Слънце, жега, плаж, море, а през ОКТОМВРИ с бебче във ръце.

• 16 150
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Радостинка, чела съм из темите в други подфоруми,че тези от кокос са най-добри. Simple Smile
Бубе, гледай ти колко са експедитивни.Браво и стискам палци Hug

# 121
  • Лавал-Пловдив
Хубава седмица на всички.  Heart Eyes
Само най - прекрасните неща за нас тази седмица  Hug

# 122
Бубе, дълъг и много щастлив брак ти пожелавам! Да създадеш прекрасно семейство, пълно с любов и разбирателство.

Мами, каква е логиката да се купува студено пресован зехтин и после да се преварява  newsm78. Нали идеята е да се запазят ценните съставки чрез студеното пресоване. Ако после го преварите, то по-добре си купете по-евтин - така и така вече сте го съсипали.

Магнифлекса задължително се ползва със скара. Това го пише като задължително условие. Т.е. няма как да мухляса, ако има накъде да диша. За съжаление моят не е на скара, но ако нещо му се случи ще си нося последствията... За Иван взех кокосов. Напълно здрав е и нищо му няма. Чудя се дали да го сменям за новото бебе  newsm78. По-скоро хубаво ще го почистя с рейнбол - мисля да извикам да ми почистят всички дюшеци  newsm78. Не съм сигурна обаче, че това е добър избор. В момента не бих взела такъв за нищо на света. Иначе аз детско легло с матрак към него не съм виждала. Цената обикновенно е само за леглото, а матрака е отделно. Цената за кошарата е обща, но нейното не е матрак, а някакво тънко пособие, което е крайно недостатъчно за ежедневен сън

За повиваниците - аз имам повивалник, но не към леглото, а отделен. Много ми е удобен и ми е бил в голяма помощ с Иван. Само да ви кажа, че около 10% от всички случаи иван се напикаваше след като му сваля стария памперс. Ако го преобличах на леглото директно щяхме да спим с мъж ми в една голяма, вечна локва  Joy. Просто явно му ставаше студено като го разсълбека и пускаше една струйка. Имайте го предвид.

# 123
мерси, момичета.... сигурно и аз ще взема за повиване нещо. Ако няма да намеря вариант с кошара - ще купя отделно. Че аз освен леглото нищо друго в стаята не мога да използвам... Whistling

Надежда, оправяй се по-бързо, че направо не знам какво да ти кажа, много неприятна работа... миличката....  Hug
Бубе, честитоооо! Да имате празничен семеен живот без грижи, а само любов, любов и още любов!   bouquet Heart Eyes

# 124
Герчо, идея си нямам каква е идеята да се преварява зехтина, май да се пречисти един вид. Знам ли? Ама то не е и точно преваряване, а по-скоро стопляне на водна баня.

Повивалник и преди съм казвала с Ема имах отделно от леглото и ми бе мнго полезна вещ. Сега незнам дали ще взема тук, за сега не-защото не разполагам с място. Като видя новата квартира, ако има място ще взема, ако не ще е върху леглото.

Матрака на старото легло на Ема в Бг й бе кокосов. Доволна съм, не е мръднал. Тукашният не го знам каква марка е, но за бебето ще взема по-хубав.

Не съм виждала легло да върви с матрак. било детско или не.

Пете, мерси за Емата! Heart Eyes

Ние се разходихме, сега ще обядваме и следобед пак същата система.

Хубав ден! Hug

# 125
  • София
Радостинка, чела съм из темите в други подфоруми,че тези от кокос са най-добри. Simple Smile
Ми и аз това съм чела, но някъде някой се беше оплакал, че е предизвикал алергия на детето (но като негативно мнение май само на това съм попадала...).
Аз друго да питам - разглеждах термо чувалчета (http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/5436).
Струва ли си да се купува такова нещо? и то отгоре е направено като потниче - ръцете с какво ги завиваме? или те са само облечени с пижамката?

# 126
Герчо чела сьм че е важно за бебето да има нов матрак-май това и обувките са единствените неща които не се препорьчва да са ползвани вече.В Англия даже в болницата дават едни брошури как да се намали риска от внезапна смьрт при кьрмачето и едно от нещата е матракьт да бьде нов(има врьзка с микрофлората която неизбежно се развива ,не само с ортопедичните му качества)

# 127
tuncho,  това реши спора в полза на нов матрак  Joy Joy Joy. Да ти кажа малко ми трябваше. Както написах и горе нещо не съм особен фен на кокосовите в момента. Преди 3 години и половина идеята ми се струваше добра, ама сега нещо... Ще взема магнифлекс - щом за мен е добър и за детето ще е добър.

Ронка, то ако се стопли се губи ефекта от студеното пресоване, та смисъла на цялото упражнение ми се губи.

мами, аз писах преди морето че се сдобих с гъбички. Такова нещо не бях имала сигурно от 10 години и ми бушу супер неприятно. Та при най-малките симптоми на течения и т.н. една микробиология няма да навреди. Нелекуването на гъбични инфекции може да доведе до пукане на мехур.

Аз цабравих да се оплача, че някакви зверски болки вчера в лявата гърда, както и сутринта ниско долу... Направо все едно някой ме дялка с нож. Детето така са уплаши сутринта като ме видя, че не мърдаше 5 минути. Сега съм добре. Чудя се какъв лекар да търся  newsm78. На всичкото отгоре днес се чувствам така, все едно съм носила камъни цяла нощ. Много ми е уморено и едно сънливо... Мй трябва да намеря добър хематолог и да направя едни пълни изследвания да се види и магнезия и с хемоглобина кво е положението... Давайте идеи ако имате

# 128
  • Лавал-Пловдив
Тунчо, 100% съм съгласна - и на нас ни дават подобни инструкции, само че нали на този континент сме "грандомани" имаме си цяла книжка, към 150 страници съвети.
Имам много хубав матрак, който получих заедно с леглото, но ще го сменя с нов, защото не ми се иска детето да спи на нещо с "буби" евентуално. Иначе още не съм почнала да гледам за матраци, защото пусти изпити - не свършват бре  ooooh!

# 129
3дравейте мами!  bouquet
Първо искам да ви пожелая една слънчева седмица изпълнена само с положителни емоции!
Оносно изказването на ХМ и аз съм от непишещите (често да не кажем рядко), но много се радвам че ви има. Информацията, която събирам като ви чета ми е много полезна, като се има в предвид, че ми е първо бебче. Това, което не ми харесва, не го чета или поне не правя коментари. Хора всякакави-интереси  и мнения също.
За течнието и аз да споделя- оплаках се на моя лекар, че ми е неприятно(няма сърбеж, миризма и бактерии) и той ми изписа глобули с натурална млечна киселина за подобряване на вагиналната флора. Сега се чувствам доста по добре.
На заминаващите на моренце, приятна почивка.( За нас няма тази година, но догодина ще наваксаме надявам се)
Весел ден  на всички от мен!

# 130
Герчо, потърси мамолог!
И не се бави, защото това ми прилича на бучка, възможно е да се получи и преди раждането. Не го знаех, но наскоро четох за такъв случай в Кърмаческия. Дано не е това, и бързо да се оправяш.

Тунчо, мерси, че сподели за матрака, не го знаех това!

# 131
  • Бургас
Герчо, наистина не се бави, ами скокни при доки. Дано не е нищо сериозно, но и за твое успокоение, нека те видят. Сигурна съм, че всичко ще е наред!  Peace

Аз сега се ровя по форума за марка шишета и биби. И тука набарвам една тема, от която се накъдрих Shocked Става дума за шишетата на Авент и Др Браун - пластмасите .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233992.0

Объркана съм, защото навсякъде възхваляват Авент, а сега това....Аз така или иначе си клоня към Чико;-) Вие какво мислите?

# 132
Здравейте и от мен!
Отчитам се, че не съм писала от 4-5 дни, но ви изчетох.
Чувствам се добре, 64кг (+6), обиколка на шкембака (92см, за първи път си я меря и не знам колко съм била  Thinking) = на обиколката на бюста  Laughing. Най- после бебата започна да рита- много ме беше изнервила и притеснила напоследък с нейния мързел  Naughty . Но мама е злопаметна и ще дойде и моя час !  Laughing
За дюшечетата- и аз съм чувала, че кокосовите са най- хубави.
За покупките- досега съм купила едно единствено одеалце  Embarassed и изобщо не ми идва отвътре да пазарувам, но гледам с интерес вашите неща. Просто не ми идва никаква муза, но скоро трябва да се организирам, за да не остане всичко са последния момент.
Я да попитам- откъде могат да се купят хубави цветни чаршафчета за легълцето?

# 133
Това за Д-р Браун не знам дали е точно така. От 2006 година със сигурност присъстват в Бг под името Б фри - т.е. без бифенол. Иначе за авент е така. Даже бях чела, че са забранени в Канада, ама канадските мами да кажат... Аз лично ползвах Авент след като спрях за изварявам, защото бифенола се отделя при загряване.

Сега ще звъня да се чуя с мамолог

# 134
Вижте шишетата B free  Wink
Мен Гер4о ме светна на предната ни среща и като се разрових да видя за какво иде реч, май само те са гарантирано  без бисфенол засега
Има и други но трябва да се следят показанията отдолу на шишетата:)
Гер4о, аз не ти ли казах да нямаш повече оплаквания до края?  Hug
Иди на лекар душко, и дано е само инцидентна болка  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт