Кой утрепа немското лято? - 136- та тема

• 11 590
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Още ли треперите, бе хора? Не ви вярвам Wink Тук е 25 градуса и пече ли пече Party

Майра, чудни снимки, благодаря, че сподели Hug особено в тази част на денонощието. Знам, че само заради заради нас си будувала цяла нощ, за да ни зарадваш на сутрешното кафе Wink Simple Smile

# 211
Добро утро.
 Майра супер снимки.  Hug
Тук в момената е задушно и е около 18 градуса. Все пак е по добре от преди два дена.
Да изклюкам- СМГ вече е на БГ земя.  Simple Smile

# 212
Още ли треперите, бе хора? Не ви вярвам Wink Тук е 25 градуса и пече ли пече Party

Ела при нас да видиш. Тука извадиха кожусите, тази сутрин в метрото народа беше много добре облечен.  Laughing
Вали от 3 дни, не е спирало, и така като гледам няма изгледи да спре. Но, не губим ентусиазъм че и на нашата улица ще изгрее някой ден слънце. Mr. Green По-скоро през лятната отпуска и на друго място - по на юг.

Аз чакам майка ми следващата седмица...с нетърпение.

# 213
При нас се стопли - ходим по пуловери, но оставихме шаловете и якетата вкъщи. Ма вали. Хем топло, хем влажно. Косата ми стърчи почти перпендикулярно на главата - жената-камбана съм днес Rolling Eyes.

Събрах слили...Да ви питам как бихте реагирали, ако 11 годишно дете, на което сте правили 101 пъти забележка(пред свидетели) да не кара толкова бързо колело по тротоара прегази 3-годишното ви дете?
С две думи случката е следната - до градината(разположена е една до друга с началното училище) на Симона има пекарна, от която най-често децата си купуват закуски за училище. Там е и стойката за колела, където обикновено връзвам моето, когато карам детето с него. Има една групичка от 3 момчета в 4ти клас, които всяка сутрин карат като бясни покрай пекарната и винаги минават много близо до пешеходците. Поне аз съм им правила няколко пъти забележки, даже единия път се скарах много здраво на единия, защото буквално си хвърли колелото върху краката ми, за да влезе първи в хлебарницата. И днес спирам на стоянката за колелета, смъквам детето от столчето и се обръщам да заключа катинара. Вали дъжд, Симона е с чадър зад мен. Деца навсякъде, глъчка - знаете 7.30 пред училище как е. Надвесена чувам как свирят спирачки на колело МНОГО близо зад мен, някакъв крах, едно момиче изпищява, а Симона започва да пищи неистово, обръщам се - колелото и точно това момче, на което му правех забележка върху нея, от крака и започва да тече кръв, жената от хлебарницата изтича навън (евала и) с комплекта за първа помощ. Бутна ми ръцете и и затисна раната с някаква марля. В това време сещате се, че става каламбур пълен - деца, родители. Една мацка ни натовари в колата си. Айде в болницата. Снимаха крака - няма счупено, но е ного силно натъртена и раната на единия крак на се наложи да я залепят, а втория не искам да ви казвам как изглежда - спукани вени, оток, надуто...Пратиха ни вкъщи да се наблюдаваме и така. Пак е малкият дявол, че не ми се мисли, ако я бяха ударили по корема какво можеше да се случи...
И сега се чудя - познавам родителите на момчето, което я прегази дали да говоря директно с тях какви ги натвори синковецът им или изобщо да не си губя времето, а директно да се оплача в полицията и на това галфонче да му забранят поне известно време(ако не и завинаги) да кара колело.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 11:36 от surfline

# 214
Знам, че само заради заради нас си будувала цяла нощ, за да ни зарадваш на сутрешното кафе Wink Simple Smile

Нима някой тук се е съмнявал Wink

Абе истината е, че бях задрямала пред ТВ-то и като се събудих в 1.25 и няма заспиване братче - обиколих цялата къща в търсене на заспиващата позиция и не я намерих hahaha Та викам айде стига съм ходила като сумнамбул, а дай да приготвя тортата за сутрешното кафе на мамите Laughing

Имах от 9ч досега много важна презентация пред директния ми шеф и вице-президента ни. Не можах да се позная - аз дето съм такъв спек, дори и след безсънната нощ, успях да запазя спокойствие и се представих много добре.

Сърфи, ужас  #Crazy

# 215
surfline , ужас.  #Crazy Леле не знам какво да те посъветвам. Май най добре поговори първо с родителите и тогава с полицията. Не искам да си представям какъв шок си изживяла.  Тук поне за сега няма чак такива деца. Дано малката бомбонка да й мине по бързо.  Hug  Praynig

# 216
Препоръчайте какви гърнета да купя на дечица, моля.  Thinking

Марка, форма, пеещи или не, комбинация от седалка и гърне или гърне и поставка 3а краката?  newsm78

# 217
Сърф и аз не знам какво да те посъветвам- хубаво е да се говори с родителите, но аз в яда си бих подала оплакване в полицията. Пък и едно е мама да го смъмри- сигурно му се случва всеки ден- от едното влязло през другото излязло, и съвсем друго да звънне чичко полицай на врата и да му тегли едно конско (не вярвам да му направят нещо друго) . Мисля, че и заради застраховката трябва да се разберете по някакъв начин, но не съм много наясно как се регулират този род злополуки. Добре е и тяхната хафтпфлихт да се включи в играта, не може така безнаказано да се моткаме по улицата и да мачкаме каквото ни се изпречи на пътя. Уф, много се ядосах. Абе подай оплакване в полицията и след като подадеш иди при майка му да я предупредиш, че ще има безух. В обратния ред може да ти ревне и да ти е съвестно после да ходиш в полицията. Дано да се оправи бързо малката и да не й остане някакъв стрес от случката Hug

# 218
Бибе, точно това мисля да направя. Може би е дребнаво в очите на някого, но при положение, че съм правила забележки неееднократно и си гледам в момента посиненото дете, и благодаря на де що богове има на, под и в небето, че само със синините се отърва май хич не ми пука... а  и откровено казано, когато лежеше на земята дребното ми идеше това момче да го хвана за гушата и да стискам много силно и дълго, така че присъствието на полицай май няма да е зле, че за собствените ми действия или тези на Гюнтер в момента ми е малко трудно да гарантирам до колко ще са адекватни и хуманни. Май имам нужда от психотерапия ooooh! ooooh!

Лале, гърнето най-обикновено без екстри, освен някоя картинка, за да си ги различават. Или директно седалка и стълбичка за тоалетна - моята така тръгна и така се научи

# 219
или изобщо да не си губя времето, а директно да се оплача в полицията и на това галфонче да му забранят поне известно време(ако не и завинаги) да кара колело.

Да. Това е начина.
Да се научи как се кара колело, и че се внимава. Не е на състезание. Егати невъзпитаните деца.

Сърф, съчувствам на Симона, и на теб.  Hug Hug Hug. Дано да се оправи бързо и без последствия.
Ти пий едно да те отпусне стреса ( довечера имам предвид Wink).

# 220
  • Primum non nocere !
Полиzиа Peace
 Hug zа Симона
Кубалибре zа теб. Кво пък, мина 11 Часа, може и Джони

Лале, аz съм против гърнета. СталбиЧка и адаптор zа седалката´.
Маира, не мога да видя снимките Sad

# 221
Може би е дребнаво в очите на някого....
Ама как ще е дребнаво бе, ами ако недай се Боже раната се възпали или пък детето ти се е стресирало и ти се буди по 10 пъти на нощ, от къде да знаеш днес какви ще са последиците утре или след 2 седмици. Ай сиктир, пикльовци такива, да се научават от сега как да се държат сред хората или да хващат гората. Утре като се качи на кола пак така ли ще гази наред? А Гюнтер какво рече по въпроса?

# 222
Нищо, още не съм му разказала подробностите, обадих се само да му кажа, че се е ударила и да мине да ни донесе нещо за обяд, че нямам възможност да готвя - тази сутрин е да взима проби от Bad Windsheim и не ми се ще да се размаже някъде по пътя от бързане.

Питиетата по-късно, че сега адреналина ми е на 6 без 10  Crazy

# 223
Уф Сърфи, отвратителна случка!  Sad И аз съм за полиция, Биба чудесно е аргументирала защо  Peace  Дано наистина не се е стресирала много ситната  Hug Прегръдки за двете ви  Hug

Лале, без екстри  Peace  Някои деца се чувстват по-добре на гърне отколкото на тоалетната с адаптор, но такава стълба със седалка рано или късно ще ви потрябва, защото гърнето в един момент ще отеснее  Peace Та, мой съвет е едно обикновенно гърне за 8евро от супера (нашето беше на НУК, добро е) и една стълба със седалка, и ще видиш кой къде се чувства най-добре  Peace

Аз пък промених резервацията ни за Турция, след като Тренд-стрелката в холидейчек показва на долу и видях, че ни промениха часът на полета на 4.40 сутринта  Crazy Сега летим в друг ден, друг час (за сега поне) и друг хотел на същата верига, в същия курорт, но уж без руснаци  Crazy

# 224
Сърфе, и на мен Щеше да ми е трудно да не го хвана zа гушата. И от мен никакво губене с родителите, а направо полиция. 1.ти си правила вече zабележки, 2. родителите преди да му раzрешат да ходи с колело на училиЩе трябва да го видят, дали може да му се раzчита, както иzглежда не са го направили и 3.като им кажеш какво тогава, те Ще му кажат " ду,ду,ду... да внимаваш" и всичко е прекратено. Жалба и да се научат какво да му раzрешават. Бърzо оzдравяване Симона  Hug
шехи и лале, стълбичките не zа всички деца са удобни, някои са нестабилни. Имах и я махнах, Томас не я искаше. Фишер прайz има супер гърне, като истинска тоалетна. Аz имах от Мартин подобно и много му се радваха, все едно са големи. На тоалетната с хокер. Седалката трябва да се пробва, Мартин я вzемаше, Томас не, не бил бебе  Rolling Eyes  Laughing
Морето ни намаля, може би са отворили някой канал и се е поиzтекла водата.
Да ви се оплача, че няма да zапочвам работа, Томас тръгва от септември 1 год.на ерготерапия, 2 пъти в седмицата. Естествено, че никой няма да вzеме 1.майка с 2 деца, 2.3 дена свободна и 3.беz опит, само диплома и евентуално (оЩе не е готов) сертификат.  Tired Е, Ще пиша повече тук  Grinning
Майра, сууупер торта. Ти ли си я правила?
Времето_ тук са 16 грауса и мрачно.
Татяна, сноЩи имаше едно предаване zа отпуска в Турция и си мислех zа теб.
П.С.
За забравянето - не мога да се позная вече  Tired. Преди нищо не ми убягваше, а сега паметта ми е станала много избирателна  Rolling Eyes.
По тоzи повод мъжът ми винаги каzва, че децата имат моята интелигентност, той си има оЩе неговата  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт