Слънце, жега, плаж, море, а през ОКТОМВРИ с бебче във ръце.

• 16 148
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Герчо, и според мен най-добре  на мамолог Hug
Ванирка, мислех си аз къде се изгуби, но не сме я да питам.Гледай ти бебчо как се е активизирал Simple Smile
За покупките мъжът ми е е много опротив да купувам и си трая/е с изключение на малко ританки и гащеризончета/ Mr. Green, но смятам да отиде мв Бейби Мола и наведнъж да накупим всичко Rolling Eyes

# 136
И аз с Ема ползвах Авент!
Но не съм стерилизирала, защото започнах да ги използвам на доста късен етап, а и само за водичка или сок.

Герчо, като боцкане ли е усещането в гърдата, виж дали е зачервено? Дано е било моментно неразположение!

# 137
  • Пловдив
Радостинче,според мен нямаш нужда от такова чувалче.Това е чувалче за сън,а малките бебета така или иначе просто не шават и не се развиват.Това е за такива въртели,като моето,които не търпят завивка Crazy.Според мен има приложение чак след 6-тия месец и то ако бебето се развива,има си и кротички деца.Но пък сравнително малко дечица ги понасят тези чували.

За шишетата,не се шашкайте толкова,това е една от поредните медийни раздухваници.Не че съм привърженик на някоя марка-аз шишета и без това не използвах,но въпросното вещество се отделя при нагряване над 300 градуса.Така че сменяйте често шишетата  и не си вкарвайте паранои.
Марката Б-фрии няма Бисфенол,ако желаете може да се спрете на нея.

# 138
  • Бургас
ами Чико? Помня, че майка ми ги ползваше още с брат ми (имаме 8 години разлика с малкия), та и снея онзи ден като обикаляхме, спомена, че марката е желязна...но все пак времената се менят, пазарите също.

Герчо, драсни после да кажеш какво става. Вс ще е ок, ще видиш! Praynig

# 139
Здравейте! Наминавам само да ви попрочета и бягам, че трябва да чета за държавния изпит, който е след две седмици и нямам никакво време  ooooh!
Пожелавам на всички спокойна и усмихната седмица  Hug

# 140
Джени,  Hug , добре сме, но по цял ден на работа и вечер не ми се иска да видя компютър . затова се отчитам от време на време, за да не се притеснявате  Peace.

# 141
Запис и привет,отивам да чета. Simple Smile

# 142
Б фри е марка на Др браун  newsm78. Със сигурност са без бифенол, но защо са в тоя списък не е ясно. Аз лично тях ще ползвам. Проблема е, че помпата за кърма като е на Авен трябват поне 2 малки шишенца за нея, а пък съм ползвала и други помпи и от авентската съм била най-доволна.

сега звънях на гинеколога. Според него ако е инцидентно няма проблеми. Просто е от хормоните, но ако тази нощ пак се повтори утре на лекар. Това е... Сега ми е свито под лъжичката, но седя и чакам да видя.
Ронка, нямам зачервявания и затова още не ме е гепила параноята.
мели, чико едно време бяха светая светих, ама към момента има и доста по-добри марки или поне такива със същото качество. Аз лично не съм им фен. Всичко, което съм купувала на чико е било пълно разочарование, но не е било много така или иначе.

# 143
Хайде и аз в кюпа...срам не срам.....без каквато и да е причина за липсата на присъствие последните 2 месеца ми долипсвахте много и обещавам вече да съм редовна.
При нас всичко върви добре (слава Богу) и средата на септември (въпреки, че сме октомврийчета) чакаме 2 момиченца. Само да са ни живи и здрави...това з амене (както и за всяка мама) е жизнено важно!
Във възникналата ситуация относно коментарите на Хм няма да навлизам. Смятам, че тук се събираме , за да обменяме опит и информация във връзка с очакващите ни събития. А и честно казано не обичам разделението на класи и най-вече на имащи и нямащи. Човек има нужда от много здраве, здраве, здраве, любов, мир в семейството, а с проблеми и нямане всички се справяме някакси (за всеки нямането е различно виждане).
Аз се радвам на ритливите бебета (предполагам се дължи на бройката им, иначе не виждам някоя от вас да си "комуникира" с бебето си целодневно. Аз им почуквам с кокълчето на пръста и те подритват. Последната семдица ме будят вече сутрин. Все по трудно спя, но както се казва.... не се става лесно мама... а това е едва началото Simple Smile
Прегръщам всички, желая прекрасен ден и ОБЕЩАВАМ да се включвам ежедневно Simple Smile
Въпреки, че нямам никакъв опит трупам информация от приятели и сайтове и за това ще се споделя моето мнение за шишетата на Dr Brown. Изключително трудни за почистване (конкретно тези с антиколиковата система) Имат специална четчица за малката тръбичка, която е в основата на системата "антиколики". Това ме разубеди за тях. Авнт категорично са безспорен идол при избора на шишета, нагреватели, стерилизатори и т.н. Аз лично съм бясна на ценовия им клас от както станата joint venture с Philips..... То предимно се отрази на цените на уредите им... така че аз съм се насочила към Tomee Tippee. За сега са нова марка в Бг, но я има вече по магазините. Като цена е много прилична и освен това съм чела много позитиви за тях в английски сайтове.
А относно чувалите за спане - някои ги отричат, други не. Факт е че се предлагат и в размер 0-3,3-6 месеца...значи се използват. Аз все още съм в дилема. Хем ме е страх да ги завивам с олекотена завивка, хем към малко резервирана към чувалчетата за спане..... знам ли имам още 2 месеца за разучавам и размислям. Моите покупки живот и здраве всичко да е наред ще започнат след 5ти Август....
Въпреки че вече поръчах стаята (август никой не прави доставки) и мислим да я монтираме след средата на август - да се обезмирише (все пак са бои, лепила (за тапетите)и най-вече да се дезинфектира . И в петък си поръчах 2 стола за  хранене на  Chicco - POly Magic стават и за новородено - да стоят при мене от рвеме на време, а и след това естетсвено ще са ни много по-практични, и най-вече едната прабаба държеше да са от нея и да са купени в началото.
Имам и следния въпрос....относно подаръците от свекър и свлърва ми - ще ни купуват столчетата за кола от 6+ нагоре..... но искат да се купят сега, да не са без подарък..... Изобщо не знам какво да избера и как да ги съобразя...... newsm78 Все още съм на вълна новородени или максимум 0-3 месеца

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 14:55 от Cho_ko

# 144
Аз съм от тези, които не се включват в дискусиите и само четат. Стана ми малко съвестно, че другите се "морят", а аз съм от само консумиращите  Embarassed Не пиша не толкова, не защото нямам какво да кажа по темите (които почти винаги са ми много интересни и полезни), а за да не се разводнявам темите или за да не повтарям вече казани неща (от по-опитните майки).
Темата, която ме вълнува (и не съм сигурна дали сте я обсъждали вече) е тази за това дали сте избрали къде да раждате (става дума по-скоро за тези, които не не ги следят там, където ще раждат и наистина все още не са решили). Какви биха ви били критериите за избор на болница (тематичния форум доста съм го изтръскала)? Горе-долу около кои седмици би било добре да се запозная с избрания лекар, за да се запознае и той с мен?
Другото, което ме вълнува е колко и какви прегледа предстоят, какви изследвания е хубаво да не се пропускат (за себе си избрах да не ме следят по ЗК, ходя при лекар на "частно" и правя изследванията, които тя ми препоръча и които прочета, че се правят).
Преди известно време се вълнувах и от избора за педиатър, но тази работа я свърщих вече като смених GP-то с педиатър.
Ами това е за момента. Ако има и други, които се вълнуват от моите трепети или има вещи по въпроса, ще се радвам да обсъждаме.

# 145
  • Бургас
Герчо,  Peace саааамо спокойствие;-)

Честито на Cho-ko, розова двойка! Септември - октомври - няма значение. Важното е да са живи и здрави! Hug

# 146
mirence , аз ще раждам в тина киркова, защото там е моят лекар, но ако не беше той със сигурност щях да родя в МА. За мен най-важното нещ при избора на болница за раждане е нивото на неоантологията в самата болница. Кзвала съм го и друг път, но ао всичко е наред може да се роди и на полето, но ако нещата се закучат е хубаво да има кой да се погрижи за нас, а това е болницата с най-добри грижи за малчуганите. Иначе комфорта е относително понятие и не е толкова важно за 3-7 дни, които се изкарват там. А и там май също има вип помещения, та ако човек иска може да изкара престоя си като хората. Ако моето раждане (не дай си боже) започне преди 32 г.с. също ще отида там - в тина киркова е безмислено, както и в която и да е друга болница.

# 147
Чо ко честито за розовите гащи.Гледам че говорите за шишетата аз с малкия ползвах чико за близнаците сигурно отново ще ползвам чико за мен това е марката помня я още от малка когато се роди брат ми.По въпроса с чувалчетата на мен лично ми беше много удобно с такова да спи малкия но се ползват някъде след 6м когато почнат да шават много и да се въртят и да се отвиват.Чо ко за столчетата за кола до към 1г горе долу може да са в тези тип кошница те са група от 0-13кг другата група са от 8-18кг те имат собствени колани с които да се закопчава бебчето има най различни другата група са от 9-36кг и повечето случеи нямат колани а ползват тези на колата което според мен не е много удобно ние ползваме от 8-18кг и съм доволна важна също е и материята да не запрява детето и да може да се пере.Аз утре съм на преглед при др.Янкова в Т.Киркова и се надявам вече да разбереме пола.За раждането мисля да раждам в Т.Киркова първия път родих  там и съм доволна лекар ще си избера другия месец първия път ме оперира др.Григорова най вероятно и сега ще избера нея.

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 15:17 от baby_one

# 148
Така, вече изчетох последните два-три дни  smile3521.

НАДЕЖДА - аз се боядисвах с безамонячна боя на Лореал/беше около 13-15лв/ преди два месеца. Косата ми сега расте много бързо и няма как. Нямах никакви проблеми. Моят съвет е ПЪРВО ПРЕДИ БОЯДИСВАНЕ си правете тест за алергична реакция както пише на опаковката и то само с безамонячна боя.

А за Надежда, може би трябва да отидеш на кожен лекар и смардлика или лайка.

За ЦИСТИТА - мечото грозде съм чела, че е ПРОТИВОПОКАЗНО при бременност - пишеше го на опаковката, затова не знам дали трябва да се рискува.

anhelika, за бялото течение - не е за притеснение единствено ако са ти направили изследване и резултатите са отрицателни за инфекции. Аз имам едно такова леко воднисто, нито има мирис, нито особен цвят, без оплаквания съм, но сега в болницата ми взема намазка и се оказа, че имам гъбична инфекция. Поставиха ми Гиназол еднократно и след три дни още веднъж.

Винаги си обръщайте внимание, е моят другарски съвет!  smile3521 smile3521 smile3521

За упражнения - аз не правя никакви, признавам си  newsm03. Страх ме е, пък и се водя рискова бременност.

За раждане - в Плевен няма много голям избор или Авис Медика, която е частна или държавната болница. Мисля, че по важен е докторът.

БУБЕ, честито, бъдете щастливи!  family е най-ценното!

# 149
Прочетох новата тема,старата след малко.Много сте изписали.
Ние бяхме в с.Чифлик,до Троян.Не останах впечатлена,осен от минералната вода и както мислехме да стоим до сряда,днес ъсбрахме багажа.времето се развали,а вътрешния им басейн бе ужасен.Цената за нощувка не отговаря на качеството на услугата и условията в хотела,според мен./за х-л Веника Палас става въпрос/.
Много теми сте разисквали,аз ще се вкюча в последните:
за шишетата-ползвах др.Браунс и Авент.От Чиковнските не бях доволна.Когато орасна детето всички ставаха.Специално за Авентските се говори от мноого години,че пластмасата им била вредна,но за мне са малко спекулации това.Бях им писала мейл и подробно ми бяха обяснили от какво точно са направени шишеатта и,че не се вредни,в никакъ влучай.Аз се доверих.Колкото то др.Браус-не съм имала проблем с поддръжката на анти-колики системата/тръбичките/.
За чувалчетата-позлвах,но когато дететео отрасна.В началото бебетата не се въртят много и не е нужно.
За матраците-аз признавам само пенолатекс,такова имаме и за бебето.Единственото условие,за да не мухлясва е,да имате подходяща подматрачна рамка и матракъ редовно да се върти за проветрение /то за всички матраци се отнася/.Нашата подматрачна рамка е шперплат с дупки,проблем не сме имали вече 6-7г.
За повилалника вече казах,но ще повтовя-нужна вещ,.Може да се купи подвижен,който да се сложи върху каквато и да е кошара,на леглото,на дивана и тн.Моите приятелки така направиха.Купиха си голями,подвижни повивалници и си ги слагаха ,където им е удобно,най-вече върху  кошарата.Пововалниците на сгъваемите кошари са доста малки.
За цистита-сестра ми й бяха изписали Уринал,когато имаше проблем през бременността,но е добре да се пусне урина.за да се види причината за неразположенията.
Честито на всички,разбрали пола,на всички младоженки!
Отивам да чета старата тема.

Общи условия

Активация на акаунт