Муковисцидозата начин на живот

• 37 618
  • 705
  •   1
Отговори
# 555
Стискам палци Сашка да се възстанови бързо  Praynig
Дано я приемат и дадат отделна стая  Peace

Пък за настаняването в отделна стая и ние сме нямали никога късмет да сме сами. Винаги ни е била пълна стаята. Но ние не лежим в белодробното, ние лежим в гастрото. И от това да си призная съм доволна. Наистина не сме сами в стаята, но пък за сметка на това не сме в една стая с муковисцидозно болен. Предпочитам някое дете с др. заболяване. По-добрия вариант е да ни хване някоя дриска или повръщане, отколкото псевдомонас. Такова ми е мнението, незнам вашето какво е. Пък и винаги лекарката гледа ни сложи в една стая с такова заболаване примерно диабет, чернодробни проблеми, панкреасни проблеми и т.н.

# 556
Здравейте на всички.Искам само много на бързо да ви кажа че преди малко ми се обади една приятелка която работи в Нова телевизия в предаването на Гала-На Кафе.Бях я помолила да направят предаване за Муковисцидозата и ето че ще се състои.То ще бъде на 20.11.2009 петък.Ще гостуват и родители на болни деца.Обади ми се да ме покани.Искам да се свържа с Камелия но и нямам телефона за да мога да говоря и с нея тъй като тя най вероятно ще е от другите гостуващи.Камелия ако четеш моля да ми званнеш.Анет твоя телефон ми дава или че е грешен или че е непълен така че ако имаш възможност ми звънни.Още е рано тка ми каза да звънят на родителите но в най скоро време след като решат кои да са ще им намерят координатите и ще ги уведомят.Знаят че 21.11.2009 е ден на заболяването.

# 557
Диди, идеална новина на фона на цялата тягостност, която ни е обзела. Аз казах на Ками, ще се чуете. Моя телефон е 0878804598.
Обадих се на Светлито, взела е ВИП стаята, която струва 30 лв на ден ...иначе надявам се и се моля Саша да се стабилизира бързо.
Няма да коментирам, че се налага да плащаш за да ти осигорят стая в болница, където да ти лекуват детето в България, страна членка на Евпейския съюз.

# 558
Даже си мислих тези дни и споделих с Камелия, то всички няма да можем да влезем в предаването, но пък на деня можем да се съберем, да се видим, да пием по едно кафе и да си нахвърлим нещата,които трябва да  вършим за наред като асоциация.....

# 559
 Като чета и си мисля - колко подходящо време да стартираме нашата така отлагана СМС кампания.
 Ако можем да подготвим нещата - СМС  номера може да се обяви още в предаването на Гала.
 По подобие на Мама Раче, и аз се записах във Фортумо и запазих текст  DECA  за СМС- и. Но има един проблем - той се управлява от пощата на Асоциация Муковисцидоза, а и както бях споменала ние печелим по 0.45лв от смс , ако имаме обаче по - малко от 50 евро по сметката , парите могат да бъдат прибрани автоматично от тази организация Фортумо. Нека да го обсъдим тук, за да може до 20 ноември да имаме някаква стратегия за набиране на средства. Тъй и тъй ще се показваме на обществото- поне да не е само информативно, а и с някаква кампания.

# 560
Мария, аз нещо не те разбирам,как така ще ни вземат парите от сметката.... Thinking

# 561
Чух се с Камелия и и обясних това което знам.Вече само ще чакаме за да видим кога ще се обадят да потвърдят колко родители искат да присъстват на предаването и дали ще е цялото предаване за Муковисцидозата или само за малко.Анет записах ти телефона вече.Ако има нещо ще ти звънна.Радвам се че Светлето се е уредила да влезе в болницата.Стискам палци Саша да се стабилизира по бързо.А колкото до плащането за ВИП стая нямам думи но какво да се прави понякога се налага какво ли не за да са добре децата ни.Знам че не е правилно но ако нямах изход и аз бих постъпила така.

# 562
http://www.lifewithcf.org/index.php?option=com_fireboard&amp … mp;amp;id=585#586
Можете да пишете и тук, много хора влизат в сайта, така, че не е лошо да обсъждаме проблемите си и там.
Ако някой има проблеми с регистрацията /в нашия сайт/ или нещо свързано със сайта да пише тук, ще направя каквото мога.

# 563
  • в полите на Балкана
Има ли новини от Светлана? Как е Саша?

# 564
Има ли новини от Светлана? Как е Саша?
Камелия се е чула със Светла и до колкото разбрах Сашинка е добре.

# 565
http://www.puls.bg/health/news/news_2878.html
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433444.45

От днешната среща:

Искат да направим списък на лекарствата, които нашите лекари изписват, няма ги в Бг, и ги внасяте от чужбина, и най-скъпите лекарства за домашно лечение, които не можете да си позволите, за да се обсъдят за включване в реимбурсивния списък.
Много ви моля да се включите всички, да помогнете и заедно да направим списъка с тези лекарства. Посочвайте също така и диагнозите, за които се използва съответното лекарство.

Тук е мястото да си искаме колистина и други лекарства,които не се внасят.

# 566
Дойде ми една идея за 21-ви, нали деня се казва 65 roses day  Flowers Rose,
можем да направим малки базарчета в градовете, като на тях да има големи букети с рози, можем да продаваме розите на символична цена, ако желае  някой може да плаща и повече от цената.
А символиката от редките болести можем да я използване като пуснем в небето 65 червени балона  party006 в отделните градове по-едно и също време.

Какво ще кажете newsm78 много ли е щуро Embarassed предложението ми ?

# 567
Другото дайте да направим списъка с необходимите ни лекаства:

ензими # мукулитици# л-ва за инхалиране#хепатопр.  # антибиотици
kreon                Acc               pulmozime                                      орални
                         FLUDITEC      Tobi-300                    URSOFALK       Ciprofloxacin
                                              Colistin                                             Levofloxacin
                                              MISTABRON
                                                                                                      Avelox
                                                                                                      Azithromycin
                                                                                                      венозни
                                                                                                     AZLOCILLIN     
                                                                                                     CEFTAZIDIM    
                                                                                                     CEFSULODIN    
                                                                                                     AZTREONAM     
                                                                                                     PIPERACILLIN     
                                                                                                     IMEPENEM     
                                                                                                     MEROPENEM     
                                                                                                     CEFEPIME
                                                                                                     CIPROFLOXACIN
                                                                                                      Ceftriaxone

ВИТАМИНИ
- АDEk
хранителни добавки- Fresubin, Doucal

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 09:22 от Anetta

# 568
Ани не е щура идеята ти на мене например ми харесва.Говоря за деня на Муковисцидозата с розите и балоните.Стига да може да се осъществи точно така както си го описала.Аз съм ЗА.Колкото до лекарствата виждам че си добавила почти всичко.Аз се сещам за хранителните добавки които не си описала които ползваме ние например-Зелена енергия,Колактив,Саменто.Които не са никак евтини.Тези Дуокал даже не съм ги чувала камо ли пили,и Фризобина също не сме го пили,но съм го чувала и го знам.

# 569
Диди, знаеш ли кое сухо мляко се използва за бебетата и малките деца....че много ми е далечно това време. Има ли някое специализирано мляко за муковисцидоза? Ако знаете пишете ми, че сега е момента да си дадем исканията....
 За списъка с лекарствата Владо Томов ми обясни,да впишем всички лекаства,които ни се дават ,по здравна каса , по наредба 34, и тези,които искаме да ни се дават.То знам,че ще се хванат за главата, ама ние не сме ли се хванали толкова години за главите,като си ги даваме от джоба.Щом ще отпаднат кл. пътеки трябва да знят кои антибиоици трябва да са безплатни...
Най-вече това са нашите предложения, а те какво ще сътворят никой не знае, но все пак да сме ги дали, нали ?

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 09:30 от Anetta

Общи условия

Активация на акаунт