Слънце, жега, плаж, море, а през ОКТОМВРИ с бебче във ръце.

• 16 136
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Здравейте отново! Аз бях на обяд на ЖК. Всичко ни е наред, доктора ме успокои, че няма причина да се притеснявам от това, че не качвам килограми, а корема ми бил съвсем в норма за този месец. Щом детето се развивало нормално, няма никаква причина за притеснение.
Другото обаче, което ме притесни малко повече, е че минали месец (а аз така и не си погледнах изследванията тогава) е имало белтък в урината ми и утре съм на специалист вътрешни болести, да видим какво ще каже и той. Имам предположенията обаче, че това е било нещо инцидентно и като нищо може да е прескочило нещо от влагалището. Но ... ще видим утре. Имам вкъщи едни тестови лентички и сега ще отида да си направя една проба да видя те какво ще покажат.
Миркам, утре в 11,30 ни беше срещата, нали. Ако вали, къде ще ходим и ще се виждаме ли въобще?

# 151
Ей много пишете...аз отивам да чета че след два дена имам изпит...а нищо не знааам  ooooh!

# 152
Относно чувалчетата...с две ръце ЗА...толкова ми беше удобно когато детето беше на 1 годинка...знам, че е в чувалче, няма да се отвие (есенен и пролетен сезон особено) и аз няма да ставам като сомнамбул да завивам...дори ползвахме едно чувалче от мен  Simple Smile Прах го 5,6 пъти подред с нейните дрешки и стана снешно бяло Simple Smile Детето имаше и олекотена завивка, като малко бебе я завивах с таква, защото половинчо все се притесняваше дали ни е студено (зиморничава съм), та ме е срам да кажа на колко градуса сме живели посред зима  #Crazy

Относно зехтина- първия извлек предпочитам, защото няма химичен извлек извършен , също така не знам дали сте опитвали различни видове зехтини- имат кардинално различни вкусове- този които не  е пръв извлек макар и 100% чист има сложени някакви химии да се подобрят вкусовите му качества, да не е толкова гъст и тежък-.Примерно студено пресован зехтин мога да сложа само на някои салати, докато 100% -вия зехтин си има почти вкус на олио и не е толкова натрапчив...да не говорим че салатния тип зехтин на нищо не ми прилича,не знам с какво го смесват и какво всъщност е останало от маслините Mr. Green.
 Преварява се на водна баня, за да се убият според мен някакви замърсявания, бактерийки и прочие , защото едва ли ги мият маслинка по маслинка... А все пак първите месеци вместо да спестим подсичане, не е желателно да докараме евентуален проблем Simple Smile когато бебето имаше проблем са ми казвали листа от невен, комбинирани с чисто масло- не съм го опитвала- но пак трябва да е обработено на водна баня....така, че едно изваряване ...за 20 мин на 2 месеца...нищо работа Simple Smile А все пак не държим да му запазим вкусовите качества, няма да готвим с него.... Joy Joy Joy

Падиатър и аз съм си избрала- хомеопат...

За матраците ...идея си нямам...

# 153
Здравейте и от мен!
За шишенцата- аз съм малко паника по отношение на някои неща и съм решила шишетата да са задължително стъклени. Доста фирми ги предлагат, така че мисля, че няма да имам проблем с избора. Вярно е, че са по-тежки, но пък се мият доста по-лесно и със сигурност знам, че не отделят нищо при загравяне- а пък най-добре изобщо шише да не ми трябва на първо време Grinning
За матраците- таткото беше чел преди много време различни статии за матраците и алергиите (за съжаление има си той разни алергии) и беше категоричен, че кокосовите матраци са най-добри за тази цел. Затова мисля и нашето матраче да е такова- вече има различни дебелини и доплълнителни вложки, но толкова подробно не съм се запознала още...
За цистита- аз бях много интересен случай- в началото когато още не знаех, че съм бременна имах много остър цистит, съпроводен с хематурия. Имах обаче предчувствие, че нещо може да е станало и казах на лекаря и ми изписаха антибиотици подходящи за бременни. Не щеш ли точно след един месец пак ме хвана- пак в болницата, вече знаех че съм бременна и пак ми изписаха антибиотик. И двамата лекари бяха категорични, че при силна инфекция трябва да се третира така болестта, защото инфекцията не е полезна нито за майката, нито за бебето. Всичко друго- сок боровинки, много вода и други са само допълнение към лечението. Виж ако е по-лека форма сигурно може да се размине и без антибиотик, но при мен от първия симптом до кръвта в урината бяха минали само 4 часа, така че явно беше много сериозно.
При нас пък са направили повсеместни намаления- очите на човек могат да се оцъклят от обезумелите жени по магазините Shocked Лошото е, че почти всичко са летни дрехи, но пък може човек да намери много хубави бебешки дрехи, подходящи и за нашите мъници. Аз не се стърпях и взех една рокля, която сигурно ще е за следващото лято...ама жена, какво да ме правиш... Embarassed

# 154
  • София
Ще свърши темата докато се запиша в нея Joy
За шишетата и аз да кажа ,това с бисфенола е поредната маркетингова война между различни производители. Няма нито един случай на отровено дете или някакви последствия въобще от използването на шишета съдържащи бисфенол.Такава сериозна концентрация трябва за да има последствия ,че се чудя как може да се набави изобщо. Още повече всички пиете вода от пластмасови бутилки -всичките го съдържат, през вас и в бебето отива. Това е поредната измишльотина, който иска да и вярва-негова си работа.  Инача аз съм фен на НУК ,имам и стъклени и пластмасови шишета.Само със стъклени не става -тежки са и се чупят лесно,когато беби започне да палува си трябват пластмасови -два пъти ще го хвърли и ще направи сто поразии,че може и да се нареже   #Crazy,както и за излизане навън -защо чантата ви да тежи 3кг като може и наполовина. Peace Като малка съм била на Чико шишета  -бъкани с бисфенол  Joy Joy Joy

# 155
  • Пловдив
el_pl, съвсем права си за зехтина. Аз в момента ползвам в къщи студено пресован италиански зехтин, който ми струва някъде около 65-70 лева за 1,5л, понасям го само за салата от краставици и домати, за всяка друга салата е прекалено силен. Използвам го предимно за готвене и съм много доволна. Аромата му (на маслини) е неописуем.
И аз мисля да търся педиатър, който да споделя възгледите ми и предпочитанията ми към хомеопатията, а не за първата кихавица да изписва антибиотик.
В Пловдив заваля, а ние трябва да отидем да си приберем колата от майстора.

# 156
  • Sofia
Цитат
mirence , аз ще раждам в тина киркова, защото там е моят лекар, но ако не беше той със сигурност щях да родя в МА. За мен най-важното нещ при избора на болница за раждане е нивото на неоантологията в самата болница. Кзвала съм го и друг път, но ао всичко е наред може да се роди и на полето, но ако нещата се закучат е хубаво да има кой да се погрижи за нас, а това е болницата с най-добри грижи за малчуганите. Иначе комфорта е относително понятие и не е толкова важно за 3-7 дни, които се изкарват там. А и там май също има вип помещения, та ако човек иска може да изкара престоя си като хората. Ако моето раждане (не дай си боже) започне преди 32 г.с. също ще отида там - в тина киркова е безмислено, както и в която и да е друга болница.

Герчо,МА Майчин дом ли е? Thinking И защо ако раждането започне преди 32г.с. е безсмислено да се ходи в Тина Киркова newsm78 Извинявам се за глупавите въпроси,но може да съм изпуснала нещо важно Hug

# 157
Цитат
mirence , аз ще раждам в тина киркова, защото там е моят лекар, но ако не беше той със сигурност щях да родя в МА. За мен най-важното нещ при избора на болница за раждане е нивото на неоантологията в самата болница. Кзвала съм го и друг път, но ао всичко е наред може да се роди и на полето, но ако нещата се закучат е хубаво да има кой да се погрижи за нас, а това е болницата с най-добри грижи за малчуганите. Иначе комфорта е относително понятие и не е толкова важно за 3-7 дни, които се изкарват там. А и там май също има вип помещения, та ако човек иска може да изкара престоя си като хората. Ако моето раждане (не дай си боже) започне преди 32 г.с. също ще отида там - в тина киркова е безмислено, както и в която и да е друга болница.

Герчо,МА Майчин дом ли е? Thinking И защо ако раждането започне преди 32г.с. е безсмислено да се ходи в Тина Киркова newsm78 Извинявам се за глупавите въпроси,но може да съм изпуснала нещо важно Hug
Защото там е най-доброто Неонатологично отделение с най-добри неонатолози. Peace

Мен доста взе да ме стяга корема при разходки. Confused Не е болезнено, но определено не е приятно.

# 158
Cho-ko- айде бе липсваше ни тука и честити ти розови панделки и то 2 броя stork-girl stork-girl
Деси-и аз съм ходила на Веника Палас до Троян на мен ми хареса външния басейн и кухнята им!Ама цените направо са чудни да Wink

# 159
Minavam naburzo za vi se opla4a i iz4ezvam, 4e utre imam izpit i trqbva da 4etu!
Hodihme na 4D pri Markov i se okaza 4e pupnata vruv e zahvanata nekakto trqbva i 6te se naloji da hodim o6te vednuj v 7 mesec Rolling Eyes
i tova mojelo da dovede do spirane na rasteja na beb4eto i sega sum Sispadnala v nqkakuv ujas, strah i panika i se molq vsi4ko da e nared.
Vupreki 4e doktora kaza 4e tova s razteja se slu4valo rqdko. Ina4e ti4ame po ogledi 4e 6te smenqvame kvartirata i e nqkakva ludnica okolo nas. Ako ima nqkoi da dava apartament pod naem do 200E da mi pi6e.
Jelaq zdrave i kusmet na vsi4ki i nai ve4e zdravi  beb4eta.

IZVINQVAM SE ZA PRAVOPISA NO KOMP. E SLED PREINSTAL I NQMAM bg  bouquet newsm51 smile3525

# 160
Здравейте мамчета!
Днес имах много работа а и моя хубосник не искат да го пращат на работа и ми виси тук на главата. Тъкмо му правих пица и аз така се наядох, че ми стана супер тежко. Ще ми се пръсне корема.
Да ви се оплача. Докарала съм си гъбички! Из ангийско-написаните сайтове пише, че е много често срещана през втория триместър. Много ми е дискомфортно. Имам Канестен крем, но не знам дали да го ползвам. Най-много утре да се обадя на сестрите в клиниката. То че до мойта лекарка няма да мога да се добера е ясно.
Моля ви дайте съвети за бабешки илячи срешу тези пусти гъби.

# 161
Здравейте и от мен!

Аз доста рядко ви пиша, но първо едва смогвам да ви изчета и после какво да ви пиша като вие всичко си знаете  Simple Smile
За мен това е първа бременност /но много желана/ и освен това имаше малко проблеми в началото и сякаш още ми е притеснено, въпреки че сега всичко е наред и няма причина. Та по тази причина и предпочитам повечко да ви препрочитам и да се информирам, защото съм доста непросветена по много от темите и не мога да взема много участие. Благодаря за споделения опит, на мен лично ми е много полезно да ви чета!

Мога да ви покажа едно от последните неща, които поръчах и страшно много ми хареса. Много е мекичко, качествено и според мен идеално за зимата като горна дрешка. Вътре е супер пухкаво, а отвън е мек велур.

http://www.neckermann.de/on/demandware.store/Sites-DE-Site/de_DE … amp;cgid=46583873

Желая ви лека седмица и само положителни емоции  Hug

# 162
Привет момичета!

Току що се върнах от фетална при Марков.Всичко с бебка е наред.Вече е 490гр. Simple Smileи върви малко по- голяма. Hug

Ето видео материал : http://picasaweb.google.bg/albena.sokolova/VideoBebka#

....и малко снимки  http://picasaweb.google.bg/albena.sokolova/Bebka#

Аз съм много щастлива защото -100% е момиченце , а аз така желаех да връзвам опашки и да купувам рокли  Hug ! Но Naughtyот утре започвам да пазарувам смело от  онлайн сайтове  Grinning

# 163
MVinzens пробвай чиста водичка със разтворена сода за хляб.

Друга рецепта е:  80 г смрадлика, камшик и по 50 г лайка, босилек, мащерка и лен.
В 1 л кипяща вода - 3 супени лъжици от сместа. Вари се 3 минути, оставя се да престои 30 минути и се прецежда. Правят се промивки всяка вечер преди лягане.

Първото можеш да направиш веднага за да те облекчи малко  Hug
Желая ти скорошно оздравяване.

# 164
  • Пловдив
Моя гинеколог казва, че не е виждал в практиката си бременна без гъбички. Просто е свързано с променената среда на влагалището.

Общи условия

Активация на акаунт