За тези, които четат любовни романи

• 218 143
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Още, още какво, имаше за едно ранчо, някой крадеше крави, ама ми е съвсем в мъгла Simple Smile

# 721
Аз преди бях дала препоръка за една подобна гнига. На български се казва Отхвърлената - Gunmans lady. На Катрин Палмър е. Има я в ескейпа. Главната героиня е сервитьорка и иска да стане учителка. За целта обаче трябва да е омъжена. А едновремешното и гадже е станал бандит, раняват го, тя го спасява, има туй-онуй и после тя го кара той да се ожени за нея. А той, естествено ,само това чака. Накрая следва хепи енд.

# 722
  • София
аз сега минах малко на съвременни романи. Прочетох няколко от Даяна Палмър/ Сюзън Кайл.

# 723
Здравейте!
Заобикалям темата отдавна, но вече не издържам и се включвам. Първо да кажа, че рядко чета любовни романи, но все пак чета. Историческите са ми стара слабост. Като дете (на не повече от 11-12 г.) тайно измъквах някое книжле от библиотеката на майка ми и чаках с нетърпение да купи следващото. Тогава излизаха на определен интервал от време и бяхме събрали всички книги от първите поредици на Бард, Ирис и Хермес. След това ми омръзнаха, но и до днес имам любими романи, които периодично препрочитам, когато искам нещо по-леко и неангажиращо.

Като цяло отбягвам сюжети с пирати и каубои, макар че харесвам някои (не всички) книги от поредиците на Лей Грийнууд, част от пиратските на Лори Макбейн, но това по-скоро са изключения.
Допадат ми сюжети с криминална  нишка, обрати и по възможност мъжете да не се заглеждат по други жени, а самите жени да са опърничеви и с труден характер. Или пък студени и високомерни, добре прикриващи горещата си кръв.  Laughing

Освен това си падам по поредици. Така например съм голям фен на Братството на черния кинжал, а през последните  седмици изчетох три трилогии на Нора Робъртс (видях, че по-назад се обсъжда). Харесвам я Норката, но някои романи са много мудни, скучни, еднообразни, сюжетите често се повтарят. Чудесен разказвач, добри истории, но не успява да разгърне образите и да разчупи стереотипа. Предсказуема е. И все пак има доста добри книжлета, зависи на какво попаднете. От трилогиите ''Кръгът'', ''Ключове'',''Знакът на седемте'' и ''Островът на трите сестри'', най-много ми допадна ''Кръгът''.

Имаше и една трилогия на Шърл Ханке. Първата книга беше ''Аарон и Магдалена'', другите две за синовете им, но не помня заглавията. Страхотна поредица. Последната час беше за по-малкия син, който се забърка с някаква дива циганка, която никога не се беше къпала.  Mr. Green Надявам се да я издиря отнякъде, чела съм я преди повече от десет години, но още помня колко много ми хареса. Препоръчвам горещо, ако ви попадне.

И понеже наскоро приключих ТК на Стивън Кинг, преди това пък си припомних ''Песен за огън и лед'', последните седмици разпусках с любовни романи. Сега вече съм пренаситена отвсякъде и не знам какво ми се чете. Нещо.  Laughing

# 724
  • София, Младост 2
Ха, успяла си да изчетеш цялата ТК Mr. Green Аз издържах до началото на пета част и така и не съм я дочела.

Аз съм абсолютно всеядна и чета всичко (без криминалета... не че не харесвам малкото, на които съм попадала случайно, но някак си никога не търся конкретно такава тема). Любовните романи са най-лесни за четене, когато човек иска нещо, от което да му се изпразни главата Mr. Green Но аз чета (или слушам - когато съм на работа и в движение) и доста фентъзи, и понякога сносни неща също Laughing

На киндъла ме чакат (освен онази новозеландската) и две "вятърни" книги - едно ново фентъзи, Името на вятъра и една сериозна книга с награди, Сянката на вятъра (която започва интересно с нещо като Гробище на забравените книги... много тъжно, как книгите имат нужда някой да ги разлиства и да се познае в тях, иначе подивяват и умират). Чакам да видя кога ще им дойде времето, защото още съм в абстиненция от драконовия свят на Перн - два месеца четох, не ми стигна и още ми се чете за тях, ама ми свършиха Mr. Green Ако не си ги чела, много горещо препоръчвам, на мен са ми особено любими и светът е по-различен, смесица между научна фантастика, катастрофичен жанр, оцеляване в тежки условия, драми и леко фантастичния елемент на драконите.

Като стана въпрос за книги, които сме чели отдавна, от известно време насам безуспешно се опитвам да се сетя за един роман в по-съвременни времена. Действието се развиваше някъде на дивите английски острови, ще ви излъжа точно къде (Хебридите ми се върти из главата, но не съм убедена), по времето на втората световна някъде. Девойката нямаше майка, живееше само с баща си в едно селце, където всички се познаваха и си помагаха, и се клюкареха на воля. Влюби се в един младеж, с който са израснали от деца - и когато той трябваше да замине на война, не издържаха на напрежението Mr. Green, тя забременя и криеше дълго време, защото по онова време тези работи още били скандал и срамота. После нещо стана, някаква драма, май той беше изчезнал... и детето й се роди преждевременно в някаква пещера и умря Sad, но в крайна сметка младежът се върна от войната и все пак се ожениха и си родиха други деца. Много беше хубава атмосферата в тази книга, нищо, че беше доста тъжна на моменти. Аз така ги помня книгите - с усещане, което са ми оставили и със свят, в който бих искала да се върна още веднъж Grinning

# 725
  • Пловдив
Чакам да видя кога ще им дойде времето, защото още съм в абстиненция от драконовия свят на Перн - два месеца четох, не ми стигна и още ми се чете за тях, ама ми свършиха Mr. Green Ако не си ги чела, много горещо препоръчвам, на мен са ми особено любими и светът е по-различен, смесица между научна фантастика, катастрофичен жанр, оцеляване в тежки условия, драми и леко фантастичния елемент на драконите.
Аз харесвам Ан Макафри от 90-те още, когато да четеш фентъзи не беше популярно. Няма ли някой да се сети да я издаде в един или два тома???

# 726
Ха, успяла си да изчетеш цялата ТК Mr. Green Аз издържах до началото на пета част и така и не съм я дочела.

Първите 4 части ги лапнах на един дъх, но след това ми беше много трудно. Аз обаче съм упорито магаре.

Книгата за която питаш не съм я чела. Обаче сега ме подсети и аз да питам за една, която от доста време издирвам: Съвременна е, действието се развива някъде през '90-те, тя е собственик на запуснат увеселителен парк, а той известен киноатьор, който бяга от Холивуд и крие своята самоличност, заради някакъв скандал с бившата му жена. Мрачен теп, много готин персонаж. Започва работа в увеселителния парк, опитват се да го възродят, тъй като е имало трагедия при влакчето, саботаж. Влюбват се и т.н.
Някой да знае коя е книгата  Grinning

# 727
  • Пловдив
Дам, аз я имам Mr. Green
Нещо не я намирам онлайн.

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 17:32 от Янтра

# 728
Виж сега Янтра. Кажи автор и заглавие, ако пък не я открия, ще трябва да ми я пратиш, за да си я припомня.  Mr. Green

# 729
Още, още какво, имаше за едно ранчо, някой крадеше крави, ама ми е съвсем в мъгла Simple Smile

Ребека Брандуейн - "Дива кръв" - две приятелки - едната омъжена с 8деца умира при поредното раждане,мъжът и е пияница и другата прибира децата,после идва братът на умрялата като настойник,той е бивш шериф и ловец на престъпници,влюбва се в опърничавата и оправна мома,помага и да създаде свое си ранчо както мечтае,книгата ми харесва как е написана - животът им е труден,момичето е дъщеря на учител и е свикнала да мисли,да чете и да отстоява мнението си и както се сещате няма много кандидати за такава "устатница"  Mr. Green  Peace На същата авторка препоръчвам и "Джакаранда" - става въпрос за Австралия,за едно предсказание- една циганка предсказва на младо момиче да се пази от Дявола на лунна светлина под розовите цветове...Тя после отива в Австралия,корабът корабокрушира и я намира един бивш затворник май беше,спасява я и се грижи за нея,влюбват се,но все пак класите им са различни...Има и един психопат-убиец като Джак Изкормвача намесен в историята....

За Дивият запад и с жена героиня има "Кид" на Джоан Джонстън  - момиче израства с престъпници и обира банки и влакове....Пък после трябва да се прави на дама...Шерифът я хваща,но се влюбва в нея...
"Невъзможно бягство" на Емили Карлмайкъл и аз я харесвам,двете дъщери на героя са невероятно изобретателни в щуротиите си,най-вече ми харесва,че докторката не се съгласява веднага да се премести да живее при него,защото си обича и работата и я смята за важна и с това постепенно печели и неговото уважение и възхищение Peace
С индианско-прерийни мотиви е и една книга на Сандра Браун (любима моя авторка) - Диво сърце - едно момиче ще се жени за непознат и заминава при него,посреща я красив полуиндианец,който я води към къщата,тя се влюбва в него,докато не се оказва,че всъщност трябва да се ожени за бащата,а синът му има зъб и всъщност иска да компрометира бъдещата булка,за да си го върне,но неусетно и той се влюбва.Така или иначе я оставя при баща си,започват войни между бели и индианци и синът е като парламентьор за интересите на индианците,момичето е вече бременно и той гори в мъки,защото си мисли,че детето е на баща му,докато накрая все пак намират начин да са заедно.

Не мога да се сетя з заглавието на една книга и за автора - пак за индианец става въпрос - хващат един в цирк и го показват в клетка като животно,той мисля,че даже не говореше а ръмжеше,защото май го бяха ударили през гърлото,докато една нощ се освобождава и отвлича едно момиче,оказва се,че е доста богат и я отнася в къщата си в планината,където има невероятна гледка към горите и планините,после вече не помня историята дано някой се сети Peace

# 730
аз сега минах малко на съвременни романи. Прочетох няколко от Даяна Палмър/ Сюзън Кайл.

И аз обожавам съвременни,последно много ми харесаха "Безпощадно" и "Шарада" на Сандра Браун, "Онази нощ" Линда Хауърд, "Кралят на орхидеите" Мерил Сойер

# 731
  • София, Младост 2
Чакам да видя кога ще им дойде времето, защото още съм в абстиненция от драконовия свят на Перн - два месеца четох, не ми стигна и още ми се чете за тях, ама ми свършиха Mr. Green Ако не си ги чела, много горещо препоръчвам, на мен са ми особено любими и светът е по-различен, смесица между научна фантастика, катастрофичен жанр, оцеляване в тежки условия, драми и леко фантастичния елемент на драконите.
Аз харесвам Ан Макафри от 90-те още, когато да четеш фентъзи не беше популярно. Няма ли някой да се сети да я издаде в един или два тома???

То и аз оттогава ги чета Grinning А новите чела ли си ги, които ги пише сина й? Те са от третия Падеж след Приземяването и със съвсем нови герои, но пак са много интересни.

# 732
  • София

И аз обожавам съвременни,последно много ми харесаха "Безпощадно" и "Шарада" на Сандра Браун, "Онази нощ" Линда Хауърд, "Кралят на орхидеите" Мерил Сойер

мерси  Hug Ще ги погледна  Peace

# 733
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, заповядайте в новата тема  Hug

Общи условия

Активация на акаунт