Малкото ни МАРТенско човече, ето че пюренца лапа вече!

• 12 199
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
аз даже се замислям да му купя ли една близалка Mr. Green Rolling Eyes или направо да му дам едно парче луканка и да засуква нея Joy

# 166
  • Варна
Здравейте, мами  Hug
Честито на всички празнуващи вчера и днес   bouquet
Тедсън и аз съм изпуснала май нещо, но имаш стиснати палци и от мен и дано всичко мине добре  Praynig  Hug

Вижте го мартенското изтърсаче как чете книжка по кафетата, а после си дочита вкъщи  Joy   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=13143818

# 167
оле да ви кажа,докато съм се сетила,една мама от квартала (на около 40-45 години) има 2-ро дете-момиченце,сега е на 3 месеца и 2 седмици,та какво направила тази майка,която вече е отгледала едно дете,започнала да дава на малката банан (те са се захранили когато са били на 2 месеца Shocked),бебока изял банана и тя ходила да купи още един,така дала 2 големи банана на бебе на 3 месеца,и ме пита дали съм почнала сокчетата,аз й отвърнах че вече съм му давала боб и луканка,и тя така гледа Shocked вика "Сериозно ли" #Crazy големи откчалки имаме в квартала,има пък една която така клати бебето си (в количката)докато е седнала на кафето,че то всеки път повръща и тя вика "Все повръщаме,какво му става на бебчо" (тя също е майка на 2-ро дете),абе едни образи сме,че всеки ден има по нещо смешно около мен Joy

dessiss големи сладури сте бе Heart Eyes ние сме толкова мързеливи и глуповати,чак не му идва на акъла да си обърне главата на страни,когато го сложа по очи Rolling Eyes камоли да държи нещо и да го гледа newsm78 сега си отговарям на въпроса "Защо за 3 седмици е смъкнал 100 грама" ми той човека нищо не сукал,само си играел,днес чак ми писна да сменям памперси с ако (6 броя),май ще сме от мързеливите бебета Sick

# 168
baby_moni, ти направо ме уби с тая майка  Shocked Shocked Shocked Не мога да повярвам, че има такива кукувици  Crazy

Веси и Виделина, благодаря ви за линковете, ще ги разгледам  Peace

Тони, тия джапанки са ни наследство от Никол, и тя беше на първото си море/ на същата възраст/ с тях  Grinning Иначе и аз не бих дала толкова пари за такава изгъзица  Mr. Green / а всъщност са ни подарък, не съм ги купувала/, ама си беше атракция на плажа  Laughing
Наистина изкарахме страхотно, така си починах, направо се чувствам като нова  Flutter Съжалявам само, че не се организирахме за малко повече време, че са си малко 7 нощувки, страшно бързо минаха. И София беше страшно спокойна там, гласчето не и се чу. А тия дни е толкова кисела, направо за пръв път я виждам такава, не мога да я оставя никъде без да се разреве.Днес само в ръцете ми беше, излизахме в дъжда на разходка даже  ooooh! Научил се поп на варен боб май  Crazy  Joy

Деси, бебка има много академичен вид с тая книга  Grinning

Белла, благодаря за статията   bouquet Аз и с двете си деца следвам тия принципи, хубаво е повече хора да я прочетат  Peace

Всъщност исках още нещо да ви питам - значи взех аз последният път памперси на Памперс и специално гледах да са от полските/ че ги бяха размешали с турските/. Обаче наблюдавам, че са доста влажни почти всеки път отвън, нали уж са по-хубави от турските? Аз не съм обръщала внимание досега какви съм взимала, но поне от 2-ката бях много доволна, никога не ми се е случвало, а сега...и каква всъщност е разликата м/у полските и турските? Чудя се вече дали следващият път да не взема турски, да видя дали ще е пак така.А ги сменям доста често, не чакам да натежи, а и дупенцето също и влажнее, като го махна  newsm78

И още - чудя се дали не са и малки вече 3-ката, въпреки, че е фина мадама, може и да няма още 6 кила, а ми се струва, че ще е по-добре с 4-ка. Кажете вашите бебчета /които са горе-долу около 6 кг./ с кой размер са?

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 23:45 от *Nikita*

# 169
Здравейте мамчета! Hug
Честито на празнуващите, няма да изброявам, че съм назад и ще пропусна някой!   bouquet
Искам да споделя нещо с вас, Мечо Пуух беше пуснала линк с тема за ревящите бебета, може би повечето сте чели, но там имаше една майка, която споделяше, че по препоръка на някаква жена е направила масаж на гръбчето на бебето си, за да излязат някакви трънчета, които му пречели и за това плачело...нещо подобно. Та много се зачудих какви са тези глупости, но днес докато масажирах Марти изведнъж ми дойде идеята да пробвам, не, че е от много  плачливите, а за да видя какво ще стане и за мое учудване се появиха тези трънчета  Shocked, като се загледах по-скоро приличаха на малки къси косъмчета...просто незнам какво може да е това...друга правила ли го е и имате ли обяснение за това.
Във въпросната тема някаква мама беше дала някакви доводи  така:
"Според мен става дума за част от ланугото, което покрива бебешката кожа до един момент през бременността и после пада в околоплодните води - оттам и черния цвят на мекониума. Вероятно при някои бебета не цялото лануго се е отделило и масажирането помага да се изкара.  Понеже късъмчетата са моного мънички, вероятно около милиметър-два, стърчат като трънчета. Лично аз не съм виждала такова нещо, но и нямам много опит с бебета, затова само предполагам...
Но нещо не ми се вярва да е това, вие какво мислите???
А ето и снимчици на Марти, като ескимосче облечен от мама за люлеене в люлката на терасата, уточнявам, че става въпрос за по-хладните и дъждовни дни и също така сниман как мечтае зареял поглед някъде...в пространството.
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=379662&pid=13144346
Лека и   love001

# 170
*Nikita* ти само да ги видиш какво представляват Sick нормално да се очаква такива неща от тях,но те са майки за втори път,а правят просташки изпълнения,очаква се да са по-умни от преди Rolling Eyes
аз ви оставям че ще гледам "Моите мили съседи" много са ми готини,приличат на тези от квартала Mr. Green

# 171
Бейби Мони, представи си какви са ги вършили първия път. ooooh!
Хем ми е смешно, хем ми е жал за горките деца.
Лека нощ на всички, и да няма плачещи дребосъци.
 Hug

# 172
първия път,може би са имали "късмета на начинаещия" Whistling

лека нощ и спокойни бебоци Flutter

# 173
Никита, и на мен ми влажнеят, а наистина с други памперси не ми се е случвало. Моят хубавец последно преди седмица беше 6300, с тройката сме  и сравнително скоро ги почнахме. Аз минавам нагоре като почнат да му стягат, или да изпускат откъм гърба, засега няма такива изгледи, а и няма да минавам направо на 4, имам едни Хъджис 3ка, които изглеждат доста големички и първо тях ще пробвам. Иначе пишано само веднъж са ми изпускали, бих казала, че доста задържат (вечер нали не сменям и ако го кърмя, доста се събира). Явно са по-порести, знам ли, и се изпарява от тях.

# 174
  • София
Здравейте и от нас. Е най-сетне да изкараме Пентаксим без рев, но пък видях вчера вечерта обрив на крачето около убождането - горкото ни дете, изтормозихме го с тези ваксини, май повечето нямаха проблеми, но ние... newsm78

Мамита, я да задам не-бебешки въпрос. Тези дни покрай стоенето у дома най-сетне отворих дневника, който ни подариха за Калин - намирам го за мнооого интересен - на Софтпрес, изд. 2009 г. Обаче има една секция Светът около нас: популярни песни, мода, марки коли, спортни събития, местни новини, за което се чудя какво "значимо" да впиша - за ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ 2009 Г. С филми, национални лидери, основни цени - ще се справя, ама за другото се чувствам малко като монахиня  Embarassed

Мисля, че на Рая ще и става поне до 13-те кг. за колкото го дават, че издържа. Може да се отпуска според "дебелината"/големината на бебето доста. Имам предвид около кръстчето и гръбчето на бебето. Peace Ако искаш не бързай, така и така го разнасяме заедно с количката, на следващата среща ще го донеса да го пробваш и ще прецениш. Peace

Ааа, не ми беше хрумвало, много благодаря  Hug

Зелено човече,отиваш в сайта на “Парични обещететния и помощи”->”Парични обещетения при болест,майчинство,трудоустрояване и помощи от ДОО  ти излизат всичките заявления,теглиш “Заявление-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50, ал. 1 и чл. 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни." Peace

Благодаря, но аз я попълних още през април. Имах предвид, че не се отразява в сайта май никъде - както например чакащите за обработка болнични и т.н. В този смисъл пу и аз да се присъединя към въпроса колко "редовно" се изплаща обезщетение по тази декларация  Embarassed

Тедсън, стискам палци за добър резултат  Hug

dessiss, ама много хубаво си държи книжката  Shocked Калин обожава да "чете", особено Нешънъл Джиографик (списанието) и една от няколкото книжки, които има ("бебешки"), но трябва някой да му държи книжката и да обръща страниците  ooooh! ooooh! ooooh!

# 175
Добро утро ,моите батерии са тотално изтощени,вече и през ноща не се зареждат smile3507
Десис,браво бе,ние сме такива будали,нищо не се сещаме да правим,само ръцете в устата  Joy
Добро настроение,това за косъмчетата и аз съм го пробвала преди месец и наистина излизат,Алекс-мама ми беше дала линк към тази тема,но не съм забелязала да е намалил децибелите  Cry,иначе продължавам да го правя и още излизат  Rolling Eyes
Тия дни не знам от какво,но както си спи или стои спокойно,като писне изведнъж ,ей няма успокояване,като заклан реве ,вашите бебета правят ли така  newsm78

# 176
Добро утро,
тази сутрин се събудихме като хората в 8 и 5, при това наакани. Какво му става на моето дете, не беше акала нощем от почти 2 месеца, а сега втора сутрин я сменям наакана... newsm78 Може би щото вчера ядох сушени кайсии. newsm78 Някоя от къмещите мами да има подобни наблюдения?

В този ред на мисли: ние сега сме с 3-ката на Хъджис защото са от 4 до 9 кг. и не ни изпускат, макар нашата дебелнка да е 7 320 г./ до преди 5 дни/. Минахме на тях, че Либерото са до 8 кг. и трябваше да минем на 4-ката. Забелязала съм, че като се доближим до горната граница и започват да изпускат дори като са само напишкани. Аз памперсите на Памперс така и не ги харесах... след болницата ми бяха купили 3 пакета и едва ги изразходихме, та не мога да се включа с разликите между турски и полски... Blush

Я, дайте тази статия с масажа на гръбчето да я видя, че ми стана интерено....а явно съм я пропуснала преди.

# 177
Аз знам че се преминава от един номер по нагоре(за памперсите), когато детето достигне до долната граница кг за новия размер.Примерно сега ползваме Молфикс 4-ка и то още преди месец, когато Радо беше 7100 кг(а те са от 7 до 18 кг)
Хайде отиваме да се оправяме и излизаме докато не е напекло.
Добро утро ,моите батерии са тотално изтощени,вече и през ноща не се зареждат smile3507
Да, и аз се чудих защо снощи никаква те нямаше във форума  Mr. Green

# 178
  • София
Ние също вече сме на 4-ка. Изпозваме КАнбебе. 3-ката са от 4 до 9 кг, но започнаха да изпускат, та купих следващия номер, които са от 7 до не си спомням колко.

# 179
Добро утро на вас,щото аз си легнах в 3ч.и добре че Ларедутците спряха сайта,иначе не знам докога щях да откарам..луда съм за връзване. Crazy

И още - чудя се дали не са и малки вече 3-ката, въпреки, че е фина мадама, може и да няма още 6 кила, а ми се струва, че ще е по-добре с 4-ка. Кажете вашите бебчета /които са горе-долу около 6 кг./ с кой размер са?

Ади вече е 6кг. и отскоро сме с 3-ката на Хъджис.Наистина са по-високи,иначе на широчина са като другите.Една идея са по-тънки от Пуфис,т.е. същите като Памперс.По едно време бях събрала Памперс,Пуфис и Хъджис,та можех да сравня. Simple SmileЗасега оставаме на тях.

dessiss ама много чете твоята госпожица,голяма скица. Grinning

baby_moni кви са тия майки-садистки? Какво се учудвам и аз,имах една позната в парка(с китайска филология е жената,отделно дава частни уроци по английски),децата ни още не бяха проговорили,тя беше накупила за щерка и книжки на английски и четеше,че и към Дарина имаше някакви мераци в тая насока. CrazyВикам и моля те не ми забърквай детето,ми тя още български не проговорила,английски ще ми срича. Naughty Та в тоя ред на мисли,еднакво опасни са и свръх-амбициозните майки,и свръх необразованите.Аз търся златната среда. Mr. Green

Пък да ви кажа,имаме си катеричка която идва на прозореца в кухнята!Вече трети ден и оставям сутрин и след обяд по три ореха и остават само черупките. Grinning Мъжа ми дори успя да я снима през стъклото.Дарина страшно ще се изкефи като и кажа! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт