Муковисцидозата начин на живот

• 37 839
  • 705
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Честит празник, мило дете, бъди здраво, порасни голямо, силно и щастливо!  bdbaloni

# 301
Охо, Ло се завърнала  Hug Чакаме морски снимки, с хубав тен да покажеш  Wink

bg  Simple Smile ами тен   grinning039,аз така гадно изгорях особенно колената ми,че едвам си обличам панталоните  Sad

# 302
  • Варна
Искам да ви споделя писмото на Биргит Дембски от Европейската Асоциация за Муковисцидоза:

Плакатът ви е красив и се надявам, че чрез него ще намерите много поддръжници. Момичето е истинска красавица. Мисля, че плакатът има силно привличащо действие върху зрителя. Харесва ми изражението и на по-малкото дете - изглежда молещо за помощ по един много дружелюбен начин. Наистина страхотно.

Да, емоциите често ескалират. Мисля, че това често се случва в групи, които сериозно се занимават с нещо. И ако залогът е живота на детето ти... Но от това, което чувам, мисля, че сте на прав път. Важно е да работите групата като цяло, например да събирате данни, да правите информационни кампании и др. Справянето с чувствата на членовете, мотивирането им - всичко това отнема много време. Затова вижте дали ще можете да организирате конференцията тази година, ако не е възможно, винаги има и следваща година...

Имам и още един въпрос: Поради неочакваната смърт на съпругата му, един човек има два големи пакета лекарства, които иска да дари на някой, който истински се нуждае от тях. Мисля, че бихте могли да си ги разпределите: антибиотици, ензими и др. Интересувате ли се? Ако ти ги пратим на личния адрес и декларираме, че това е частна пратка, ще има ли проблем да ги получите през митницата? Моля, уведоми ме и ми напиши личния си адрес.

Бях писала на Биргит за плаката и анкетите, които правите в момента, както и за вътрешноорганизационната работа, за да обясня липсата на интерес от нас все още за организирането на конференция с чуждо участие в България.

Изпратих й личния си адрес и чакам пратката да пристигне другата седмица. Ще пусна опис на медикаментите, за да прецените как да се разпределят.  Hug

# 303
Благодаря Ели!  Hug

Ло здравей! Един съвет - ходи с поли. Simple Smile

# 304
  • София
Благодаря за пожеланията. Дано се сбъднат.
Не е добре детенцето - 10 дни поддържа температура,  сега имаи чревен вирус. Смениха и днес антибиотика.

# 305
Не е добре детенцето - 10 дни поддържа температура,  сега имаи чревен вирус. Смениха и днес антибиотика.
Аиша, скъпа. Искам да те успокоя, както теб така и родителите на  Криси.
В момента има доста чревни инфекции, върлуват навсякъде. Много пъти дъщеря ми е била с пневмония и тежка диария, като малка...излиза се от подобни ситуации.Детето ще се оправи, сигурна съм,просто летата за малките деца с муковисцидоза са тежки. Нека майката да му дава много течности и много добавена сол към храните.
Моля се за Криси, тя ще се стабилизира вярвам го. Бих искала да прегърна майката и и да и кажа "Кураж мила, ще мине и това изпитание!"
Всичко ще бъде наред, нека приемат родителите,че тези моменти са нормални за децата с муковисцидоза и макар и трудни отминават и това ще отмине.Криси ще порасне голямо и хубаво момиче, е....косите на майка и ще оредеят и посивеят, но нали знаете нашите деца са най-прекрасните, така че какво от това....

# 306
Аиша, скъпа. Искам да те успокоя, както теб така и родителите на  Криси.
В момента има доста чревни инфекции, върлуват навсякъде. Много пъти дъщеря ми е била с пневмония и тежка диария, като малка...излиза се от подобни ситуации.Детето ще се оправи, сигурна съм,просто летата за малките деца с муковисцидоза са тежки. Нека майката да му дава много течности и много добавена сол към храните.
Моля се за Криси, тя ще се стабилизира вярвам го. Бих искала да прегърна майката и и да и кажа "Кураж мила, ще мине и това изпитание!"
Всичко ще бъде наред, нека приемат родителите,че тези моменти са нормални за децата с муковисцидоза и макар и трудни отминават и това ще отмине.Криси ще порасне голямо и хубаво момиче, е....косите на майка и ще оредеят и посивеят, но нали знаете нашите деца са най-прекрасните, така че какво от това....
Aisha, Ани Hug го е казала много добре  Peace. Докато го четях чак настръхнах. Моля се да се възстанови бързичко  Praynig

# 307
Aisha аз съм болна от МВ ,а когато бях малка много ясно си спомням,че се чудеха как да ми оправят чревните проблеми и високите температури,които поддържах по месец дори ,но това не ми попречи да стана на 26г. успокой родителите това е просто един от тежките периоди при мукото,но ще отмине знай го  Hug

# 308
Благодаря Ели!  Hug

Ло здравей! Един съвет - ходи с поли. Simple Smile

Да ти кажа Светле послушах те и бях вчера с пола добре ми беше  Grinning

# 309
  • София
Благодаря, че ни успокоявате. Принтирам всичко на родителите.
Направих и днес варени картофи, купихме солети, бисквити, лекарство - дано се оправи поне корема.

# 310
Благодаря, че ни успокоявате. Принтирам всичко на родителите.
Направих и днес варени картофи, купихме солети, бисквити, лекарство - дано се оправи поне корема.
Aиша, какво му дават за разтройството?
Много хубаво действа хидрасек, всякаквите лактофлори и бифидуси, в.ч.ентерола.

http://www.humana.bg/hn/heilnahrung_mct_3d.html
Тук има храни при диария, независимо, че Криси е по-големичка, могат да се дават.

http://papa-bebe.com/hrani_diaria.html
Много добре действа сока от моркови на Хип с натриев цитрат и добавени соли/

http://www.hipp.bg/index.php?id=7

Hug Криси  Hug,Изпращам и малко от моята майчина топлинка и не спирам да се моля!

# 311
Здравейте момичета!
Как сте Всички скоро не съм писала в темата доста неща са се случили.Аз съм много заета покрай животните и Дани.Днес Дани е рожденик  и затова си останах вкъщи чакаме гости приготвяме се за тържество децата се радват постоянно щъкат насам натам в очакване на нещо голямо щастливи са.На мен се ми се пълнят очите със сълзи спомням си за онзи 24 юли преди седем години когато не знаех,че ще се срещна с коварната болест и бях най щастливата майка Cry

# 312

Миличка Софи, да ти е живо и здраво детенцето/ Прегръщам те и моля те, радвай се на празника и забрави за тъпата болест.

Нацелувай малкият юнак

# 313

[Miglustat Показва обещание в Лечение за Cystic фиброза

http://74.125.39.132/translate_c?hl=bg&sl=en&u=http://ww … IGMuYSHKdqPlOHjmw

# 314
  bigdance2 bdbaloniСофи мила да ти е жив и здрав малчугана,много да те радва ,ти да си силна в трудните моменти,а той много да порастне не мисли за гадната болест ти и с нея си най-щастливата майка ,за това че имаш това прекрасно момченце такъв сладур е малкия Дани,че всяка жена би искала да му е майка  txtloves Hug

Общи условия

Активация на акаунт