Отзиви за детски градини - Варна

• 211 464
  • 1 093
  •   1
Отговори
# 435
Смин,Vessence хубаво е че сте писали за да може да се хвърли малко светлина върху въпросните билети Peace
В крайна сметка оставам с впечатлението че всичко се прави за децата и е с благотворителен характер а не с задължителен!
Щом са доволни и майките и децата от учителките и градината няма какво повече да коментираме Naughty
Весело да си изкарате на тържеството,сигурна съм че ще има изпълнени с вълнение и гордост майчини сърца!  bouquet

# 436
Михайлова, благодаря за разбирането!  bouquet

# 437
Смин   bouquet
Аз също съм една от майките които си харесват градината но нашата е ОДЗ "П.Берон" Peace
Дано догодина да мога да запиша и малкото в яслата Praynig
Хубав и усмихнат ден ви желая на всички!  bouquet

# 438
Михайлова, ще стискаме палци за яслата!
Аз рядко пиша, но съм доволна от развитието на детето ми в градината и затова писах в темата. Освен това когато не съм доволна от нещо отивам и питам - през годината имаше нещо, което ме притесни - отидох, питах, поговорихме и всичко се изясни. Проблем няма вече (ако изобщо е имало - аз исках яснота за себе си, защото в крайна сметка детето ми е там по поне 8 часа на ден). Та и сега е така - ако на някой нещо не му е ясно да иде да пита правилните хора, да покаже заинтересаваност. Няма нищо задължително, всичко е въпрос на личен избор - въпросът е кой и до колко разбира какво и за какво се прави. Та така...
Хубав ден на всички  bouquet

# 439
vessence и Смин, нищо лично към вас двете, но малко се пооляхте в нападките. Новата майка не "злослови", а само пита. Грешката й е, че не е питала когато е давала парите, но ако учителката й е поставила ребром въпроса без да се обяснява може да се е уплашила. Не е редно без да знаете каква е ситуацията да нападате някой, който просто пита. Аз също съм в родителския на моя син, и той е в нова градина. Знам за какво иде реч, но никога не съм си позволила така да мъмря, родителите, които питат за какво отиват ТЕХНИТЕ пари. Не е важно да си само "разтропана" и "отговорна", ами и хората да ти имат доверие, а то се постига с добро отношение и прозрачност.
...Еми 10 лв. са 2 кутии цигари да му се навиди...Световен проблем стана, брееей....
... това направо ме изуми ooooh!; аз лично мога и много повече да си позволя, но има хора, които едвам се справят финансово и 10 лв за тържество им идват много;  явно в Слънчева дъга стандарта на родителите е над средния /това всички го знаем, но поне на книга градината не е частна Laughing/

... пак да кажа - нищо лично - но ми омръзна в този форум да се чуват мненията само на някои групи

# 440
MamaDonna  браво бе, много добре казано!!!! Не че и те не са прави, че се прекалява с мрънкането, но и ти добре го формулира. Ние сме в ОДЗ 14, имахме тържество, също си купихме покани, но и то беше във ФК , зала 1, а и си струваше напълно. Беше направо страхотно!! Това не означава, че не съм питала предварително за какво са тези пари. Но има хора, които се притесняват да попитат направо и ако и тук не могат, то за какво е този форум  Whistling
Иначе по темата: доволна съм от нашето ОДЗ, смятам че гледат добре детето ми там!

# 441
.... Грешката й е, че не е питала когато е давала парите, но ако учителката й е поставила ребром въпроса без да се обяснява може да се е уплашила. Не е редно без да знаете каква е ситуацията да нападате някой....

Позволи ни да знаем много добре каква е ситуацията....Лицемерието ми е далечно, за да се правя, че не знам за какво иде реч...
Просто е много грозно.....

И още нещо - позволи ми да бъда доволна без да си плащам! И пожелавам на всички майка да видят толкова щастливи децата си, колко аз днес ги видях на тържеството...! И да бъдат доволни от своите градини, защото там децата прекрават много повече време, отколко с нас!

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 23:38 от Смин

# 442
vessence и Смин, нищо лично към вас двете, но малко се пооляхте в нападките. Новата майка не "злослови", а само пита. Грешката й е, че не е питала когато е давала парите, но ако учителката й е поставила ребром въпроса без да се обяснява може да се е уплашила

искам само да отбележа, че достатъчно обяснявах на всички за какво и как се събират пари, че всичко е по желание и така....вече обясних и за настоятелството. Има и доста хора, които са решили да си вземат по 1, а не 2 билета- така са решили, така са постъпили.

Не е важно да си само "разтропана" и "отговорна", ами и хората да ти имат доверие, а то се постига с добро отношение и прозрачност.

Прозрачност има, повярвай ми - въпросът бе поставен и на родителска и никой не реагира. "Доброто отношение" също смятам, че е на лице.

Що се отнася до възможностите на родителите на децата, които са в градината не мисля, че ние сме хората, които можем да даваме оценки!!! Аз самата не мога да се категоризирам, но мога да кажа едно - ходя на работа, мъжът ми също и в името на това да можем да си позволим нормален начин на живот сме на етап, на който мъжът ми доста рядко вижда семейството си. Така че човек когато иска намира начин. Всичко е въпрос на упоритост, желание и приоритети. Така че няма какво да се изумяваш от това, което написах за 10-те лева и съпоставката ми с 2 кутии цигари. Това е моето мнение и не мисля, че съм се "уляла с нападките" - вече достатъчно изписах по въпроса!

# 443
И при нас са събирали символична такса за тържествата по 2-4 лв. Това е с цел набиране на средства. Даже после изнасяха отчет за какво ше са изразходват.
Иначе съм против т. нар.  свободно избираеми, но 'задължителни' курсове -английски език, танци и тем подобни, които са наистина  жив рекет.

# 444
И ние сме в Изворче и съм много разочарована от тази градина,четох назад в темата и други недоволни родители има.Госпожите са абсолютно незаинтересовани от нищо,все са наразбрали,не видяли.Тържества и родителски срещи от 16.30,без да ги интересува,че хората работят.Дете от втора група си беше тръгнало само без никой да разбере.Заместничките на учителките са пенсионерки,не пускат децата да пият вода и да ходят до тоалетна,когато са на двора,за да не си развалят приказките помежду си.Постоянно се събират пари за куклен театър-някакви артисти посещават градината,а на децата им е отегчително.Ако има някакъв проблем директорката казва да се обръщаме към нея,но като го направим вдига рамене и казва като не ви харесва преместете го в друга градина.......Май само пари са им в главите и спонсори.Колко случки още мога да разкажа за тази градина.......

# 445
  • Варна

Иначе съм против т. нар.  свободно избираеми, но 'задължителни' курсове -английски език, танци и тем подобни, които са наистина  жив рекет.

Как така задължителни?  newsm78

# 446
Не съм много по темата, но не зная къде да си задам въпроса- на 25.V./ вторник/ детските градини ще работят ли?Имам някакъв спомен, че 24, 25 V.бяха неработни дни за учителите, но не съм сигурна за 25?

За задължителните занимания- в нашата градина няма нищо задължително, аз се радвам, че има допълнителни занимания, защото иначе ще ми е трудно да водя детето на др. място.

# 447
на 25.05 ДГ ще работят, само на 24.05 няма да работят, защото е официален почивен ден Peace

# 448
на 25.05 ДГ ще работят, само на 24.05 няма да работят, защото е официален почивен ден Peace

Мерси много, аз мислех, че специално учителите имат почивен ден и на 25.V.

# 449
учениците и университети са на 25 пас, но ДГ не, нали по презумпция тези заведения обслужват работещите

Общи условия

Активация на акаунт