Слънце, жега, плаж, море, а през ОКТОМВРИ с бебче във ръце.

• 16 135
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
bunsy-много ти е хубава принцесата!Да Ви е жива и здрава да й се радвате Hug
А относно гъбичките-това леко течение гъби ли го водят?!Аз нямах до миналия месец такива неща,че сега ми правиха микробиология ама не ми каза,че е гъбички доктора ми newsm78

# 166
 HugЗдравейте моми4ета Hug

Bunsy малката принцеска е много слади4ка,пу,пу,както казват бабите,много мило ми стана,как движи ръ4и4ката,души4ка.

Днес бях на фризиор,правя ки4ури на фолио, така 4е боята няма допир до кожата.И моето сладур4е не се спря,рита през цялото време,днес е по активен и ми е много мило като го усещам по 4есто.

Лека ве4ер и приятни сънища

# 167
  • Сф
Bunsy,  да ти е жива и здрава принцеската!!! Много е сладинка, мамината тя!!!  bouquet

MVinzens, мила незнам какво да те посъветвам, бабините илачи са добри, но много бавно действат, най-добре си е лекар или фармацефт да ти даде нещо с лек антибиотик, който да не е вреден за малчо!:))))

# 168
  • София
Ехаааа - колко момичета днес: Cho Ko, Bunsy да са ви живи и здрави девойките newsm51
biberona - стискам палци всичко да е наред с бебето занапред! Hug

По темата със шишетата: изчетох бая материал. Оказа се, че всичките шишета са горе-долу на една цена... (поне по данни о тук: http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=39), така че аз със сигурност ще избера някои от "без бисфенолните".
(всъщност Чиполиновските са двойно по-ефтини, но са от поликарбонат... )

Но едно не ми стана ясно: на Dr.Brown's (пише, че са без бисфенолА) имат някаква тръбичка в тях. За какво служи въпросната тръбичка?
Playtex имат контейнерчета за еднократна употреба, които пъхаш в шишето, пълниш колкото трябва и изстискваш точно преди да дадеш (за да се създаде хубав вакум и да наподобява максимално кърменето, да се избегне поглъщането на въздух...) и ми се струват много практично (използваш и хвърляш - не е нужно да изваряваш шишето...).
Само трябва да проверя контейнерчетата на каква цена са тук... (в нк US сайт са $7 за 100 бр.)

Та въпросната тръбичка на Д-р Браун ролята на контейнерчетата при Плейтекс ли играят? (нещо не си го представям...)

peteto_83 - честита прическа!!!!!

# 169
Biberona,дано нещата се оправят с пъпната връв.Следете нещата изкъсно и се надявам да няма проблем.Аз също ще ходя още веднъж при Марков,но не защото има проблем,а за свое успокоение.
MVinzens,защо реши,че имаш гъбички?Най-добре се конскултирай с медициско лице,а през това време може да се подмиваш със содата,както каза Еди.
Радост-и-на,аз не съм фен на еднокртаните,само се замърсява с тях излишно природата.Тръбичката на бд.Браунс е с цел бебето да не гълта въздъх при храненето.Аз ползвах от тези еднократни торбички на Авент ,за да замразявам кърма.не съм ги ползвала за директно хранене и не знам дали са ефективни.
Колкото до шишетата,ще ползвам стъклено в началото или пластмасово,което не е с вредните съставки,разбрах,че може да се намерят такива,стига да се гледа.

# 170
запис   bouquet

# 171
Добро утро мами и на завърналите се от странство Wink
Пожелавам Ви слънчев и усмихнат ден  bouquet

# 172
  • гр.София,кв.Овча купел
Добрютро,мами Heart Eyes
Bunsy, Heart Eyesмного се радвам за теб Hug Hug Hug!Много е сладка девойката,да ви е жива и здрава Peace!!!
Cho-co,честити ви девойки и на вас Peace, Hug,и... Naughtyне изчезвай така дълго,притесняваме се,пускай по един запис от време на време Peace
Biberona,дано всичко да се оправи fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
МVinzens,много е неприятно това което ти се случва,надявам се по бързо да се справиш,но наистина,отиди на лекар Praynig Hug
Peteto_83,честита прическа,искаме снимки smile3521!
Ани, [smilie=smile3525.g
Момичета,  слънчев  ден ви пожелавам,изпълнен само с хубави емоции newsm53

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 07:36 от dani-puh

# 173
  • Deutschland
Добро утро
Уф,не мога да смогна да ви изчета. Crazy
За зехтина мога да кажа,че като живеехме в Италия работехме в едно имение където си имаха собствена машина за правене на зехтин.Ние като "вътрешни хора" си пълнехме бутилки и тубички направо от машината.Топъл топъл. Grinning Направо се къпехме в него.Аз в Италия съм си купувала 2 пъти олио.Да съм знаела,че е толкова ценен щях да си взема и за по напред. Wink
 Такъв зехтин никъде не съм виждала след това.Гъст и тъмно зелен на цвят.Някой беше писал,че е хубаво да се превари на водна баня.Аз също мисля така.Действително не мият маслинките една по една. Wink

# 174
Добро утро и от мен!
Бънси, много е сладка твоята бебка! На мен Марков не успя да ми направи запис, защото моята само се гушкаше в стената на матката и си криеше лицето, успя само една снимка да й направи.
Чо-ко, честити девойки и на теб!
MVinzens, ако можеш си пусни една микробиология, за да е сигурно каква точно е причината за неразположението ти.
За шишетата - аз все още ползвам Авентските за малката, но започнах някъде към 10 месец. Преди това се кърмехме и тя не искаше изобщо да пие вода, пропи я едва след като намалихме броя на кърменията. Имам и на д-р Браун, но съм го ползвала -12 пъти само, че му е доста широка дупката на биберона и много силно течеше.
Повивалник си имам от малката и смятам да си го ползвам и сега, много полезна вещ ми беше. Не ме заболяваше гърба, а и почти на всяко преобуване имаше пишкане и той спасяваше спалнята от наводение.
По другия въпрос, свързан с финансовите възможности и пазаруването за бебето - аз съм в групата на тези със скромни възможности. Почти всичко ми дадоха мои близки и аз не съм имала удоволствието да избирам легло, количка и всички по-големи неща за бебето. Сега освен един комплект за изписване пак нищо друго няма да купувам, но разглеждам вашите покупки с трепет и интерес. Поради тази причина не се включвам в разискванията на тези вещи, а по другите теми пиша рядко, защото другите опитни мами са казали всичко преди мен и не е нужно само да ги повтарям. Това ме поставя в групата на пасивните консуматори, но се надявам да не ме отлъчите от темата по тази причина  Wink
Приятен и слънчев ден на всички!  bouquet

# 175
  • София
ДУБРУТРУУУУУУУУ
нямате изчитане - като наберете скорост! Joy
аз съм затънала в работа, ремонта и него го движим, че времето си лети
много ми е интересно и полезно да чета всички обсъждани теми, за съжаление все още нямам никакъв опит и не мога да изкажа мнение Peace
бебока иначе е добре, ритка и ни радва, пускаме му музика - интересно е как реагира на различната музика  Wink между другото снимката в подписа ми е малкия човек преди месец - лейлеее кога мина това време newsm78
относно покупките за сега не мога да се похваля с нищо  Rolling Eyes мой познати вече пазаруват и ми казаха, че сме си имали две дрешки, дори не съм ги виждала дори, но ми е много мило. но ние с тоя ремонт, дори и проучвания какво точно ще ни трябва не сме подпочнали, а и ми е едно такова .... гъделичкащо - притеснително, макар да горя от нетърпение да са впусна в избиране. само веднъж посетихме бебешки магазин и гледахме колички, все си мисля че имаме време ама то как си лети Crazy
да ви напомня за софийската среща, според гласовете ви се очертава да е утре и в южния парк! надявам се само да насмогна с работата не ми се иска да пропусна втора среща Praynig
желая ви весел и усмихнат ден и само хубави новини Peace

# 176
Добро утро и от мен!
Минавам само да ви пожелая хубав ден с много положителни емоции!
Сега пак ще се захващам със събиране на багажи , пране, чистене и т.н..Нямам търпение до края на седмицата да сме вече в новата квартира...
После ще се включа отново Hug

# 177
Добро утро!

Мерси за съветите. Със содата и аз знаех за гъбички и пробвах, ама няма никаква оправия. Преди съм пробвала и смрадлика, но тук не знам въобще дали се продава по аптеките. Бай дъ уей, Кака Дора как се превежда смрадлика на английски? В мойте речници го няма. С червената боровинка много помогна. Честно казано не знаех, че има такова растение Simple Smile. Този сок е страшно разпространен в Щатите и Канада.
Да ви кажа гъбички си е и симптомите са ми абсолютно класически. В един сайт на английски снощи четох, че са най-разпостранени през втория триместър. Имам един крем Канестен и снощи много малко се намазах само външно и тази сутрин съм страшно по-добре. Прочетох, че може да се ползва. А за всеки случай се обадих и на сестрите в клиниката за съвет по телефона (тук я има тази опция), но беше на секретар и им оставих моите координати и сега чакам да ми се обадят.
За шишетата не мога да коментирам, не съм стигнала до там Simple Smile. Малко по-малко Simple Smile. Само знам, че тази тръбичка е именно да не влиза въздух в корема на бебе. Тук май всички шушета ги продават с това приспособление.

# 178
  • гр.София,кв.Овча купел
MVinzens,аз не съм как Дора Wink,но мисля,че мога да помогна,смрадлика е sumac на английски Peace

# 179
  • Бургас
добро утро, мами! като ви слушам за какви дъждове говорите и ми е малко непонятно;-) тук, в Бургас едно слънце се е грейнало (малко е ветровито), но иначе е супер времето. аз май си харесах количка вчера - Chipolino Gemma, но и към Chipolino Ultra или Chicco Duo St 0.2. също клоня.

http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.196/m.57/   препоръчаха ми ги приятелски семейства, с по две деца...казаха, че са "железни моделчета". Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт