В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 826
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Моля ,да ми кажете  трябва ли да се подстрижа веднага щом ми " цъфне" косата ?!Преди години когато бях по-млада не ми правеше впечатление ,че ми цъфти и ходех през половин година де се подстригвам и тя си растеше ! Сега обаче, явно съм станала по-пратенциозна и щом ми цъфне отивам да се подстригвам. Да ,ама косата ми стигна до брадичката и следващият месец пак цъфти. Тя винаги цъфти на тази коса която  е от страни до ушите !
Благодаря предварително на тези които ще ми отговорят !

# 286
  • София
Koсата не спира да расте, когато цъфти, просто расте увредена и продължава да си цъфти по дължината. Wink А дали да я подстригваш или не сама трябва да прицениш. Simple Smile

# 287
Аз искам да питам ако се мия със шампоан с къна вътре в него( в съдържанието му) и ползвам масло за коса пак съдържащо къна това ще попречи ли ако искам да се боядисам? Знам, че боя върху куна не хваща, но аз няма да се къносвам в буквалния смисъл на думата, а просто шампоана и маслото  съдържат къна за подхранване на косата. Т.е боята да не ми хване ако  тръгна да се боядисвам?

# 288
  • София
Не вярвам това да попречи, защото при такъв вид нанасяне тя едва ли ще може да покрие косъм и да го запуши, както става при едночасово, а при някои и за повече време, нанасяне. Simple Smile

# 289
Много благодаря за отговора  sVeshti4ka ! И един последен въпрос ,ако я оставя и се подстригвам на два месеца веднъж има ли вероятност цъфтежа ми да тръгне нагоре по косъма ?!

# 290
Какво би означавало ,ако на боята пише ,че е произведена в Индия ,а на бар кода пише ,че е Италия ? Цифрите за Индия са 890  ,а за Италия 80, а на боята пише 8090000100..

# 291
Не вярвам това да попречи, защото при такъв вид нанасяне тя едва ли ще може да покрие косъм и да го запуши, както става при едночасово, а при някои и за повече време, нанасяне. Simple Smile
Свещичка, мерси за отговора, но аз стоя с маслото цяла нощ и си увивам косата с найлон и кърпа и чак на сутринта го измивам. Т.е стои много повече от 1 час Grinning В такъв случай дали ще има проблем като пак припомням и в маслото ми за коса има къна(предполагам безцветна, но все пак къна)

# 292
  • София
Много благодаря за отговора  sVeshti4ka ! И един последен въпрос ,ако я оставя и се подстригвам на два месеца веднъж има ли вероятност цъфтежа ми да тръгне нагоре по косъма ?!
На два месеца веднъж си е добро решение за пускане на коса. Подстригваш 1 см, а за два месеца има израстване на около 2 см, тоест имаш напредък 1 см. Wink

Свещичка, мерси за отговора, но аз стоя с маслото цяла нощ и си увивам косата с найлон и кърпа и чак на сутринта го измивам. Т.е стои много повече от 1 час Grinning В такъв случай дали ще има проблем като пак припомням и в маслото ми за коса има къна(предполагам безцветна, но все пак къна)
Не знам дали ще попречи, но ти можеш да прбваш и да споделиш. Wink
Само да кажа, че няма безцветна къна. Има растение, което според вида и мястото където расте, дава различни оттенъци. Повечето от тях са рижаво-червени. Но няма руса, безцветна и т.н. къна.

# 293
Само да кажа, че няма безцветна къна. Има растение, което според вида и мястото където расте, дава различни оттенъци. Повечето от тях са рижаво-червени. Но няма руса, безцветна и т.н. къна.

За да се получи безцветна къна растението се събира по-рано отколкото трябва и така не дава оттенъци. Не съм фризьор, но съм чела  Peace

# 294
Да, има и безцветна къна разбира се! Многократно съм я използвала даже Laughing и си беше съвсем безцветна, естествено не от бг купувана. А има и рижава и червеникава също и  от червената съм ползвала преди, пак не от тук. А аз ако ще пробвам и после ще споделям нямаше да питам Laughing

# 295
  • София

За да се получи безцветна къна растението се събира по-рано отколкото трябва и така не дава оттенъци. Не съм фризьор, но съм чела  Peace
Възможно да е така и точно тази информация за къната да съм пропуснала.  Peace

# 296
Боядисах се с Кастинг (стария) и цвета ми стана по-тъмен отколкото ми се искаше. Косата ми е тъмно кестенява по принцип и исках да се изсветли, пък то стана обратното Confused Как може сега да се махне боята, при положение, че казват, че безамонячните бои били по-нетрайни и падали по-бързо, пък при мен точно обратното става. Ако беше амонячна , досега да е паднала. Не искам обаче да я обезцветявам с препарати като блондор и т.н агресивни. Има ли нещо по-щадящо , може и домашна рецепта. Киселото мляко май махаше боята или жълтъка беше...? И как се приготвят?

# 297
С Кастинга не може да си изсветлиш цвета и аз съм пробвала.Зао не пробваш с маски за коса с бадемово масло, зехтин зная, че свалят боятя.
Сетих се,че и шампоаните против пърхот също свалят боята

# 298
С Кастинга не може да си изсветлиш цвета и аз съм пробвала.Зао не пробваш с маски за коса с бадемово масло, зехтин зная, че свалят боятя.
Сетих се,че и шампоаните против пърхот също свалят боята

СЪгласна - маски и дълбоко измиващ шампоан би трябвало да повлияе на трайността.

# 299
И аз като си купувах Кастинг,продавачката ме предупреди,че ставала по-тъмна от на картинката.Така или иначе цвета бързо се отми.

Общи условия

Активация на акаунт