В помощ на фризьора/малко обмяна на опит/

• 109 724
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
иоще нещо...някъде из форума четох,че толкова тъмна коса може да се изсветли с блондор и 6% оксидант и отгоре да се сложи боя с 3 % оксидант...дали ще стане нещо наистина.в момента се боядисвам с палете "а10"с оксидант 12%,но корена винаги ми е ужасно жълто,коетомного ме дразни.преди се правих с блондор 12% и отгоре палете също с 12 %,но косата ми започна да се къса.за  това ПОМООООООщщщщщщ

# 496
Чудесна тема имате, давате страхотни съвети, започвам да ви следя.

# 497
момичетаааа,помогнете ми,моля Praynigутре трябва дасъм вприличен вид ине знам дали ще стане поначина,покойто ви описах(блондор с 6% оксидант и отгоребоя с 3%оксидант).ще стане ли хубаво русо?не жълто

# 498
Много се радвам, че намирам тази тема  Peace. Имам няколко въпроса. Имам побелели кичури над ушите, под останалата коса. Виждат се, когато вдигна косата. Не обичам ефекта от боите - изсушаването на косъма. Как да процедирам? Мога ли да боядисам само кичурите и с каква боя - безамонячна?

Понякога искам промяна на прическата ми, но обикновено стигам до един и същи вариант. Нося снимка на прическата, но последния път фризьора ми каза - искаш едно и също нещо. Как да подходя когато искам нещо ново - да оставя на фризьора да избере подходяща прическа или да търся сама из нета. Свикнала съм с лицето си и ми е трудно да преценя какво от новите неща би ми отивало и какво не.

# 499
  • София
момичетаааа,помогнете ми,моля Praynigутре трябва дасъм вприличен вид ине знам дали ще стане поначина,покойто ви описах(блондор с 6% оксидант и отгоребоя с 3%оксидант).ще стане ли хубаво русо?не жълто
МОже и само матиране да направиш без да боядисваш, щом така или иначе я изрусяваш.  Peace

Мишанка, щом ти се занимава само с кичурите, боядисвай си ги само тях. Друг е въпроса, че след 2 седмици, ако са доста бели, корените пак ще лъснат. Иначе боята всякаква можеш да ползваш, стига цвета и качеството да ти подховдат. (Купешките не ги знам аз, така че съвети не мога да дам.)
Ако те е страх от промените, все ще намираш повод да не се промениш. Аз много обичам клиентката да се остави на мен, тогава и най-хубаво се получава, но почне ли при всяко движение на ножицата да се върти и пита така ли ще е или онака ли ще е и двете се изнервяме и не става нищо. Или се остави на фризьора си, ако му имаш пълно доверие, или вече си намери сама нещо, за което ще си спокойна, че няма да испаднеш в истерия.  Laughing

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 21:27 от sVeshti4ka

# 500
sve6ti4ka,сигурна ли си,мила.може да не си про4ела предишното ми подробно изказване,за това ще попитам пак...естествената ми коса е тъмно кестенява.гледах някакви каталози и май се води номер 4.сега се боядисвам с палете "а10"с 12% оксидант и корените са ми оранжеви,въпреки силния оксидант.та,ако сложа блондор с 6% оксидант ще ме изсветли ли достатъчно,че като сложа боята с 3% окс.да стане хубаво бяло русо.съжалявам,че досаждам,но ми писна да ходя като олигофрен #Cussing out

# 501
  • София
Не знам колко изсветлява  палете, но ако си 4, то по-светла от 8-ца без блондор няма как да станеш. Боята изсветлява 3-4 тона.
Блондор ще те изсветли, като се надявам, че това ще го правиш при фризьора си, а той ще прецени вече какъв мат да ти сложи за желаемия оттенък. Peace

# 502
Не знам колко изсветлява  палете, но ако си 4, то по-светла от 8-ца без блондор няма как да станеш. Боята изсветлява 3-4 тона.
Блондор ще те изсветли, като се надявам, че това ще го правиш при фризьора си, а той ще прецени вече какъв мат да ти сложи за желаемия оттенък. Peace
ти пак не ме разбра,но здраве да е.каквото стане Peace

# 503
Сложи блондор с 9%.Когато стане светло жълто
(наблюдавай!) измиваш и отгоре слагаш боя с
3%.Тъмна е основата,с 6% ще трябва да стоиш
сто часа и може и да не стане.

# 504
Свещичка, благодаря, ще пробвам втория вариант  Simple Smile. Отскоро съм при нова фризьорка и изглежда си паснахме. Предишния ми фризьор е добър професионалист, но или аз не съм подходила добре или той не съумя да разбере желанието ми за новост (вероятно и двете Thinking).
Когато отида при фризьор и обсъждаме прическата, очаквам съвет, кое би ми подхождало и кое не. Много е важно как ще ми обясни нещата, за да разбера идеята. Предпочитам заедно да изясним нещата, защото ми се е случвало да не харесам нещо чисто субективно, а фризьора отсреща да ме убеждава колко е добре - просто вкусовете ни са различни. Признавам си - труден клиент съм.

Последна редакция: ср, 24 мар 2010, 18:34 от Мишанка

# 505
Тя те е разбрала, но ти не я разбираш но както каза "КАКТО И ДА Е" Simple Smile

# 506
ми,обясни ми тогава какво е имала в предвид свещичка Thinkingаз искам с блондор да се изсветля,но с нисък %(6).и предполагам,4е ще стане някакво оранжево.и мисълта ми е дали в/у това оранжево като сложа боя отгоре с (3 %) ще стане бяло или пепелно русо.или аз не мога да го обясня или никои не го чете внимателно Stop

# 507
ми,обясни ми тогава какво е имала в предвид свещичка Thinkingаз искам с блондор да се изсветля,но с нисък %(6).и предполагам,4е ще стане някакво оранжево.и мисълта ми е дали в/у това оранжево като сложа боя отгоре с (3 %) ще стане бяло или пепелно русо.или аз не мога да го обясня или никои не го чете внимателно Stop
Не е задължително да стане оранжево  Peace и с 6 процента може да се изсветли силно и хубаво просто процеса ще трае по-дълго  Peace

# 508
Не е задължително да стане оранжево  Peace и с 6 процента може да се изсветли силно и хубаво просто процеса ще трае по-дълго  Peace
мерси,бебешорче.а да ре4ем,че стане оранжево...ще ме хване ли боята после(светло пепеливо русо)с 3% оксидант.това е най щадящия вариант нали? newsm78много ми се къса от силните оксиданти,за това предположих,че така хем ще съм в желания цвят хем няма да я увредя Thinking

# 509
  • София
Виж какво, както и да обясняваш, не може да се дават съвети за косата, цвета и действията без да се види цвета и състоянието на косата реално. Блондора си изсветлява идеално, оксиданта се ползва 6% или 9% в зависимост от състоянието, дебелината и т.н. на косата. Ако стане оранжево, няма да стане с 3% оксидант бяло русо. Това, че ти не ме разбираш идва от това, че не си фризьор, а не че аз не чета внимателно.
И всякакви подобни действия разумен човек извършва при фризьор.

П.П. Не съм виждала блондинка с бялоруса коса и здрава едновремено. Искаш бяло - гориш с блондори. Няма да стане по-здрава от това, че си сложила 3% оксидант, а не 9% при боята.

Общи условия

Активация на акаунт