За тези, които четат любовни романи

• 218 133
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
О, пътуване във времето  smile3508

# 691
  • Варна
На мен пък точно тези за английската аристокрация са ми любимите. Все пак това са исторически любовни романи и би следвало поведението на героите да отговаря на епохата, за която се отнасят.
Не ми харесват тия, които са смес между фентъзи и любовен роман. Много са измислени.
Другите, които не харесвам са за викинги и пирати, където мъжът избива цялата рода на жената и я изнасилва неколкократно, а тя по време на поредното изнасилване разбира, че умира от любов по него. Все си мисля, че тези жени страдат от синдрома Стокхолм.

# 692
  • Пловдив
И аз по принцип не помасям аристократи и балове,но много се смях на една книга"Двойна сватба" http://chitanka.info/text/16891 ,като стил ми беше малко мудна ( но и Нора Робъртс принципно намирам за такава) но беше забавно когато съвременна жена се пренесе в тази епоха и направи годеника си на мезе и постави началото на феминизма  Mr. Green
Много обичам суфражетки. И когато някоя от тях нашока репата на самодоволен мъжкар. Отивам да прегледам книгата Mr. Green

# 693
  • София
На мен пък точно тези за английската аристокрация са ми любимите. Все пак това са исторически любовни романи и би следвало поведението на героите да отговаря на епохата, за която се отнасят.
Не ми харесват тия, които са смес между фентъзи и любовен роман. Много са измислени.
Другите, които не харесвам са за викинги и пирати, където мъжът избива цялата рода на жената и я изнасилва неколкократно, а тя по време на поредното изнасилване разбира, че умира от любов по него. Все си мисля, че тези жени страдат от синдрома Стокхолм.

и аз съм така, като цяло гледам сюжетът да е по-лек, за да ми действа релаксиращо  Rolling Eyes

# 694

Virgin river 2 ми хареса много- яко рев през половината книга, хепи енд, страхотна атмосфера...ц,ц, да не би аз да съм я писала тая книга и да не си спомням. Ехх, мъжете в тая книга просто ме побъркват- не е възможно да съществуват такива мъже просто...много романтично градче,много задружно, много приятно за четене  и подсмърчане Simple Smile

Тази преведена ли е и мога ли да я прочета някъде,предполагам е втора част на нещо си.... newsm78

А за "Двойна сватба" все пак да кажа,че съвременната жена е от 80-те години някъде,но все пак друг такъв тип сблъсък на епохи поне досега не съм попадала - всъщност в "Др.Джоан Лечителката " май имаше такава хватка,но там нещо феминизмът не се прояви особено  Peace Иначе със силни образи жени бих похвалила и "Гняв" на Кристина Дод,пак става въпрос за времето на графове/дворцови интриги и т.н.но по-разчупен сюжет  Peace

# 695
  • Пловдив
И аз по принцип не помасям аристократи и балове,но много се смях на една книга"Двойна сватба" http://chitanka.info/text/16891 ,като стил ми беше малко мудна ( но и Нора Робъртс принципно намирам за такава) но беше забавно когато съвременна жена се пренесе в тази епоха и направи годеника си на мезе и постави началото на феминизма  Mr. Green
Съжалявам да гокажа, но не е особено добра. Peace

# 696
  • София, Младост 2
Virgin river 2 ми хареса много- яко рев през половината книга, хепи енд, страхотна атмосфера...ц,ц, да не би аз да съм я писала тая книга и да не си спомням. Ехх, мъжете в тая книга просто ме побъркват- не е възможно да съществуват такива мъже просто...много романтично градче,много задружно, много приятно за четене  и подсмърчане Simple Smile

Аз ги четох не много поредно, защото не исках да чакам 5-6 книги, за да разбера какво ще стане с Рик и девойката му Laughing Тяхната книга като пораснали е доста по-нататък и е много сърцераздирателна, естествено... но с хепи енд Mr. Green Повечето са много добри и много приятни книжки, то си е място, където да ходиш от време на време с удоволствие Grinning Аз си свалих и последната излязла засега, тя е коледна - но още не съм я започнала.

Впрочем, поредицата Върджин ривър не е лоша като избор за превод на бг, ако на някой му се занимава Laughing Предполагам, че би се харесала на повечето хора - независимо че не е от историческите любовни романи.

# 697
Много е приятна, аз сега прочетох май..може би 4 книга, за Пол и Вани- историята този път е за мъж, влюбен в жената на най-добрия си приятел от години. Е, за съжаление приятелят умира,а жена му е бременна и го моли за помощ- той е с нея на погребението и раждането. И после тъкмо събират кураж да признаят чувствата си един към друг, и започват да се случват други неща, които аха аха да ги разделят
Харесва ми че историите продължават- и в тази книга имаше много Джак и Мел, и всички от предните книги.Просто поредицата е като една дълга книга, добавяйки нови двойки. Героите са доста реалистични- акушерка-вдовица, бивши военни, пенсионирани генерали и филмови звезди, има много раждания в домашна обстановка Simple Smile, тийн секс с кофти последствия...нелегално отглеждане на марихуана...и в това градче с население едва 600 души всеки идва за да си почине и да води един скучен и еднообразен живот, но всъщност се оказва че се случват доста неща, които ги обединяват- и хубави , и лоши. Сюжета не ме натоварва и се чете доста леко, но поне по време на половината книга плача...примерно Рик и бебето му Cry...има кофти моменти и с другите герои- дори Мел и Джак- героите от първата книга не водят безоблачен живот и имат доста кофти моменти
За съжаление не са преведени книгите, но пък са доста достъпно написани и бих ги препоръчала за четене в оригинал.
За пара нормалните романи- както казах- нужен е известен баланс, свръхестественото да не е прекалено, иначе става смешно, да

# 698
Сега чета "Белязания Макензи" на Линда Хауърд...  Tired Малко съм разочарована,да не кажаче не ми е нищо особено,пък толкова хвалеха поредицата...Дано следващите книги са по-добри Rolling Eyes

# 699
  • Пловдив
Сега чета "Белязания Макензи" на Линда Хауърд...  Tired Малко съм разочарована,да не кажаче не ми е нищо особено,пък толкова хвалеха поредицата...Дано следващите книги са по-добри Rolling Eyes
Дай кратка анотация със собствени думи Simple Smile

# 700
Дай кратка анотация със собствени думи Simple Smile

Невзрачна учителка стара мома се премества в малко градче и изживява първата си голяма любов с един полу-индианец,осъден преди години несправедливо за изнасилване.После се оказва,че някой иска да го натопи...,тя се бори с предразсъдъците...но ми е твърде "мила и обичлива към големия силен мъж"

# 701
  • Пловдив
О, сещам се Simple Smile Мда, и там някой изнасилваше.

# 702
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, да ви представя новата книжка на "Дрийм тийм" - последната от
Поредица: «Seven Brides» / «Седем невести»
1. Rose (1993) Роуз
2. Fern (1994) Фърн
3. Iris (1994) Айрис
4. Laurel (1995) Лаура
5. Daisy (1995) Дейзи
6. Violet (1996) Ваялид
7. Lily (1996) Лили
0. No One But You (2010) Единствено с теб
No One But You / Единствено с теб

Приятно четене!

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 18:37 от Tatti

# 703
Честита нова година на всички!Току що дочетох "Джентълменско предложение",което го приех като коледен подарък.Тези Бриджъртънови са ми любимци,с нетърпение чакам и останалите книги от поредицата.

# 704
Следващите стават по-добри- за Макензи говоря
Природен закон- първата книга  от поредица винаги е най- слабата  Grinning, затова обикновено давам шанс на поне две
Останалите книги са за децата им, на тая учителка и индианеца, и са по- интересни (е, пак са си девствени де, но това си й е стила на авторката просто)

Общи условия

Активация на акаунт