Слънчицето топличко си грее,а малко ФЕВРУАРЧЕ весело се смее!

• 11 104
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Хетера, за пюретата ако имаш възможност прави си сама. Рали също не хареса Тиквичка с картоф на Хип, но домашно приготвено такова го яде с голяма охота.
Толо, разбрах че си объркала смс-а , ама докато ти звънна....
Момичета, аз от две седмици съм с постоянна болка в корема в ляво, в петък бях на гинеколог - нищо ми нямало, сигурно е от овулацията (да бе 2 седмици овулация), изписа ми Дуспаталин (за дебелото черво) , но още много ме боли Sad
Утре ще ходя на вътрешни болести,че много съм се спекла.

# 76
  • София
MamaZ и толо, напълно съм съгласна с вас.
Днес давах за 1-ви път картофено пюре - една лъжичка. Беше много учудена малечка, но с малко настойчивост от моя страна си го хапна. Иначе и сок от морков давам (стигнали сме до 3 лъжички  Simple Smile ) и много и харесва - направо трепери от кеф. С ябълката нямах успех. Купувах най-сладки ябълки, но много се мръщеше и плюеше. Пробвах на Хип със сока - пи го с кеф, но я боля коремче. Докторката каза да не я мъча. И още нещо каза, което ме накара да се замисля: нямала вяра на готовите сокове, защото са пастьоризирани и топлинно затваряни, от което следва, че витамините вътре или ги няма или са добавяни newsm78. Какво мислите по въпроса?
И моята бебка не се заиграва и минута сама. И тя има такъв слон с шумящи уши, но щом и го дам започва някаква неравна битка с него и зверски крясъци на 30-та секунда. Вече не желае да заспива сама и вика с пълна сила до изнемогване. Иначе не се обръща сама, мрази да я къпем, ненавижа да я преобличам, иска само на ръце - въобще страшно диване Laughing. С баща и сме строени в две редици и изпълняваме команди нон стоп, ама ни е кеф Simple Smile
Извеждате ли бебоци в това гадно време? Аз май ще слагам дъждобрана на количката и ще трамбовам из квартала.
И честити месечинки!!!!!!!

# 77
Ах, вие момичета, момичета... Явно бебенцата, хормоните, недоспиването  си казват думата и в един миг избива нанякъде!
Алхимика, явно имате нужда да бъдете повече един до друг, щом разстоянието ви действа така - мъжа на работа по цял ден,  ти при сестра ти по цял ден - губите връзката, общуването, вниманието един към друг и към малката. Спомням си ти беше казала в един твой пост, че мъжът ти след изписването на Мая я гушкал и плачел от щастие. Това щастие не може да си замине с едно щракване на пръстите или един скандал или с няколко силни думи казани един на друг. Но при всички случай е важно общуването - трябва да намирате време именно за него.

Чакайте да ви разкажа аз пък какъв мъж имам до мен - да ми кажете вие кой е мъжа в нашето семейство.  Значи аз съм по силната в нашата връзка, има ли проблем от каквото и да е естество (ако не броим смяната на някоя крушка или чукването на някои пирон) аз се оправям с него, аз съм тази която изкарва парите в семейството, аз организирам отпуски, пътувания, екскурзии в чужбина, аз се грижа за дома, храната (понякога скъпия пазарува - да не си кривя душата), плащане на сметки......... абе каквото се сетите. Та имаше един период (скоро беше) работех много от 8,00 до към 21 часа - имаше много ангажименти, трябваха ни пари за апартамента, че се дообзавеждаме и аз реших да се понапъна в името на общото благо и да поизкарам допълнителни доходи. Бачкам аз от сутрин до вечер, а скъпия в 17,30 по часовник в къщи. Идва петък и аз го моля да дойде в събота да ми помогне в работата - той ми казва - аз съм изморен и искам малко да си почина  Shocked   Добре. Бачкам си аз със същото темпо близо месец - той си лежи в нас. През този месец - той само диктува какво трябва да се купи за в нас, колко пари струва и кога ще мога да му ги дам да отидел да купи.  Една вечер изпуших - прибирам се аз в 10 вечерта - той си лежи блажено на дивана и ме пита какво ще ядем  Shocked   е не издържах - седнах и с най спокойния тон на света - не знам и аз от къде го взех - му обясних, че според мен прекалява с държането си и с изискванията си към мен и че е време да се сложи ред в тая къща - попитах го за кой работя извънредно, нямам ли нужда от сън и аз, нямам ли нужда от почивка и аз. Той мълча, мисли една нощ и после не мога да го изкарам от офиса - всяка вечер в офиса ми помага, поръчва ми храна - понеже аз забравям и да ям в такива моменти - прибира си ме вечер и така - стана друг човек. Та цялата тази пледоария беше да ви обясня, че блага дума, железни врати отваря. Ако му бях казала всичко, което мисля за него в онзи момент - а то не беше много цветущо - сигурно нямаше да си говорим три дни и щяхме да сме сърдити, а така привидно уравновесено успях да постигна това което искам.
Иначе за по дребните неща го удрям на шега. Само да ви разкажа как го научих да си слага чорапите в коша за пране и спирам. Имаше навика да си  разпилява чорапите където му падне. Написах му бележка и я сложих върху един такъв чифт.  Написах му - "Умоляват се гостите на хотела да хвърлят мръсните дрехи в коша за пране!". От тогава няма случай в който да не ги е сложил там и като бонус започна да ми помага в чистенето понякога  Laughing   Така че, момичета - спокойствие му е майката!

# 78
  • Пловдив
katia_ ,разказаното от теб за пореден път доказва,че мъжете не се сещат сами,а трябва да им се казва.

Моят ми е обяснявал,че ще направи всичко,но не се сеща сам.Трябвало само да му кажа и ще го свърши.Май ще излезе вярно  Laughing

mrm
,и според мен от пресния сок по-хубаво няма.Особено сега лятото има много плодове и може да им стискаме ние на бебоците.Аз мисля по-късно да захранвам,но ако почвах сега бих предпочела пресните неща

# 79
mama3 много хубаво си го написала,общо взето всеки път когато има нещо сериозно за обсъждане от твоите писания лъха мъдрост и стабилност Hug
нямам думи за тази гадост с детето Cryизлях си сълзите сутринта,гледам Мая и се чудя как може да причиниш нещо толкова жестоко на бебе....спирам че пак се разтръшках.
е видяхме се днес аз бях излязла и той ми звъни да видел малката,а тя при майка ми е веднага и аз запалих за обратно,като се прибрах той ч гушнал а на мен дума не обели връчи ми я след малко да я храня каза и чао(на нея)и си тръгна.не искам аз да започвам разговор защото той ми казва ти си луда трябва да се лекуваш аз побеснявам и пак до никъде не стигаме.оф така ще си карам да видя и той до къде ще го докара.знам че е детско но съм му много обидена не само от думите.
айде цункайте бебоците по гъзоците  Hug

# 80
МамаЗ стискаме палци !

за пюретата аз почнах с тиква ( хип) и после на ред морков картоф ( не го хареса ) ябълка и микс пюрета с царевица с тиквички
като марка еднокомпонентни давам хип ( в началото ) а сега миксирани сънвал бебевита бебо ( въпреки че са на ганчев стават но само зелечуково морков с картоф съм пробвала да му дам) и плодови само ябълка и круша ( сънвал)( удриска всичко после след крушаата) на ганчев имат лимонена к-на и ме е страх да му дам да яде. до сега всичко му харесва че чак не ще мляко и чака пюре ама пюре само на обяд или най-мн 2 пъти. сокчета не съм давала защото имаше мн силно колики каши също не съм мисля с тях да по изчакам да свикне с пюретата

утре сме на консултация да видим колко е натежало дупето от тия пюренца

целувки на всички бебоци

# 81
Алхимика, това е била първата стъпка от негова страна. Щом е намерил време през деня да дойде - при положение че работи по цял ден - значи е искал да ви види!  А щом ти се е обадил на теб - означава че и теб е искал да види. Време е да направиш и ти някоя крачка към него. И пак се питам като стане скандала как намират време за всичко тези мъже, а преди все не им остава! Ето сега това време което е отделил да дойде да ви види да го отделя всеки ден - хем да е с малката, хем и ти да си починеш! Пък и да сте заедно! Пак ти казвам - онзи момент в който е гушкал малката и е плакал от щастие - направо съм много впечатлена - това означава много - ти си го направила щастлив - така че да си трае и да те обича!

# 82
  • Sofia
ееее, много се радвам, Миме! Първата крачка я е направил той! При това доста бързо... Ще се оправи всичко, ще видиш! Много ви  Hug с Мая и ви пращам специални поздрави от зетя:

Гледай какви са симпатични като малки, после какво им става.... newsm78 Mr. Green

Предлагам нова тема за конкурс: "Имам ли зъбче? Я, виж!"

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 21:33 от cutesmallcat

# 83
Katia,много ми беше интересен поста ти!  Laughing Значи имаш свестен мъж,склонен да допусне грешка и в себе си! И наистина,като стане положението по-напрегнато всички се мобилизираме и организираме времето си доста по-добре...

Алхимиче,явно башАлхимика е много засегнат и не може лесно да отстъпи..Незнам в какво настроение си сега,но...що не му се обадиш да го попиташ този път ако си вземеш душ дали ще ти пусне..? С чувство за хумор ще излезете много бързо от ситуацията! Heart Eyes

Коте,огромен този мъж! Laughing Сега разбирам защо те дърпат бабите по градинките да си признаваш чие бебе си отмъкнала... Joy

# 84
MamaZ имаш и нашите стиснати палци и дано се похвалиш с добри новини.

alximika Напълно те разбирам мила. Моя мъж много често обича да ми казва, че съм луда и да ти призная в тези моменти май наистина полудявам.

Момичета проблемите при нас с  моя мъж не идват от там, че не помага за бебо или вкъщи. Напротив, на моменти даже се престарава с малкия. За мен основният проблем е отношението му към мен-искам малко повече внимание и обгрижване. Незнам толкова ли много искам  newsm78

Laracroft ами мсилим да ходим, ама засега сме само с добрите си намерения. Опитваме се да се организираме повечко човека, а това винаги изисква повече време. Но мисля, че tedi-popova Беше писал, че ще ходят сега към края на месеца.

Катемного интересни постове и подход към мъжете. Много ми харесва как действаш.

Ина много коса има тоя сладък Венци

# 85
  • Sofia
Деси, само отпред ни е много  hahaha Joy Отстрани и отзад е плешко. Ама той си е виновен, непрекъснато я дърпа и скубе  Shocked

Силве, а в сравнение с мен изглежда още по-голям Simple Smile А на Боянчо новия бисер е страхотен!!! Нямам търпение да се прибере тати да му го кажа, той много му се хили на сладура! Joy

# 86
Инче мерси на теб и Венци Hugи ние с Мая ви гушваме виртуално.
Деска ми какво да се прави да вземат да ни уредят по един саунаториум да си лекуваме нервите Crazy
Мама3 забравих и ние ти стискаме палци и чакаме да видим какво ще стане Heart Eyes
Силве  ще го изпапкам Боянски Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Наиема как си бе душа поминаха ли ти налепите?
Дорабела викаш от ляво те боли да не си се претоварила нещо,тежко да си вдигала и да те е стегнал далака?
и ето ви един закачлив поглед и от нас Wink

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 18:08 от alximika

# 87
  • София
Alximika, напълно те разбирам как не искаш да отстъпиш, но пък ако се решиш после и при най-малкото дръпване от негова страна ще можеш да му казваш "А онзи път ако аз не бях направила първата крачка към сдобряването, до сега да сме се разделили", така пак ти ще си отгоре Wink

Мама ЗFlowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
и чакаме новината Simple Smile

А ти деси като пишеш за отношенията с твоичкия, все едно аз съм писала... С малката е супер, ама ако можеше и мен да ме обгрижва както преди  Tired

# 88
ох все забравям да питам искам да си продам това онова от детските неща дето не съм ползвала ама нещо не ми е ясно как да побликувам обявата newsm78Толовидях че ти си продавала нещо как да си побликувам обява?ако можеш да ми обясниш,благодарско Hug

така пак ти ще си отгоре  ааа карбо аз отгоре не обичам Laughingмного ме мързи Joy

# 89
  • Пловдив
Алхимиче,отиваш в раздел Продавам и пускаш нова тема.Обявата ти трябва да има снимка на нещата и цена

Общи условия

Активация на акаунт