Муковисцидозата начин на живот

• 37 612
  • 705
  •   1
Отговори
# 615
 Ето това е линка за пощите на българските евродепутати.
http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do … G&language=BG

# 616
Не знам какво да напиша, нямам думи  Confused
Само ще се моля  Praynig, ще направя каквото мога. Ло, стискай зъби миличка и прескочи трапа  Praynig
Ани, слагам си го и аз в подписа си, пиша на много места, дано го видят много хора, дано помогнат  Praynig
Айнурче, благодаря ти...
Как си направи подписа червен ?
Първо си го пиша в полето за нов отговор. Оцветявам си го, оформям си го както искам искам да изглежда и от там си го копирам в подписа. Защото в подписа няма такива екстри.

# 617
razbrah 4e sa namereni pari za lo i blagodarq mnogo za razbiraneto i  pomo6ta na aneta i kameliq hora razberete 4e tova koeto pravite e ne6to mnogo golqmo samo horata koita ne sa ispadali v takava nujda v koqto nie bolnite ot MK ispadame ne mogat da razberat kakvo e da ti pomognat i da ti podadat raka v takaf truden moment .dalbok poklon naistina !!!!

# 618
За сега успяхме да осигурим  лечение, но за 5 дни. Намерихме Меронема за цена от 56 лв 1 грам флакона. Трябват още поне 15 дни курс венозно меронем. 

# 619
За пореден път се убеждавам колко добри хора има, в такива моменти дори дявол като мен става добър и започва дя вярва и да обича.

# 620
Айнурче, Насе  Hug

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 09:45 от Anetta

# 621
Нямам нужда от прегръдки, нито от благодарности!

# 622
Човек винаги има нужда от прегръдки Flutter

# 623
Човек винаги има нужда от прегръдки Flutter
Мдааа, Диде, ви е кога ще правите антибиотичен курс, как е Стефчо.

Само да допълня за инхалторите, една майка е превела инструкциите- инхалаторите имат  1 година живот, ако се правят на ден 4 инхалации по 6 минути. Направете си сметката спрямо вашите инхалации.
Искам да кажа,че не зависимо от това дарение, за което всички родители и пациенти, на които ги раздадох са много благодарни, трябва да се знае,че за нашето заболяване най-подходящи са Пари Бой, дарените инхалатори имат кратък живот и ние настояваме МЗ, да започне осигоряването на хубави инхалтори за всички пациенти с Муковисцидоза.

# 624
Мля Ви за съвет. Понеже напоследък Дани често се оплаква от болки в стомаха,мисля,че е от креона взима по една капсула на малките хранения а на големите по две.Не знам дали трябва да пие нещо например чайчета или има някакво лекарство.

# 625
Ох ами кога...... и аз вече не знам.Вчера му излязоха микробиологията и другите изследвания.Имаме Мораксела катаралис в носа(отново за кой ли път вече спрях да ги броя).Гърления се оказа чист(много странно за което).Друг път винаги е в гърлен каквато и да е бактерията и много рядко има в носен.Иначе е добре горе долу,всмисъл няма температура,хрема нито кашлица.Хемоглобина му е мн. добре -138,левкоцити-6,утайка-5 ,урината е добре.Правихме изледване задължително след прекараната скарлатина АСТ и то е в нормите.Чух се вчера с Петров и се разбрахме уж за началото на Ноември та да видим какво ще стане.Говорих и да сменяме АБ. вече че напоследък все един и същ слагаме или Роцефин или Терцеф даже и Пиперацилин бяхме слагали скоро(но него не го бяхме слагали отдавна).Абе общо взето около тези три АБ се въртим и незнам но някак си ще трябва да се разберем вече за друг.Крайно време е вече.Лошото е че незнам горе долу какъв да е.Да не да почнем от сега хубавите като Фортум та после и те да спрат да му действат а е още къде едва 4 годишен.Дайте ми предложение горе долу към какъв АБ да се ориентирам за да знам и какво евентуално да предложа като лечение.Бактериите ни напоследък са Мораксела,Клебсиела,Стрептокок и по рядко Ставилокок.

# 626
Софи да не би да му е много Креона.Стефан е на3 год.и 10мес.Храни се 4 пъти на ден.Като на сутрешното и следобедното взима по половин капсула креон а на обедното и вечерното по една капсула креон и не се е оплаквал до сега от корем слава богу.Ходи си по голяма нужда всеки ден по един път.Някога даже през ден ходи но нормални изхождания.Тежи вече 15,500.Но яде винаги готвено.Много рядко му давам суха храна.Какво ядете вие може да е от храната или креона да не му е правилно дозиран за възрастта.А има и деца с по изявени храносмилателни проблеми като болка например или редки изхождания.Вашите какви са.Кога го боли винаги след хранене или по всяко време или само при изхождане.

# 627
А и колко хранения на ден има.

# 628
 А бе Диди, хубавите-лошите.
И аз така разсъждавах на времето , все боклуците ни слагаха като малки и сега като имаме нужда от скъпите и силните, Илиана е резистентна без да сме ги слагали, е какво му викаш на туй.
Например Меронема, никога , ама никога не са и го слагали ама резистентна.....Да му сложи фортум на детето, като е в хубави дози за дълго време да видиш как ще спре да боледува поне 6 месеца няма да го чуеш да кашля. А началото на ноември пък ще бъка от вируси..

# 629
Мля Ви за съвет. Понеже напоследък Дани често се оплаква от болки в стомаха,мисля,че е от креона взима по една капсула на малките хранения а на големите по две.Не знам дали трябва да пие нещо например чайчета или има някакво лекарство.
Софи, увеличи креона мила... На обяд и вечеря по 2 и половина а, на закуските 1 и половина.
Давай повече бифидус, лактофлор, млеката на активия на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт