Първият триместър отминава, ето че ДЕКЕМВРИ наближава!

• 13 655
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, за усещането на бебчето- не, аз не го усещам все още.

Вчера бях на ЖК....качила съм 500 гр, за 1 месец...ми то с това .... Sickи с този прекрасен апетит Sick....

Гледаха ме УЗИ, за има няма 2 минути..../това по здравна каса/ и ми даде докторката една снимка....ама нищо не се разбира на нея, мерила главата на бебето..... Няма да обесни, как е, какво е, вижда ли се.....ебаси #Cussing out

добре че си ходя на частно че ако съм само по здравна каса....ще съм като врачка. Абе само парички точат...то туй ясно.

# 136
Oх,с тая ЗК така се дразня!Как пък някои съвестни лекари могат да гледат всеки месец на ехограф,да пускат изследвания и т.н. (пак по ЗК говоря),а други-не! Close Всичко е за пари,а който ги няма,не знам какво да прави!Ние преди имахме достатъчно и ходех почти всеки месец на частни,и по два даже,но сега мъжа ми е неплатена,а да не говорим,че работи и 2 месеца без да му платят и сега му дават по малко,за да му се изплатят!И какво да правим?!!Скапана работа,ама хайде стига съм писала,че се ядосах! Crossing Arms
Аз го усещам дребосъка,ама много ми се иска и на мен да му разбера пола! Heart Eyes Ще видим дали ще се уредя с някой частен преглед,да го видим!

# 137
Йе, йе, черпя виииииии!
Току що разбрах, че ми е готов апартамента за ползване! И ще ми дадат ключа в края на седмицата!  Grinning Flutter Grinning Peace Whistling и съм тооооооооолкова хепи!!! Сега влизаме и почваме с ремонтите! Но дет се вика може и да си живея вече там! Акт 16! хихи
Надявам се до есента да може да приключим и да заочакваме бебчо вече там!  Hug Grinning

# 138
Collibri, честито! Знам, колко е готино да разбереш, че къщата е готова най-сетне, така че искрено честито и ще се възползвам от почерпката Wink
Честито и на всички, които вече си знаят пола, хубаво е човек да е наясно, ако иска, разбира се! Ние засега сме само с вероятност пак да повторим с момче, ще видим след около месец на следващия преглед дали ще има някаква яснота.
Сега забравих кой казваше, че му е лошо на работа - аз съм същата. Обаче вече имам теория - тъй като събота и неделя бяхме на team building в Банско и имахме разходки из гората, после висях на басейна в хотела, седях до по-ксъно вечер, но през цялото време се чувствах идеално. И само като стъпих в къщи и в понеделник на работа и лошото се върна с всичка сила - та теорията ми е, че чистият въздух е много важен. Като знам колко маймуни сме в една стая и не можем да проветрим качествено... та който може да си седи навън, да се разхожда и се излиза от затворения кръг лошо ми е-ще лежа-става ми още по-лошо от лежането.
Хайде, засега толкова от мен Simple Smile

# 139
  • Русе
 Collibri, да ви е честита новата къща, час по скоро да я обзаведете и бързичко да се нанесете. Само приятни мигове в новия прекрасен дом, а за Коледа да сте минимум четирима пред елхата!

# 140
  • Велико Търново
Collibri честит ви нов дом, нека в него се чува много детски смях и винаги има само любов и усмивки.
Предполагам, че е много хубаво чувството и се надявам някой ден и аз да го изпитам. Все пак
не губя надежда  Hug

# 141
ей, благодаря ви за споделените чувства и страхотните пожелания   bouquet - да ви кажа наистина е много хубаво чувството да градиш свой дом!
Всичко ще се нареди и ще стане! За това са мечтите - за да се сбъдват!!!
2 години го чакаме от дупка да го построят... и съм му треперила над всяка стена - да ми я направят както искам - преразпределих го, направих си електро и вик промени и стана както си го искам. И ми е мило мило. Драго, драго!
Пожелавам на всички същото чувство!
scrye , ще стане! Ако го искаш, ще стане!
Когато бях бременна с Ели живеехме в 12м2 стая! и Баня си имахме . супер мъничко. Когато разбраха че съм бременна ме изгониха от работата.... и карах само на мизерния си болничен. Беше супер малка сумата. Живеехме на фотосинтеза направо. Но бях супер щастлива! Заради бебка!
Ели беше бебе 5 месеца там - и спа в коша на количката. После вече се преместихме в ремонтиран стар апаратамент. Отидох на друга работа естествено, не при старите.
После го продадохме , теглихме кредит и си купихме този новия. Когато Ели беше бебе, не съм и мислела за нова къща, но ето че само 3 години промениха много нещата. Така че не се отчайвай а преследвай идеите си и всичко ще се осъществи лека полека!  Peace С труд и упорство всичко се постига!  Peace

# 142
  • Велико Търново
Collibri благодаря ти много за хубавите думи. Аз по принцип съм оптимист
човек и знам че нещата стават рано или късно ,стига да го искаш досатъчно силно.
Но все пак ми вдъхна голям кураж  Hug

# 143
Колибри, честито! Прекрасно е да имаш свой дом след трудности и лишения, да очакваш второто си дете и да живееш с мечтите как ще си ги отгледаш двете (най-малко) в своето си гнездо, благодарение на усилията на теб и обичания от теб човек Peace И за мен това чувство бе ново и прекрасно! Поздравявам ви от сърце и да бъде благословен с деца и любов дома ти!
Аз след вчеаршните тревоги, че човечето не ме удосточва с "нишани", днес имах няколко доста ясни напомняния, за назидание: Мамооо, тук съм!:) .....Да си ми живо и здраво, маминото! baby_neutral
Снощи почти не спах и цял ден "зяпах", преди малко станах от сън и се чувствам тежка и подута, добавих голям резен диня, за да се надуя съвсем и се тръшвам пак да гледам филми.
Все повече ми е любопитно какъв джендър сме, с първото дете си знаех от самото начало, дори с доктора поспорих като ни надяна розова панделка в шестия месец, сега обаче никакво, или поне не съм сигурна. Вие имате ли уещания за пола?

# 144
Колибри, честито. Сигурна съм, че ще си спретнеш уютно гнезденце. Peace
Аз нямам никакви усещания за пол.

# 145
Здравейте!
Аз бях на ФМ във Фемина при Димитрова, но не можа да ми каже пола на бебето. По-важно е, че всичко изглежда нормално, съветва ме да си направя БХС между 16-19 седмица и заедно с резултата + този от днешния преглед, да се направи преценка дали да правя амниоцентеза. Моля маметата, които са правили БХС да ми кажат каква ехографска снимка искат да се носи, разбрах, че трябвало да бъде не по-стара от 2 дни преди БХС-то.
  Collibri , пожелавам ви да бъдете много, много щастливи в новото жилище! Честито!!

# 146
Collibri, честита ви радост! Тъкмо ще гнездиш в пълния смисъл на думата  Grinning
Ние също строихме нов дом, когато бременеех със Софка, но до като го обзаведем и влезем детето стана на 11м  Simple Smile

Ава, снимка никой не иска, попълва се бланка с размера на фетуса, ехографската възраст, при ранен БХС също р-ра на НТ и наличието на носни кости. Ехографският реглед трябва да е не по-рано от ден преди БХС (поне аз тъй знам).

Аз тотално загърбих тези изследвания. Дори няма да ида да си взема изследванията от втория БХС (да ме пита някой що ли го правих).
След като реших, че няма да правя амнио, не виждам смисъл от този излишен стрес.

# 147
Eta Peace
Смятам, че на този етап можем вече само да се молим бебетата да са здрави и да се развиват нормално, според мен всичко друго е излишен стрес, както казваш. Моят Шон казва: какво ще направим, ако разберем, че му има нещо?!! .........Как се взима такова решение, особено при хилядите случаи на лекарски грешки и в крайна сметка всичко е в сферата на вероятностите срещу силата и непредсказуемостта на майката- природа.....

# 148
Моят Шон казва: какво ще направим, ако разберем, че му има нещо?!! .........

Именно. Трябва да си напълно убеден, че ще можеш да прекъснеш бременноста. Иначе всички тези изследвания са абсолютно излишни  Peace

# 149
  • Варна
Colibri, много, мноог се радвам за теб. Аз като бях бременна с малката живеехме на квартира и в момент , когато цените не имотите бяха скочили много, решихме да си намерим свое жилище и да не плащаме на хората, а и обстановката не бе най-добра за бебче. Намерихме си уютно, ново апартаменче, обзаведохме си го по наш вкус, няма хазаи, няма напраежение дали няма да те изгонят с малко бебе, остана само кредита за изплащане. Сега обаче усещам как ще се стесним много с раждането на бебчето, но живот и здраве сме решили да изгледаме децата тук и да търсим вариант за по-голямо след няколко години. Така, че ти се радвам искренно и благородно завиждам Hug Hug Hug

Да ви се оплача от странни, тъпи и силни болки ниско долу,снощи, бяха отвратителни Sad
И нещо хубаво :

Общи условия

Активация на акаунт