кърмене и възпалено гърло ???

• 19 933
  • 16
  •   1
Отговори
  • София
здравейте,

вчера се събудих с възпалено гърло, смуча Стрепсилс, но днес ме боли повече. Мога ли да пия нещо друго напр. Еуреспал или нещо подобно, което няма да вреди на кърменето ????

Бебчо е на 2,5м.

# 1
За възпалено гърло са ми изписвали Ефизол за смучене и Тайлол Хот когато е и с температура.Когато нещата са по-тежки и Оспамокс ми е изписвала личната.
Най-добре се обади да те види и да прецени от какво има нужда.
Има за смучене и пастили на д-р Тайс-мисля че и те стават за кърмачки.

# 2
  • Германия
1. Допитваш се до лекар.
2. Аз в такива случай подхващах детските сиропчета.
3. Изяждам масови количества сладолед, за да охлажда гърлото  Crazy

# 3
  • София
аз мислех, че от сладолед се скарясах така, ама може и да има резон това, което казваш?!

# 4
Гърлото е слабото ми място - скоро четох из форумите  и изпробвах компрес с извара /д-р Ат. Михайлов-хомеопат/, наблягам на клеевата тинктура. По време на бременността ми и вече 1 година по-късно смуча таблетки Хомеовокс при подобни проблеми.
И ако решиш дас е обърнеш към лекар, горното със сигурност няма да ти навреди.
Бързо възстановяване!

# 5
На мен за гърло ми помагат Биопарокс, Хомеожен, Ефизол и гаргара със сода бикарбонат. Последното не е много приятно, но е доста ефикасно.

# 6
  • София
здравейте момичета,

лекарят каза, че има летен вирус  Sad страх ме е да не го "лепна" на малкия  Cry

Та, с две думи ми каза, да започна със Стрепсилс и Coldrex Junior, дано помогне, за да не се налага да пия по-силни лекарства.

# 7
3. Изяждам масови количества сладолед, за да охлажда гърлото  Crazy

Аз със сладолед точно се довършиХ веднъж. Naughty Зависи в какъв стадий е гърлото сигурно. Не кърмех тогава,де.

Иначе по темата - аз ходих на доктор, общо 2 пъти бях болна докато кърмех. Единият път пиех доста лимонов сок с мед, горе-долу ми подейства, но втория път бях по-зле и пих стрепсилс, парацетамол до 3 на ден.
Дано се оправиш бързо и да не заразиш бебчо!  bouquet

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 15:18 от ЛУРДЕС

# 8
  • Германия
Ей, това със сладоледа си е моя приумица, не го препоръчвам на всеки.  Иначе с детските сиропчета се лекувам по съвет на педиатърка, иначе не бих рискувала..хеле пък ако кърмачето е на 2 месеца само.
Бързо оздравяване!

# 9
  • София
На Д-р Тайс стават, и на мен лично ми помагаха.

# 10
аз докато кърмех бях два пъти болна и смучах прополки, пиех осцилококцинум и за носа си слагам еуфорбиум композитум. всичките са безвредни. пий много витамин С, можеш да пробваш и Цитросепт - много помага!

# 11
  • Пловдив
Тъкмо навреме я видях тази тема, че и аз днес следобед се събудих с болно гърло. На мен доки ми изписва Фитолор, само че сега нямам вкъщи и май май ще наблягам на содата бикарбонат. Уф, дано ми е останал някой Стрепсилс  newsm17

# 12
  • София
на мен ми казаха и чист парацетамол, ама при мен беше доста лошо положението, имах температура Sad

# 13
  • Пловдив
Леле, много съм зле  smile3518 Едвам преглъщам, все още не съм вдигнала температура, ама и това очаквам. И гърдата пак ми се запуши. Уффффффффф newsm61

# 14
За болното гърло можеш да опиташ с клеева тинктура (разтворени във вода 30 капки в 50 мл. и се прави гаргара и после се изпива)  и хапчета за смучене Проповит С. И двете не пречат на кърменето. Оправяла съм доста сериозно положение с гърло и кашлица с тези средства  Peace

Общи условия

Активация на акаунт