маскиращ тон.
Моля за идеи по моя казус  Laughing Щото луд умора няма  Laughing Естествения ми тон е някъде 4-5 по спомени, почти детски. Всеки месец боядисвам корена с 7.1 - пепеляво русо и правя кичури отгоре, или по-точно вадим първо кичури, останалото боядисваме. Обаче ми писна, а и тона се получава от топлите, макар, че слагам пепелявия цвят, предполагам остава да се вижда това, което е направила като обезцветяване самата боя. Та въпроса ми е - има ли начин за плавен преход към кичури върху естествения ми цвят. Може би някакви кичури да сложа в  цвят , близък до естествения ми?  newsm78

# 428
  • Sofia
Незнам дали е тук мястото да попитам, но тъй като има фризиори, мисля че биха ми били от полза. Става дума, че имам естествена коса към 50см за удължаване и бих искала да я направя на клипси и да я ползвам. Трябва ли да се обработва допълнително и към кого бихте ми препоръчали да се обърна за да я направи?

# 429
измислих го,момичета.не е за моята коса,една приятелка ще правя...за да не й опада половината коса ще й направя кичури с блондор по-нагъсто и ще ги боядисам в червено после.след няколко месеца ще й направя още кичури и така малко помалко щепостигна цялостно боядисване в червено.а на първо време ще ходи като червена с черни кичури.sapunci ,дай си кусата на перукар.виж в нета... Mr. Green

# 430
  • Sofia
измислих го,момичета.не е за моята коса,една приятелка ще правя...за да не й опада половината коса ще й направя кичури с блондор по-нагъсто и ще ги боядисам в червено после.след няколко месеца ще й направя още кичури и така малко помалко щепостигна цялостно боядисване в червено.а на първо време ще ходи като червена с черни кичури.sapunci ,дай си кусата на перукар.виж в нета... Mr. Green

ще потърся перукар. мерси  Simple Smile

# 431
момичета,има ли някой 3 излишни клипси?спешно ми трябват.може и да не са нови,само да саздрави.ще си ги платя  bouquet

# 432
Здравейте!
При последното ми посещение във фризьорския салон моята фризьорка предложи да ми направи бретон, с който да маскираме лек и временен козметичен дефект върху челото ми. Винаги съм била с равномерно дълга коса покрай лицето и тогава й отказах, но днес се замислих дали да не опитам. Това, което ме притеснява е, че носът ми е чип. Не е голям, дълъг и гърбав, но е с чип връх.
Става дума за ето такъв бретон, с тази разлика, че моята косата е до раменете и с по-фин косъм.
http://roshavka.files.wordpress.com/2009/02/114802.jpg

Носът ми прилича на носа на фотомоделката, но не е толкова широк в основата.
Другото, което ме притеснява е, че един такъв плътен и дълъг бретон ще изисква специални грижи.  Thinking

Ще се радвам да ме доубедите да си променя визията или пък да ме откажете от бретона.  Hug

# 433
аз съм с такава прическа - моят нос е голям - майка ми казва че е като "камба", но аз си го харесвам, и бретона си харесвам. ако на теб този бретон ще ти е само временен за този дефект - не си го прави. но ако наистина искаш промяна и се възприемаш с него - опитай, косата расте и много скоро ще можеш да си възстановиш стария вид в случай 4е не ти харесва. но не се оставяй да те убеждават - има 50% вероятност после да съжаляваш.

на мен прическата много ми харесва. въпросът ми към специалистите е как да накарам фризьорката да успее да ми направи етажите сравнително подредени - да не ми изглежда накълцана косата, а подредена и плавно преливащи се дължини? някъде бях срещнала "редуване на тесни и широки етажи" - но не съм убедена дали правилно съм запомнила. тази прическа подхожда на много форми на лицата и за много поводи.

# 434
amorex, камбичка е точното определение и за моя нос. Laughing
На мен плътния бретон много ми харесва и ако носът не е проблем, лесно ще се възприема с него. А ти твоя как го поддържаш? Аз нямам преса за коса да го изправям, мога да ползвам само сешоар и стилизиращ продукт, ако е необходимо. Възприемането не ме притеснява толкова, колкото поддържането на бретона, за да не стои като метла.

Общи условия

Активация на акаунт