И з р а е л >@< 41

• 18 385
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
Мимкис момчето е на 15 г,  а майката на момичето живее с момичето в Германия, момичето е на 17,5 год. и учи там в Германия. Момчето е в 8-ми клас така че разбираемо е несъгласието на майката на момичето.
А в Израел по принцип по кое време се женят хората средно статистично млади на около 20 год или на около 30 и така нататъка.

# 106
Цитат
момчето е на 15 г,  а майката на момичето живее с момичето в Германия, момичето е на 17,5 год. и учи там в Германия. Момчето е в 8-ми клас
Crazy

# 107
А има и една друга подробност,че момчето е ром!

# 108
Цитат
А има и една друга подробност,че момчето е ром!
LaughingЗа циганската лИбоФ - години няма.ОгИн е,огИн!

# 109
Ква либов,къф огън Whistling,та те са деца!

# 110
вече ще би глобят за спамуване - та ромите рано се женят - традиция ....деца са,ама на момичето като му дойде цикъла и я гласят вече за женитба.При бургуджиите е така - имам преки наблюдения и срещи с въпросния етнос

# 111
  • T"A
Анди,  "нощта на влаковете/или на мостовете" нямат нито една религиозна цел (те дори много напомнят действия на ВМРО Wink), свързани единствено със стремежа към получаване на независимост и съвсем не са запазена марка на Агана
Дори чисто хронологично това са събития напр. след Арабското въстание, след ІІ СВ, която е ключов фактор за много процеси тук. Напр. имало е членове на Агана, които са участвали във ІІСВ като войници на Британската армия; а Мандатът е бил рестриктивен и за евреи, и за араби... изобщо отношенията с британците са били по една много хлъзгава ос... Та, така...

Мимкис, защо са ти слагали конци? Мен не са ме шили при вадене на мъдрец, явно при теб е била някаква сложна операция  ooooh!

За сватбите изобщо виждам повече смисъл да се правят в една по-зряла възраст. Религиозните ги е шубе да не тръгне младежът/девойката по грешен път - все пак млади хора, хормоните бушуват...  Wink Сред светските ми  е по-непонятно да се бърза с тези неща...

А в Израел по принцип по кое време се женят хората средно статистично млади на около 20 год или на около 30 и така нататъка.

Съничка, мога да ти кажа каква е средната възраст за страната, но различията от общност до общност са огроооомни.
Първата статистика, на която попаднах, е от 2005 год. и показва средна възраст на младоженците 28.9 и на булките - 25.5.

Наинка, това пък какво значение има?  Thinking 15 годишни нямат право да се женят според българския закон, доколкото помня. След 16 е с позволение на родителите  Peace
Решили са да се покажат по телевизията, според мен, то е ясно, че трябва да изчакат минимум 1/2 година  Tired (не съм го гледала, де, може и да греша)

Тали, в България да не ти домъчнее за израелския климат  Laughing

# 112
Ментичка мерси и в България е вече гору долу така женят се средно на същата възраст която споменаваш, че и повече  след 30 годишни. Но това  е по-добре.

# 113
Мента,за майката е голям проблем!Но те не искаха да се женят,а родителите са против  въобще тяхната връзка.Момичето ,майката го е дала на национално издирване,те се крият в момента,бащата на момчето го прибрали в полицията,абе страшна работа Whistling

# 114
Цитат
Мимкис момчето е на 15 г,  а майката на момичето живее с момичето в Германия, момичето е на 17,5 год. и учи там в Германия. Момчето е в 8-ми клас така че разбираемо е несъгласието на майката на момичето.
       Ами аз го хванах интервюто от средата за това явно не съм разбрала. На мен лично момчето не ми изглеждаше нито ром ,нито на 15, ама това си е мое мнение. Знам само, че и двамата говореха на тежък диалект. Пак по мое лично мнение децата се инатят, точно защото им се забранява да са заедно и се опитват да ги разделят. Ако не се бяха запънали родителите сигурно до края на лятото би приключил романса  dancing
          Мента моето вадене си беше операция 3 часа Sick, имаше и скалпели и шиене   Crazy Как е Ментов, крачето оправи ли се?

Цитат
че и повече  след 30 годишни. Но това  е по-добре.
         А защо е по-добре от 25 например?

# 115
  • T"A
Кракът - не, ами той още ходи на физиотерапия  Confused, но физитерапевтът му казал да дойде след седмица, обаче тези, които дават час, казали, че няма свободни часове всяка седмица и му дали за след 2  ooooh! Но мъжът ми не го взе присърце, защото и без това му е трудно да ходи на физиотерапия и да го нагласи с другите ангажименти, малко несериозно се отнесе  Rolling Eyes. Но се е навил за шокови вълни, надявам се, че това ще му помогне  Peace

А защо е по-добре от 25 например?
Защото има някакъв смисъл брак да се сключва в по-зряла възраст. Нямам нищо против 25 или 20, но с много бракове се избързва...
Иначе - човек може да се ожени и на 15. Има средства един брак да се задържи и да се поддържа, аз не вярвам в "принца на бял кон" - един мъж може да си пасне с много жени и обратното, важното е какво правиш, за да я има любовта. И сред браковете по сметка има много успешни примери, и сред нагласените бракове (от родители на децата им) има такива, но не е в това въпросът  Peace

# 116
Мимкис имах предвид, че е по-добре да се женят не на по 17-18-20 год не е много разумно.
25год  е перфектно например за жена. За мъжа около 30 год или малко повече за да може да създаде някакви условия да се грижи за семейството си. И когато са малко поживяли поулегнали се грижат и много по-добре и за децата си.
И наистина имам наблюдения, че вече младежите не бързат, гледат да завършат примерно висше да имат добро образование да си намерят добра работа, някаква основа и тогава вече се замислят за семейство - което е добре.
В миналото ако момичето не се ожени до 20 г едва ли не  после нататъка вече е стара мома. За радост това е отживелица.

# 117
Цитат
Анди,  "нощта на влаковете/или на мостовете" нямат нито една религиозна цел (те дори много напомнят действия на ВМРО ), свързани единствено със стремежа към получаване на независимост и съвсем не са запазена марка на Агана
Дори чисто хронологично това са събития напр. след Арабското въстание, след ІІ СВ, която е ключов фактор за много процеси тук. Напр. имало е членове на Агана, които са участвали във ІІСВ като войници на Британската армия; а Мандатът е бил рестриктивен и за евреи, и за араби... изобщо отношенията с британците са били по една много хлъзгава ос... Та, така...

Интересно  Peace Wink

Тука за сватбите... ми по последни данни по голям е процента на хората които искат да живеят на семейни начела. Че даже правителството искаше да узакони такъв вид съжителство ,като при наличието му отиваш и попълваш нещо си в общината. Че май то все си трябва подпис. Представям си някой като си хване 2,3 паралелни приятелки и вземе ,че  ги узакони - е на ти многоженство. Не може да се жениш за  2 ама да съжителстваш... А какво ли ще бъде равно на развода в тая ситуация  Joy Но много ме съмнява и да има такъв закон някой да ходи и да попълва .

# 118
  • Някъде там...
Топльо ми е,пот ми тече по гърба-отзад  Mr. Green

Суничка,тук е малко по друг плана на живот сред младите (поне по-голямата част ) Завършват гимназия и влизат в казарма,излизат на (20,21,22 години) работят много една година и събират пари за пътишествие да кажем из Индия,връщат се от това пътешествие вече са на 23-24 години...От там се почва следването или сериозното работене,квартири...устройване в живота  Peace Ами ако имат от преди връзка или тепърва я създават тази връзка,то тя трябва и да се изгради (не са много дето се познават от 6 месеца и айде ще се женим  Mr. Green ) та така възрастта за сключване на брак расте ли расте...А за тези дето се женят рано,рано...изпитвам известна доза съжаление  Tired
Тали,колко време ще сте в Бг?
Мента,дърпай му ушите на твоя младеж да тича на физиотерапия,че тъй не може  Naughty
Петя, любоФ ,защо така без очилка бе мило?Аз ако мина 20 метра без очила и после вляза в стая виждам черни кръгове а зрението по принцип ми е прекрасно...Недей така без очила ,че тука е страшно  Hug

На всички останали неспоменати  Hug   bouquet

# 119
  • T"A
Анди, не можеш да съжителстваш с 2 жени/мъже според този закон Peace В Израел има такава форма, напр. ако съжителствате на семейни начала, двамата партньори могат да получават наследство един от друг, имат обща банкова сметка и т.н., но не сключват брак.
Бубе, така ще направя, ще го вкарам в правия ред  Mr. Green
~ o ~ : ~ o ~

Да ви разкажа нещо да се посмеете на чужда сметка  Mr. Green Има някаква мода за дрехи втора ръка. Че е мода, а не приумица на свекърва ми, знам, защото и по телевизията даваха за тези тенденции. Пр. два варианта - единият е обмен на дрехи: събират се приятелки, носят си дрехите, които вече не им стават или са им омръзнали и си разменят - всяка взима от другите, каквото и харесва. Другият вариант е нещо като базари - както гаражните разпродажби в САЩ, само че носиш на някакво място старите си дрехи, даряваш ги, а срещу това можеш да си "купиш" за 2 шекела всяка друга дреха, която останалите хора са донесли. Парите отиват за дарения. Това правят или като някакво частно парти или на обществено място в Тел Авив, пр. до старото пристанище.
И... свекърва ми се е запалила по това нещо, обаче какво? - все ми носи на мен някакви неща  ooooh! Вече не знам какво да и кажа...  Confused Тя е много въодушевена от цялата история и решила, че и аз ще се наслаждавам от нещо подобно, а на мен ми е неудобно да не приема... а после какво да ги правя тези дрехи??  Rolling Eyes Да ми имате проблемите, а? Ама, вече съм се видяла в чудо...  Sad

Общи условия

Активация на акаунт