И з р а е л >@< 41

• 18 369
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Честит рожден ден на Плюши! Всичко най-хубаво и никога да не спира да мечтае!

Появявам се в темата да Ви кажа здрасти отдавна не съм писала но Ви чета когато мога. Ние сме добре, девер ми е на гости и все си намираме поводи да мръднем нанякъде бяхме в Сиатъл и Сан Франциско много ми хареса особено в Сан Франциско. Качвам снимки сега ще ги сложа след малко.

Hug

# 211
 Ние ви видяхме  във  фейсбук  smile3534   Mr. Green ... Слагай, слагай ...може да има нови  Simple Smile .... И деверът - сладур !  Mr. Green

Да ви почерпя с моето леко и лесно кексче  с ананас от  вчера :
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13185627 и следващата   Flutter

Иначе сме на вълна царевичка - варим си редовно!

# 212
  • Някъде там...
Кексчето хубаво изглежда ама къде е рецептата да видя аз дали е достатъчно лесно  newsm78

# 213
Аз като качулка след дъжд  Crazy, но Плюши ще ме прощава! Късно, но пък от сърце  Hug!

Честит Рожден Ден! Много късмет и успех по пътят, който си избереш!

# 214
Петя   Heart Eyes

Три дни бяхме в Сан Франциско на 2 часа ни е полет със самолет, билета два пъти по-евтин от билетите които плащахме да летим от България до Израел.
Откакто живеем в Канада промених възприятията си за разстояние: полета от Ванкувър до Торонто е 4 часа и половина и ми се струваше много дълъг сега ми се вижда като нещо нормално  Crazy

Сан Франциско е невероятен град с много богат културен и развлекателен живот. Има над 3500 ресторанта и можеш да срещнеш хора от всякакви раси и култури. Има много изложби, концерти да не говоря за невероятните  магазини и паркове.

Посетихме разбира се Golden Gate

http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Gate_Bridge

и си направихме снимки. Статистиката сочи, че на всеки две седмици някой се самоубива скачайки от моста.

само съжалявам че нямаше места за посещение на затвора Алкатраз

http://en.wikipedia.org/wiki/Alcatraz

но е трябвало да си запазим билети поне месец преди това. Направи ми впечатление че има много бездомници по последна статистика около 18 000. Голяма общност на гейовете има в града даже на реформистката синагога  се вееше тяхното знаме заради т.нар Pride Week нещо немислимо да се види на синагога на друго място. Имат си даже техен квартал Кастро.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Castro,_San_Francisco,_California

Сан Франциско имат най-голямата китаиска общност извън Китай.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinatown,_San_Francisco

Изключително мръсен квартал незнам тези хора как живеят там направо все бях в гето.

Хубаво е в САЩ , ние сме били много пъти но се радвам че живеем в Канада някак си ми се струва, че живота при нас е по-спокоен няма толкова престъпност и най-вече съм доволна че всичко хора са здравно осигурени не мога да си представя да живея цял живот в страх че ако се разболея ще затъна в дългове а над 40 милиона американци са извън здравната система. Наш познат Канадец му се е наложило да посети спешно отделение в САЩ и за 40мин преглед е платим 6 000 долара добре, че е имал туристическа застраховка. На мен от работа ми покриват медицински разходи за пътуване в чужбина включително и на мъжа ми и Нати но дано да не се налага.

Приятно гледане ако се сетя нещо интересно ще пиша

http://www.hand.snimka.bg/album.php?album_id=393985

# 215
Борянка големи перипетии с тези документи   ooooh! но като мине всичко ще видиш как ще го забравиш това време. Аз сега като се сещам какво тичане беше покрай сватбата и колко нерви изхабих.

Мента много интересен разказ за тези организации аз бях попрочела нещичко но ти го поднесе на разбираем език.

Дядо Хаджия чувала бях, че в малките селца всички хора живеят заедно и си помагат така и трябва всичко друго е насадено по политически и незнам какви други интереси.

Тигър , много професионален сайт!

# 216
Ханд, много хубави снимки. Сан Франциско има специфично очарование, аз за съжаление нямах възможност да го посетя. Съгласна съм с мнението ти, че Канада е по-социална държава. Би било по добре и за американците да променят политиката си в това отношение Peace
       Мента, Бубе и вашите снимки много ми харесаха Hug
        Пете  как е Шахар, оправи ли се сладурчето?

Аз ви чета, не изоставам, нищо че рядко се включвам  Hug

Снежи, благодарности за включването ти и полезната информация.

# 217
Оправи се детето , Мимкис ...Временно беше , ден -два и мина.

Алкатрас ! Аз обичам такива места ...нещо съм чалната , но ми харесва и стари гробища да посещавам , а а ко има снимки по гробовете (тук няма на евреите)  се пренасям в  друг  свят ... Веднъж помня в БГ на село  имаше  в  гробищата  един мноооого стар гроб... На снимката - млада жена , момиче ....Снимката почти вече  изтърката и изхабена . Много се загледах ... После разпитах - починала при раждане , млада булка ...Някак ме привлече странно.С онези стари дрехи  - носия , кърпа на главата  , цвете зад  ухото ...тръпки ме побиват ... Как я споменавам  сега изведнъж.Гробът беше  запустял , не знам дали някой ходи вече.

Боряна , за тестото : 2  яйца + 5 л. захар + 5 л. брашно. Разбиваш с миксера и сипваш в тавичка , намазана с олио. Стъклена е по-красиво , заради желето .Печеш за десетина минути , бодеш със   клечка да не е сурово и това е . После нареждаш отгоре  ананас от консерва (гледай да не е на парчета , на  пръстени седи по-красиво). Когато изстине блатът почти  заливаш ананасите със  желатин ( с вкус на ананас, жълт ). Той се приготвя  по описание на пакета - сипвам прахчето , заливам с 400 мл.(може и малко повечко , малко)  вряла вода и бъркам ( аз  със миксера , за  да няма бучици, но може и с вилица). Леко накислява кексчето , свежо е , не  сладко и натрапчиво. Може да се направи и с  ягоди и  ягодово желе например.

# 218
  • Някъде там...
Ханд,супер снимки.Аз и във фейсбук си позяпах ама и сега пак  Blush А за документите няма да забравя аз всичко записвам(дневник водя),копия на документите правя (като заличавам само данните) та някой ден ако на някоя нова булка и се наложи и потърси помощ да мога да откликна  Peace
Пете,ама то верно лесно звучи  Peace утре може да се опитам(зависи как ще се прибера от Улпан)

Аз имах гости досега...изморена съм и мечтая за съдомиялна  Mr. Green
Лайла тов  newsm46

# 219
Тали,Ханд,Мимкиске

Имах гости днес и едвам измих чиниите,а имах и помощник. Laughing
Подариха ми връзка балони,от които опазихме само 2. Crazy
Сега ще прочета още веднъж,но по-бавно и си лягам,едвам кретам вече. #Crazy

# 220
  • Paris, France
Привет,

Мече, на патерица ти честитя РД  bouquet

Шампанското е кашер, пастьоризирано е на 89° от равин (което за съжаление се е отразило на вкуса), така че не се стеснявайте!

Мента, моите деца не ползуват компютър за домашните, слава Богу! Дават им за писане и четене и смятане, само на Сашко, де! Вече завърши учебната година и в понеделник записваме Кати в училище. Вече имам първокласничка. В понеделник ще ни дадат оценките им. Надявам се всичко да е наред, че Кати в началото имаше поведенчески проблеми. Стискайте палци!

АЗ си отивам в БГ на 08.07. Доволна съм, макар да е в последния момент, че съм доста изнервена в момента. В магребската писах по-обстойно Wink.

На всички  Hug

# 221
  • T"A
Hand, страхотна екскурзия сте си направили!  Heart Eyes Има толкова за обикаляне и виждане в САЩ, че няма да ви е скучно на никоя екскурзия  Hug Сан Франциско и мен ме влече, още като съм гледала филми, снимани там. За Алкатраз се изненадах, че е трябвало да си запишете час - явно има голям наплив да се посети...

Пете
, в Тел Авив има едно гробище, което ние отдавна се каним да посетим (дали не беше Трумпелдор името му  Thinking), то се е превърнало в туристическа атракция, защото много известни личности са погребани там. Фактически, хората, чиито имена носят сума ти улици, са там - Чернишевски, Арлозоров, Биалик, Шенкин, Дизенгоф, Ехад а-ам... И в Париж, ако имахме повече време, бих отскочила до тамошните, също небезизвестни гробища, но уви! На гробището в Сен Пол бях единствената, която имаше търпение и енергия да намери гробът на Ш … 75;ал. Най-странното е, че на софийските гробища ми е страховито и там не съм способна да се разхождам. На израелските се чувствам много спокойна, даже нямам усещането, че бих могла да се загубя или нещо такова - не знам защо....

Някой друг да има такова любопитство към гробища? Може би аз да съм вампирясала или нещо такова  Mr. Green

Невенче, ще стискаме палци за завършването и на Сашко, и на Кати  Hug И те, според мен, скоро ще започнат да търсят материали из Интернет, но как ще го правят е по-важно. Има си и предимства, но има и аспекти, за които е малко тревожно деца да се ровичкат в мрежата...

Боряна, имате ли новини от нотариуса?
Тази седмица ще идва мадбир при нас, та един ден със сигурност вкъщи ще е забранен достъпът за хора  Sick

# 222
  • София-България, Израел - където си поискам
Добро утро  bouquet
Невена, ще пиша тук,че в другата тема не ми е удобно Embarassed стискам палци,наистина да заминеш на 08.07. за Бг. там на спокойствие ще имаш време да подредиш мислите си и да решиш как ще процедираш за напред.Каквото и да решиш имаш моята подкрепа, много сили и кураж ти желая и накрая искам да си щастлива и спокойна с децата ,защото го заслужаваш.Прегръщам те Hug Hug Hug.
Друг път не си играй така с киселина,че е опасно Naughty
Ханд, пренесе ме в друг свят  bouquet на мен много ми харесват трамваите , с тази отворени врати и висящите хора от тях Laughing.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 16:36 от jakinik

# 223
   Хайде , Невена ,на добър час със пътуването и  с  всичко около него и около тебе  !  Hug Ти пък ако мислиш , че някой от нас пие  кашер се лъжеш  Mr. Green .... Но , я кажи, кажи за вината ,познавачкЕ ! Пастьоризирането, развалянето на вкуса , градусите , кашер  завъртулките ... Ти обичаш така  да разказваш, признай си  Simple Smile ...няма тука само да пускаш трохи ...дай  питата.Пак таралеж  в  прашките (какви ти гащи)   си вкара  hahaha ... Майтап да става !

Мента , ето още един  фен на гробищата  Joy ...Луда работа е това ! В Париж  ходихме на разни гробници , но не ми хвана окото ...Тръпка нямаше  Simple Smile ... Гробищата на известните личности пропуснахме , защото когато питах на рецепцията  на хотела как се стига до тях ...един услужлив момък ни запрати на  друго място - помислил си за гробниците , а не за гробищата - откритите. Не ни достигна време да идем . МОят мъж не споделя тая тръпка , върти очи и се чуди , но вече не се пита поне защо  Joy ...Всеки луд  с номера си.

Ох , нали ви казах, че Саги с  баща си бяха на обрязване и изпусна РД на детенце от градината в същия ден. Шахар беше болничка и аз си бях вкъщи с нея. Сега на гости беше една приятелка , мама от градинката , която е била на  този РД  и  е било чудничко! Първо  е бил в къща  с двор (не  в  ресторант, парк, апартамент например). Имало е охлаждане там на двора , не  вентилатор , а като  външен климатик. Не зная как да го нарека . Имало е  момиче , което занимава децата - игри , песни, балони и т.н. В двора са били пуснати големи зайци - живи и децата са ги хранели с моркови  Simple Smile , гушкали са ги , играли са си. Много е било хубаво ! Сега има още един РД от градинката - в парк.Там пак няма да идем , защото сме канени на РД на приятелско семейство - тяхна щерка, който ще е в Градската градина .Предполагам ще оградят   с балони , ще има момче да занимава децата ,  храна , маси , столове ...Там ще сме . На  веднъж се струпаха РД .. хаха. Освен това иде ваканция и щях да питам дали някой не е ходил тук :

http://www.dreamland.co.il/index.cfm Бейт Халомотаи ( dreamland)  Цъкайте в дясно на синичките  - има малко снимки на първите 2. Там правят и РД .

http://www.cuponofesh.co.il/zimimages/67320311051106.jpg  hahaha
http://www.balimesiba.co.il/images/users/101/101_172_541.jpg  Разходка из кибуца.
http://www.dreamland.co.il/images/summer4.jpg
Има и етаж  с игри "на сухо" ... хаха.

http://www.zooloo.co.il/internetnewspic/attraction/beithalomotay3.jpg - има предупреждение  , че ще се изсипе  водата  #Crazy Mr. Green - бииииип ! Вижте видео :

http://www.youtube.com/watch?v=DUyQB6cFOkM   Party

http://www.youtube.com/watch?v=6am20IpAYio   Grinning

Чао ви за сега!

# 224
Ей,много сте изписали,няма прочитане!Много интересни неща сте писали,особенно за тамплиерските къщи-много ми харесват!

Днес такава глава ме боли,ужас!Явно ми падна кръвното,и май пак ще си легна!

Гробища,аз като отида гледам снимките на всички,особенно зле ми влият тези на млади хора!Но като отида на гроба на майка ми,олеква ми!Обичам да ходя сама,имам ли проблеми ,това е мястото,което ме успокоява!

Няма да пиша по именно,че ми е много зле!Само искам да кажа на Невена:Бъди силна!Взела си много трудно решение,бори се ако не заради теб,то заради децата!Ако имаш нужда от някого с когото да споделиш,ние сме на среща Hug

Общи условия

Активация на акаунт