СЕПТЕМВРИ - 09'28

• 10 908
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
Киара, това с отмяната на час е много неприятно и изнервящо. Аз преди като ходих на частно и на мен ми се е случвало да ми се обадят да ми отменят час... Разочароващо е, защото човек се е настроил и очаква да види бебчето, дали всичко е наред и тн и изведнъж плановете се променят... Е, поне си оползотворила деня и си си изкарала хубаво въпреки всичко Simple Smile

# 151
  • around the world
Тъкмо се връщам от ЖК.Докторката ме направи на нищо.За последния месец съм качила 3кг ,което прави общо 10кг от началото.Каза ми да започна диета и следващия път като отида да съм свалила поне 1кг ConfusedИначе кръвното е добре.Чухме сърцето на бебка,която пък не спря да рита.Записа ме на курс за подготовка за раждането,но незнам дали ще успея да отида.Ами това е в общи линии.Сега се чудя как да сваля 1кг. newsm78
 kiαrrα дано Хриси не се разболее и да си изкарате супер на морето. Praynig
Анита,
последния път и мен ме направиха луда за това,че съм качила 3 кг. за един месец, но им казах,че все пак съм в 7 месец и не мисля,че е толкова много да кача 9 кг до тук през бременността. Много се ядосах #2gunfire
 Като започнат да ми говорят да не ям тестено и хляб и да наблягам на зеленчуците- ами аз само това ям: салати, таратори и плодове.
Не знам и на мен какво ми става първите месеци нищо не качих и последните 3 качвам всеки месец по 3 кг. Но пък като мериха последния път бебчо се оказа,че за около 10 дни е качил 300 гр. Дано да не кача още много до края, защото никак не ми се мисли за диети.

# 152
Здравейте и от мен. Тринити много ме заинтригува с този диабет. Аз май ти пуснах мухата.  newsm78 Чувствам се малко виновна ама... по добре че си го открила на време.Само това че бебчо е качил мн бързо ли те накара да се изследваш или имаш и  други притеснения. Мойта бебка мн бързо наддава също , но до сега нищо не са ми казали за захар и такива неща. Просто последния път на ЖК ми споменаха че рязкото покачване на теглото на бебето може да се окаже това нещо. Ама аз като се замисля няма да мога и да се изледвам , защото съм в ПАзарджик на гости и сега съм в 27 г.с , а ще се прибирам чак на 11 юли.... ще съм минала 28-мата. ОФ незнам вече само това не ми беше дошло до главата и с това се сблъсках. Последния път като бях на ЖК док се бъзикаше с мен че съм била цял АК. Гинеколог LaughingВикам е как не- то не беха БХС-та , то не бе амниоцентези , то не беха кардиолози- всичко ми е кристално ясно. Мога да видя една ЖК и аз  hahaha Чудя се сега какво да правя с този диабет, аз уж вече се ограничам много ,ама то в край на сметка и да го намерят какво може да направиш , то не се лекува, само спазваш диети.

# 153
dundito, няма защо да се чувстваш виновна. Дори съм ти признателна, че засегна темата и ме накара да се замисля. Иначе едва ли бих го открила. Само това, че бебчо наддава доста и е с 200 гр. над нормата, ме накара да се замисля и да се изследвам. А това, че и майка ми е с диабет само ме накара да си мисля, че ми се увеличава шанса и аз да съм така. Ако имаш притеснения, по-добре се изследвай и ти. Поне да си наясно със ситуацията.

anita, диетата е много хубава, но ме притесняват въглехидратните дни. Аз въглехидратите трябва да ги сведа до минимум. Това обаче не ми пречи да направя някаква вариация и да я приспособя за мен.

# 154
  • around the world
Здравейте и от мен. Тринити много ме заинтригува с този диабет. Аз май ти пуснах мухата.  newsm78 Чувствам се малко виновна ама... по добре че си го открила на време.Само това че бебчо е качил мн бързо ли те накара да се изследваш или имаш и  други притеснения. Мойта бебка мн бързо наддава също , но до сега нищо не са ми казали за захар и такива неща. Просто последния път на ЖК ми споменаха че рязкото покачване на теглото на бебето може да се окаже това нещо. Ама аз като се замисля няма да мога и да се изледвам , защото съм в ПАзарджик на гости и сега съм в 27 г.с , а ще се прибирам чак на 11 юли.... ще съм минала 28-мата. ОФ незнам вече само това не ми беше дошло до главата и с това се сблъсках. Последния път като бях на ЖК док се бъзикаше с мен че съм била цял АК. Гинеколог LaughingВикам е как не- то не беха БХС-та , то не бе амниоцентези , то не беха кардиолози- всичко ми е кристално ясно. Мога да видя една ЖК и аз  hahaha Чудя се сега какво да правя с този диабет, аз уж вече се ограничам много ,ама то в край на сметка и да го намерят какво може да направиш , то не се лекува, само спазваш диети.
Dundito, на мен ми казаха,че е важно да се знае дали майката има диабет, за да се следи по отблизо (прегледите в повечето случаи са по чести), спазва се диета, следи се растежа на бебенцето и веднага след раждането се обръща внимание и на  нивата на кръвна захар на бебенцето.  Мен лично ме изследваха защото количеството на около плодните ми води вече 3-ти месец е по-голямо, бебо наддаде за 10 дни около 300 гр. , а и имам в семейството ми има  диабетик. При мен  както писах и преди за радост теста се оказа отрицателен  Laughing.
Момичета, това са няколко линка с повече информация за гестационния диабет, които открих:
http://www.puls.bg/health/news/news_2251.html
http://www.biberonbg.com/info/diabet.htm
http://ma-mabg.com/forum/viewtopic.php?t=209
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=964
http://www.diabetinfo.com/default.aspx?handle=53&aid=323

# 155
Здравейте момичета Hug
Тринити, съжалявам за диабета, не съм наясно със същността му и влиянието което оказва, но стискам палци всичко с теб и бебето да е наред Hug
Аз до тук съм качила 12-13 кг. и като се има предвид, че по принцип съм пълна, в момента приличам на хипопотам. Но ще отслабвам след като родя - сега единственото което ме интересува е бебо да е добре.
Lipstick*, честит имен ден и от мен - да си жива и здрава  bouquet
kiαrrα, много е гадно това с отмяната на часа, но няма какво  да направиш в такъв момент, добре, че си оползотворила пътуването.

Аз пък цял ден гледам бебешки колички, голямо умуване пада - та по този въпрос да питам какви отзиви сте чували за количките на "Hauck"?
За сега съм се спряла на тази: количка
Дайте мнения, защото се двоумя дали да я поръчвам.

# 156
vesita007, аз лично мисля че тази марка е много добра и ако трябваше да купувам нова количка, най-вероятно щях да си взема точно такава. Отзиви не мога да дам, нямам и познати с такава количка, но на мен ми хареса много, така че ако нямаш някакви притеснения - поръчвай я смело.

Отивам да простирам и ще лягам, че нещо се чувствам много изморена. Утре сутринта ще приготвям багажа за морето и после ще бягам пак до София.  Crazy Но ще намеря време да ви проверя сутринта. Лека вечер от мен!  Hug

# 157
Момичета благодаря ви за пожеланията Hug
kiarra мила,много ще ми помогнеш ако попиташ братовчедка си,защото аз нямам никой познат от района.Мерси предварително Hug. Лек път ви пожелавам и дано нямате никакви проблеми.
Ние празнувахме семейно.Ходихме да хапнем,пиинахме по един айрян и толкова.Сега ми е тежкооо,ама ми се яде и диня та не знам до къде ще я докарам с тая лакомия Crazy

# 158
  • София
Здравейте и от мен,

вчера след тежкия работен ден се прибрах със страхотни болки и контракции, малко се изплаших, но взех папаверин и магнерот и така, 4 часа по едно време доста се замислих дали да тръгвам към болницата, но постепенно отслабнаха и така съм заспала. Днес положението е по добро няма болки имам малко контракции, но безболезнени, кръвното ми е ниско и цял ден ме боли главата като парцал съм, останах си вкъщи да крепя леглото, чух се с лекаря и щом се повлиявам от лекарствата няма проблем, на преглед съм в понеделник.
Май се налага да намаля темпото, съчетанието лято,работа и деца нещо не ми понася, тъй като немога да променя сезона, няма и кой да гледа децата ще огранича работата.
Четох, че и вие си имате доста проблеми, Киара стискам палци за Хриси дано не се е заразила,
Тринити дано всичко се развива добре като спазваш препоръките.
Честит Имен Ден на празнуващите  bouquet
На всички ви пожелавам повече положителни емоции. Hug
Неки как е бебчо?

# 159
Triniti аз не мога да се изледвам щото не съм говорила първо с моя личен док и второ защото не съм в софия а съм на гости на нашите в Пазарджик . До като се върна ще съм някаде в 29 седмица и ще е малко късничко newsm78. Сега като се замисля на 25 май бях на жк и док каза че бебека е 850 гр сега ходих на 16 юни и беше 1150 гр. Това много ли е ??? newsm78 а и този док на ЖК не ми се стори някъв компетентен много . Не съм се съветвала с доктора които ми следи бременността , но той пък ме гледа всеки път на УЗ. сега по изключение ходих на УЗ на ЖК (поисках си го) нали си го плащам така и така поне да си го ползвам.  Rolling Eyes

# 160
Добро утро ,момичета!
Хубав ден ви желая!
villi ,почивай си и дано се почувстваш по-добре Hug
TRINITI дано с диетка и фитнес,да се стабилизират нещата Hug
kiαrrα дано днес те видят и спокойна да си пътуваш на моренце Hug
Аз отивам на Ден-Кеф!!!!!!!!!!!!!!!!

# 161
  • София; Дружбето
Тринити, с диета ще се оправят нещата, но доктора трябваше да ти каже каква да е newsm78 а не ти да си избираш някаква от нета Rolling Eyes
Мен ме е хванал ужасен мързел, нищо не ми се прави. По цял ден играя на компа Crazy Утре ще дойде мама да ни закара малко при нея на гости и няма да имам нет седмица или две и май си наваксвам Laughing

# 162
помооощ! появиха ми се ситни пъпчици по корема като гнойни, които сърбят нечовешки.. на едно място са се струпали даже много и е станало като чеервено петно.. което също сърби ужасно Sad((
чакам да стане към 10 да мога да звънна на док, че се побърквам и не издържам...

# 163
aguto  моя приятелка септемврийка имаше подобен проблем и док и каза, че е някаква дехидратация, което е странно, защото тя по принцип си приема 3 литра вода поне на ден. Но сега с тези хормони и се объркала системата.
Дано и при теб да е нещо безобидно. Да не си направила някаква реакция от кремове или лосиони ако се мажеш с подобни.  Thinking

vesita007  количката изглежда супер, само не мога да видя гумите и дали са надуваеми, че това не е много сполучливо изобретение. Иначе като марка е много сполучлива, а и честно на мен лично раницата много ми хареса  Peace

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 08:40 от Nadina

# 164
Привет и от мен!Само се разписвам да ви следя! Hug

Общи условия

Активация на акаунт