За тези, които четат любовни романи

• 218 183
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря ви момичета, ще я прочета с интерес  Hug

˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙ , и мен Томас леко ме издразни с отношението си към Амелия, а и още по-грубо беше предложението към Грейс и целувката. Малко ми стана тъпо и до финала така и не му го простих напълно  Wink Предполагам, че Джак ще ми е по-симпатичен.

# 616
Да, иначе е много интересно в тези книги как историята е разказана през очите на едната и другата двойка, мисля че ще ти е много забавно да прочетеш същите събития от друга гледна точка
Просто аз не обичам такива книги, дето на някой от героите му трябват години да разбере и оцени човека до себе си( например също и историята на Колин Бриджъртън, макар и супер интересна, ме беше настроила против него още преди книгата заради това че не я забелязваше толкова време, че си развяваше любовниците пред носа й и т.н.), затова повече ми хареса Джак. Разбирам времето, в което се развива историята, но да седя и да чакам мирно и кротко съпругът ми да се наживее и да се .... и да реши най-после да се ожени за мен... не, мерси  Stop

# 617
  • в сърцето на един мъж...
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙, извинявай, като те чета - защо се "наказваш" с такива книги? Има ли нещо, което ти харесва? Едно позитивно мнение не прочетох, явно това не е твоя жанр, какъв е смисъла да четеш нещо, което не харесваш и намираши за досадно???

# 618
Напротив, споделила съм позитивни мнения, но не всичко ми харесва и не въздишам и припадам по всички книги в жанра- някои са направо ужасни. Освен това има разлика в книгите в една поредица и на един автор дори, какво остава за целия жанр. Дори и на любими автори не ми харесват всички книги и си казвам кои ми харесват и кои- не.
Аз лично следя такива теми за конкретни мнения по книгите и затова споделям своите в хода на четене. Конкретно Джулия Куин- като цяло един от най-любимите ми автори, книгите й обаче не са еднотипни и съм споделила кои ми харесват и кои- не. Когато чета мнения за дадена книга, обичам да прочета горе-долу какъв е основния сюжет (нагласен брак примерно) и да преценя дали ще ми допадне. Пиша мненията си по този начин- харесва ми еди коя си книга, защото... не ми харесва еди коя си, защото...С Колин и Томас се "наказах" защото са част от поредица, която ми харесва, но други книги, или по-скоро сюжети, ми допаднаха много повече.
Не на всички им харесват поправени женкари, и прочета ли за такава книга, в повечето случаи я прескачам директно. Други търсят точно това. Прочетох сума ти суперлативи за Лора Лей, и като почнах да я чета, направо изпаднах в потрес...защото тя определено не може да се сложи в една категория с Джудит Макнот или Линда Хауърд, на които героините са им девствени на по 30+ години, нали...както и да е, просто ми прескачай мненията и това е   bouquet Иначе след 100+ книги- да , харесвам И  този жанр, защо не, но не всичко, далеч не всичко...

# 619
  • в сърцето на един мъж...
Ами аз откакто те чета, нищо хубаво не съм прочела, нито една книга не ти харесва и стигам до извода, че се наказваш с този жанр. Да, не всичко си заслужава, но просто толкова негативизъм отдавна не ме беше заливал...

# 620
Момичета,ако някой проявява интерес към следните книги да ми пише:

Джоан Джонстън - Кид
Хедър Греъм - Висок,тъмен и опасен
Джейн Фийдър - Бившият годеник
Арнет Лем - Нишките на съдбата
Памела Джекил - Пиратската кралица
Катлийн Удиуиз - Вълкът и гълъбицата
Линда Кайо  - Златото на Колорадо
Кристина Скай - Рубинът
Тами Хоуг - Див и опасен
Тамара Лий - Войнствена любима
Сандра Браун - Да догониш мечтата
Джуд Деверо - Принцесата
Сандра Браун - Опасно бягство
Аманда Куик - Рандеву
Кони Мейсън - Пламък
Шарлот Лъм - Ангел на смъртта
Мерил Сойер - Опасни лъжи

И аз само ви чета в последно време,но съм съгласна,че отношението към всяка книга е въпрос на вкус - аз например не разбрах какво забележително има в "Принцеса Алесандра" на Джудит Гарууд,нито в "Мъжът на моите мечти" на Линдзи  newsm78 Затова пък на ирис Йохансон съм ги събрала почти всички и страшно ми харесва...Предстои ми да започна и "Фърн" и Айрис от 7 невести за 7 братя поредицата - дано ми допадне,че доста ми я похвалиха,много търся на Линда Хауърд книги,трудно се намират обаче  Rolling Eyes Явно ми допадат книги в които мъжете не са привлечени отначало от жената или по-скоро не е техен тип,но се влюбват "против волята си" заради темперамента/характера/ума,а не само външността  Heart Eyes Забелязала съм,че и пиратските и за аристократичните дворове не ми харесват...някак са ми банални и еднотипни  Tired Но пък такива за джунгли и прерии  Hug Да има хем екшън,хем любов,приключение,трилър...Ако има какво д ами препоръчате  Praynig

# 621
Явно ми допадат книги в които мъжете не са привлечени отначало от жената или по-скоро не е техен тип,но се влюбват "против волята си" заради темперамента/характера/ума,а не само външността 

И аз харесвам такива  Hug Peace

# 622
Предстои ми да започна и "Фърн" и Айрис от 7 невести за 7 братя поредицата - дано ми допадне,че доста ми я похвалиха,много търся на Линда Хауърд книги,трудно се намират обаче  Rolling Eyes
Гледам насочила си се към любима моя поредица, но ми е чудно защо не ги отпочнеш от Роуз?

# 623
  • София
наистина всичко е въпрос на вкус. Аз напр. прочетох първата от 7-те невести и зарязах поредицата. Не ми допадна, но за голяма част от почитателите на този жанр, тази поредица е любима  Peace

# 624
наистина всичко е въпрос на вкус. Аз напр. прочетох първата от 7-те невести и зарязах поредицата. Не ми допадна, но за голяма част от почитателите на този жанр, тази поредица е любима  Peace
Е сега то колкото хора толкова и мнения и поглед по всякакви теми, камо ли книги. Мен лично бате Лей ме спечели с две неща. Едното е че си личи, че книгата е писана от мъж и съответно не е в добре познатия клиширан стил / който между другото изобщо не отричам, особено що се отнася до любимите ми Джулита/, а другото е че самия господин очевидно се опитва да се докосне по-дълбочко до чудото любов и има ли то почва у населението. Аз не залагам на конкретен сюжет в който и да е роман. И у Тамбукту да ги пратят ако има история и има всичко останало, което една увлекателна книга трябва да притежава - тук особено наблягам на стила - ще ми хареса. Невестите ме докоснаха с много неща измежду които ще отбележа най вече сплотеността на едно семейство и то в условията на тежки дни, колоритно но и обосновано изградените характери, липсата на пудра захар/ако ме разбирате, щото сладкиша не е такъв/ и най вече факта, че като четях му повярвах на този човек и исках такива хора да са живяли наистина. Същото ми се случи и с каубоите. Друга негова поредица където любовта също не е само между един мъж и една жена, а е разгърната като основа на онези простички но много важни взаимоотношения между всички хора, които полагат усилия да бъдат ЧОВЕЦИ. Та който иска да не чете но аз определено скоро пак ще ходя преговарям уроци.

# 625
Предстои ми да започна и "Фърн" и Айрис от 7 невести за 7 братя поредицата - дано ми допадне,че доста ми я похвалиха,много търся на Линда Хауърд книги,трудно се намират обаче  Rolling Eyes
Гледам насочила си се към любима моя поредица, но ми е чудно защо не ги отпочнеш от Роуз?

Mr. Green Ами защото и тази поредица трудно се намира и засега имам само Айрис и Фърн  Peace Ако са свързани да я оставя докато събера всички книги и да ги карам хронологично  newsm78

# 626
  • София
cheetah24, разбирам те. На мен точно стилът не ми хареса. Не знам. Аз съм прочела само Роуз и затова не коментирам цялата поредица. Някой ден мога да прочета и останалите.

jerry, заповядай цялата поредица    и тук

# 627
Не се отказвай от Лей Грийнууд след Роуз,- тази книга ми допадна чак след като прочетох 3-4 от поредицата, иначе е малко постничка, ако мога така да се изразя, почти банална. Мисля че това често се случва с първите книги от замислена поредица, защото запознават с доста герои и някак не остава много "място" за по-наситен сюжет, за да не стане прекалено претрупано. Според мен и да не ги четеш подред, не е фатално, но ги има и в торентите, и в читанката и си ги изчети подред. Много е добра поредицата, на мен много ми харесва ( Wink ) любима ми е книгата за Лоръл  Heart Eyes
Иначе на мен ми допадат най- много шотландци, каубои и т.н., тия засуканите аристократи ми допадат само ако са на Джулия Куин или на Тереса Медейрос примерно...на Джулия са много сладки всичките, ана Тереса медейрос пък са толкова различни сюжетите и героите, много ми е любима книгата за Били Дарлинг, изскочи ми от главата заглавието, но много много добра каубойска книга (а иначе абсолютно клише като сюжет, ама пък много ми допадна, героите отначало ми бяха дори противни , а така съумява да ги изгради плавно и полека, че на финала плаках и ги обожавах и мислех да се върна на първа страница и да прочета цялата книга отначало веднага Simple Smile )

# 628
  • София
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·, мерси за споделеното  Hug По-нататък може и да продължа с поредицата. Аз съм чела някои неща на Тереза М., но за Били Дарлинг сякаш не ми е позната. Ще я потърся, след като дочета Уиндъм  Peace

п.с. да не е Nobody's Darling книгата?

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 15:13 от missence

# 629
Сега се замислих дали съм я чела преведена или не, но не се сещам, а не съм вкъщи да я потърся на компютъра
Казва се Nobodys Darling http://www.amazon.com/Nobodys-Darling-Teresa-Medeiros/dp/0553575015
Не е поредица, даже мисля че й е единствената каубойска книга
Някой спомена Линда Хауърд- в ескейп има цялото й творчество на английски и всички книги, издадени на бг пазар, плюс фен преводите (търси като изпишеш името на автора на английски Linda Howord)

Общи условия

Активация на акаунт