Спорт за малки деца

• 7 394
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Ами, във всеки спорт има болка, има и натоварване, има и преминаване на границата на комфорт. Принципно от пет години нагоре се увеличава натоварването и децата, които имат потенциал за състезатели, започват да изпитват това, което в бъдеще ще им стане ежедневие. Това е било и ще бъде така, защото резултати не се постигат с комфортно натоварване. И е така навсякъде, говори се за "възпитание на болката", това всеки занимавал се го знае. Просто най-малките не бива да се намират в залата ако са на много ниска възраст или не са с амбиции за нещо повече. От един момент нататък е редно родителят да говори с треньора и да се изяснят тези неща. Илид а се смени треньора, ако няма друга възможност. Но разликата между спорт за удоволствие и тренировки ще я има винаги и навсякъде.

# 31
  • София
да, ако ще става професионален спортист е ясно, че това го има, но повечето деца се записват за удоволствие, заради движението, да  поддържат тяло, да развият малко мускули, да развият афинитет към спорта и т.н.

Може би трябва  тези, които тренират за спортисти просто да бъдат в отделни групи, но това по-точно трябва да е въпрос на организация на трениора или клуба предоставяш курсовете/тренировките.... т.е. например да кажат - детето ви има такива и такива заложби, искате ли да го  преместим в адвансет група, където да тренира сериозно и евентуално да развива потенциала си и да стане спортист....

# 32
  • София
Аз не съм от амбициозните родители и нямам очаквания за медали и други награди. В случай, че дъщеря ми прояви желание професионално да се занимава със спорт няма да я спирам, въпреки че съм наясно какви жертви изисква това, а също и рисковете за здравето.

# 33

Angel_Dust , да, само че и тук, където аз тренирам малки кънкьори, няма отделни групи. Това се случва в една доста по-късна възраст. Просто треньора/ите се налага да водят паралелни занимания, което пък се отразява и на двете групи деца и на качеството. Но принципно, това е логиката, да.

# 34
  • София
А някой може ли да ми даде инфо за конна езда? От каква възраст? Цени? Евент. кой клуб?

# 35
  • София
А някой може ли да ми даде инфо за конна езда? От каква възраст? Цени? Евент. кой клуб?

Една мама беше дала линк http://mpes.government.bg/Pages/Activities/SportsLeisure/default.aspx

109   09-00-3790/ 30.11.10   Ездови клуб "Еклипс"   0888100991   1-037-104   конен спорт   София - град   София   Конно-спортна база Хан-Аспарух   01.03.-31.08.11   6000

132   09-00-3735/ 29.11.10   Ездови спортен клуб Болкан хорсис   0898603922   1-037-098   конен спорт   София - област   Етрополе   Конна база-Етрополе   01.02.-10.08.11   5800

09-00-3722/ 29.11.10   Ездови клуб "Свети Георги"   0888912268   1-037-002   София - град   София   зимна      Конно спортна база "Хан Аспарух"   конен спорт   

09-00-4014/ 01.12.10   Клуб по коневъдство и конен спорт "Божур"   0878226109   1-037-008   София - град   София   зимна            

133   09-00-3935/ 01.12.10   Сдружение "МСВ-Опицвет"   0898470207 - Антон Изов   1-037-076   конен спорт   София - област   Опицвет   конна база "МСВ-Изови"   01.04.-30.09.11   6000

Конни база - http://horseridingbulgaria.blog.bg/sport/2008/09/26/sofiia.237863

# 36
  • София
Здравейте, момичета!
Къде мога да проверя кой спорт от колко години се препоръчва, че нещо не мога да открия информация в нета  Rolling Eyes

# 37
Ами, питай за кой спорт става дума и ще ти кажем.

# 38
  • София / Пловдив
На малката много й харесва да прави мост. .....

Правенето на мост на тази възраст изобщо не е препоръчително.
Спорт преди 4 годишна възраст - само плуване и то за удоволствие на детето. Енергия може да изразходва в много игри, тичане и разходки. Танцувайте вкъщи, забавлявайте се, но не и репетиции в истинския смисъл на думата на този етап  Wink

Колкото до натоварването при художествената гимнастика - сега на малко места децата могат да тренират само за удоволствие, защото този спорт се промени много. Изискванията към качествата и възможностите на състезателите са доста по - различни и треньорите бързат да отсеят "кое става" и тази амбиция често е за сметка на излишни за възрастта натоварвания.

# 39
Не съвсем. На 3 години се карат и зимни кънки,например, при мен на толкова започват групите. Има за съвсем мънички и бойни изкуства, отделно колко се научава на тази възраст, но все пак се раздвижват, махат ръце, крака.  Laughing Що се отнася до всякаква гимнастика, препоръчителният минимум е 5 години, мисля го писах по-напред.  Peace

# 40
 Дъщеря ми ( след десет дни става на 4), от 1 месец ходи на "спортна гимнастика". Слагам в кавички, защото това са само първи стъпки или запознаване с гимнастиката. Правят упражнения - тип стречинг( много елементарни), скачат на батут, пълзят по пейки, ходят по греда сложена на земята и  играят игри като в "Бързи, смели, сръчни". Всичко е съобразено с възраста им.

# 41
  • София / Пловдив
... Има за съвсем мънички и бойни изкуства, отделно колко се научава на тази възраст, но все пак се раздвижват, махат ръце, крака.  ............

Да де, махат ръце и крака, но за трениране на спорт в истинския смисъл на думата не може да се говори при три годишни деца.

# 42
Моята госпожица е на 4 и почна да изявява танцувални способности.
Мисля от септември да я запиша,я балят или някаква художествена гимнастика Laughing

# 43
Разбира се, че и моите малки кънкьори не правят тулуп и аксел на три години, но аз не знам какво се има предвид под "тренира". Тези, които нямат данни никога няма да "тренират" в този смисъл тогава, те доживот ще си махат ръце и крака, от гледна точка на един състезател. Важно е движението.  Grinning

# 44
Всяко дете е индивидуално, затова най-добрият вариант е детето да пробва различни дейности и тази, която му донесе най-голямо удоволствие, с нея да продължи.

Общи условия

Активация на акаунт