В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 670
  • 732
  •   2
Отговори
# 585
здравейте колко и какви преси и маши са необходими на един фризьор?

# 586
Искам да попитам професионалистите може ли оксидант да се разрежда с вода с цел намаляне на процента? И по-точно мога ли от 12% да направя 3% и в какви пропорции да е разреждането?

# 587
  • София
Изкарай 1 фриз. курс и ще разберш какво е необходимо и как се работи в салон.
От форума и книги няма как да се научиш.

# 588
Преси- поне 2, дебела и тънка,
маши- колкото и каквито размери искаш,аз
лично имам 5-6.
Искам да попитам професионалистите може ли оксидант да се разрежда с вода с цел намаляне на процента? И по-точно мога ли от 12% да направя 3% и в какви пропорции да е разреждането?
Не можеш.Има специална ф-ла,по която се разрежда
чистият перхидрол,но готов оксидант не може да се
разрежда.Просто си купи 3%...

# 589
Здравейте, искам да попитам професионалистите мога ли с няколкократно боядисване само с боя (Лореал Екселанс 03) да постигна светло рус цвят при положение, 4е косата ми е кестенява..нито много тъмно, нито много светло? Проблема е, че преди година я бях боядисала 2 пъти с Лореал Кастинг - тъмно кестеняво. Направих 2 боядисвания до сега - едното с Гарние - някакво светлопепеляво русо от което просветля малко, но предимно там където е естествената ми коса. След това боядисах с ЛореалЕкселанс 03, просветля повечко и сега в момента е преливка от светло-кестеняво с 4ервеникав отенък към по-тъмно кестеняво. Има ли начин остатъците по краищата от този ЛореалКастинг да се махнат САМО с Лореал Екселанс 03 или няма смисъл да я третирам там косата а да си остане в преливка докато постепенно израсте?
И още нещо - изсветлява ли всеки път косата като се боядисва само с най-светлата боя или стига до определен момент и не може повече? И до колко може да се изсветли само с боя, ако се боядисва всеки месец примерно..и разбира се без да се увреди много косата?

# 590
Много,много не разбрах,но боя боя не изсветлява.
Освен това,ако искаш с боя да изсветлиш дължините,
т.е. всеки път да става по-светло - принципно може,
с половин до 1 тон,но така много ще си изгориш
косата предвид окислителя,който слагат в боята.

# 591
 Shocked

Разбира се, че една боя изсветлява друга, ако е по-светла от първата  Laughing

# 592
E, как не съм я видяла тази тема ; ))

Здравейте ; )))
Искам да си махна черното от косата. Останали са 4-5 пръста... боядисвах се с Wellaton синьо-черна + черна ( смесвах ги )
Мога ли по някакъв начин да го махна или трябва да чакам да израсте?

И още един въпрос - искам да си направя косата на каре, но не толкова къса... Ще се получи ли, ако остане косата по дълга?

П.С. А какво е актуално в момента, като прически?

И мен ме интересува как се маха черното?

# 593
  • София
Shocked

Така ли? И какво ли ще се получи, ако една боядисана в кестеняво, да речем, коса решиш да боядисаш с по-светла боя? Например от тон 4 да стане тон 6? Дали ще стане? И какво ще стане? newsm78

# 594
Здравейте,не знам дали то4но тук трябва да попитам но реших да пробвам.Може ли да ми препоръ4ате някъде да изкарам курсовете,от доста време имам желание,но не знам къде  newsm78 Става въпрос за град София.Благодаря ви предварително   bouquet

# 595
Shocked

Така ли? И какво ли ще се получи, ако една боядисана в кестеняво, да речем, коса решиш да боядисаш с по-светла боя? Например от тон 4 да стане тон 6? Дали ще стане? И какво ще стане? newsm78
Ще стане нищо подобно... Laughing

# 596
Не мога да разбера, защо всички фризьори твърдят, че с боя не може да се изсветлява боя, а моят личен опит доказва точно обратното.  newsm78
Вярно е, че не е като да се обезцвети косата предварително и не може да се получи голямо изсветляване от един път, но според мен е възможно. Естествено има и значение разликата в тоновете - Колкото е по-голяма разликата, то толкова  по-трудно е изсветляването и понякога наистина  вариантът с  предварителното обезцветяване е по-добър, но да се твърди, че винаги е наложително е смешно и некоректно спрямо клиентите.
Не е лошо фризьорите да си зададат въпроса - Защо толкова много дами предпочитат да се боядисват сами в къщи? Ето аз не съм чак толкова бедна, но нямам никакво желание да ходя на фризьор.
А желаещите да посещават курсове, също не е лошо да се замислят какво точно ще посещават, че в България е бъкано от некадърни фризьори и на хората им е омръзнало да ги правят на глупаци.

# 597
Не е невъзможно!Аз написах,че може да се изсветли с половин до един тон.
Но представете си една коса,която всеки път се изсветлява с висок % окислител...
Ами след 10 боядисвания ( особено,ако е светъл тон) косата ще стане на
нищо...Колко по-лесно и добре за косата е да се обезцвети 1 път (ако е необходимо,
разбира се) и след това само да се сложи цвят отгоре.Така хем ще е здрава косата,
хем ще е точният цвят.
За мен е важно клиентите да имат здрави коси и никога не препоръчвам и не правя
нещо,което би ги изтощило.
А това,че не попадате на добри фризьори...ами съжалявам,дано нещата скоро
се оправят.  bouquet

# 598
ами аз бях руса доста време..10г някъде. Боядисах се в моя цвят за да не се боядисвам през бременността. Сега обаче искам да си върна русото. Преди си боядисвах корените само с боя, като понякога минавах цялата коса с боя, но слагах вътре малко блондор за да изсветли пове4е. Проблема беше, че като боядивам корените само с боя те стават малко по-тъмни от дължините. Сега ми се искаше да мога да я изсветля само с боя, за да не ми става такава разлика после при боядисването само на корените. Засега имам 2 боядисвания и косата ми в основите е тъмно русо, но с червен отенък. В краищата разбира се е по-тъмно заради боята която слгах преди пове4е от година. Но пък е плавна преливка и на мен дори ми харесва, не стои лошо. Иска ми се постепенно да изсветлее още и в последствие да боядисвам само корените с най-светлото пепеляво русо. Та затова питам, дали след 2 боядисвания ще изсветлее още ако я боядисам още 1-2 пъти примерно? Не искам да я изсветлявам драстично защото после поддръжката трябва да е пак със блондор, а аз в домашни условия по4ти винаги освен корените хващам около 3-5 см от другата коса...и ми се струва, че по този начин с блондор много ще се развали косата.

# 599
ТУТИ, имам предвид, че съм била тон 9-ка, постигнат с боя. После с 901S на Лореал с 12 % оксидант ми е изсветлявала поне 2 тона.

Дано наистина нещата с фризьорите се оправят, защото в момента се държа като цербер като отида на салон. Мина времето дето се оставях да правят с мен каквото си знаят, и за всеки отрязан косъм се обаждам и коментирам какво да се реже. Обяснявам да не ми пикират косата /ако така се пише/, защото това не е за мен, определям си нивото на оксиданта и времето на престой на боята...

Общи условия

Активация на акаунт