И з р а е л >@< 41

• 18 362
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • Някъде там...
Мента,нямаме още отговор,чак взех да се притеснявам  Tired
Невенка,горе главата  Peace Аз ти гарантирам,че всичко ще е наред,но трябва да проявиш прочутото израелско търпение  Peace С теб сме  Hug
Пете,готино изглежда тоя парк...
Наинка,хапни сладичко и пийни една количка за кръвното  Hug

Аз да ви кажа моята котка колко е признателна,че и купувам най-скъпата храна-днес сутринта беше докарала убита мишка и я беше оставила в банята  Sick Не я беше размазала,нямаше кръв,но си беше гнусно  Tired
Понасям се аз към следобедния сън  Mr. Green

# 226
  • Някъде там...
Да почерпя биричка почти съм новодомка  Mr. Green Досега имахме една стая сега вече имаме две  Mr. Green Свеки ни отстъпи още една стая и можем да живеем нормално.Шегува се с нас,гледала ни сеира колко ще издържим в Сървайвър преди да почнем да се жалваме ама ние сме железни и тя не могла да чака още та си имаме нова стая.Утре започваме да се местим и устройваме както ни е удобно-малка гостна с кухничка и голяма спалня  Grinning

# 227
Хайде честито! Да напълните и втората стая с любов и разбирателство! Браво и на свеки, видя ли  Laughing готина ще излезне накрая! А как ще ги свържете стаите (доколкото видях вътре няма врата към друга стая?)

Невенка, разбрахме се на лични, но исках и тук да ти кажа, че съм с теб и от все сърце ти пожелавам сила, кураж и успех!

# 228
  • Някъде там...
Тали,точно до леглото има едно синьо пано от плат зад него пано има зазидана врата,утре ще изкъртят и за начало ще е само със свод а скоро ще купим врата и ще я поставим.С времето разбрах причината да не ме иска свеки,другата снаха е била много проблемна-толкова проблемна,че трябваше с недомлъвки да разбера какво е ставало(дори и сега не съм наясно точно какво е станало)За тези 6 месеца явно съм се доказала,че не съм тук за да искам а за да си построя нов живот със сина им,разбраха,че не искам нищо даром(доказах се един вид) та те почнаха малко по малко да ни помагат  Peace Аз и на тази една стая си бях доволна,все пак не плащаме наем,ток,вода (най-гомените разходи) спестяваме,че с една заплата е трудно  Tired Та с времето всичко ще е наред,незнам дали ви казах любимия ми лаф на иврит е ийе тов  Mr. Green (ще бъде добре) и най-важното е,че вярвам в това  Peace

# 229
  • София
Тали,точно до леглото има едно синьо пано от плат зад него пано има зазидана врата,утре ще изкъртят и за начало ще е само със свод а скоро ще купим врата и ще я поставим.С времето разбрах причината да не ме иска свеки,другата снаха е била много проблемна-толкова проблемна,че трябваше с недомлъвки да разбера какво е ставало(дори и сега не съм наясно точно какво е станало)За тези 6 месеца явно съм се доказала,че не съм тук за да искам а за да си построя нов живот със сина им,разбраха,че не искам нищо даром(доказах се един вид) та те почнаха малко по малко да ни помагат  Peace Аз и на тази една стая си бях доволна,все пак не плащаме наем,ток,вода (най-гомените разходи) спестяваме,че с една заплата е трудно  Tired Та с времето всичко ще е наред,незнам дали ви казах любимия ми лаф на иврит е ийе тов  Mr. Green (ще бъде добре) и най-важното е,че вярвам в това  Peace

Бубе радвам се за теб и въобще за семейството ви. Надявам се, че щастливите и хубави моменти ще стават все повече и все повече.

Пийте със съпруга си по едно и от мое име. Заслужили сте си го.

# 230
  • Някъде там...
Благодаря дядо Хаджи  Hug
Досега местох компа на свеки в друга стая и тя само цъкаше с език как съм познавала всички кабели и как съм знаела къде да ги поставя  Mr. Green Чудех се дали да и кажа:сиромах човек,жив дявол  Peace ,че така съм се учила не съм искала да плащам...Съдба...

# 231
  • T"A
Бубе, честита нова стая! Разните ремонтни работи не са приятни, но пък да си наредиш на по-широко е супер  Hug
На нотариуса, бих ви препоръчала да му се обадите. Той може и да е готов, а може и да си мисли, че не ви е спешно и да отлага.  Confused
На нас удостоверението ни беше готово за 3 дни горе-долу, но и му се обаждахме по два пъти дневно  Laughing

Лека!  bye newsm46

# 232
  • Paris, France
Привет,

Борянка, честит ви нов дом! Радвам се, че вече ви е широчко и че вече без угризения можеш да ме поканиш на гости. Не за дълго, разбира се. Аз и повече от месец, два нямам възможност да остана у вас, нали трябва и у другите форумни дружки да ида.

Жаки,
Цитат
Друг път не си играй така с киселина,че е опасно
- ми като е мъжът ми с 2 леви ръце. Я ми дай координатите ви, адрес, мобилка, всичко. Следващият път кат се запуши кенефа или мивката, направо викам мъжа ти! Peace

Пете, пияницо такава,
Цитат
Но , я кажи, кажи за вината ,познавачкЕ ! Пастьоризирането, развалянето на вкуса , градусите , кашер  завъртулките ... Ти обичаш така  да разказваш, признай си  Smile ...няма тука само да пускаш трохи ...дай  питата.Пак таралеж  в  прашките (какви ти гащи)   си вкара  hahaha ... Майтап да става !
На вина не съм точно познавачка. За кашер завъртулките, ми и посек не съм, не хваща дикиш. Трохите преди Пасха ще ги почистиш все някак. Таралежа го пускаме в градината, където му е мястото и готово. И сядаме с чаша шампанско. Шампанското, кашер или не, се прави само в областта Шампания. Всяко останало вино, което се пени е "пенливо вино", но не и шампанско, нищо че на много места шампанско е нарицателно за пенливо вино. Във Франция чашите за шампанско, в зависимост от формата имат различни имена, различни от думата за обикновена чаша "verre" - буквално стъкло.

Flute à champagne                         Coupe à champagne

До 30те години на миналия век популярни са били "купите". След това се налагат "флейтите". Дългата дръжка е по-удобна и елегантна, по малката повърхност на допир с въздуха не позволява на мехурите да излизат бързо и на напитката да се затопля.

И понеже, Пете, не върви да хабим кашерно шампанско в не кашерни чаши те каня да разясниш процесите на кашеросване, периодите на неползуване на кристал и стъкло, които не могат да се изварят, разпределяне по цветове и нюанси в долапа в зависимост от естеството на ястията, подреждането в чекмеджетата на миялнята и въобще каквото ти дойде наум. Като свършиш, свирни да обясня с 2 изречения за пастьоризирането Laughing

Майтапа настрана, опитвала съм 2 кашер вина и бях изненадана от приятния вкус. Пете, понеже знам, че четеш етикетите, оставям на тебе да ни кажеш какво пише на хубавите кашер вина. Жалко, че тук не се намират. Явно са много скъпи за тукашния пазар. И съвет от мене- видите ли на израелско вино написано "мевушал" - бягайте като дявол от тамян освен ако вече не сте го опитвали! Ей това вино е невероятно, нищо че е кашер:

http://www.75cl.com/v22754.chateau-labegorce-zede-(vin-casher)-2003.htm

хайде, наздраве!

# 233
  • София
Кратко включване  ако позволите.. Peace
На Петя ,а ако има и други именници, пожелавам Честит Имен Ден!  bouquetМного здраве и щастие!
На Боряна честитя разширението на дома им, нека е изпълнен с топлота и разбирателство! Grinning

# 234
  • T"A
Аз и повече от месец, два нямам възможност да остана у вас, нали трябва и у другите форумни дружки да ида.

Joy

Невенче, знаеш ли поговорката "Плашиш куче с кокал"  Hug Представям си колко е "трудно" да ти домакинства човек - сигурно по цял ден ще кръстосваш географските ширини и ще разучаваш билките и местните обичаи, пък си и нощна птица - едва ли ще те засичаме по време на гостуването  Mr. Green Само трябва да го уредим зимно време, че тукашните жеги през лятото няма да ти понесат, Париж те е изнежил с мек климат...   bouquet

Когато бяхме в Краков, в еврейска кръчма в Кажимир, тамошния (бивш) еврейски квартал, израелските кашерни вина бяха сред най-скъпите в менюто. Може би за тях са някаква екзотика, а и не се предлагат на всеки ъгъл в града, или пък са подбирали от по-добрите вина - тукашно производство, но ги предлагаха като луксозни вина  Peace Ние тогава си поръчахме някакви швейцарски или белгийски (не помня вече), които бяха на поносими цени  Sunglasses Решихме, че израелските ще си ги пием в Израел, пък и не сме големи познавачи на вино  Whistling

Неинатлийке, какъв ден е днес, че празнуват Петьовци? Две Пети имаме - Пешек, Пете, със здраве да си носите името!
Знаете ли как са ви избирани имената, на кого сте кръщавани, чия е била идеята да ви кръстят така?

Кратко включване  ако позволите.. Peace
И за по-дълго си добре дошла   bouquet

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:34 от Mentha

# 235
  • София-България, Израел - където си поискам
Бубе, много се зарадвах като прочетох за вашето разширяване Hug все пак още една стая не е малко   Laughing .Още по хубаво е че свекърва ти започва да те приема. Трябвало и е малко време на жената и е разбираемо, как да те приеме,като не те познава.Сега вече е друго Peace

# 236
  • София
Цитат
Неинатлийке, какъв ден е днес, че празнуват Петьовци? Две Пети имаме - Пешек, Пете, със здраве да си носите името!
Знаете ли как са ви избирани имената, на кого сте кръщавани, чия е била идеята да ви кръстят така?
hahaha JoyНеинатлийке....Добро попадение- дългият ник, състоящ се иначе от 3 думи, компресиран в 1 Wink!
Днес е Петровден и празнуват Петър, Павел, Павлин,Петя  и т.н..
Затова на всички ,носещи едно от упоменатите имена, пожелавам весел празник!  bouquet

# 237
Инатлива, ама не достатъчно ,а ? Ми ти как мислиш - 3 в 1 ами ... няма думи да хабим ... Всичко  е пресметнато по нашенски манталитет hahaha Благодаря за пожеланието  !   Значи дядо ми се казва Павел и на него уж  съм кръстена .Майка е искала да съм  Павлина или Полина .... Баща ми се  е закучил да съм на неговата майка - Кети. Накрая - Петя  newsm78 нещо между Кети и Павлина  Joy .... Такива неща .  Whistling Адаш ,  поздрави и леко бременеене ако четеш (което не  е  сигурно) !  Simple Smile Ще  я  сръчкам на скайп да дойде мерси да каже поне , че срама няма!  Mr. Green Може сега чак и да ме изпревари ....   hahaha Празнува детето на Петковден - има оправдание.

Невенка, писах един дълъг пост ама изчезна ...брех ! Беше от  сорта , че съм се метнала задно салто по гръб и не моЙ да продумам след тебе  hahaha както ми метна ти таралежа в моЙте прашки тоя път  Joy .... Гив ми файв ! Пляс!  Joy Винцето го пия по половин чашка като съм на муза вечер за омайване ....Гледам да е червено и да не горчи - толкова разбирам от  вина и други напитки. Какво ли разбирам аз изобщо от  живота  Whistling  Grinning .... Етикетите кашер  ги четох много подробно по време на гиура , бях спец , а сега вече карам на някакви спомени носталгични  hahaha ...

Върнах се от  урок по шофиране  с  новият учител - моят е  в Грмания  за 2 седмици на почивка . Много добре се получи , харесах  заместника, много е готин , много ръкомаха  , но е супер  свежар и ти дава  някаква енергия , някакъв  живец . Ако някой отвън гледа ще каже - малеййййййй тоя инструктор разби момичето !  hahaha А то не ...той Темани - така си говори , освен това дъвчи бонбон мляскайки  hahaha Добре , че бонбона малък, че ... мани ...Но пък поне млъкна додето дъвчеше ...Така е в живота - всичко си има цена  Joy ... Като учител е добър , обяснява  грешки, които ми "напипа" още  в самото начало. Радвам се , защото ми предстои изпит и  се оказа добре и второ мнение и поглед. Супер стана даже! Накрая бих препоръчала от двамата баш него (изключвам миговете на бонбоноДъВчене). Даде ми да разбера много  полезни неща, малки грешки - чалъмлия  е , личи си ...за шофирането де ...за  друго незнам  Joy ама така предполагам ! Опасен образ , но окото му пронизва право дето трябва - това е добре ! След  тоя профил мога да се оттегля за лек сън  или нещо също толкова тежко  като задача !

Борянаааа....ЛиБоф ...ето на ..знаех си азИ ! Вече може  и ние да идваме с преспиване , но и с поене и хапване , то неможе иначе !  hahaha Внимавайкак се Фалиш .... Много сме !

Подскача ми екрана , махам се !

Лек ден !

# 238
  • Пловдив
Здравейте всички. Добре че беше Петя да ме подсети.  Embarassed Днес е Петровден, но аз като кръстена на Петко празнувам на Петковден и съвсем забравих. Но ще почерпя и днес и благодаря за пожеланията!

Нямам много време да стигна до тук от ровене в сайтове за колички.  Laughing Голямо разглеждане има да разглеждам до септември октомври. Ама е забавно де. Не смея още да влизам в детски магазини, поне не и с пари в мен, че кой знай какво ще накупя.
Пете честит имен ден! Бъди жива и здрава, весела и засмяна и обградена с много любов.  bouquet

# 239
Честит имен ден!  bouquet

Пешек,богата почерпка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт