Слънце, жега, плаж, море, а през ОКТОМВРИ с бебче във ръце.

• 16 133
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Бънси, пу пу , малката е страхотна! Ще я взема за Бургаска снаха  Joy

# 181
Добро утро и от мен!  Simple Smile
Бънси, много хубава твоята девойка Hug
Чоко, браво и за вашите момиченца.
Биберона, дано наистина няма нищо серизно с пъпната връв.Представям си колко ти е притеснено, но се успокой малко Hug
peteto_83 ,честита прическа Simple Smile
Nikitali  и ние си останахме без клипче ,защото доста се беше прилепила към плацентата нашата бебка. Rolling Eyes
Раде, хайде свършвайте ги тези ремонти.  Simple SmileМалко трудно ще ми е да дойда в Южняи парк,че прибирането ми е много осложно
По въпроса за течението и аз имам, а  април месец микробиологията ми беше чиста Shocked Едно такова леко жълтичко, но без никакъв мирис, никога не съм имала таквиа неща и се притеснявам Rolling Eyes
Мели, добре сте си вие и моренце и слънце Crossing Arms Simple Smile

# 182
MVinzens , аз се сдобих с кандида точно преди да замина на море. Изписаха ми глобули Канестен - 200мг. те са три броя за три поредни дни, но по съвет на лекаря ги слагах през ден. Имало и разфасофка 100мг, но не успях да намеря. Бяха ме предупредили, че трудно се намират... В момента нямам симптоми, но трябва да отида за една микробиология да съм сигурна, че съм ги изчистила, защото това не е съвсем безобидна инфекция. Съвет от мен е да лекуваш кавото и да е след микробиология, защото има вероятност да не са кандида. Също така да кажа, че гъбичните заболявания са доста разпространени по време на бременността, защото се променя средата на влагалището, но в никакъв случай не са нормални и безопасни за бременността!!! Т.е. ако има такъв тип инфекция е наложително тя да бъде лекувана! Аз с първата бременност не успях да завъдя и като цяло последните 10 години не съм имала такива оплаквания, та сега направо бях неприятно изненадана от случилото се... Ужасна работа - бях забравила колко  неприятно да има течение човек, че преди правех от антибьотици...
За шишетата на д-р Браун - бфри... Мда, трудно се почистват тези тръбички, но не е невъзможно да се направи - има си четки за тая работа и става бързо. също така тръбичката е с индикатор дали млякото  топло, които ми помагаше в началото в безсънните нощи дето хранех детето на автопилот. Има няколко типа биберони на д-р браун (както и на повечето фирми). Едните са си по месеци - примерно със супер малка дупка за новородени, с 2 дупчици за попораснали бебета и т.н. до безкрая. Има и биберони, които в единия край са с 1 дупка, на 120 градуса с 2 дупки и на 240 градуса с 3 дупки. Т.е. на където насчеш шишето толкоз капки тежат. Това са некви универсални измишльотини, дето примерно храниш детето с мляко на 1 капка, а после му даваш сок на 2 или каша на 3, ама е простотия пълна. Докато разбера ква е хавата се чудех що веднъж иван суче и очите ще му изкочат от напрежение, а следащото хранене почти не е засмукал, а млякото извира като фонтан  Joy Joy Joy. Та - хубави са си шишетата, просто трябва да внимавате какви биберони купувате за самите шишета, защото в самия комплект може да са всякакви. Аз съм им страшен фен на тези шишета за първите месеци, а след това ще взема на авент като спра да стерилизирам. Аз отсега трябва да купя шишета, че дори и да се кърмим със сигурност ще има хранения дето ще трябва да поема кърмата от бутилка  Sad... Затова и ако някой е ворил в теми за помпички ще съм благодарна да сподели. По времето, когато се роди иван най-доброто беше авент, в момента идея си нямам, ама и да няма по-добро авентска ще взема.
Мели, сега видях че си писала... Аз лично съм предубедена към чиполино. Всички майчета от предишната ми отчетна, които зеха на тази марка изпищяха на умряло... Ако цената на чикото е сходна вземи чико, че май и тея нови моделчета на чиполино не са малко пари.

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 11:10 от Ger4o

# 183
Дани-пуш, мерси! Simple Smile Не го бях чувала. Аз Кака Дора, защото нали тя е учителката Simple Smile. А аз като възпитаник на езикова гимназия си имам афинитет към тях.

# 184
Добро утро,октомврийки.
Днес пак имаме облаци,май цяла седмица не ни мърда лошото време.
Мели,аз също като Гер4о съм предубедена към тези колички,които се окзва,че не са и никак евтини.На външен вид са ги догодили,но за качество...
Ние дмес с малчо сме на фризьор,малко да се приведем в ред с малкия.Simple Smile

Да не забравите за срещата!!!

# 185
Привет и от мен! Тук нищо интересно, затова и не съм писала няколко дни, само ви шпионирам  Joy

Вече мога да се похваля с хемороиди. Така се надявах да ми се разминат! Получих ги за първи път, когато четох за държавни изпити преди 5 години - от застояването (голямо четене беше!). Не успяхме да ги излекуваме тогава, но поне не ме мъчеха постоянно. Но сега положението пак е доста сериозно  ooooh! Дали е позволено използването на някакви лекарства/свещички по време на бременността? Макар че нямам спомен миналия път да ми помогнаха кой знае колко всички гадости, които приемах...

аз май си харесах количка вчера - Chipolino Gemma, но и към Chipolino Ultra или Chicco Duo St 0.2. също клоня.
http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.196/m.57/   препоръчаха ми ги приятелски семейства, с по две деца...казаха, че са "железни моделчета". Какво мислите?

Мели, и аз преди се бях насочила към Чиполино, и то, признавам си, само по финансови съображения. Бяхме решили да купим по-евтина комбинирана количка, а после да купим някоя хубава лятна. Няколко пъти ходих да ги оглеждам. Истината е, че по-хубавите модели като Джема са на доста сериозни цени - ако не се лъжа, Джема беше около 600 лв. В същото време, евтините варианти (200-300 лв) са ужасни - тежки и много неманеврени. Така започнах да разсъждавам дали не е по-добре да дадем 200-300 лв повече и да купим нещо, за което наистина отзивите са положителни (за Чиполино за съжаление са твърде смесени отзивите, като май клонят по-скоро към отрицателни).

Миналата седмица оглеждахме пак колички и реших да заговоря няколко майки в магазина по този въпрос. Получих страхотни отзиви за едни полски колички, които спадат в средния ценови клас (700-800 лв за всичко) - X-LANDER: http://www.x-lander.bg. Прекарах цяла вечер да се ровя в интернет за мнения и наистина мамите са изключително доволни. Една мама даже беше казала, че детето й е като в лимузина вътре  Joy Едно от най-големите предимства на тези колички са надуваемите гуми - правят возенето много меко за бебето, а казват, че са и супер маневрени. На мен лично и като дизайн ми допадат. Днес смятам да отида да ги видя наживо и ще пиша пак  Peace

Пак много писах, спирам дотук. Желая ви много усмихнат ден!

# 186
Да се запиша и аз, че днес мн работа ме чака. След час отивам на ФМ във Фемина да видим какво ще кажат за бебчо. А сега си взех изследванията от лабораторията и им се чудя колко са добри, защото моята лекарка е от пуска до 6.07 и не знам какво да правя. Та ако вие можете да ми кажете дали е в нормата поне следния показател:
-хемоглобин-119
Благодаря предварително. Ще пиша след ФМ

# 187
Бубе, ти си шампионка с този хемоглобин! Супер е!  Hug

# 188
http://www.pakostnik.com/bg/pics/3675031138.jpg  а за тази количка може ли да ми кажете нещо?имам приятелка която може да ми даде зимния кош и столче за кола??? а аз понеже ама нищщщщо не разбирам от колички.. newsm78 искам да не е много тежка че до четвъртия пеш няма да ми е много приятно Thinking

# 189
Здравейте и от мен!

Бънси, честита девойка, сладурка е!

Чо-Ко, честита 2 радост-момиченца. Кеф, 2 сестрички ще са неразделни дружки! Hug

Биберона, дано всичко е наред до края!

Никитали, как ще те отлъчим от групичката бре? Няма такова нещо! Hug

Петенце, честита прическа! Метни някоя снимка насам да ти се порадваме! Heart Eyes

Мели, и аз съм предубедена към тези колички! Еле пък ккаво остава 600 лева да дам! Naughty В никакъв случай, това са пари хвърлени на вятъра.

First expectation , Х-Ландера не е лоша количка. на мен лично не ми допада чисто визуално, но това е друга тема. Та както и преди сме обсъждали именно нея....килограмите не са за подценяване!!! Момичета, повярвайте, че ще запеете същата песен и вие...достатъчно е само 1-2 пъти да ви се наложи да я смъкнете в някой подлез и ще се уверите. Дори вкъщи да не ви се налага да я качване, улиците ни в Бг не са устроени така, че да не се налага вдигането им. Confused
Въпреки, че тук навсякъде!!! Ама като назвам навсякъде не преувеличавам. има асансьори, и абсолютно никъде няма да ми се наложи да вдигам количката, и въпреки това килограмите пак ми са водещи в избора на превозно средство за бебока. Peace

Хайде ние излизаме на разходка, че след 2 часа става страшна жега.

Иви, бъгстера също го бяхме обсъждали. Май положителните отзиви са повече. Хубава е количката, но аз лично не съм сигурна колко е устойчива. Нека Герчо сподели, имаше позната с такава каоличка.

# 190
нещо не наблегнах тогава на темата реших 4е ми е рано Embarassed дайте предложения моля за по лека и качествана ако може Peace

# 191
ivi85 , в момента това е моят избор на количка! Оказа се, че доста от майките от март 2006 са с такива колички, включително едно от най-лудите момченца там  Joy Joy Joy... Т.е. отзива на майката е, че няма как да се обърне - т.е. доста устойчива била. А аз съм склонна да вярвам, защото наистина въпросния Алекс може да го вземат като тестов пилот за колички  Joy. Та имам вече 5 или 6 познати с такива и всички са супер доволни. Аз съм склонна да се съглася, защото от познат за момента няма нито едно отрицателно мнение. Мисля да я търся на живо другата седмица и да я купувам. Също така имало опция да стане четириколка - купуват се допълнително предни колелета - мисля да взема най-малкото от естетична гледна точка - аз триколки не харесвам.  Някъде имам снимки на предните колелета - по спомени са 99 лева. Това е за тая количка - аз съм и фен.

# 192
нещо не наблегнах тогава на темата реших 4е ми е рано Embarassed дайте предложения моля за по лека и качествана ако може Peace
Иви, ако за тази количка ще ти дадат кош за новородено и стол за кола...не се колебай да я вземеш. Peace

Иначе на мен май ми поомръзна да дъвчем една и съща тема за 10004523092 път. Rolling Eyes
И аз още се колебая между 2 колички...ама си ги мисля, сънувам...дрън дрън, луда станах.

Та както казах и в предният си пост, гледайте килограмите които не са за подценяване.

# 193
First expectation, аз вече купих X-Lander от пловдивската Касида и съм много доволна!!! Моята е ХТ в синьо. От стари модели ги имат малко в наличност, особено като варианти на цветове. Когато видях пълно подробно описание тук http://klumba.kiev.ua/articles/reviews/x-lander_x-a/ направо се влюбих! И аз не съм намерила нито един лош отзив. Между другото много обсъждат кг-те им, ама тя толкова маневрена и с едно натискане можеш да махнеш тези колела (които основно и + кг), че направо бях учудена в магазина - защо изобщо го обсъждат!
Cho-co, честито на розови панделки!  Hug и на теб, Бънси, голяма сладуранка е твоята кукличка  Heart Eyes
Герчо, и аз съм с същата диагноза. Изписаха ми един капсули - уж помогнаха - намалиха число на микроорганизми до минимума и сега нямам проблеми, ама лекарката ми профилактично даде още три, за пълно изчистване. То и на съпруга трябва да се направи профилактично лекуване. Много неприятна работа, ама какво да направим... дано да не се появяват повече до края на термина.
Между другото на ФМ ми казаха, че напълно възможно човечето ми ще дойде по-късно - начало на ноември (както и аз предполагах), ама решиха да не сменят термина. Така или иначе все едно се чувствам октомврийка и съм с вам по всеки начин  Hug
Чакам с нетърпение софийска среща да ви видя на живо  newsm76
За шишета: спрях вече на Tommee Tippee много ми допадат и имат добри отзиви. Сигурно и помпата ще взема от тази марка.
Аз вече споменавах, че видях хубави пелени в Джъмбо, гръцки са, ама интересно ми е някой купувал ли нещо там и как им е качество, че аз нямам представа...  Thinking

# 194
По въпроса триколка - четириколка, може ли някой с познания и опит да систематизира предимствата и недостатъците на едната и на другата? Може би и тази тема е дискутирана, но нещо нямам спомен...

Julianka, радвам се, че си доволна! И ние също на XT сме се спряли, въпреки че и XQ бих искала да погледна. Помниш ли каква й беше цената? Ти с всички принадлежности ли я взе?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт