За тези, които четат любовни романи

• 218 137
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Беше забавно, когато преди сватбата тя реши, че трябва да му каже, че все пак има креватен опит и го попита "Имаш ли нещо против това, че не съм девствена" и Джейми отговори много натурално "Не, стига ти да нямаш против, че аз съм. Така поне един от нас ще знае какво да прави" Laughing
Леле, отивам да я търся тази книга. Тази реплика звучи супер Simple Smile

Аз харесвам книги в които жените НЕ са съвсем неопитни заблудени идотки, в стила супер учена-девица, или невинната девственица, нямаща връзка с реалния свят, ами са горе-долу нормални, даже да са девствени Laughing Поне да имат идея какво се случва по света и у нас, не само в кревата. Не харесвам лоши момчета, съжалявам, даже след брака да стават идеални, това се случва само в книгите (да, да, може би тук-таме да има по някое изключение в реалния свят, но като цяло женкаря си остава женкар). Абе харесвам нормални, отговорни жени и мъже да се героите. Приемам съдбата да ги мъчи и ми харесва да се справят с проблеми.

# 676
Аз също мразя тия девственици, които на всичкото отгоре обикновено са толкова невинни, та чак не са виждали гол мъж...дори и в съвременни романи?!?!И на всичкото отгоре много се радват че мъжът им има голям опит  Stop аре нема нужда.
Аз обичам много паранормалните, и ми допадат когато са от типа mate- демек един единствен подходящ партнор, но според мен трудно се пише нещо такова...допада ми ако е като при Шерилин Кениън с нейните were hunters, които имат един партньор, с който могат да имат деца, или както е в братството и т.н., но не и като при Лора Лей, където чак изпадат в някаква патологична възбуда и едва ли не до края на живота си трябва да не правят нищо друго, освен да се...малко прекалено идва.
Аз лично съм чела доста книги с девствен герой, и да ви кажа много ми харесват, независимо дали и героинята е девствена или не. Някак си приятно разнообразие е от опитните мъже, които като че ли нищо друго не правят, освен да се грижат за...някои части от тялото си, и да трупа опит и да с екичат с титли.
Нямам големи претенции към сюжет като цяло, но обичам time travel, шотландци, индианци, каубои и т.н.,а  много ама много мразя когато има голяма пауза в книгата, от сорта- той заминава за някъде за 5 години и се връща и чак тогава си изясняват че се обичат, а тя му е родила дете, примерно. Такова нещо ме побърква и рядко мога да го приема. Не обичам и когато сюжета се крепи само на някакво недоразумение и всички страдат, защото не комуникират. Не обичам истории с изневери, някави сцени и отмъщения от ревниви бивши или настоящи, или с бивша двойка, която се събира. Не че нещо, просто не са ми толкова интересни.
Но като цяло нямам любим сюжет, епоха или тип герой, всичко зависи от книгата. Ако е добре написана, всичко е интересно.
Което ме подсеща че почти прочетох книга 1 от Virgin river. Е, то в тая Virgin river май не се намират никакви дественици, само бременни...май е нещо във водата  Laughing. Много сладка книжка, ще прочета поредицата, то се е видяло. Мерси за препоръката  Hug
Вещицата не е кой  знае какво, но е свежа като идея, аз обичам щотландски феи, водни духове и всякакви такива Simple Smile но книгата спокойно може да се чете и от хора, които не са фенове на паранормалното. Всъщност от паранормалните същества, вампири харесвам най- малко и ме е яд че най-много книги има за тях, ама явно те се харесват доста. Лично на мен поредицата за кръгът на Донован ми харесва повече- не се сещам авторката в момента, но става въпрос за семейство с вещица, ясновидец и т.н. Съвсем леко паранормална, много сладко четиво. "Вещицата" ми се видя от този тип- магията съвсем леко и небрежно се споменава и не обсебва историята, не се нуждае от цял един нов свят за да бъде обяснена, просто е там и толкова.

# 677
  • София, Младост 2
Като стана въпрос за паранормални, Нора Робъртс има една много приятна трилогия с паранормален елемент - the Circle Trilogy. От преди няколко години е, но съм я запомнила, защото доста ми беше харесала и защото ми беше неочаквано като тема от нея.

От тези с пси-семействата (ясновидци, вещички и др.) имах едни любими, но трябва да видя как се казваше авторката... аз чета масово и безсистемно и помня автори само ако следя поредици Laughing Нещо с Wicca-религията беше свързано и ми беше супер приятно, че чак даже търсих да прочета повече. Дали пък пак не бяха на Нора Робъртс???

П.П. Проверих Mr. Green Донован-поредицата е, на Нора Робъртс Mr. Green

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 21:15 от hedra

# 678
  • Пловдив

П.П. Проверих Mr. Green Донован-поредицата е, на Нора Робъртс Mr. Green
Като се замисля дълбоко съм чела от тях, тримата ирландски готини братя, които се оженили за три сестри. Има и за децата им. Едната се женеше за оня симпатичния вдовец, писател Mr. Green

# 679
Е това не е ли точно което аз казвам- кръгът на Донован...или и аз бъркам  поредицата и името newsm78
Първата беше за сестрата- вещица, която се ожени за филмов продуцент. Той искаше да я изследва заради филма си, който беше филм на ужасите за вещици, но той разбира се не вярва във вещици. Ама бързо бързо повярва. Втората беше за брата- ясновидец, който се ожени за едно ченге. Тя искаше да го ползва за да открият някакво бебе, и пак не вярваше в способностите му, но беше готова на всичко, защото бебето беше на нейни близки. После имаше за една- пак вещица ли беше, не-лечителка! Тя пък се взе с един съсед- художник на детски книжки с феи с малко момиченце, което тя спаси. И накрая имаха един брат- полувълк. Неговата история най-слабо я помня, но май се взе с някаква, при която ходеше във формата на вълк...
Както и да се казва тази поредица, много е добра! Ако е на Нора Робъртс, то аз не съм нейн фен като цяло, и май не съм чела много други нейни книги, но тази поредица е просто разкошна. Книгата Вещицата ми напомни на нея, с изключение разбира се че действието се развива през 1800 година, както и поредицата на Тереса Медейрос за семейство Ленъкс, Ако ви е харесала поредицата за семейство Донован- или каквито са там- то пробвайте и тези двете на Тереса Медейрсо- Breath of magic и нещо за enchatment имаше...
А тия трима братя къде са...не са Донован те, но звучи интересно, щом е за Ирландия...

# 680
Нора Робъртс има доста паранормални-мисля, че поне три трилогии имаше.
Ето това ми хареса на мен, но го четох преди години, та се замислих дали да не направя повторно четене.
http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=2367
и това е паранормално
http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=2369

# 681
Може да й дам още един шанс след virgin river...аз четох В смъртта, и не бях очарована много много...

# 682
  • София, Младост 2
Е това не е ли точно което аз казвам- кръгът на Донован...или и аз бъркам  поредицата и името newsm78
А тия трима братя къде са...не са Донован те, но звучи интересно, щом е за Ирландия...

Същата поредица е, да. Тримата братя не знам кои от всичките тройки на Нора Робъртс са Laughing

А Нора Робъртс има ужасно много книги за Ирландия, от всякакъв модел - през семейните саги (повечето са такива) до тези паранормалните.

На мен много ми харесва тази за ирландската кръчма и братята и сестрите, които пеят и танцуват ирландските танци - книгите за семейство Галахър.

Другите ми любими са четирилогията за братята Куин - тя не е ирландска, но единият от любимите ми романтични герои, Итън, е от тях Heart Eyes

Последните изброени са си съвсем съвременни, без паранормални елементи - те са от типа Върджин Ривър, само че по-добри Grinning

Аз също не харесвам тези с криминалния елемент - и съответно не ги чета. Но тя има много добри поредици, наистина - може да е много мейн стрийм литература, но умее да пише и да изгражда герои, които да ти стават любими.

# 683
Абе аз обичам криминалния елемент, това ме задържа при 30годишните девственици на Джудит Макнот (съвременните) и Линда Хауърд, защото някои книги им се бяха получили много добре (други пълна боза, ама карай, това е друг въпрос)...ще хвърля едно око на ирландците щом ги хвалите, а и нали се сетих че тия Донован ми бяха харесали

# 684
  • Пловдив
А това, което не понасям е 30г девственици в 20-21 век. Ама иначе много съвременни жени, мда.

Нора Робъртс има една трилогия - "Синя далия", "Червена лилия" и.... третата я забравих. Там си имаха домашен призрак, ставаше дума за някакъв градински център, бяха цветарки. Това за тия, които си падат по паранормалното. Mr. Green

Имаше още три пак с паранормалното "Островът на трите сестри", аз съм чела само едната "Танц с огъня".

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 11:11 от Янтра

# 685
Привет  Hug

Тия книги на Нора Робъртс ги гълтам като топъл хляб Peace

Zolka посочените от теб трилогии са страхотни Peace

hedra тъкмо завърших тази четирилогия- толкова съм се смяла на остроумните реплики, че и си поплаках на някои от тях  Peace

Харесвам още и поредицата "В смъртта"

Друга любима авторка ми е Джоана Линдзи  Peace

# 686
  • Варна
Нора Робъртс ми е любимата авторка. Харесвам всичко нейно, което съм прочела. Малко съм не чак толкова очарована от серията за Ив Далас и още една серия за две сестри и двама братя от бъдещето.
А за вдовиците дето си говорехте препоръчвам една книга на Мери Белоу.
Ето това е на руски, защото не намерих българският вариант онлайн.
http://www.litportal.ru/genre19/author259/book7372.html
Влюбили се като млади един наследник на херцог и една дъщеря на свещеник. Да ама на херцога баща му умрял и той станал херцог и зарязал бедното момиче. Срещат се след 6г. Тя междувременно се е омъжвала и овдовяла. Има едно момиченце. Той трябва да се ожени за блестяща дебютантка. Тъй като страстта им не е угаснала той и предлага да му стане любовница и тя приема. Накрая все пак стигат до женитба. На мен ми хареса.

# 687
Ха сега, тоя сюжет адски ми напомня нещо, направо дословно,отивам да диря, пък Мери Барлоу нищо не ми говори, а де.

Намерих я, намерих я, само дето  книгата тук се казва "Съблазнителката Хариет", а авторката Мери Балоу Crazy
http://chitanka.info/person/mary_balogh

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 13:38 от Zolka

# 688
Прехвърлих тая книга надве натри, изобщо не понасям подобен сюжет...това време не е за мен- мъжете да си имат къща за любовници, всяка по-независима жена няма никаква репутация, жени се женят за 60 годишни богаташи или остават девствени завинаги, лицемерието на висшето общество...аристократи, чиято единствена работа е да се шляят по клубове, партита, балове, и да се разнообразяват с любовници след цялото това изморително натоварване,горките...не е написана лошо книгата, героите са много симпатични, но просто...ядосвам се и се радвам че тези времена са отдавна зад нас Simple Smile
Virgin river 2 ми хареса много- яко рев през половината книга, хепи енд, страхотна атмосфера...ц,ц, да не би аз да съм я писала тая книга и да не си спомням. Ехх, мъжете в тая книга просто ме побъркват- не е възможно да съществуват такива мъже просто...много романтично градче,много задружно, много приятно за четене  и подсмърчане Simple Smile

# 689
И аз по принцип не помасям аристократи и балове,но много се смях на една книга"Двойна сватба" http://chitanka.info/text/16891 ,като стил ми беше малко мудна ( но и Нора Робъртс принципно намирам за такава) но беше забавно когато съвременна жена се пренесе в тази епоха и направи годеника си на мезе и постави началото на феминизма  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт