В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 990
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Аз искам да питам как се постига точно цвета на косата на жената от снимката. При мен уж щяха да ми го направят, а съм рижа сега. Винаги избива на червено.  Thinking

# 271
  • София
Цитат
Селма , твоя цвят ми прилича на 7 - 7.1, доколкото мога да разбера по снимките, а боядисаната част е с жълто-червеникави оттенъци, останали от действието на боята.

sVeshti4ka,благодаря ти за отговора!  bouquet Косата на снимката е с абсолютно естествен цвят.Няма и капка боя.
                              7-7.1 има ли някакво име?Русо,кестеняво,например?
Moже би от светлината, а може и от слънцето, но ми се стори по-различен цвета по дължините. Simple Smile При професионалните бои 7.1 се води русо-пепеляво, при непрофесионалните може би лешник, не съм сигурна. Simple Smile

# 272
Цитат
Moже би от светлината, а може и от слънцето, но ми се стори по-различен цвета по дължините.
  Знаеш ли,верно,че има разлика между корените и краищата.Последните ги  изгорило слънцето,явно. Peace

Цитат
При професионалните бои 7.1 се води русо-пепеляво
   ОК!Щом това е номера на естествения цвят на косата,трябва ли тази коса да се боядисва със същия номер(за да се запази естественото) или тонът трябва да е по-светъл/по-тъмен? И с колко нюанса? Rolling Eyes

# 273
Здравейте, знаете ли да ли е още актуално късото каре, без бритон? Ако не, препоръчайте някаква не много къса прическа!  Simple Smile

# 274
  • София
Селма, в твоя случай по-добре да се ползва безамонячна тон в тон може би, щом искаш да си освежиш цвета само. Не съм сигурна те дали имат същите номера, защото, както казах, не работя с безамонячните. Но по принцип не е лесно с боя да постигнеш напълно естествен цвят.
Иначе с амонячните трябва да се има предвид, че спреш ли да се боядисваш, с времето цвета постепенно губи свой оттенък и по дължините остава просто жълтеникаво-рижаво, което се получава от използването на окислител при боядисването и е неизбежно. Разбира се, тогава може само да се нанася емулсия по дължините за да се припокрие изсветленото от боядисването.

# 275
  Благодаря ти,sVeshti4ka! Simple Smile
  Засега си харесах безамонячните Keune(не знам,да ли правилно изписвам името).
  Една фризорка ,обаче,ми каза,че безмончните бои само се водят безамонячни,иначе пак съдъдржат някакъв процент амоняк.

# 276
  • Благоевград
Здравейте! Знам, че въпросът ми може да ви се стори малко смешен, дори трагичен, но в последно време ми се струва, че не мога да налучкам прическата си, и най-вече формата на лицето. На една програма формата се оказа овална, а на друга сърцевидна и сега не мога точно да определя формата. Ако някой може да ми помогне, ще съм страшно благодарна!

# 277
  tina_star,не съм фризьор,но ми се струва,че за твоето лице би паснала прическа на степени.Да има повече обем около лицето и да се запази дължината.Да сресваш косата си напред,а не да я отмяташ назад.
  Може би, е хубаво да си запазиш дългия си под скулите бретон и да разделяш косата,както и сега, леко настрани.
  Иначе,струва ми се ,че формата на лицето ти,както и да я наричаш,е много хубава. Simple Smile Виждам това лице и с класическо каре.
  За по-къс бретон....не знам.....трябва да видя очите,веждите,за да преценя.
  Къдрици....може би,не.Според мен,де. Peace

Но нека професионалистите се изкажат. Hug

# 278
  • Belgium

Пробвах го. Това са най-лошо похарчените ми пари, хем съм брюнетка и косата ми си има добър естествен блясък. Моето мнение е, че не си заслужава.

petmil благодаря за отзива. Искаш да кажеш, че не придава никакъв блясък така ли?

# 279
  • София
Да, няма никаква разлика.

Имам въпрос към разбиращите. Косата ми е тъмнокафява и ми се иска да я изсветля. Не съм се боядисвала от 3 месеца и в корените е по-светла, включително и малко побеляла. Мислите ли, че е удачно да си направя светлокафяви кичури и въобще възможно ли е и ще седи ли добре?

# 280
Мммм имам малко нужда от помощ  Embarassed  някой знае ли как се нарича тази прическа,и по-точно как да я обясня на фризьорката - долната част филирана ли е,на етажи ли е..че не съм никак на ясно.

http://www.scene-hair.net/wp-content/uploads/2009/01/cute-scene-hair.jpg   

Благодаря Ви предварително    bouquet

# 281
Мммм имам малко нужда от помощ  Embarassed  някой знае ли как се нарича тази прическа,и по-точно как да я обясня на фризьорката - долната част филирана ли е,на етажи ли е..че не съм никак на ясно.

http://www.scene-hair.net/wp-content/uploads/2009/01/cute-scene-hair.jpg   

Благодаря Ви предварително    bouquet
май е от типа ЕМО прически

# 282
Имам въпрос... Може ли след като си сложа ампула с кератин,да изпръхне малко косата и след това да си я изсуша със сешоар? В смисъл от топлата струя няма да се разруши структурата на кератина?

-използвам кератин за обем и плътност на косъма (тежина)

# 283
И мен ме интересува кератина.  Peace

# 284
  • София

Пробвах го. Това са най-лошо похарчените ми пари, хем съм брюнетка и косата ми си има добър естествен блясък. Моето мнение е, че не си заслужава.

petmil благодаря за отзива. Искаш да кажеш, че не придава никакъв блясък така ли?
Днес заредихме този продукт и ще споделя моите наблюдения.
Според мен, небоядисаните коси рядко имат хубав блясък, така че този продукт би трябвало да отстрани този проблем. При брюнетките най-често цвета е лъскав, стига косата да не е обезцветявана, така че това, което за единия няма смисъл за другия може да е добър изход.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт