Спорт за малки деца

• 7 394
  • 47
  •   1
Отговори
  • София
Дъщеря ми е на 1г. и 5 м., много e палава, да не казвам хиперактивна.
Имам намерение на есен да я запиша на някакъв спорт, танци или балет, ако намеря къде.
Знаете ли дали някъде в София работят с малки деца?
Ние живеем в центъра, но мога да я водя с кола и в други квартали.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 11:38 от miss piggy

# 1
Да не се изхвърлям, но мое лично мнение е, че никъде няма да я приемат- много е мъничка.
В нашето семейство много се държи на спорта, но преди 4годишна възраст децата си ги занимавахме сами. Всъщност само игри, без целенасочено обучение.

# 2
  • София
На моя позната от Варна дъщеричката й тръгна на балет малко преди да навърши три години, а няколко месеца по-късно и на плуване. Едва ли правят нещо по-различно от това да се цапат в басейна, но поне са в група и всички деца заедно изпълняват упражненията.
Не вярвам в София да няма предлагане, просто трябва да го открия.

# 3
Да не се изхвърлям, но мое лично мнение е, че никъде няма да я приемат- много е мъничка.
В нашето семейство много се държи на спорта, но преди 4годишна възраст децата си ги занимавахме сами. Всъщност само игри, без целенасочено обучение.
И аз търсих от както стана на 1 година,но балет (висока е ),худ.гимнастика(от 5),тенис от 5г,плуване от 4 г и т.н.
Сега ще я запиша (извън Бг сме) на тенис тук .
Подалаи сме молба за прием и  4акам отговора от треньорите в школата.
Успех!

# 4
Балет и танци не те съветвам, костите са твърде крехки все още. Плуване за двегодишни е Ок, даже препоръчително, но то е главно плацикане и все пак - има много ползотворен ефект. При мен на три години имаме и кънки, моят син идва с мен.

# 5
На плуване/плацикане ходеше от 1,6г. на басейна "Спартак". Много бях доволна!

# 6
  • София
На плуване/плацикане ходеше от 1,6г. на басейна "Спартак". Много бях доволна!
Ние ще ходим скоро на мор, смятам да изкараме цялото лято там  и се надявам малката да се научи да плува. Когато се върнем на есен ще проверя и в "Спартак" и в "Баня Мадара".
Дано все още има треньор, който да се занимава с малки деца.
Моя позната ми каза, че и в х-л Родина има басейн.
Някой знае ли как е там?

# 7
  • София
към 3 годишна като станве може танци и балет, на 2 надали ще я вземат някъде.
може да я запишеш евентуално на плуване... или да я водиш на има едни детски такива занимания музика и танци или както там се казваше, където с теб заедно се забавлявате...но то в никой случай не е трениране и спорт.... http://www.estestveno.com/node/1285 такова нещо имам предвид.
Може да й вземеш триколчица ако се справя да кара...и търчане в парка.... няма нужда от "спъртуване" целенасочено.

# 8
  • София
Наскоро се запознах с майката на БНД. От пръв поглед си личи, че малката е наследила нейната структура на тялото. Това никак не ми хареса, особено неприятно впечатление ми направи изгърбването.
И преди бях решила да търся подходящ спорт за малката, най-вече защото е много активна.
Спорта освен, че ще я изморява, има и дисциплиниращ ефект.
Но от както видях гърба на баба й, се притесних и искам възможно най-рано детето да започне да спортува, за да отстраня евентуално бъдещо изкривяване. Не говоря за някое леко прегърбване, а за грозно и отблъскващо телосложение.

# 9
  • София
За толкова малко дете може би плуване.
Дъщеря ми ходеше на танци от 2ра група на детската градина. Но знам, че имаха и ясленски групи.

# 10
  • София
Какво трябва да е БНД? Изгърбването не е наследствено, то се възпитава, да седи човек изправен, да ходи изправен - учи се...когато  мускулите са по- развити и те държът ест  фигурата.... но за целта не е нужно да спортува на няма и две години...
То и на плуване да я водиш, няма да е  10 дължини на басейна.... а ще е по-точно забавление във водата...след 3-4 вече може би може малко по-сериозно да се подходи към някой спорт като към такъв....

може също да я учиш заедно да правите някои упражнения - раздвиждане , разтягане...някои съвсееем леки....

# 11
Какво трябва да е БНД?

Баща на детето.

За болките в гърба най-подходящо е плуване или йога, но прегърбената баба не е предпоставка за изкривяване при детето. И след две години да тръгне на спорт няма да стане на пИтанка дотогава. Да не изпадаме в крайности.  Peace

# 12

Никога нямаше да го разшифровам това.
Лично аз толкова малко дете не бих доверила на треньори и инструктори.
Синът ми е на 4г и чак сега вече сериозно обмисляме какъв спорт да запишем.

# 13
  • София
Стойката на тялото е само една от причините, поради които искам дъщеричката ми да започне да спортува възможно най-рано.
Другата причина е, че е изключително активна. Притежава почти всички характеристики на хиперактивните деца с тази разлика, че няма проблем да се съсредоточава.
Освен, че променя физиката, спортът влияе на психиката и оформянето на характера. Накратко - спортът дисциплинира. Аз съм с много мек характер и малката още от сега си прави каквото си иска.

# 14
Аз, като човек спортист, мога само да подкрепя за ползата от спорта, макар да виждам по-сериозни причини от дисциплината. Но на тази възраст е най-подходящо плуването. За балет, танци, хореография, най-добре е да се изчака. Аз съм започнала с хореография на пет години. А плуването е един прекрасен и универсален спорт. Не само, че развива всякакви мускули, но помага за дишането, за ритъма на сърцето, за гъвкавост и какво ли не. И е много естествен за малките деца.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт