В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 712
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Аз бях на шоуто 100 год. L`oreal.Видях резултатите
и самата боя.Наистина е уникална,революция в
производството на безамонячна боя...

# 481
  • при него
Здравейте, имам един въпрос около новата боя Inoa на L'Oreal. Разбрах, че е най-прогресивната и щадяща косата в момента и искам да я изпробвам, но не знам в кои салони в София се предлага...Можете ли да ме посъветвате къде да отида и знаете ли ориентировъчна цена за боядисването?
Все още по салоните не работят с нея.Това е боята,
която няма никакъв амоняк,без мирис,и може да
изсветли до 3 тона ( нещо,което друга безамонячна
не може).Освен това покрива бели коси.Та в този
ред на мисли не може и да се каже ориентировъчна
цена.

Мерси, явно ще трябва да поизчакам да навлезе по-добре на пазара и да чуя реални отзиви, че засега такива липсват Wink

Siriana, не се връзвай на този евтин рекламен трик. Боята може да не съдържа амоняк, но вместо него съдържа друга много по-вредна съставка, която прави изсветляването и покриването на бели коси и която ще ти навреди много повече от амоняка. Сигурна съм, че скоро ще чуем и реалните отзиви на изпатилите момичета...
Амоняка прониква в косъма и започва да се изпарява, затова и има така неприятна миризма, но след като се изпари и вече не е в косъма той не уврежда. Неговите заместители не се изпаравят, нямат аромат и съответно си остават вътре в косъма и увреждат... увреждат ... увреждат....

# 482
Нямам никакво намерение да правя реклама на нещо,
което няма нужда от такава.  bouquet Марката е
известна с грижата за косата на всички нива,а и не
само...Всички продукт,които произвеждат и за лице,и
за тяло и изобщо са с тази насоченост.
И не съдържа нищо вредно,това е пълна простотия,
съдържа комплекс от олиа,които заместват амоняка.

# 483
  • при него
Тути,
Не се сърди, не съм искала да звуча като критика към теб. Казвам мнение базирано на собствения ми опит и образование. Съгласи се, че в темите за Кастинг Крем Глос (примерно) има много стряскащи неща. Е нека видим какви отзиви ще се появят и за тази боя.  Peace Ето виждам че си си сложила аватар на Матрикс - за мен Матрикс (макар и собственост на Л'ореал) имат някои доста по-добри от Л'ореалските продукти... да не говорим какво "хубаво" жълто русо прави Л'О... ама не искам пак да навлизам в критики...

# 484
Проблемът не е в цветовете на боите,а в самите
фризьори.Не говоря за Л`ореал,а за всички
марки.Има страшно много колеги,които не са и
чували за височина на тон и фон на изсветляване...
Водя семинарите на МАТРИКС и положението е
плачевно...Поради това и клиентите в повечето
случай излизат жълти от салоните...

# 485
  • при него
Проблемът не е в цветовете на боите,а в самите
фризьори.Не говоря за Л`ореал,а за всички
марки.Има страшно много колеги,които не са и
чували за височина на тон и фон на изсветляване...
Водя семинарите на МАТРИКС и положението е
плачевно...Поради това и клиентите в повечето
случай излизат жълти от салоните...

Simple Smile разбирам... но според мен това с което боите на Матрикс превъзхождат Л'о е това, че дават повече възможност за креативност на фризьора, някак си ми се струва че Л'о "учи" на мързел. От друга страна ми е малко странен стремежа на клиентките все да се правят сиво-русо, докато има прекрасни топли , бежови и натурални руси, които изглеждат много по-добре и по-естествено...

# 486
Да,още повече,че студено русите цветове са
най-скъпи за потдръжка.На 3-4 седм. трябва
да се освежават и корен да се прави.Ясно е,
че синьото е най-нетрайно и поради това се
налага да се прави по-често.(малко колористика  Wink )

# 487
  • София
Здравейте, много интересна тема.
и на свой ред и аз да попитам - имам дълга гъста коса с дебел косъм с цвят много тъмно русо или кестеняво, харесвам си цвета, но поради все по- честата поява на бели косми  #2gunfire се налага да се боядисвам, правя го в домашни условия и последните пъти си взимам боя на Elgon №7.1 с окислител 20 vol /не съм сигурна може и % да беше/ това е най-ниския който има, другите са 30 и 40, тъй като ми се появяват рижави отенъци се чудя какво влияние оказва  силата на окислителя и дали е по-добре да си взимам по-силен за да ги елиминирам, или въобще няма да стане.

# 488
  • София
новата боя Inoa на L'Oreal в Арлет вече работят с нея.
По тел. може да попитате за цени и условия.

# 489
Не знаех,съжалявам за грешното инфо...

# 490
  • София
Почваме работа с ИНОА, минах обучение във вторник и смея да кажа, че боята е нещо невероятно. Имаше най-различни модели, включително с повече от 70% побеляване, а на места и 100%, - резултатите бяха уникални!!! Наистина покрива на 100% белите коси, няма никакъв мирис, не щипе. Не правя никаква реклама в случая, а съм се уверила със собственните си очи. Разбира се, че всеки продукт има свои особенности и е задължително да се мине обучение за работа с конкретен продукт. Тази боя има различен начин на нанасяне, емулсиране и измиване и незадоволителен резултат ще е само от неправилна работа с боята.
Цената ще е с 10 лв. отгоре от Мажирел. Тоест, ако някъде боя с Л'Ореал Мажирел е 45 лв., то с ИНОА ще е 55, при условие, че се използва една доза.

# 491
Здравейте, имам един въпрос около новата боя Inoa на L'Oreal. Разбрах, че е най-прогресивната и щадяща косата в момента и искам да я изпробвам, но не знам в кои салони в София се предлага...Можете ли да ме посъветвате къде да отида и знаете ли ориентировъчна цена за боядисването?
Все още по салоните не работят с нея.Това е боята,
която няма никакъв амоняк,без мирис,и може да
изсветли до 3 тона ( нещо,което друга безамонячна
не може).Освен това покрива бели коси.Та в този
ред на мисли не може и да се каже ориентировъчна
цена.

Мерси, явно ще трябва да поизчакам да навлезе по-добре на пазара и да чуя реални отзиви, че засега такива липсват Wink

Siriana, не се връзвай на този евтин рекламен трик. Боята може да не съдържа амоняк, но вместо него съдържа друга много по-вредна съставка, която прави изсветляването и покриването на бели коси и която ще ти навреди много повече от амоняка. Сигурна съм, че скоро ще чуем и реалните отзиви на изпатилите момичета...
Амоняка прониква в косъма и започва да се изпарява, затова и има така неприятна миризма, но след като се изпари и вече не е в косъма той не уврежда. Неговите заместители не се изпаравят, нямат аромат и съответно си остават вътре в косъма и увреждат... увреждат ... увреждат....
Амонякът прониква в косъма за да причини неговото раздуване. По този начин се отварят плочките на косъма за да може оцветителите да стигнат до вътрешността му. Именно обаче при това раздуване косъма се оврежда. Освен това амонякът засилва неприятното усещане по скалпа. В новата боя INOA е премахнат амоняка и е заместен с нов алкален агент. Той също отваря плочките на косъва но много по малко и вец да го подува и позволява косата да се изсветли до 3 тона. Той е много по нежен към кожата на главата и няма никава миризма просто защото няма миризма, а не защото попива в косъма. Но всъщност най важната част от новата боя е високата концентрация на минерално олио. Всъщност тази боя е на базата на масла , а не на водна основа каквито бяха всички бои до сега. Именно това олио засилва действието на оцветяващите активи като ги изтласква към вътрешността на косъма. Т.е. именно олиото което засилва оцветяването позвалява употребата на много по лек алкален агент, а не амоняк. Благодарение на бсичко това се получават едни много точни и трайни цветове и понеже боята е много толерантна към основните амино-киселини  и липидния филм на косъма косата става мека и блестяща.   

# 492
Много, много благодаря на всички за съветите около новата ИНОА  Peace

Иска ми се да я пробвам, защото се боядисвам червено, а знаете колко трудно се постига желания нюанс и как се поддържа...Все пак още се колебая, така че, моля ви, ако някой вече се е боядисвал с нея, да сподели мнение Simple Smile

# 493
  • София
Специално червеното, сигурно знаеш, много трудно запазва цвета. Лесно се отмива по дължините и губи яркостта си. На семинара имаше един модел, жена, която е била боядисвана преди два месеца на един друг семинар пак с ИНОА, имаше големи корени, но цвета по дължините се запази ярък и силен, което дава прекрасна представа за това, колко е добра боята.  Peace Само трябва да откриеш нужния цвят, защото засега нямат богатата гама на Мажирел, но това е до време, защото Л"Ореал постепенно вкарват новите нюанси.

# 494
здравейте Simple Smile искам да попитам фризьорите...в/у предварително обезцветена коса може ли да се сложи безамонячна.и по-щадящо ли 6те е за косата,от колкото с амонячна отгоре?а ще покрие ли добре и ще се запази ли,както с другата?желания цвят е пепелно русо.

Общи условия

Активация на акаунт