СЕПТЕМВРИ - 09'28

• 10 910
  • 271
  •   1
Отговори
# 135
Честит празник на всички, които празнуват РД и имен ден - много позитивни моменти и любов ви пожелавам! bouquet  bouquet  bouquet

kiara Hug, стискаме палци всичко да се размине и да отидите на почивка.
Lipstik, за съжаление ежедневно се убеждаваме в думите ти #Cussing out
anita, TRINITI, давайте заедно да решаваме как ще се преборим с килограмите и. Мисля, че ако започнем групово, ще имаме мотивация и съответно резултат. Аз говорих с колежка, която влиза в 9-ия и досега беше 1.5м на диета, поради същия проблем. Чакам да ми изпрати режима даден й от докторката.

До после, че използвам времето докато батко Криско спи.

# 136

TRINITI , обясниха ли ти поне на какво се дължи това или до колко е вредно за теб и бебе???

Не знам точно на какво се дължи това, но организма ми отделя голямо количество инсулин, за да преработи глюкозата и дори тогава пак не може да я преработи както трябва. Истината е, че няма симптоми по които да познаеш. Аз имах някакво такова чувство, че от тази гледна точка нещата не са наред. А и майка ми е диабетно болна, на инсулин. Така че и това си оказва влияние до някъде. Казаха ми че ако спазвам диетата и кръвната ми захар е в граници, няма опасност за мен и бебето.

malta, аз се надявам да не родя голямо бебе, въпреки че натам тръгнаха нещата. Най-вече искам всичко с мен и бебчо да е наред, а останалото ще го издържа.

Липстик, напълно те разбирам. Смъртно ми е да трябва да ходя по лекари или държавни институции (а и не само държавните служители са така.) Имам чувството, че живея в страната на абсурдите и не мога да се примиря с това. Много пъти сме си приказвали с мъжа ми и ако не чакахме бебче, щяхме да емигрираме. Не си правя илюзията, че в чужбина всичко е розово и там ме чакат с пита и мед. Просто там норманите човешки неща са уредени, а на мен това ми стига.
Честит имен ден и се радвай на празника си. Не се ядосвай за глупости. Божа работа е бебчето да се роди здраво! Hug

eli_gu аз от днес започнах. На салатка и таратор съм. Посъветваха мe яденето да приключва най-късно в 8 вечерта. Това не ми е проблем, ние вечеряме към 7, но пусти му боклуци пред телевизора ....  Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 15:06 от TRINITI

# 137
  • Габрово
Липстик, с право си афектирана, но не мисли, че и в чужбина всичко е розово.
И в Испания се полагат три видеозона само, а през останалото време ходиш при акушерката само да мери корема, кръвното и да слуша тоновете.
Иначе поне кръв урина изследваха всеки месец и разбира се най-важното никой не очаква да си плащаш "под масата" и поне от отношението в родилното останах доволна.

eli_gu , сподели режима после, че и аз трябва да направя нещо по въпроса. Не знам дали от тежеста, но вече адски ме болят краката като се движа, а и взеха леко да отичат забелязвам.
киара, мисля, че се притесняваш излишно и дано съм права и да прекараш спокойна почивка  Peace

# 138
  • Испания и Стара Загора
eli_gu , TRINITI аз мисля да започна 90-дневната диета.Става и за бременни и кърмачки.Правила съм я 2 пъти и за мен няма по-добра диета от нея. Peace

# 139
Здравей Аnita29!!! Сподели диетката-ако може. Praynig

# 140
# 141
  • Испания и Стара Загора
точно тази е. PeaceСамо в плодовия ден,можеш да ядеш и белтъци.

# 142
# 143
Здравейте момичета, аз не съм влизала от 5 дни а колко много неща са се сличили, Имаме си и първото бебче направо немога да повървам толкова много се развълнувах. Neky честито дано по бързо да наддаде малчо и скоро да го гушкаш.
Честито на празнувалите и празнуващите, желая ви лека бременност до края и успешен финал.
Добре дошли и на новите мами, виждам че доста сме се умножили.
Аз да се отчета вчера бях на ЖК бебка не спря да се върти и да рита непрекъснато блъскаше видеозонът на доки и много се смяхме с мъжо, иначе всичко и е наред вече тежи 900 гр. доки каза че ако продължава така ще се роди около 3.700 кг. дано да е жива и здрава а пък колкото толкова. Изписа ми хапчета Магне В6, за схващането на крата вечер и Троксевазин за мазане за отоцита на краката и за разширени вени. Иначе всичко ми е в нормите и кръвното ми засега е добре дано така да продължа.
на всички болни желая по-скорошно оздравяване.

# 144
desi_k84 при кой доктор ходиш?

TRINITI Какви ти бяха стойностите на захарта преди да направиш обстойното изследване за гестационен диабет. Питам защото моите стойности са завишени и се чудя дали да правя изследването?

# 145
Анита, тази диета изглежда поносима Simple Smile Аз мисля, че след раждането може да се подложа, че имам излишни килограми, въпреки че засега съм качила само 3-4 кг.

Липстик, и аз също се възмущавам, че повечето лекари гледат на нас бременните, както и на всички хора в нужда като на подвижни банкомати. За съжаление това е действителността. И за да се промени, трябва всички ние да сме единни и да си търсим правата.
Днес на работа дискутирахме онази случка, където майката полякиня си взе дъщеричката насила от бащата. Просто нямам думи каква травма е преживяло и продължава да преживява това дете, имайки в предвид, че майката изобщо не й е пукало за децата й и изведнъж просто се е присетила за тях... Незнам... В предаването на Карбовски даваха как всички съседи са наизлязли и гледат без да вземат никакво отношение. Това е факт- ние сме сеирджийски народ и на никой не му пука как е другия, как се чувства докато не преживее същото. Ако това се беше случило някъде сред роми или турци, никога нямаше да позволят така насилствено да се отнеме дете... Може да са всякакви, но са единни. Ето това може да научим от тях...

деси, много се радвам, че бебка е добре. Представям си колко сладка е била ситуацията с видеозона и как го е подритвала...

# 146

TRINITI Какви ти бяха стойностите на захарта преди да направиш обстойното изследване за гестационен диабет. Питам защото моите стойности са завишени и се чудя дали да правя изследването?

Не знам какви са ми стойностите, преди 2 месеца последно си правих изследвания на кръв и урина и доки каза, че на 10 юли ще ми пусне новите изследвания, така че не знам дали е била завишена там кръвната захар. Просто нещо ме накара да отида и да си направя тези изследвания. В Майчин дом ги правят безплатно, стига да си 24 -28 г.с.

# 147
Здравейте момичета!
Днес отново съм на работа и имам възмойност да пиша. Напоследък забелязвам, че краката ми много се подуват, ама мойе би защото все съм седнала на работата.
Бях питала преди някоя страничка напред за последната ФМ  кога се прави?
А за килограмите - като гледам аз май най съм се ошишкала - 15 отгоре, незнам на Анита защо са и се скарали за общо 10-те досега. Не знам защо качвам толкова, не ям никак повече от нормалното, ама какво да се прави. Остават ми още 10 дена да съм на работа, след това малко отпуска и идват 45-те преди термина. Направо не мога да повярвам как мина това време...

# 148
Lipstick*, честит имен ден мила! Относно поста ти, аз почти ежедневно изпадам в яростни състояния заради поредните абсурди в нашата държава. Имам чувството, че никога нещата няма да се оправят при нас. Дано не съм права, но засега не съм голям оптимист.

TRINITI, много съжалявам за тези новини. Явно наистина диабета на майка ти е оказал донякъде влияние, но познавам и доста бременни, които нямат фамилна обремененост, но въпреки това го развиват по време на бременността. Пожелавам ти нещата да се нормализират и ти и бебчето да сте добре!

Анита, ама как така ще те правят на луда за 10 кг??? Аз и преди се възмущавах на тамошните лекари, не бива да се държат така с теб. Успех с диетата, но мисля че 1 кг можеш да свалиш и без специална диета.

desi_k84, браво за добрите резултати, радвам се че бебчето ти е добре.

Момичета, дано да сте прави и на Хриси да й се размине отново скарлатината. Ама явно днес ми е много каръшки ден, защото нали трябваше да съм на преглед от 14,00 часа и тъкмо се качих в автобуса за София и ми се обадиха от Медицинския център да ми кажат, че докторката ми я извикали за спешно раждане и нямало да успее да дойде в кабинета днес. Та ме записаха за утре, пак за 14,00 часа. И за да не ми е напразно пътуването, направих едно гости на братовчедка ми, която също е септемврийка, та поне ми се оправи лошото настроение.  Crazy Дано утре най-накрая се вредя до прегледа, че трябва и болничен да ми се пише и изследвания да показвам...

# 149
Да попитам,някой дали знае нещо повече за болницата в Разлог,дали има родилно отделение?Била МБАЛ,но това не ми говори много.Ще пътувам за Банско другата седмица,а това е единствената билница в района.Дано не ми се налага да я посещавам  Praynig

Имам братовчедка от Разлог и ако искаш ще я попитам тази вечер за болницата там. Ако ми даде и име на някой гинеколог, май ще е още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт