Спорт за малки деца

• 7 410
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
превенция на гръбначното изкривяване не се прави със спорт. Трябват и качествени обувки.

Аз в 4кл направих гъбначно изкривяване точно от спорта. Тренирах от 5 годишна художествена гимнастика, аеробика и танци. Един ден просто спрях рязко и така се получи.

За спорта съм, но в умерени количества и постоянно. Не сега да ми тренира това, после да спре и т.н

Моята принцеска иска да танцува. За сега го караме вкъщи само.

Също мога да препоръчам 2 упражнения за заякване на мускулатурата ( показани ми от кинезитерапевт). 1 е коремни преси като му помагаме на детето
2 е - да легне по коремче и да го караш да прави дъга назад.

# 16
  • София
На малката много й харесва да прави мост. Уча я и да се клати уж, че танцува.
Но все пак според мен по-добрият вариант е да го прави в група с други деца и под наблюдението на професионалист.

# 17
Но все пак според мен по-добрият вариант е да го прави в група с други деца и под наблюдението на професионалист.
няма спор в това, просто трябва да е умерено

# 18
няма спор в това, просто трябва да е умерено
Наблюденията са ми,4е то4но в худ.гимнастика няма умереност ,а се селектрират децата с потенциал и се тормозят за резултати .

# 19
  • София
чак пък да се тормозят за резултати.... аз като бях детет не се тормозеха за резултати всички деца, та сега ли...

# 20
чак пък да се тормозят за резултати.... аз като бях детето не се тормозеха за резултати всички деца, та сега ли...
Познатата ми с две дъщери всеки път ми се оплаква,4е дъщерите им пла4ат, треньорката им крещи ,изисква да са на тренировка 5 дни а не 3 както е била уговорката,ходят на всяко състезание по4ти постоянно и у4илището им запо4ва да страда заради умората.
тя ли4но е присъствала на тренировка,когато треньорката е викала, карала да повторят до изтощения, а малката е плакала и майка й си я взела у дома. Но сега се страхува,4е това би навредило на отношенията им и не знае какво да прави.
Иска да смени треньорката,но не е уверена,.4е другите са по добри при положение ,4е са в една голяма школа вси4ките и пак ще има ежедневен контакт със старата. А за 4астната школа няма финанси.

# 21
  • София
а що за майка е познатата ти , че се съгласява с това, примирява се и си води децата?

аз съм тренирала художествена гимнастика, нито са ми крещяли, нито са ме пънали, ходих предимно за оправяне на фигурата тогава и никак никой не ми е давал зор за нищо повече. И то това беше време когато наистина худ. гимнастика у нас беше на почит и се търсеха и се работеше активно наистина за спортисти...а не някакво ала-бала...

# 22
а що за майка е познатата ти , че се съгласява с това, примирява се и си води децата?аз съм тренирала художествена гимнастика, нито са ми крещяли, нито са ме пънали, ходих предимно за оправяне на фигурата тогава и никак никой не ми е давал зор за нищо повече. И то това беше време когато наистина худ. гимнастика у нас беше на почит и се търсеха и се работеше активно наистина за спортисти...а не някакво ала-бала...
Търпелива майка -бих я нарекла.
иска децата да са в добри отношения с треньорката,защото децата много искат да ходят ,а ако се развалят отношенията може да се наложи да ги спре.
Не знам  за какво  викане става въпрос, но децата й са доста привързани към м жената и приятелките им ходят там също,та е объркана ситуация.
А треньорката е властна ,изискваща ,но пък в школата са такива май пове4ето (бивши състезателки на Нешка са) и е трудно за децата.

# 23
  • София
а аз бих я нарекла по друг начин...ама карай...да виждаш, че детето ти бива тормозено, че не му е приятно и комфортно и да продължаваш да не  променяш нищо...има нещо не много нормално в това.
Ако разговорите по темата с треньорката не помагат, по-добре да се развалят отношенията и детето да спре да ходи, от колкото да страда, от нещо, което би следвало да е приятно удоволствие.
Надали е еиднствената школа на света, надали е и единственият възможен спорт.

# 24
  • София
Няма какво да се развалят отношенията. Тази треньорка просто не е подходяща за тези деца. Изглежда е от по-взискателните и амбициозни. Иска да постигне резултати. За някои мотивирани деца тя ще е перфектната треньорка. Но има деца, за които спортните постижения не са цел №1, нито притежават нужните хъс и упоритост.

# 25
И аз съм на твоето мнение,но всеки знае себе си най-добре.
Децата им харесва да ходят там и изпадат в истерия ,4е трябва да ги спрат и да не виждат приятелките си също.
А за 4астна школа нямат средства.
Както й да е давам една разли4на гледна то4ка на майка с две дъщери на по 10 и 7 години,които тренират от 5 годишни това .
miss piggy-И аз това и предложих,но тя се колебае заради това,4е ако ги отпише в школата са все приятелки на треньорката и трябва да имаш при4ина ,а пък как да им каже, 4е не харесва методиката й.

# 26
  • София
ами да пробват при друга трениорка просто...за мен това не е здравословно.

или поне да пробва първо с разговора, че не желае детето да ходи по 5 пъти, не държи да ходи по състезания и съвсем не възнамерява това дете да се занимава професионално със спорт, така че   да  не се впряга толкова госпожа трениорката...

# 27
МОЕТО  детенце ходи на художествена от миналата година беше на 4 и половина  но си е гъвкава  доволна съм  голямите взеха  преди 2 седмици златна купа надявам се и ние да ходиме от другата година по състезания Hug

# 28
Anglele-съгласна съм с теб и същото й казах.Дано опита да е сполу4лив.
Ина4е още 4акаме отговора от треньора по тенис за Рая.

# 29
  • Sofia
За плуване взимат толкова малки в "Св. София" - болницата на Мазнейкова, на бул. България. В Спартак взимат от 4 год, а на Мадара не съм чула да има да деца, така или иначе не бих ти препоръчала да топиш бебе в един басейн със студентите.  Mr. Green Зимата можеш да я водиш на зимни кънки, ако ти караш. На пързалката на Славия най-малкият номер кънки е 25. За друго не се сещам. Аз търся от 2 год и така и не намерих.

Общи условия

Активация на акаунт