В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 696
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
10vol- тон върху тон,потъмняване,1 тон нагоре.
20vol - 2 тона нагоре
30vol - 3 тона нагоре
40vol - 4 тона нагоре.
Това е правилото.Запиши си го. Wink

# 526
10vol- тон върху тон,потъмняване,1 тон нагоре.
20vol - 2 тона нагоре
30vol - 3 тона нагоре
40vol - 4 тона нагоре.
Това е правилото.Запиши си го. Wink
благодаря ти   bouquet

# 527
Няма защо. Hug

# 528
Здравейте, виждам че в темата пишат професионалисти и бих искала да ги попитам нещо.
След боядисване на тъмно кестенява прошарена коса с безамоняна боя Лореал, след колко време може да се боядиса с амонячна? Не се покриха добре белите коси с безамонячната. Иначе преди това боядисване косата не е боядисвана никога. Белите коси са около 80 % , но са в по-горните пластове и си личат. Сега след боядисването хванаха слабо и са светли, не са бели, но не са и наситен цвят. Знам, че боята по принцип трябва да се наслои, но не знам дали ще е проблем сега да се боядиса с амонячна и има ли значение с коя марка боя?
Благодаря предварително!

# 529
Боята професионална ли е на Л`ореал?И,ако не каква
марка е точно?И само да кажа,че боята не се наслоява,
в смисъл,че трябва да покрие добре бялата коса от
първият път.

# 530
  • София
Няма безамонячна боя, която да покрие бялата на 100%, особено при наличие на над 70% побеляване. Единствена такава е ИНОА, новата безамонячна боя на Л"Ореал, която може да се ползва само във фризьорски салон. Действа наистина невероятно, няма никакъв мирис и е много комфортна за скалпа. Ако след боядисване преди някои клиентки дни наред имаха сърбеж и пърхот по главата, то сега такова не се наблюдава. Единствен минус е по-високата цена, а и повече време за нанасяне и измиване.
Иначе при такова побеляване се взима само амонячна боя, каквато подхожда като марка и цена на джоба ти.  Laughing

# 531
Благодаря за отговорите, извинявам се , че съм допуснала лека грешка - имах предивд, че 80% от косата е нормална, т.е около 20 % са белите коси. Боята беше Loreal Casting Creme Gloss.
Въпроса ми беше свързан по-скоро с това каква боя да се ползва сега от амонячните, т.е има ли някаква пречка да се боядиса с обикновена боя след като вече е боядисвано веднъж с безамонячна?

# 532
Здравейте !!
Искам да ви помоля да ми препоръчате прическа,т.е. как да се подстрижа,за да стане косата ми по-обемна..
Права,дълга и без обем = има ли някакво решение. Thinking

# 533
  • София
Благодаря за отговорите, извинявам се , че съм допуснала лека грешка - имах предивд, че 80% от косата е нормална, т.е около 20 % са белите коси. Боята беше Loreal Casting Creme Gloss.
Въпроса ми беше свързан по-скоро с това каква боя да се ползва сега от амонячните, т.е има ли някаква пречка да се боядиса с обикновена боя след като вече е боядисвано веднъж с безамонячна?
Не, няма пречка.  Peace

# 534
Няма безамонячна боя, която да покрие бялата на 100%, особено при наличие на над 70% побеляване. Единствена такава е ИНОА, новата безамонячна боя на Л"Ореал, която може да се ползва само във фризьорски салон. Действа наистина невероятно, няма никакъв мирис и е много комфортна за скалпа. Ако след боядисване преди някои клиентки дни наред имаха сърбеж и пърхот по главата, то сега такова не се наблюдава. Единствен минус е по-високата цена, а и повече време за нанасяне и измиване.
Иначе при такова побеляване се взима само амонячна боя, каквато подхожда като марка и цена на джоба ти.  Laughing

Боята Иноа може ли изсветли до три тона и става ли хубав цвета ?Колко повече е цената при боядисване с нея и колко повече е времето на престой ?

# 535
има ли в тази тема някои фризиор от Видин .Търся си естествени треси или пък някои  фризиор които продава  хубави треси по куриер.. Blush

# 536
  • София
Иначе при такова побеляване се взима само амонячна боя, каквато подхожда като марка и цена на джоба ти.  Laughing

Боята Иноа може ли изсветли до три тона и става ли хубав цвета ?Колко повече е цената при боядисване с нея и колко повече е времето на престой ?
Да, изсветлява до 3 тона. Цветовете са много по-близо до каталожните от Мажирел. Недостатъка е засега малко налични цветове, които са заредили, при и без това не много богат (все още) каталог.
Цената е с 10-на лв. по-скъпа от Мажирел. Престоя си е 35 мин., но намазването трябва да е по-прецизно и забавя, а измиването след това също изисква повечко време.

# 537
Благодаря ти  sVeshti4ka за бързия и изчерпателен отговор !  bouquet

# 538
Здравейте !

sVeshti4ka може ли да те попитам дали тази боя може да изсветли косата ако е боядисвана с амонячна боя ? Rolling Eyes Боядисвам се тъмно кестенява, а много искам да си изсветля косата и цветът да стане светло кестеняв. Дали тази боя може да се ползва все пак и в домашни уславия или само професионални фризьори могат да работят с нея ?

Благодаря ти предварително !   bouquet

# 539
  • София
Никаква боя не може да изсветли друга боя. За това трябват римувъри или блондори. Ако не те притеснява лека разлика в корена и по дължините, може просто постепенно да се изсветлиш, като почнеш да слагаш в корена една идея по-светла боя и така докато не ти порасне достатъчно за да сложиш още една идея по-светло, докато не стигнеш желания резултат.
Тази боя се слага само при фризьор, т.к. има много специфично смесване,което изисква специални мерни чашки и съдържа и повече нови продукти - вече се смесва не само оксидант и боя, а се добавя и новото в боята - минерално олио.

Общи условия

Активация на акаунт