Първият триместър отминава, ето че ДЕКЕМВРИ наближава!

• 13 655
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
Привет и от мен!

Kostadinka, не ставам за врачка Naughty Явно второто съм сънувала Laughing
Честита ти мома засега! Хубаво е да имаш дъщеричка Grinning

Лек и спокоен ден на Всички
!

# 121
  • София
Хубав и усмихнат ден на всички - само се записвам че съм тук след моренцето, а доста имам да наваксвам с четенето.
Само малко да се похваля - и двамата ми лекари казаха, че бебчето е момиче - така че съм много щастлива Grinning Да не се окаже само някой мъж с малка пишка Joy

# 122
Здравейте,момичета!

Аз бях на ФМ при Марков нещата са наред.Човекът тръгна да ме гледа през корема и човечето се скъса да се гъне.После решихме да го видим и с вагинален трансдюсер е няма такова пренебрежение, обърна гръб и не иска да мръдне.Така, че пол не видяхме.С две думи не видяхме нищо повече от това, което видя и моят док на обикновен ехограф.Стигам до извода, че ФМ е по ценна в по-късните етапи на бременеенето.
Имам предна плацента така, че скоро няма да усетя движения.
На узналите пола, честито!
Отивам да чета, че съм пропуснала много новинки- убедена съм само хубави!

# 123
Здравейте  Grinning
Аз още не го усещам малкия мъж  Sad ,а толкова много искам. Вчера се въртях с ръка върху корема на ляво, на дясно, по гръб, по корен, но нищо.  Confused

Искате ли да си пуснем анкета? "Усещате ли бебето"
Много ми е любопитно какъв процент го усещат.

kostadinka79, една приятелка ходи миналата година при нея и доколкото си спомням ФМ беше 80-100лв, но не съм напълно сигурна.
Относно БХС, при Мазнейкова струва двойно, а пробите пак ги изпращат в Майчин дом. На приятелката ми и бяха взели 70-80лв  Shocked

# 124
благодаря ти Lassi , аз също много се радвам, че ще е момиченце, но нали знаеш дали момче или момиче, когато е за първо е все едно...
justice, много скъпо взимат .... лелеее, но моят лекар като се запени не ще ходиш при Мазнейкова и точка, имат си спорозомение сигурно, абе всичко е мафия...

# 125
efito , Честито Момиченце!  Hug Flutter От личен опит да ти кажа, много е хубаво да си имаш момиченце... просто са чудесни - милички, сладички, добрички, разумни, аз много се радвах че първото ми е момиченце - цялата ми душа го искаше  Crazy Grinning Сега нямам против и момченце, и момиченце пак да е, пак ще съм много щастлива - защото са приказни буби!  Heart Eyes

Виж това не го знаех - и аз съм с предна плацента, вероятно затова по-малко усещам бебето все още.  newsm78

Да ви се отчета и за водната аеробика - обадих се във клуба - те са на три места в София гимнастиките:
- В болницата на Майзнейкова - бул. България 104,
- в жк Бокар - много близо до предното от другата страна на булеварда
- в парк хотел Витоша - до Студентски град
Цените са 7-8-9лв на посещение за час.
В сайта са обявени часовете. Ходи се , казваш че си бременна и ти дават специални упражнения.
Мисля си да ходя! Ще си спретна една програма за 2 пъти седмично  -ще е супер си мисля  Grinning. Даже може сефтето да го направя тази събота - има по обяд  Grinning
 Grinning

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 11:54 от Collibri

# 126
  • Велико Търново
Здравейте и от мен!

Честито на всички видяли пола на бебока.

Аз преди малко се връщам от преглед, бебчо е пораснало, но много шава и нищо не се видя.
То не беше дупене, не беше ритане... за половин час не се спря, даже лекаря се учуди как така
не го усещам при тези ритници, които ми играе. Ще ме побърка после, такова активно..  Hug
живо и здраво да е. Утре сме на 3D и се надявам, ако е по-послушно да го се покаже вече, че
нямам търпение, пък ако не здраве да е.

Стискам палци на всички мами, на които им предстоят прегледи днес, дано всичко мине добре.

Това е за сега от мен,
приятен ден!

# 127
Collibri Hug Ти си ми пророка да знаеш Hug

skrye през корема ли те гледаха?Направи ми впечатление, че през корема човечето не спря да мърда.Когато минахме на вагинален преглед дребосът не помръдна, но вече беше обърнал гръб и се криеше като срамежливец.

# 128
Искам и аз на гимнастика ,йога или каквото и да е за бременни !!! PraynigКъде има във Варна?накой знае ли ?

# 129
Благодаря за анкетата   bouquet

# 130
  • Пловдив
И аз преди час се върнах от ФМ. Докторката каза, че всичко си има и му е наред. Видяхме му и клапичките чак на сърчицето Grinning. Много интересно. Мери му главичката, крачетата всичко. Обаче голям мързел. Сънено ли беше незнам, но само се протягаше . На тати ще да се е метнало. Mr. Green Пол не видяхме ясно, само съмнения за момиченце. Дано, че ний за мома си го поръчахме. Само дето сега ми каза, че съм в 15 г.с., а уж трябваше да съм в 14. Съвсем се обърках, но не си го слагам особено, туй да е проблема.
Лек ден на всички.

# 131
  • Велико Търново
skrye през корема ли те гледаха?Направи ми впечатление, че през корема човечето не спря да мърда.Когато минахме на вагинален преглед дребосът не помръдна, но вече беше обърнал гръб и се криеше като срамежливец.

да през корема, мен до сега само с коремен ехограф са ме гледали

# 132
Я да ви питам, че се сетих - знаете ли нещо по въпроса БРеменност и надморска височина?

Чувала съм сякаш  newsm78, че не било добре да се ходи над 1000м надморска височина, но защо не знам.
Понеже се чудех дали да не спретнем една екскурзия до рилски езера с лифта, но там е над 2000 сигурно таааа, се чудех просто?!
Мисля че предната бременност ходих на Витоша на Алеко, където със сигурност е над 1000м и оцелях  Mr. Green.
хм хм хм

Замислих се и за водна гимнастика за бремнни и открих това http://www.vodna-aerobika.com/

Да има такова нещо за надморската височина, причината е че кислорода е много по-малко отколкото на по-ниско, а по време на бременност имаме нужда от повече кислород. Препоръчително е до 1000-1200м. На Алеко височината е над 1800м. Аз лично без да знам, че съм бременна си изкарах първия месец от бременността там и бях на работа. Не съм усетила никакви смущения, но незн в по-напреднала бременност как ще е, а й на Р.езера над. височина е по-голяма.

А за водната аеробика - супер, ама дали са чисти тези басейни. Аз по принцип мога да ходя на басейн Мадара когато и колкото си поискам ама ме е страх, че там слагат много хлор във водата и всички студенти от НСА си карат часовете по плуване там, та си мисля, че не е за мен

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 13:01 от petia_sport

# 133

Искате ли да си пуснем анкета? "Усещате ли бебето"
Много ми е любопитно какъв процент го усещат.

Точно в тези седмици разликата от 1-2 е много чувствителна, тъй че не знам колко ще е полезна информацията от анкетата. Освен че е много индивидуално (предишни бременности, структура, килограми, разположение на плацентата), ами с някои имаме по 3-4 седмици разлика в термините  Peace

# 134
walia78 , не знам за Варна как стои въпроса с гимнастиката - потърси в Гугъл? Дали няма нещо - но пък там си имате морееееее, няма кво да му мислите - направо цоп в гьола!

Аз така се запалих по водната гимнастика, че нищо чудно още утре да се изтипосам там... направооооо ми загоря душичката - аз преди плувах активно - това ми е любимия спорт, и макар и по-бабешки сега бих се цопнала с удоволствие  в някой басейн.

До работата ми пък има гимнастика за бременни в един фитнес клуб, само да видя с работата как ще е, че времето му е от 13-14ч - много ще ме хване липсата . Ще си държа при мен в работата едно екипче, и когато е удобно ще отскачам и дотам.

А за надморската - абе все си мисля, че ми е по-добре с леко разреден кислород, отколкото с изобщо липсващ в София....  няма да се кахъря много. сега ме е хванал мерак да ходя до Белоградчишките скали на екскурзия за някой уикенд, та обмислям идеята. Веднъж вече го отложих но бях в начална бременност и всяко мръване го усещах в корема си като риск, сега вече се чувствам добре и бих преживяла някоя китна екскурзийка.  Grinning Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт