Първият триместър отминава, ето че ДЕКЕМВРИ наближава!

• 13 655
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Чета ви, момичета, и реших и аз да се изкажа по повод тези съждения...
И предния път четох много за БХС и реших, че какъвто и резултат да ми излезе, аз бебето си не го давам /не говоря за 9-годишния ми стерилитет и едното неуспешно икси преди бременността/. Просто реших, че ако резултатът е лош, ще се срина, а и без това бремеността ми не беше лека. Но аборт категорично нямаше да направя, както не направих и изследването.
На същото мнение съм и сега.
Може да ми се разсърдите, ама като ви чета как почти всички бързате да направите ранния БХС, после планувате късния, чакате с нетърпение резултатите си и ги обсъждате така разпалено, обсъждате плюсовете и минусите при евентуална амниоцентеза, честно, ама не ви разбирам. Не искам да обидя никого, но когато споделих с една много близка моя приятелка за колебанието си да направя тези изследвания, медицинско лице, тя буквално ми каза - едно време ходехме по два пъти на лекар - да кажат, че сме бременни и после като наближи да раждаме. Карахме спокойна бременност, а сега ви побъркват. И като се замислих - ами права е жената, поне за мен. Та аз едва ли ще ви откажа да правите изследванията, които сте решили, но се надявам да сте най-вече спокойни и да не мислите лоши неща. А аз вяра имам ... в изобилие ... и вярвам, че всички ще родим живи и здрави дечица.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 196
И ти си права!
Но нали затова ходим на доктор? Твоите мисли тогава означават да вярваш и да не посещаваш лекар - за какво го правиш и ти?
Аз не бих отишла на БХС, но на първата фетална морфология видяха тази гънка 2,7мм и ме изпратиха. В един момент човек изпада в унес и се понася от изследване, на изследване, уж за добро, а всъщност само се обърква. Може би понякога за да се стигне до силната вяра е необходимо да се извърви по-дълъг път, да се сблъскаш ребром с проблема и когато се наложи да го решиш вече и да нямаш изход да стигнеш до пътя, примерно по който ти вървиш от самото начало!
Предния път с Ели, аз не отидох на нищо, освен на фетална в 20г.с. Казах си че вярвам на детенцето си и че никога не бих му причинила смърт по мое усмотрение и категорично отказах. ТОгваа всичко ми вървеше гладко и по вода. И не сбърках. Този път обаче 5 години по-късно сигурно съм променена и очукана от някои проблеми - след миседа миналата година, след всички здравословни перипетии мои - щитовидни жлези, боледувания и не знам още какво... някак си съм нащрек от първия миг и всеки ден с бебо за мен е чудо! Защото сме се справили и сме преминали през толкова трудности вече заедно! И все пак сме победители, засега! Това ми дава сили да се боря и до продължа напред!
И няма прав и крив  - всеки е прав за себе си - ето аз ти давам пример с мен  -която има толкова различни бременности и толкова различни неща ми се случват, че няма база за сравнение изобщо между бременност 1,2 и 3.
Това е - не може човек в нищо да се зарича. Не знае кога и ккаво ще му сервира съдбата. Понякога си прави лоши шеги и подбира точно това, което не желаем. А понякога това, което желаем - затова трябва да сме наясно и какво си позволяваме да мислим!
За мен правилният път е ИНТУИЦИЯ! Ще се опитам да послушам себе си.... каквото и да си кажа! Дано се чуя! Моля се да бъда нащрек и да слушам знаците на съдбата!  Praynig Peace Grinning И все пак съм оптимист! И не падам духом!  Grinning Peace.

# 197
Моята теза е, че трябва да се ходи рано на УЗ преглед за да се установят анатомични липси, несъвместими с живота.
Те се откриват сравнително рано и един аборт в 12г.с. седмица не може да се сравни с прекъсване на бремнността след 16та.
В такъв случай подобно решение е повече от оправдано.

Но след като е установено, че плодът е здрав, има си всички органи и системи, генетичното отклонение, което не е болест за мен, не е причина да убия бебето.
Не е лесно, не е като да гледаш нормално дете, но все пак това си е моето дете.
Започва да ми прилича на древна Спарта - когато болните бебета са ги убивали. И все пак Спарта не е оцеляла.

Но и аз като Милена казвам - това е моето решение. Не мога да съдя и да поучавам, тези решения не са леки и всеки трябва сам да ги прецени!  Peace

# 198
  • Варна
Добро утро!
Ето с кого ще си пиете кафето тази сутрин  Wink

et-ке ще стискам палци за свекъра. Ако имаш нужда от нещо свиркай .
Много сериозна тема сте нищили по малките часове.
Цитат
ама това са си само някакви мои разсъждения . не бих съдила никой родител , каквото и решение да е взел . нещата са много индивидуални и основното е човек да е в съгласие със себе си .
Това е и моето мнение по въпроса...
Collibri   Hug  Гледай знаците...няма случайни неща...
Моля, споделете от къде купувате този проклет "Нутри маг", че го
няма нещо по аптеките...

# 199
  • Варна
evil , как да не изпия едно кафенце,ми кажи. Срамота ще е да оставя момчето самичък да си пийва кафенцето Mr. Green Flutter Пък и той дали ще разбере , че съм бременна... Mr. Green Mr. Green Laughing

По повод изследванията, аз и за миг не съм си и помисляла да си ги правя. Просто исках да си спестя излишни тревоги и притеснения, и да си водя нормална и спокойна бременност. Преди 2 години не си ги правих, няма и сега. Просто се надявам всичко да е ок и да съм била права за себе си. Отказах се и от триизмерен видеозон,предпочитам да не разбера пола, отколкото да ме стресират нещо, че плода не е наред, както направиха с моята приятелка, а всъщност всичко си й беше наред. Но стреса тя още го помни, помни и времето до второто мнение и кошмара който е изживяла. Ето това искам да си спестя, достатъчно ни е напрегнато ежедневието за да си го ослужняваме още.
Вашият избор момичета също е правилен, Всяка постъпва така както иска и мисли, че  е правилно , и то е за всяка от нас. Hug Аз също вярвам, че всичко ще е наред и красивите и здрави бебчета ще ни залеят Hug Hug

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 08:38 от She_R

# 200
Добро утро и от мен!  Hug
Четох, четох .. и май правилно и аз съм размишлявала з БХС, че няма смисъл да правя тест, който показва само предположения, винаги има риск и може да доведе до излишен стрес и напрежение. Полза от него няма за мен. Ще правя само ФМ към 21-22 г.с. и то не толкова заради самото изследване, а за да си видя бебчо на 3Д, което така или иначе ще правим, но защо пък да не го разгледаме подробно (без никакви задни мисли и т.н.). Така и така ще правим 3Д ... Party Смятам, че от ФМ поне има някакъв реален и конкретен резултат - има ли аномалии или не. А не само предположения.  Дано съм обяснила добре, че да ме разберете.
А сега ви оставям, че ще ходя да се чипи-чип и на работа после  Hug Приятен ден ви желая!

# 201
Добро утро!
И аз допих кафето,ама ако има някое парче като това от снимката,бих пийнала още едно! Mr. Green
Мъчно ми е като ви чета как се измъчвате с тия мисли.То не че аз не ги мисля,ама поне на ФМ нямаше нищо тревожно и нито съм правила БХС,нито ще правя!За късната ФМ още се чудя!
С първата бременност така яко ме стресираха,че още ми държи!На всеки преглед ми казваха някоя простотия,за която плачех и се тормозех! Tired За това сега го карам по-спокойно!Поне каквото мога,ще си спестя и така!
Стискам палци на всички,които чакат резултати!Сигурна съм,че всичко ще е ОК! Hug Hug Hug

# 202

Моля, споделете от къде купувате този проклет "Нутри маг", че го
няма нещо по аптеките...

От Санита до Пощата го взех аз преди 2 седмици някъде.

# 203
добро утро на всички, не бях писала около седмица по простата причина, че се наложи да полежа малко в родното АГ, а причината някакво хранително отравяне, което се оказа доста лошо и така цяла седмица на системи, но от вчера вече съм навън  Simple Smile и съм адски щастлива. затова надявам се не се сърдите, че се записвам в темата чак на таи страница. успешен ден ви желая Sunglasses

# 204
начи , вижте колко са готини хорицата от ЗК  дето са предвидили само два ултразвука за цялята бременност и никакви ми ти( и не мити Laughing) 3Д -та и БХС-та . мислят за спокойствието на бременните , завалиите !
информираността значи отговорност да се вземат решения .както е видно ,  понякога доста трудни !  ако ви стресират дилеми по време на бременността , сигурно знаете , че като се родят дечицата няма да е по-различно . живи сме , боледуваме - на кой лекар да се довериш , какво лечение да избереш и т.н. - нема лесно !
случайно попаднах на пост на една мама от очакващите  бебче през ноември , която призоваваше да се прави пренатално изследване за сърдечни проблеми , защото липсата на такова е коствало голяма загуба за нея , а е могла да бъде избегната при информираност и съответна подготовка ! по мое мнение по-добре излишни притеснения , отколкото блажено спокойствие и допускане на фатални грешки !

milena1976 , вярата е най-чудесния начин да постигнеш  мир и хармония !
но човешката природа е такава - да се лутаме , да задаваме въпроси и да се колебаем , поради което и да мрънкаме . приемам го като част от живота .

# 205
Оска,и ти си права,но факт е,че при предишната ми бременност всички притеснения бяха измислица на докторите!А 9 месеца рев и притеснения за нищо-не,благодаря! Stop Бях по-млада,а и знаем как е-като ти кажат нещо веднага започваш да мислиш,да се притесняваш...

# 206
  • Велико Търново
Добро утро, момичета!

Първо да се похваля, че след вчерашното 3D ще си имаме на 70% момиченце  Hug.
Толкова миличко ми стана като ми дадоха диска със клипчетата и снимките, снощи цяла
вечер съм го гледала.

Пък относно излследванията, аз лично съм много раздвоена -
от една страна ми е гузно, че не си направих никакви такива изследвания (главно защото
тука няма такава възможност), а от друга пък съм си спокойна и се радвам на бременността.
И аз съм за, че всеки има своите лични мотиви и всеки е прав за себе си.

Това е за сега от мен. Приятен ден!

# 207
ДОБРО УТРООООО!

Evil, мерси душа за кафенцето Mr. Green Нямам нищо против бисквитката Laughing

Леле, какви философски теми сте нищили снощи Rolling Eyes
Накарахте ме и аз да си напъна бременния мозък рано-рано сутрин Wink
И понеже така и така продуцирах мисли на тая тема - ще взема да ги споделя Laughing

За мен няма вярно решение на тази дилема - всяка майка решава сама каква отговорност може и иска да поеме за своя живот и живота на детето си.
Четох различните мнения по въпроса - за и против изследванията, но ми направи впечатление, че каквито и доводи да изтъквате всички те са продиктувани от интуицията и майчинския инстинкт, а не от обективизъм.

Ще цитирам един стар и опитен акушер-гинеколог:  " Здравия плод не пада от дървото". Т.е ако има някакъв проблем с бебето, природата в някой етап от вътреутробното развитие прекъсва бременността. В този ред на мисли, подкрепям Eta

Моята теза е, че трябва да се ходи рано на УЗ преглед за да се установят анатомични липси, несъвместими с живота.
Те се откриват сравнително рано и един аборт в 12г.с. седмица не може да се сравни с прекъсване на бремнността след 16та.
В такъв случай подобно решение е повече от оправдано.

Не е оправдано да се изчаква напредването на бременността, тогава травмата е неминуема по-голяма.
Всеки обаче гледа от собствената си камбанария. Или както казават хората - парен каша духа.
Аз - и при предишната бременност правих всички изследвания - БХС, 3 ФМ, ФЕКГ - за да съм спокойна и сигурна, че всичко ще е наред. Процедирам по същия начин и сега.
Изхождам от презумцията, че има проблеми, които могат да се предотвратят при навременното им откриване още докато бебето е в корема на майката.
Не целя да си спестявам притеснения - тя цялата бременност по един или друг начин все е свързана с притеснения, та не искам да ме тревожи и неизвестността.
Ако има проблем - искам да знам и да съм подготвена психически, а не после да си скубя косата - защо не направих това или онова.
Не можем да сравняваме наблюдението над бременността преди 20 години и сега - медицината е наука, която се развива както всички останали сфери от живота Laughing
По тая логика дай да не караме коли или да не ползваме мобилни телефони, щото хората са си живеели спокойно и без тях Wink
Това си е моето усещане за нещата, в крайна сметка каквото и да ми дойде до главата - ще се опитвам да се справя по най-добрия начин. Бог ни изпраща само изпитания, които можем да понесем.

Стига съм философствала дървено - пожелавам ви приятен ден, изпълнен само с хубави емоции!

ПП Сега видях новите постове: Oska синтезирано е казала това, което аз надълго и широко писах. Hug

Честита девойка на Scrye
[/color]

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 10:42 от Lassi

# 208
  • София
Добър ви ден на всички - не мога да ви изчета два дни вече откак съм се прибрала Laughing
Сега по ред и аз да се изкажа по някои въпроси
evil май те е ударил хормона стрева ми се, и мен също де Mr. Green
Collibri мисля си ще вземеш правилното решение, но аз лично амнио не бих направила при твоя резултат, защото прави са момичетата - Бог дал, Бог взел - начетох се на всякакви ужасии в тоя форум. Вчера попаднах и на някои от нашите момичета, дето отпаднаха в Искам бебе - стана ми много гадно и някак гузно. Така че да се радваме на това дето го имаме за момента - никой не ни гарантира утре какво ще се случи. А за новата къща едно голямо честито от мен - даже малко завиждам, но благородно, щото обожавам да бутам стени и да правя ремонти Grinning
Иначе мойто моренце беше екстра - на Ситония наистина е много зелено и чисто, ама докато не заприиждаха нашенците последните дни. Екстра си бях - ни контракции, ни нищо, а си плувах и по цял ден киснах във водата - ще гледам тия дни да кача и някоя снимчица.
Много дълго стана май - хей по-разбиращите от мен - моля сложете ми розовото щъркелче  stork-girl на първа страница - много моля  Hug
А, още една девойка докато публикувам - честито scrye  bouquet

# 209
O, аз изобщо не съм се отказала от УЗ прегледите като цяло - всеки месец може да се каже, че съм на ФМ. Именно за да съм подготвена, ако има нещо, да реагираме адекватно след раждането, да помогнем с каквото можем.

Но на генетичните турих точка - там с нищо не можем да помогнем или повлияем.

п.п. с Lassi пак сме в унисон  Laughing

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 10:58 от eta

Общи условия

Активация на акаунт