За тези, които четат любовни романи

• 218 158
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
  • София
момичета,

зачетох "Скандал" на Аманда Куик. Много ми харесва  Peace Дж. Куин я изядох с кориците  Peace

# 661
Аз дочитам серията Макензи на Линда Хауърд, и с това май приключвам тази авторка
Не знам какво да чета след това,зачела съм серията Демоника на Лариса Йон, както и Среднощната порода на Лара Адриан, и макар че обичам паранормални романи, не ме грабнаха много много, та май ще почна трета поредица- Кристин Фийна- Dark prince, първа книга от поредицата за карпатци или нещо такова...пак паранормални, с висок рейтинг...да видим. Вампирите на Лара Адриан ми бяха много скучни, а демоните от демоника- много...не знам, след Лора Лей направо имам алергия към всякакви предопределени mates и подобни истории, където хората първо са привлечени едва ли не против волята си, та ми започна много предубедено четенето...затова не започнах и Нални Синг ( или както там й е името)- Сай-фай серията.
В същото време не ми се чете исторически роман, ако прочета за още една девственица, сигурно ще започна да крещя...не че не се намират и други, но много рядко от историческите

# 662
•●♥ LOST ♥●•, предполагам четеш в оригинал, но ако има нещо преведено някъде от тези, дето ги четеш сега, казвай  Laughing

# 663
  • София, Младост 2
След като другите не те кефят, Налини Сингх ще ти е скучна също, тя върви по-бавно и тромавичко, пък и темата е по-различна и пси-тата са малко странни. Мен обаче си ме кефи и с удоволствие съм я изчела.

Демоника е много веселяшка според мен, поне първите 2-3 книжки, но явно и тя не е твоя вариант.

Нагоре бях препоръчала една друга поредица, нищо паранормално, съвременна, но доста приятна (малко като сериал) - Virgin River. Няма девственици Mr. Green, противно на името, по-реалистична и макар че е леко захаросанка, не е чак да нагарча. Става, ако ти се прекарва приятно време в приятно място и ти се иска да вярваш, че хората могат да живеят щастливо в малко градче в планините, да си помагат едни на други по съседски и т.н. Коледно е много подходяща Mr. Green, the spirit of the season си е там и без коледната тематика.

Аз от 2 месеца прекарвам време на друга планета, в драконовия свят на Перн, но май ще разнообразя с нещо бързо романтично (затова и влязох в темата, да си намеря препоръка за нещо).

# 664
  • София
аз изтеглих и "Отдаването" на А. Куик, да видим дали ще ми хареса.

# 665
Mерси hedra, аз по принцип много обичам паранормални и също фентъзи и фантастика и всички тези си ги бях приготвила отдавна, защото смятах че ще ми харесат , но може би по-скоро момента и настроението са ми по-други сега, и предпочитам да ги оставя за време, когато ще ги чета с истинско удоволствие до среднощ Simple Smile
Заинтригува ме с тази поредица Virgin river и ще й хвърля едно око (50-60 страници Simple Smile )  явно съм на захаросано настроение
Zolka- да, в оригинал, аз доста често почнах и преведените да ги чета в оригинал, особено ако не цяла поредица примерно е преведена...само Макензи сега ги четох преведени, защото я имаше цялата поредица в ескейп, а и тя ми е някак си за убиване на времето, нещо като дъвка между любимите ястия Simple Smile и реших че така ще е по-лесно. Плюс това на Линда Хауърс като гледам почти всичко е преведено, явно се харесва у нас тази авторка, но според мен повечето й книги не са кой знае какво- има само 2-3, плюс поредицата за Макензи, които ме изненадаха приятно. Останалите стават единствено за убиване на времето между други книги. Между другото поредицата за Макензи я препоръчвам, нищо че и там всичките девойки са девствени...
Всъщност сега като се замислих, не съм много сигурна, да не би пък в ескейп да се превежда някоя от тези, но там не са много много като че ли по паранормалните, та си мисля че по-скоро не  Thinking

# 666
... аз по принцип много обичам паранормални и също фентъзи и фантастика ...

В този ред на мисли "Вещицата " на Кристина Дод на мен лично страшно ми хареса  Heart Eyes

# 667
  • Пловдив
... аз по принцип много обичам паранормални и също фентъзи и фантастика ...

В този ред на мисли "Вещицата " на Кристина Дод на мен лично страшно ми хареса  Heart Eyes
Дай кратко резюме Simple Smile

# 668
Аз, аз, и аз я прочетох, може ли аз Simple Smile
Девойка, на 16, наследница на шотландска земя, която освен другото, има магия- заради древен пакт с водните духове ( шотландски магични същества) които населяват бреговете на имението. Родителите й са починали, и се появява настойник-пастрок, който се явява злият в историята , и иска да я насили и да с еожени за нея. И тя избягва, всички я мислят за мъртва, но тя разбира се всъщност се е маскирала като селската вещица Маб и е точно под носа му. Би искала да го убие, но той е болен и без това умира, така че тя просто се крие и чака той да умре, а тя да стане на 21 и да заяви претенции към наследството си. Но точно 2 седмици преди рождения й ден се появява синът му, който е скитал по целия свят и е натрупал богатство, но няма дом- никъде не се чувства приет и у дома си, защото е незаконороден и наполовина воден дух и магьосник
Той е готов на всичко, за да се сдобие с имението, към което се стремят между другото и двама братовчеди, и баща му, и...вещицата. Е той е готов на всичко, дори и да прелъсти вещица Simple Smile
Е двамата се женят, но това не е краят...освен че той не е изяснил чувствата си, се борят с кражби, предателства, магии...

# 669
  • Пловдив
Почвам да пиша любовен роман! Писна ми във всички тия да преобладават девственици с некви невероятно опитни мъжаги (щях да напиша друго определение, ама е цинично). Както всички добре знаете девствени сме само по веднъж, от къде извират тия девственици - не знам. Би трябвало колкото девойки, толкова и младежи да са девствени. Да, ама не. Twisted Evil

# 670
Почвам да пиша любовен роман! Писна ми във всички тия да преобладават девственици с некви невероятно опитни мъжаги (щях да напиша друго определение, ама е цинично). Както всички добре знаете девствени сме само по веднъж, от къде извират тия девственици - не знам. Би трябвало колкото девойки, толкова и младежи да са девствени. Да, ама не. Twisted Evil

Joy  Joy  Joy
И мен сега не са ми особено актуални,но навремето като открих жанра си ми беше много интересно Blush Но пък повече ме дразнят когато жената е "твърде" опитна и препатила  Crossing Arms "Сладкият бяс на любовта" на Джанет Тейлър май беше ми беше безинтересна,да не говорим и за една друга книга,не помня автор и заглавие,дето момичето живееше в гората с семейство баща и 7 сина май бяха и "беше за всички"  Sick

·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙,толкова интересно си я описала,че ще взема пак да си я прочета книгата  Hug Краят за мен беше много неочакван и ме изненада,което обикновено не се случва често в този тип книги  Peace Ще се радвам да дадете предложения за други книги с фантастични елементи  Peace Между другото "Надареният" на Дара Джой е такава,но пък не ме впечатли особено  Rolling Eyes

Вчера препрочитах на Сандра Браун - "Защото те обичам" и "Горещо утро" - горещо препоръчвам !!!

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 13:27 от jerry

# 671
  • Пловдив
Ама не говорим за прекалено опитна, тия съвременните с нормални жени дразнят ли ви?! И едно време не са се женили девствени всичките.

Даже измислих сюжета. Понеже ще е в стил "исторически ЛР" и да е в тон с останалите. Тя ще е млада вдовица, с прилично нормален креватен опит. Овдовяла е няколко години след сватбата- да понатрупа време със сексуални изживявания. 1-2-3 малки деца. Естествено, за да му се върже, мъжът ще подходи първо да спечели децата и - знаете как е, ако децата го обичат тя е наполовина спечелена (освен ако кандидата не е убийствено грозен и тъп). Няма да са благородници - писна ми, такава скука. Няма да са нито много богати, нито много бедни - щото и това е клише. И да, няма да са убийствено красиви - просто нормални, привлекателни млади хора. Mr. Green

И кораб трябва да има - обичам платноходи Laughing

Последна редакция: ср, 28 дек 2011, 14:58 от Янтра

# 672
В съвременен вариант сюжена е като на "Фантазия" на Сандра Браун  Peace

# 673
  • Пловдив
В съвременен вариант сюжена е като на "Фантазия" на Сандра Браун  Peace
Не съм я чела, тя бълва повече книги отколкото смогвам да чета. Не чета само захаринчета все пак. Захаринчета е личен мой термин за захаросан розов любовен роман, задължително с щастлив край.

# 674
  • София, Младост 2
Този сюжет с вдовицата с приличен креватен опит е като в Outlander на Диана Габалдон, която между другото е удивително свястна книга. Сюжетът е с пътуване назад във времето.

Една медицинска сестра от Втората световна се опитва да се сближи отново със съпруга си, с когото са женени от 6-7г, 5 от които обаче са по време на войната и не са се виждали тогава. Затова отиват в Шотландия на втори меден месец, тя се озовава на подходящото място в подходящото време и камъните на един малък стоунхендж я връщат 200 години назад. Където нищо не е каквото изглежда - един от праотците на съпруга й (с когото той е бил много горд) е негово копие на вид, но реално е хомо със садистични наклонности, а тя се вижда принудена да се омъжи и по-късно се влюбва в един шотландец, Джейми, който е няколко години по-млад от нея. Беше забавно, когато преди сватбата тя реши, че трябва да му каже, че все пак има креватен опит и го попита "Имаш ли нещо против това, че не съм девствена" и Джейми отговори много натурално "Не, стига ти да нямаш против, че аз съм. Така поне един от нас ще знае какво да прави" Laughing (това всеки път ми напомня за бъзиците в работата ми, където един колега и жена му са си първи и единствени и една от другите колежки съвсем сериозно го беше попитала - добре де, тогава откъде сте сигурни, че го правите както трябва Mr. Green)

Книгата е доста дългичка и по-сериозно четиво, хич не е захаросана и има доста гадни и тъжни моменти в нея, но на мен много ми хареса. Макар че все пак предпочитам сюжета с неопитна жена и опитен мъж, отколкото обратното Mr. Green

Я кажете, кой ви е любимия сюжет за любовни романи? Моите са няколко:
1. Всичките вариации на мъжа, който е бил изгубен, но се намира отново (или не им се е получило първия път, но след няколко години се срещат отново - и особено, когато тя има дете от него, за което той не знае).
2. Тези с мъжете-военни и спец-части (това ми е по job description като съпруга Mr. Green)
3. Лошите момчета, които си намират своята жена и тя става единствена на света за тях (стил Братството на черния кинжал) и другите паранормални, повечето са в този вариант

Общи условия

Активация на акаунт